Първоначално изпратено от proizvoditel
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина
Collapse
X
-
Имате ли отговор на въпроса от какво се подхранват цените на имотите през последните 2-3 години? Цените на недвижимостите в България по никакъв начин не са свързани с равнището на местните доходи и с равнището на наема. В голяма степен цените се подхранваха от приток на капитали от чужбина - английски, ирландски и др. А те в момента се изтеглят, защото положението в Англия и Ирландия е много тежко. Има един мит, че цените на имотите у нас никога не са падали и никога няма да паднат. Уверявам ви, че в Америка през 2002-2003 г. се говореше по същия начин, но вижте сега какво става. Това все пак е пазар и цената се движи така, че да уравновеси търсенето и предлагането. А когато цените на имотите, които са ипотекирани при банките, започнат да падат, обезпечението на банките пада. Ако процентът на несъбираемите кредити се увеличи, сами можете да си представите какво се случва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stdmvТук сме се събрали, за да обосноваваме мненията си. Никой не може да гарантира 100% вижданията и прогнозите си. Но по принцип обосновките помагат.
Иначе всеки може да твърди каквото си иска и както си иска.
Аз, например, мога да кажа, че утре няма да остане 1 човек да живее в България поради калпавото правителство (ей така, без да се обсонова)
Станишката мисли за руснаците;
Доган мисли за турците;
Кобургчето мисли за испанците.
Дори да избяга и последния българин, тримата ще заселят България с НОВИ хора, които ще са:
РАБОТЛИВИ като испанците;
ИНТЕЛИГЕНТНИ като турците;
ОТГОВОРНИ като руснаците...
и НЕЩАТА ЩЕ СИ ОСТАНАТ СЪЩИТЕ!При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура
Коментар
-
Negramoten
И днес има стряскащо заглавие в Монитор:
"С 13% поевтиняха панелките в северните комплекси на София"
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от gatonПървоначално изпратено от silistraДа ви дам инфо от извора,
имам познат собственик на АНИ ( много близък роднина ) в доста голям град. Точно преди 2 дена си говорихме по телефона и каза така :
Сделки почти няма! Положението е трагично!
Добре е че има и друг бизнес и от там си изкарва прехраната сега.
Имам и друг роднина който работи в склад за ел. и строителни материали, като предимно строителни фирми са клиенти, след 2 седмици ще докладвам какво е положението.
http://www.registryagency.bg/bg/Abou...2008/2008.html
официалната статистика на агенцията по вписванията.
Може да видиш, че за тази година броя на сделките почти не е мръднал.
Това кой какво е казал от АНИ и на друг какво му се струва, на трети какво му се иска, няма никакво значение,
цифрите ги има, официално и доста надеждни.
Просто в момента там се вписват всички покупки на зелено от преди 1-2 години, които вече са с акт 16. Така че информацията от някоя АНИ е по-достоверна... А вече не са малко брокерите, които гладуват, без сделка последните няколко месеца. Ето ти една изповед: http://forum.imoti.net/read.php?6,145473
Коментар
-
Първоначално изпратено от silistraДа ви дам инфо от извора,
имам познат собственик на АНИ ( много близък роднина ) в доста голям град. Точно преди 2 дена си говорихме по телефона и каза така :
Сделки почти няма! Положението е трагично!
Добре е че има и друг бизнес и от там си изкарва прехраната сега.
Имам и друг роднина който работи в склад за ел. и строителни материали, като предимно строителни фирми са клиенти, след 2 седмици ще докладвам какво е положението.
http://www.registryagency.bg/bg/Abou...2008/2008.html
официалната статистика на агенцията по вписванията.
Може да видиш, че за тази година броя на сделките почти не е мръднал.
Това кой какво е казал от АНИ и на друг какво му се струва, на трети какво му се иска, няма никакво значение,
цифрите ги има, официално и доста надеждни.
Коментар
-
Краси Катев в Сеизмограф от 20 Септември 08
Краси Катев в Сеизмограф от 20 Септември 08
Дискусията е между 24-тата и 42-та минута.
Участват: една набалбукана с ипотека млада женица готова да бие кой да е банкер.
и
Краси Катев - явно недолюбван от някои форумни "експерти", но човек малко или много "в играта".
Водещата - задачата й беше да отбие номера с тази дискусия, да си слуша какво й говорят в слушалката и да не се допусне да се каже нищо съществено - особено от Катев.
Имаше и няколко пенсионера за повечко драматизъм.
Какво прави впечатление: Набалбуканата женица изглеждаше притеснена, макар че декларираше обратното.
Катев беше постоянно прекъсван и дори спомена, че ще изкаже мнението за кризата която се вихри, но така и не му беше дадена тази възможност - забиха го да отговаря на някакви смешни въпроси и не му даваха дори да се доизкаже.
Накрая дори му искаха за измисли някакви проценти ей така просто да има някакви цифри за завършек.
Водещата, случайно или не, пак натърти темата за диверсификация на спестяванията в различни банки...
Като цяло - много дирижирано и цензурирано предаване в стил БТВ.
От тия слушалки водещите дали си чуват мислите въобще?
Защо не канят социолози по тия предавания като искат да се говорят глупости?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВескоАйде стига ги оплаквахте предприемачите. 80% от финансирането на една кооперация са собствени средства или от продажби на зелено. Който строи с кредит, явно не си е направил сметката и си заслужава фалита.
Кво значение има твои ли са или кредит - ПАРИТЕ Винаги имат ЦЕНа - Лихвата !
Коментар
-
Не беше права. Можем да смятаме с проценти. Целта на темата не е да се учим на математика от 5ти клас. Аз съм учил достатъчно статистика, мога да смятам (предполагам и колегите също).
Не забравяй, че доста хора тук използват Excel и подобни продукти за икономически модели, амортизации и анализи. Там грешки, свързани с индексите рядко се допускат и подобни сметки са ежедневие. Повечето отдавна са минали нивото с бутоните на калкулатора % и MU.
Мисля, че и без това отделихме достатъчно време на тази тема.
Първоначално изпратено от roverАми днес например една жена тук се обоснова за онези неща с процентите, ама доста хора с аристократично пренебрежение и отхвърлиха обосновките, като обърнаха нещата и от сферата на математиката ги закараха на съвсем друго място. Обосновките не винаги вършат работа. Спирам вече.
Коментар
-
Ами днес например една жена тук се обоснова за онези неща с процентите, ама доста хора с аристократично пренебрежение и отхвърлиха обосновките, като обърнаха нещата и от сферата на математиката ги закараха на съвсем друго място. Обосновките не винаги вършат работа. Спирам вече.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Тук сме се събрали, за да обосноваваме мненията си. Никой не може да гарантира 100% вижданията и прогнозите си. Но по принцип обосновките помагат.
Иначе всеки може да твърди каквото си иска и както си иска.
Аз, например, мога да кажа, че утре няма да остане 1 човек да живее в България поради калпавото правителство (ей така, без да се обсонова)
Коментар
-
Ами не ми се обяснява много. Общо взето, имах предвид, че във форумите има много икономисти, които цитират разни икономически теории и постулати, често пъти механично. Ама действителността няма нищо общо с учебниците, както показаха събитията напоследък. Аз съм го изпитал на гърба си.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Какво общо има между кредита, картите и акциите?
Картите са просто вид пари, не са кредит. Акциите нямат връзка.
Аз имам 5 карти, но нямам кредит.
Първоначално изпратено от roverОооо, икономическата логика... Ами нали отвсякъде ни обясняват как в развитите страни всички живеели на кредит и това било много хубаво. Пък и пари не носели по джобовете, а с някакви си карти ходели. Аз си нося парите в джоба и карти никакви нямам. А с тази икономическа логика закупилите акции напредничави наши съграждани ще духат супата.
Пак казвам, малко са начините обикновения човека да си запази париците.
Коментар
-
Оооо, икономическата логика... Ами нали отвсякъде ни обясняват как в развитите страни всички живеели на кредит и това било много хубаво. Пък и пари не носели по джобовете, а с някакви си карти ходели. Аз си нося парите в джоба и карти никакви нямам. А с тази икономическа логика закупилите акции напредничави наши съграждани ще духат супата.
Пак казвам, малко са начините обикновения човека да си запази париците.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
Коментар