IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Във вх. А на бл. 2, на 5-ти етаж видях страхотен апартамент с три спални. Има изложение изток/юг/запад и е с 40 кв. м. тераси.
    Точно такъв апартамент си търсех. Обаче, този вече беше резервиран. Но и да не беше, EUR 250 хил. щяха да ми дойдат множко.
    Предлагаха и на мен варианти за обединение, но за да имам една спалня повече трябваше да правя компромис с етажа (да е нисък) или с изложението (предимно северно).
    Накрая направихме другия компромис, взехме 95 кв. с 2 спални (не са много малки - 13-15 кв.), но гледа към детската площадка и на юг.
    Имаше вариант да го обединим със съседния, но идваха много квадрати и цената доста се надигна.

За строежа на мен ми казаха, че очакват до края на ноември да получат разрешително за строеж и да започват. Дори в писмото за намерение, което подписахме има клауза, че ако до 30/11/07 не получат разрешение имам право да отменя резервацията.

Не виждам, обаче, при очертаващата се студена и снежна зима (ако метеоролозите са познали), какъв прогрес ще има до пролетта.
    Струва ми се, че комплексът ще е позавършен в началото-средата на 2010 и след довършителните работи ще се нанесем до края на същата година.

Сполай ви!

Коментар

• Първоначално изпратено от zlodeia
      voodoo- ти в кое блокче си взе апартамент, разправят че имало в 3,4 блокче имало много хубави апартаменти с 3 спални -изцяло южни ама всички са ги купили приятели на собствениците и тези които са били първи.Ти къде се вреди?
      Блок XXX, гледам към витоша. Нещо такова. Не съм приятел на собсвениците, значи явно съм от първите зарибени :-). Абе тези хора няма ли да почват да копаят вече? Трябваше септември да почват, а още разрешително за строеж нямат. Не че бързам толкова, но като кажеш септември трябва септември да е.

Коментар

• voodoo- ти в кое блокче си взе апартамент, разправят че имало в 3,4 блокче имало много хубави апартаменти с 3 спални -изцяло южни ама всички са ги купили приятели на собствениците и тези които са били първи.Ти къде се вреди?

Коментар

• Първоначално изпратено от zlodeia
          Преди малко бях при тях, водих един мой приятел да гледа за апартамент, а и аз да видя кво става.За съжаление са си върнали макета за довършване и щял да стане след 1 седмица, на изложението бил недовършен. Лошото е че моя авер си търси четиристаен а не са им останали , имат много двустайни-сега ще пробват обединение на два двустайни, измислиха един хубав вариант
          ама много скача цената,защото стават повече квадрати. А така исках и той да ми е комшия, такъв е зевзек...
          Някои се уредихме с 3 спални да, ама наистина повечето са маломерни май. Че то на тези цени инак на кого ще продават?!

Коментар

• Преди малко бях при тях, водих един мой приятел да гледа за апартамент, а и аз да видя кво става.За съжаление са си върнали макета за довършване и щял да стане след 1 седмица, на изложението бил недовършен. Лошото е че моя авер си търси четиристаен а не са им останали , имат много двустайни-сега ще пробват обединение на два двустайни, измислиха един хубав вариант
            ама много скача цената,защото стават повече квадрати. А така исках и той да ми е комшия, такъв е зевзек...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
              Да, аз грешно разбрах че инвестицията е само за 400 апартамента...
              Ето ви цитат от моя кореспонденция с WG.

"Първата част всъщност представлява този парцел 22 дка, в който са тези шест жилищни сгради. Имаме още три имота около този ( на запад и изток от него), които ще се застрояват на фази от 3 до 6 месеца след започването на големия. Там ще има и една офисна част, и оттам е по-голямото РЗП."

Злодей, напълно съм реален. Така и гледам на нещата. Бира може и да пийваме от време на време.

А по сметките на Хари, тези 50 млн горница изглеждат в реда на нещата. Инвеститорите в недвижими имоти не започват проект с IRR (норма на възвръщаемост) по-ниска от 20-25% (годишно).

Коментар

• Пич, слушай като ти говори врага! Аз ПРОДАВАМ софтуер,а не го ПРАВЯ. отвеян със очилца и смачкани дрехи не съм. Пласирам си продукта.И съм доста реален.
                А от СПА и ресторанти разбирам поради други причини.
                Ти кво копаеш без мотика? Всичко това го пише в сайта им.Ако ще им давам пари, ще ги проверя нали? ти не си си дал парите на свободен принцип май,като те виждам какъв си заядлив.Струваш ми се сметкаджийче в оня смисъл на пинтилък щом не четеш какво пиша, а се заяждаж за спорта. Иначе е добре човек да си прави сметката така пари печели.

Коментар

• Harry-радваш ме! За човек занимаваш се със софтуер в Гърция, много поназнайваш за ценообразуване, СПА,търговски площи, цени,печалби...
                  А аз си мислех, че софтуерните специалисти са леко отвеяни(готини), "чаровно неугледни", със едно такова различно възприятие за света -познавам такива типове, ама ти си доста далеч от тях- много си "реален".
                  АР -не знам ти колко си реален, ама аз съм в бл. 4-едно от вътрешните блокчета, не обичам на ритам, само да гледам футбол Челси-Ман.Юнайтед
                  (бирата да е студена и от скарата да се носи приятна миризма на току що метната сочна пържола)
                  Нека ми е лошо!

Коментар

• Да, аз грешно разбрах че инвестицията е само за 400 апартамента...

Коментар

• Цитати от сайтовете на Гардънс и дивелъпмънт:

Проектът Уинслоу Гардънс ще съдържа жилищни сгради, офиси, търговски зони, спортна зона, СПА комплекс, ресторанти, зони за услуги и др. Общата площ на имотите, в които ще бъде осъществено строителството, е приблизително 42 дка, а разгърнатата застроена площ – 103 000 м2 и около 20 000 м2 – под земята.

Цялата планирана инвестиция за проекта е в размер на 200 милиона лева. Първата част - 24 млн. лева е вече реализирана, а останалата част от 180 млн. лева ще бъде реализирана в следващите 3 години. Очакваните данъци, които ще бъдат платени към бюджета за всички фази на проекта, са в размер на около 17.7 млн. лева. Уинслоу Гардънс ще създаде препитание за близо 3000 души в дългосрочен план.

За Проекта
                      Разположен на 22 000 кв.м. площ
                      12 000 кв.м. парк
                      44 000 кв.м разгърната застроена площ
                      Ниско етажно строителство
                      Контролиран достъп
                      Енергийна независимост

Калкулация:
                      44 000 РЗП х 1250е=55млн е
                      103 000 обща РЗП минус 44000 жилищна РЗП=59000м2 ресторанти, фиси, търговски зони, спортна зона, СПА комплекс със средна цена от 1500е/м2=88,5млн е
                      20 000м2 под земятя с цена от 8500 за паркомясто, като един гараж е 18-22м2, значи средно 20м2. Така 8500/20=425е/м2. Ако от общо 20 000м2 паркоместата са 15 000м2 х 425е =6,375млн е.
                      Обща проста сметка: 149,875 млн Е при инвестиция от 100млн Е и само от инфото в публичното пространство,за под масата не мислим.
                      А и не мисля,че СПА, ресторанти и др.услуги ще са на 1500е/м2,както и че след форуми като този не целят вдигане на цената допълнително.
                      Но за 50млн Е и аз бих правил много неща, не само да пусна темичка като тая в инвестор.бг. Що не я пусне в дир.бг или в абв.бг?
                      Аз смятам, че им излиза сметката.

Коментар

• А искам и да попитам. Инвестицията е 65 мио. евро, а жилищата са 400, Средно производствената цена на жилище излиза по 65 мио/400= 162500 евро. Тези хора дали ще имат печалба?

Коментар

• Стана ми интересно колко души са намерили скрита реклама в темата.
                          Извинявам се, ако съм пропуснал някого.

Първоначално изпратено от hah Пуснато на: 28 Авг 2007 19:36
                          Е как няма да платиш 9600 евро за паркинг, ако Джони Деп ще ти е съсед. Нали ще дойде и Шаная с него )))))
                          Много се радвам на хора, които рекламират нещо с първите си две мнения
                          Първоначално изпратено от Negramoten Пуснато на: 02 Сеп 2007 12:58
                          На мен не ми хареса, че в темата всички положителни мнения са написани от хора, които не са били тук преди това т.е. имат по 1 мнение. Явно тази тема си е чиста реклама. Когато купувате, особено когато се заробвате с 20 годишни кредити, то мислете преди това.
                          Първоначално изпратено от harry_potter Пуснато на: 28 Сеп 2007 20:12
                          Айде още един капарирал апартамент.
                          Злодей,не съм ти конкуренция,продавам софтуери. Ама много станахте доволните и то с по 1-10 мнения само. Ти, ар, Джони Деп и един Кайон ли беше, а и ВудуХънтър сте бая съмнителни. Все за децата купувате, все хвалите. И аз за детето търся, и на мен жената мрънка. Твоята само за разположението ли се хваща? Друго не я ли интересува?
                          Рекламна ще да е темичката. Нищо лошо няма,все нещо трябва да продава продукта. Ама що не си признавате, не е срамно да работиш за Уинслоу, и те плащат пари и вие храните семейства. А и с инвестиция от 65млн евро все нещо трябва да продава стоката.

пари - стока - пари прим .... нужна е и реклама.
                          Първоначално изпратено от Butch Пуснато на: 14 Окт 2007 14:32
                          Не знам защо но имам натрапчивото чувство, че повечето постинги тук, от хора току що регистрирали се са някак си много идеалистични и звучат като от рекламна брошурка... Жена ми,децата,ще ритаме футбол,градинки,бъдещето,дом над главата и прочие...остава само едно клипче да се появи тук В крайна сметка на всекиго,който си е капарирал жилище - честито! Аз примерно вчера си взех много яка аудио система за колата - Pioneer, сега ще споделя моите душевни вълнения във техния (ако имат де) форум...

Коментар

• Първоначално изпратено от Butch
                            Не знам защо но имам натрапчивото чувство, че повечето постинги тук, от хора току що регистрирали се са някак си много идеалистични и звучат като от рекламна брошурка... Жена ми,децата,ще ритаме футбол,градинки,бъдещето,дом над главата и прочие...остава само едно клипче да се появи тук В крайна сметка на всекиго,който си е капарирал жилище - честито! Аз примерно вчера си взех много яка аудио система за колата - Pioneer, сега ще споделя моите душевни вълнения във техния (ако имат де) форум...
                            Ашколсуун, джанъм, баш тва имах предвид, но ме обвиниха в конкурентнофирмено подкопаване на третоетажните апартаментчета. Тя и мойта мила Венета иска на третия етаж, ама ще гледа през оградката.Пък знае ли човек с този бум на строежите от 1250е цената може да стане 700-800е.По-долу не, щото рушветите са калкулирани в цената(с този "клас А" или първи клас...).
                            Иначе на проект изглежда добре, а както каза колегата вече - проектът е едно,изпълнението е друго.Лошо,ако и при тях е така.

Коментар

• Не знам защо но имам натрапчивото чувство, че повечето постинги тук, от хора току що регистрирали се са някак си много идеалистични и звучат като от рекламна брошурка... Жена ми,децата,ще ритаме футбол,градинки,бъдещето,дом над главата и прочие...остава само едно клипче да се появи тук В крайна сметка на всекиго,който си е капарирал жилище - честито! Аз примерно вчера си взех много яка аудио система за колата - Pioneer, сега ще споделя моите душевни вълнения във техния (ако имат де) форум...

Коментар

• То толкова хубаво, чак лигите ми потичат Не комплекс, а земен рай.. Най-вече на 3-тия етаж с тераска
                                Гледам някой, от радост, че са се обзавели с апартамент там, чак са прописали във форума
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X