Първоначално изпратено от marandi
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина
Collapse
X
-
Marandi,
казвам, че е факт връзката между банките и НАП.
Миналото лято кандидатствах за ипотека. Девойката провери от служебния си комп, че не си бях платил ДОД-а за последната година. Помоли ме да си изчистя задължението и тогава да дойда.
В случая отпада нуждата от заверена данъчна декларация.
Не съм убеден, че банките навсякъде имат директна връзка с НАП.
По-малките предполагам си затварят очите.
Но с по-големите НАП има споразумение, било то официално или неофициално.
Поздрави!
Коментар
-
Мастър Karpatski vulk,
ако не е фирмен кредитът, не се изисква заверена данъчна декларация. По-скоро осигурителните плащания ги вълнуват баМките, затова едно от условията при потребителски кредити е мин. 6 месеца на постоянен трудов договор, като има баМки, които признават и до 3 или 5 пъти осигурителния доход, който ще видят от системата на НОИ, затова на служебната бележка може да се пише и повечко от работодателя, признава се за доказан доход.
За ипотечните има една баМка, която даже и трудов договор на 1 месец признава, т.е. да е минала само една осигурителна вноска, но при всяка е различно като условия и критерии.
Поздравчета!
П.П. А за продуктът ипотечен без доказване на дохода за физ. лице, който визирах, там даже може и без бележка за дохода, стига да има обезпечение и на едни по-други лихви.
Красота, налЕ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdnaПървоначално изпратено от marandiСамо за протокола да попитам, някой замислял ли се е защо баМките преди годинка-две пуснаха продукта ипотечен без доказване на дохода до определен ценови сегмент?
доколкото съм чувал, такова животно "ипотечен без доказване на дохода" у нас не е имало, няма и няма и да има.
Известната реклама "па-па-па" е "леко" подвеждаща. Подочух, че въпросната баМка имала нерегламентиран достъп до данните на хората в НАП и НОИ и можела скришом да провери какви данъци и осигуровки е плащал кандидатът за "па-па-па" ипотечен кредит и съответно да му откаже/разреши кредита...
От години бамките проверяват дали дължиш ДОД, преди да ти отпуснат ипотечен кредит (за потребителски не съм сигурен). Съмнява ме, че достъпът е "нерегламентиран", защото данъчните имат файда от цялото упражнение. Сещаш ли се - искаш ипотека, плати си данъците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdnaПървоначално изпратено от marandiСамо за протокола да попитам, някой замислял ли се е защо баМките преди годинка-две пуснаха продукта ипотечен без доказване на дохода до определен ценови сегмент?
доколкото съм чувал, такова животно "ипотечен без доказване на дохода" у нас не е имало, няма и няма и да има.
Известната реклама "па-па-па" е "леко" подвеждаща. Подочух, че въпросната баМка имала нерегламентиран достъп до данните на хората в НАП и НОИ и можела скришом да провери какви данъци и осигуровки е плащал кандидатът за "па-па-па" ипотечен кредит и съответно да му откаже/разреши кредита...
Почти всички баМки го предлагат като продукт под различна табела: Многоцелеви, без доказване на доход и т.н. / лимитиран до 150к евра макс /.
Другата врътка, която се прави беше освен ипотеката да допълнят % самоучастие с още един потребителски / дори на една баМка скоро им изтича подобна промоция/.
А иначе всички баМки могат да виждат осигурителния доход, без на военни, полицаи, пожарникари, понеже се води военна тайна.
Поздравчета!
Коментар
-
Първоначално изпратено от javorПървоначално изпратено от zahoв тази тема виждам хора без апартаменти
продължават да се надяват да си купят
за по 20 тина кЕ само че не разбират че вече не става.
цените просто
догониха нормалните си нива. оттук нататзк просто
ще ръстат бавно.
Инвеститорите и строителните предприемачи се отдръпват от пазара на земя в София заради високите цени
http://www.capital.bg/show.php?storyid=543695
От: брокер [Анонимен | неутрално]
29 август, 22:55 Редно е купувачите за бъдат задължавани да купуват, иначе З А Т В О Р !!!!
От: val [Анонимен | неутрално]
днес, 18:31
много забогатя тоя народ бре дори и в лудниците имат нет
Коментар
-
Първоначално изпратено от javorПървоначално изпратено от zahoв тази тема виждам хора без апартаменти
цените просто
ще ръстат бавно.
3-СТАЕН, 92400 EUR
рад София, Манастирски Ливади, 123 кв.м, 4-ти ет.
3-СТАЕН, 86950 EUR
град София, Манастирски Ливади, 116 кв.м, 5-ти ет
3-СТАЕН, 92606 EUR
град София, Витоша, 142 кв.м, 4-ти ет
ПОЧНА СЕ!!!
ЩЕ ИМА СЕЧ!!!!Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975
и младост не е квартал на софия,а е на пловдив!
бат бойко и тва да го вземе в предвид,защото до центъра на пловдив от младост се стига за 1 час,а до центъра на софия за 2 часа......няма да е зле да се разберете на кой принадлежат тези квартали(гета),като младост и дружба.
също не знаех,че в софия са останали софиянци?тва вярно ли е?
я си припомни колко от съучениците си са отишли да мият чинии и разнасят пици и колко реално са останали в софия.......ако си кадър на хранително вкусовия техникум,няма смисъл да си правиш труда-всики сте си останали патриоти и бат бойковци.
А за софянци си донякъде прав,вярно е,че са рядкост по родните им места,но още не са в червената книга.Чух,че по Коледа се завръщали ,когато другите си отидат,но това е друга тема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zahoв тази тема виждам хора без апартаменти
цените просто
ще ръстат бавно.
Коментар
-
цените просто
ще ръстат бавно.
Инвеститорите и строителните предприемачи се отдръпват от пазара на земя в София заради високите цени
http://www.capital.bg/show.php?storyid=543695
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от marandiСамо за протокола да попитам, някой замислял ли се е защо баМките преди годинка-две пуснаха продукта ипотечен без доказване на дохода до определен ценови сегмент?
Коментар
-
цените просто
ще ръстат бавно.
за моите очи-ти си пропуснал времето да продадеш......
п.п.
тва,че няма собственост в младост,дали значи,че не съм купил никъде другаде?и като казвам,че нямам мое там, във великата младост,дали пък може да имам наследство,което не го броя за актив?
Коментар
Коментар