IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Невероятна сатира

Гледайте този невероятен скеч по може би изтърканата тема за ипотечната криза. Голям смях:

http://www.youtube.com/watch?v=mzJmTCYmo9g

Коментар

• [quote="keizer"]И кво стана?
      В УСА имотите с 20% надолу
      В GB - 20% надолу
      В Испания надолу
      В Италия надолу
      Във Франция надолу
      В Германия надолу
      В Прибалтика надолу
      В Москва май падали
      В гъза на географията - Австралия - замръзване...

Но в България - ния тая капиталистическа котва, ще продължим нагоре и ще извадим света от тая скапана криза. Тая година 3000 Е/кв.м. следващата 5000 Е/кв.м. Всички ще ги изпреварим мамицата му...

Продажбите на нови жилища в Австралия паднаха до двегодишно дъно
      29.08.2008 15:34

Продажбите на нови жилища в Австралия паднаха до двегодишно дъно през юли, а потребителското и бизнес кредитирането нарастват с най-бавен годишен темп от 2002 г., което засилва спекулациите, че централната банка на страната ще намали лихвата следващата седмица.

Продажбите на новопостроени жилища намаляват със 7,2 на сто спрямо юни, сочат данните на асоциацията на жилищната индустрия. Продажбите на самостоятелни къщи падат със 7,5% през юли, а тези на апартаменти се понижават с 5,2%.

Докладът затвърждава изводите, че „жилищното строителство стигна до задънена улица в началото на юли“, коментира пред Bloomberg икономист от асоциация на строителните компании.

Общото кредитиране, отпуснато от банки и други финансови компании, се повишава с 11,2% спрямо година по-рано, което е най-слабият ръст от август 2002 г., съобщиха от централната банка на страната.

Забавянето на кредитирането и намаляващото търсене на имоти допълнително охлаждат икономиката, която вече отчете най-слабото нарастване от близо две години през първото

След, което ще се чудят другите как да ги стигнем тези българи. Колко са напред. Големи цени на имоти, големи цени на консумативи, големи разходи, а как издържат с тези малки заплати? И нашия феномен - заплата декларирана 220 лв. и разходи месечни от няколко хиляди. Има още финансистите на Запад да се чудят как вирее това животно.

:-)

Коментар

• [quote="Грую Груев"][quote="Cleo"]
        Първоначално изпратено от Грую Груев
        ами освен да са завършвани някакви панелки през 90-та и някой да си построил къщичка в селата около София, друго строителство нямаше. Е имаше един град на мечтите на другаря Анжел, ама той и до изкоп не стигна, а и имаше и няколко други "предприемача" като Барбуков дето завлякоха парите на хорицата - те поне построиха по един етаж, та после народа си го довършваше сам.
        Пряко сили (с довършване на панелките) - най-много 10 000 жилища за целия период 90-97. естествено, нямам точна статистика, ако някой има ще бъда благодарен.
        Имай търпение - след година Барбуков и Анжел ще ти се струват Пионерчета

Коментар

• И кво стана?
          В УСА имотите с 20% надолу
          В GB - 20% надолу
          В Испания надолу
          В Италия надолу
          Във Франция надолу
          В Германия надолу
          В Прибалтика надолу
          В Москва май падали
          В гъза на географията - Австралия - замръзване...

Но в България - ния тая капиталистическа котва, ще продължим нагоре и ще извадим света от тая скапана криза. Тая година 3000 Е/кв.м. следващата 5000 Е/кв.м. Всички ще ги изпреварим мамицата му...

[quote]
          Продажбите на нови жилища в Австралия паднаха до двегодишно дъно
          29.08.2008 15:34

Продажбите на нови жилища в Австралия паднаха до двегодишно дъно през юли, а потребителското и бизнес кредитирането нарастват с най-бавен годишен темп от 2002 г., което засилва спекулациите, че централната банка на страната ще намали лихвата следващата седмица.

Продажбите на новопостроени жилища намаляват със 7,2 на сто спрямо юни, сочат данните на асоциацията на жилищната индустрия. Продажбите на самостоятелни къщи падат със 7,5% през юли, а тези на апартаменти се понижават с 5,2%.

Докладът затвърждава изводите, че „жилищното строителство стигна до задънена улица в началото на юли“, коментира пред Bloomberg икономист от асоциация на строителните компании.

Общото кредитиране, отпуснато от банки и други финансови компании, се повишава с 11,2% спрямо година по-рано, което е най-слабият ръст от август 2002 г., съобщиха от централната банка на страната.

Забавянето на кредитирането и намаляващото търсене на имоти допълнително охлаждат икономиката, която вече отчете най-слабото нарастване от близо две години през първото
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
            stdmv,
            Моята средна скорост е около 12 км/ч и често пада и под 10. Южен квартал - център.
            Подкрепям!!!
            Брояча го нулирам в началото на всеки месец или след като съм карал извънградско.
            За август 2008 - 13.2км/ч
            за декември 2007 - 8.6 км/ч
            При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
              Ти велосипед ли караш?
              Аз детето на багажника не мога да го карам

Първоначално изпратено от acen1975
              Първоначално изпратено от индианеца
              stdmv,
              Моята средна скорост е около 12 км/ч и често пада и под 10. Южен квартал - център.
              купи си велосипед
              Купи и на него велосипед,
              ако е 1 клас - трябва да е фурия на две гуми вече!

Коментар

• Ти велосипед ли караш?
                Аз детето на багажника не мога да го карам

Първоначално изпратено от индианеца
                stdmv,
                купи си велосипед

Коментар

Не, благодаря!
                  Живота ми е мил.
                  кво правиш в софия тогава?

Коментар

• Не, благодаря!
                    Живота ми е мил.

Коментар

stdmv,
                      купи си велосипед

Коментар

• Първоначално изпратено от javor

и младост не е квартал на софия,а е на пловдив!
                        бат бойко и тва да го вземе в предвид,защото до центъра на пловдив от младост се стига за 1 час,а до центъра на софия за 2 часа......няма да е зле да се разберете на кой принадлежат тези квартали(гета),като младост и дружба.

също не знаех,че в софия са останали софиянци?тва вярно ли е?
                        я си припомни колко от съучениците си са отишли да мият чинии и разнасят пици и колко реално са останали в софия.......ако си кадър на хранително вкусовия техникум,няма смисъл да си правиш труда-всики сте си останали патриоти и бат бойковци.
                        Асене,ще ме прощаваш,но по първа точка много грешиш!!!Младост,Дружба и Горубляне са в Пазарджишка област а не Пловдивска!
                        А за софянци си донякъде прав,вярно е,че са рядкост по родните им места,но още не са в червената книга.Чух,че по Коледа се завръщали ,когато другите си отидат,но това е друга тема.
                        хммм.викаш младост и дружба не били в пловдивска област,а в пазарджишка?
                        може,ама скоро ако не решат проблема със светофара на орлов мост.......да не станат старозагорски квартали?

значи софиянците се прибират по нова година в бг(софия)?не е лоша идеята.
                        ти беше чадо от лозенец,ако не се лъжа.та,ако речеш да се върнеш в бг постоянно,кажи ми,в лозенец ли ще се върнеш?
                        щото мойте софийски мечти отдавна са химера......дори и да се прибера в бг(което ме съмнява),софия ще е последното място,където бих се остановил.
                        софия не е това,което беше!
                        софия без софиянци,е като курник без кокошки.....та кажи ми,къде ще се върнеме с теб(ние пилетата),като курника е превърнат в кочина от прасетата...по мръсно и смрадливо ,дори от преди......

викам,да станеме селяни-годеч,берковица,вършец-там някъде си мисля аз.
                        северозаПАДНАЛИЯ край ми арексва.

Коментар

• stdmv,

Коментар

• Мисля, че ти не си от София, но на мен сериозно ми писна от този град. Вчера, събота, ходих до голям магазин за мебели. Бях с кола с компютър - Средна скорост на начинанието ми: 28 км/ч. За алтернатива като градски транспорт не говорим - тя просто не съществува.

Замислям се накъде да се махам. Нека си останат, джепчиите, лумпените и тези, дето още търпят да живеят в тази кочина...

Първоначално изпратено от marandi
                            Досега, зяпондрих обявите за имоти от един сайт и ми направи впечатление, че почти към всички обяви за парцели са дадени и готови "рецепти" за какво стават и какъв бизнес можело да се направи от тях. Спря ми часовника от толкова съвети прочетени за 1-2 часа.

Да де, ама ние по стар БГ обичай, не желаем акъл от АНИ-тата, а парички. А те не дават, само сакат

Ай, до после, че стана време да отида да полоча нещо в някое кръчме.

Коментар

• Досега, зяпондрих обявите за имоти от един сайт и ми направи впечатление, че почти към всички обяви за парцели са дадени и готови "рецепти" за какво стават и какъв бизнес можело да се направи от тях. Спря ми часовника от толкова съвети прочетени за 1-2 часа.

Да де, ама ние по стар БГ обичай, не желаем акъл от АНИ-тата, а парички. А те не дават, само сакат

Ай, до после, че стана време да отида да полоча нещо в някое кръчме.

Коментар

• Ето и една статийка за колекцията на мастър Неграмотен:

Сърбия решава демографската криза с азиатки
                                12:03 | 31-08-2008

Държавният секретар предлага програма за внасянето в Сърбия на поне 100 000 азиаткиДържавният секретар в Министерството на труда и социалната политика на Сърбия Желько Василевич предлага в страната да бъдат внесени 250 000 азиатки, за да спре демографската криза в страната.

"С удоволствие бих се оженил за тайландка. Какво ми пука, че тя е жълта и има малко дръпнати очи", каза още Василевич. Държавният секретар предлага програма за внасянето в Сърбия на поне 100 000 млади жени от Виетнам, Камбоджа, Лаос, Бирма, България, Румъния или Молдова, които да се оженят за местните ергени.

"През следващите две години още 120 места в Сърбия ще останат без жители. Ще имаме стотици хиляди хектари земя за обработване. От тези страни може да внесем цели семейства, които заедно с децата да работят и да ги превърнем в достойни граждани на Сърбия", каза още Василевич. Според него те ще помогнат и за икономическия подем на страната.

"Демографската картина в Сърбия е катастрофална и това положение изисква радикални мерки. В страната има над 250 000 ергени, които живеят по селата и не могат да си намерят жена. Според мен единственото решение на проблема е да внесем жени от Далечния Изток", каза още Василевич.

http://news24.bg/novini-10373-sarbiy..._socialna.html

П.П. Хората си имат мъж и ще внася мацки, а ние в БГ-то ... Масларица, тя едва ли и ще докара някой насам - хихихихи

Лакомията не е лошо нещо, даже Папата я заклейми наскоро, да видим на кого ще си продават имотчетата нашите като то не останаха 'орица по нашите иначе красиви земи

Коментар

Working...
                                X