If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тези оферти дето все се подмятат насам натам по форума, на сайтовете imot и imoti всъщност са общо всички оферти пускани някога на сайта, не са активните оферти. Активните оферти са много по-малко.[/i]
В голяма заблуда си ... има седмично обновяване на офертите. Този въпрос е 100 пъти коментиран... всички пускани оферти са над 1 М ...
тва че автоматично агенциите обновяват несъществуващи си е друг проблем
А бе ти грамотен ли си? Или си от тези дето си мислят, че имот или тежест могат да се прехвърлят без нотариус. Виждал съм и такива, но възрастни хора, обикновено и не знаят какво е интернет. ВСЯКА сделка минала през нотариус и се ВПИСВА в Агенцията по вписванията.
Не сделката, а прехвърлянето на собствеността минава през нотариус. Ако сделката е "на зелено" собствеността се сменя (респективно сделката минава през нотариус и прехвърлянето се вписва) обикновенно на акт 15 - около 2 години след самата сделка. Аман от лаици... и то спорещи
Между другото, има доста оферти по 20 млн с цени от 80-90 хил евро на квадрат, които значително влияят на средната.
Първоначално изпратено от peer2k
Тези оферти дето все се подмятат насам натам по форума, на сайтовете imot и imoti всъщност са общо всички оферти пускани някога на сайта, не са активните оферти. Активните оферти са много по-малко.[/i]
Да ви дам инфо от извора,
имам познат собственик на АНИ ( много близък роднина ) в доста голям град. Точно преди 2 дена си говорихме по телефона и каза така :
Сделки почти няма! Положението е трагично!
Добре е че има и друг бизнес и от там си изкарва прехраната сега.
Имам и друг роднина който работи в склад за ел. и строителни материали, като предимно строителни фирми са клиенти, след 2 седмици ще докладвам какво е положението.
Виж сега, извора е на http://www.registryagency.bg/bg/Abou...2008/2008.html
официалната статистика на агенцията по вписванията.
Може да видиш, че за тази година броя на сделките почти не е мръднал.
Това кой какво е казал от АНИ и на друг какво му се струва, на трети какво му се иска, няма никакво значение,
цифрите ги има, официално и доста надеждни.
Поинтересувай се, при покупка на зелено кога сделката отива в тази официална статистика.
Просто в момента там се вписват всички покупки на зелено от преди 1-2 години, които вече са с акт 16. Така че информацията от някоя АНИ е по-достоверна... А вече не са малко брокерите, които гладуват, без сделка последните няколко месеца. Ето ти една изповед: http://forum.imoti.net/read.php?6,145473
А бе ти грамотен ли си? Или си от тези дето си мислят, че имот или тежест могат да се прехвърлят без нотариус. Виждал съм и такива, но възрастни хора, обикновено и не знаят какво е интернет. ВСЯКА сделка минала през нотариус и се ВПИСВА в Агенцията по вписванията. Какви са тези изповеди, това да не форум по религия и вярвания. Ако познатият ти от АНИ е закъсал, друг му е взел бизнеса, това казват цифрите. Сделка може да има и без брокер, но не и без вписване. Няма увеличение на сделките, но няма и намаляване. Напълно съм неутрален, просто казвам къде са цифрите. Е, малко ме дразнят безкрайните мнения на екстрасенси където има цифри.
А колко са обявите хич не ми пука. Аз чакам ХИЛЯДА евро за жилищна площ в Лозенец, ама нещо не са се панирали достатъчно предприемачите и телефона мълчи. Така, че дерзайте за срива.
Ако наистина си заложил "купува" на 1000Е, друга песен щеше да пееш. Не забравяй, че това е форум за хора с по-висока степен на интелигентност.
Веско много обича да стреля глупости във форума, така брои колко хора го четат...
а обяви във Варна на цена 500 вече има... а и повечето обявени на 600-700 могат да се договорят за около 500 (говоря за големи жилища).
Ми да беше цитирал една глупост, като си по-умен. И правиш ли разлика между Варна и ..." местността „Ченгене Кула”, сред тишината и спокойствието на район, отдалечен от шума на трафика и замърсения въздух около главните пътни артерии."
Такива са твойте обяви за 700. Виница, Владиславово и околните баири с пусков срок догодина ама в края.
... Освен това също повечето са заложили около 30% продажби на зелено, а когато този процент започне да клони към 15 още по-яко се спичат.
Не знам какво разбираш под хубаво жилище, но ако за теб това е набързо скалъпено блокче с 30% общи части на Ш/З, смятам, че много скоро ?500-600 ще е актуална цена.
Забелязал ли си, че броя на офертите в www.imoti.net РАСТЕ С 1000 ДНЕВНО!
Прав си. Не познавам толкова прости строители. Не разбирам и какво общо имат общите части с това дали жилището е хубаво. Всъщност предпочитам да са повече.
А колко са обявите хич не ми пука. Аз чакам ХИЛЯДА евро за жилищна площ в Лозенец, ама нещо не са се панирали достатъчно предприемачите и телефона мълчи. Така, че дерзайте за срива.
Не знам какво произвеждаш, но дискусията е за имотния балон, а не за цената на парите. На болшинството строители хич не им дреме, че ще останат дестина апартамента празни. Ако някой очаква да си купи хубаво жилище на 500 евро, живее в облаците.
Те много строители си затвориха парите в много повече от десетина апартамента, именно защото знаят цената на парите, а имотите поскъпваха с темп над този на лихвите, че дори и над този на инфлацията. Т.е. за периода добре си инвестираха печалбата, ама сега идват други времена, като големите предприемачи много добре знаят какво трябва да правят и го правят. Докато в края на миналата и началото на тази година по вестниците се изписаха куп прогнози за 20% ръст, като и статистиката изкара подобен за първите 6 месеца, вторичния пазар остана да чака 2000 Е/кв., а предприемачите пуснаха промоциите, всеки стана специален и специално за него 10-20-30-40% отстъпка. Сетете се за съфорумеца с жилището в София намалено от 76 000 евро на 42 000
Така че не смятай че сторителите са будали, ти докато разбереш какво става те вече ще са си продали жилищата, а може и на теб да са пробутали някое със специална отстъпка специално за теб, защото си познат на познат и си много готин
Айде стига ги оплаквахте предприемачите. 80% от финансирането на една кооперация са собствени средства или от продажби на зелено. Който строи с кредит, явно не си е направил сметката и си заслужава фалита.
Точен Пример за човек който не знае цената на ПАРИТЕ !
Кво значение има твои ли са или кредит - ПАРИТЕ Винаги имат ЦЕНа - Лихвата !
Не знам какво произвеждаш, но дискусията е за имотния балон, а не за цената на парите. На болшинството строители хич не им дреме, че ще останат дестина апартамента празни. Ако някой очаква да си купи хубаво жилище на 500 евро, живее в облаците.
Аз пък не знам ти въобще познаваш ли строители, но аз ще ти кажа, че на повечето такива ЯКО им пука, колко апартамента ще останат непродадени и когато процента започне да клони към 50% се спичат сериозно. Освен това също повечето са заложили около 30% продажби на зелено, а когато този процент започне да клони към 15 още по-яко се спичат.
Не знам какво разбираш под хубаво жилище, но ако за теб това е набързо скалъпено блокче с 30% общи части на Ш/З, смятам, че много скоро ?500-600 ще е актуална цена.
Забелязал ли си, че броя на офертите в www.imoti.net РАСТЕ С 1000 ДНЕВНО!
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура
Това предполага, че тълпи купувачи търкат стълбите пред офисите на великите, богопомазани дюлгери в очакване на тяхното благоволение. Живееш 2 години назад във времето.
Коментар