IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB
    Българските съвсем не са по-евтини, напротив. И са много по здрави от гръцките недоразумения в които един дюбел не можеш да забиеш. На снимката зидарията изглежда доста добре - равна и с добре оформен ъгъл.
    Тези не са ли по-добри:

или е рекламен трик? (Poroterm)

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
      Уинслоу строят не си поплюват - февруари месец, ще са готови с блок 1 на груб строеж.

Само защо такива евтини тухли са решили да ползват - явно се грижат за печалбицата. Български са им, не запомних кой е производителя, но не ми изглеждаха първо качество. Повечето строежи които съм гледал се строи с по-добри тухли... Освен това защо толкова странно са ги омесили тук?

Българските съвсем не са по-евтини, напротив. И са много по здрави от гръцките недоразумения в които един дюбел не можеш да забиеш. На снимката зидарията изглежда доста добре - равна и с добре оформен ъгъл.

Коментар

• Плътните тухли се слагат в зона, където ще се правят улеи за водопровод и канал.

Коментар

• Кво кат са ги омесили, нали ше ги скрие мазилката .

Коментар

• Уинслоу строят не си поплюват - февруари месец, ще са готови с блок 1 на груб строеж.

Само защо такива евтини тухли са решили да ползват - явно се грижат за печалбицата. Български са им, не запомних кой е производителя, но не ми изглеждаха първо качество. Повечето строежи които съм гледал се строи с по-добри тухли... Освен това защо толкова странно са ги омесили тук?

Коментар

• Пастир пусни ми и на мен контактите му на личната, че ако е така това ме интересува живо. Може покрай тази работа да изкарам някой лев...

Коментар

• Първоначално изпратено от ap
                Първоначално изпратено от Pastir
                Имам име, ГСМ и имейл на търговският им представител, който се обади. Мога да ти ги пратя на ЛС и да се поинтересуваш сам за промоционалните условия.
                Изпрати ги, моля!

Благодаря!
                Имаш ЛС. Пиши кво е станало, ако ша се обаждаш .

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
                  Имам име, ГСМ и имейл на търговският им представител, който се обади. Мога да ти ги пратя на ЛС и да се поинтересуваш сам за промоционалните условия.
                  Изпрати ги, моля!

Благодаря!

Коментар

• Ако копувачите направят по една фирма по ддс и пазарят през нея нещата на старите цени изглеждаха що годе приемливи при плосък данък от 10%.

При една проста сметка:
                    -ако човек като физическо лице си плаща данъците на заплатите
                    -после се фане да изплаща кредит за 30 години
                    Според мен трябва да е побъркан да не живее под наем за 1000 еро на месец
                    в ново обзаседено жилище от 85-100 квадрата.

За фирмите:
                    -всички такси за поддръжка отиват разход, както и комуналните
                    -газ-а е по тънъка отколкото за физ. лица и пак му се ползва ддс-то
                    -данъка ще е по дебеал ама нали се амортизира

Като физическо лице не бих се фанал ако не съм камикадзе на тоя етап.
                    Станалото станало, ако паднат на половина бих отвъртял още две стай

Коментар

• За промоцията - ясно е какво става... Юрнали са се да продават колкото могат щото не върви. Съмнява ме някой да се е хванал на хорото след новото разгаряне на кризата в щатите. Аз примерно ако сега трябваше да се хващам със сигурност не бих се хванал, щях да гледам само сеир. Вижте, че рекламите са им навсякъде - по сайтове, днес в "24 часа" - опитват се да продават - браво, те както се сещате и 50% от текущите цени спокойно могат да направят отстъпка и пак няма да са на загуба.

Дано успеят да продадат повечко, че не ми се живее в полупразен комплекс.

Коментар

• Тука идва мястото за идеята ми за
                        сдружението на собствениците от такива комплекси.

-чрез него и отделено лично време може да се изготвят
                        прилични типови договори
                        -да се направят изменения в закона за ет. собственост

-не е лесно и трябва тичане. Как иначе биха станали нещата,
                        аз поне не се сещам

В договорите може да има и застраховка от лошо стопанисване.
                        Почнал съм да събирам подобни договори от Европа и Сащ.

В такъв комплекс е малко трудно да се говори за повходова делба,
                        след като паркомястото ти е под съседния вход а мазето през три.

Всеки пише от гледна точка какво ще направиш ако съседа не плаща?
                        Сам нищо.

-Според вас защо фирмите имат сметка да не им се плаща.
                        -След като е изядено дървото от всички, чрез едно такова сдружение
                        може да търси приемливо решение.

- На къщи също съм се нагледал. Претенции за двора. Достатъчно е
                        да попаднеш на един катил и проблемите в блока ще ти се видят като
                        кавга в детска градина. Пробвайте да викнете три различни фирми
                        да измерят един парцел заграден с масивна ограда. Трите пъти ще е
                        с различна квадатура. Може да е 2-3 кв.м. но при съседа може и да
                        са 10 кв.м. и какво става дрън та пляс 20 години за глупости.
                        Накрая имаш двор в който не ти се стъпва и съсед който ти се псува.

На една улица пак има комшии и проблеми само не са под един покрив.
                        - Какво ще направиш ако в съседния двор е пълно с разгонени кучета,
                        и обичат да лаят по луната.
                        - Хлапето на съседа направи гаражна банда и от 8 до 2 дърпа жицата
                        - Съседа има три буса дето не му се събират в гаража и ще задръсти улицата
                        - Улицата пез вас стане еднопосочна и тн.
                        - Нова регулация и разширяване на улицата

проблемите са общи навякъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от ctu
                          Елементарните неща не отнемат време,
                          не повече от цял работен ден разбит в два месеца като продължителност.
                          Има ефект в това съм убеден и ще продължавам.

Свободно време нямам, надявам се поне децата ми един ден да се радват на него

Приемам го като хоби.
                          Браво, тук сме на едно мнение.

Първоначално изпратено от ctu
                          Ако не съм доволен,
                          надали ще съм единствения.

Общо събрание и фирмата е вън.

Колко е трудно да се организира такава поддръжка според теб.
                          Можеш ли да смениш фирмата по всяко време? Най-вероятно офиса на фирмата, склада за машините, дежурната стая за охраната, са нейна собственост, къде ще се разположи следващата фирма? Ако не си доволен само от 1 услуга?

И последно, ако само твоя вход, направи общо събрание а другите входове не, как ще процедираш?

Колкото и да е неприятно, знаете какво казват в България за общата работа... Идеята за комплекса е добра, ако успеете да я реализирате аз лично ще се радвам за вас, тъй като ще сте пример че българския манталитет може да се промени, но аз лично имам съмнения че ще стане.

Коментар

• Елементарните неща не отнемат време,
                            не повече от цял работен ден разбит в два месеца като продължителност.
                            Има ефект в това съм убеден и ще продължавам.

Свободно време нямам, надявам се поне децата ми един ден да се радват на него

Приемам го като хоби.

Коментар

• Аз също съм на мнение че човек трябва да се съди, особено за по-сериозните неща. Но при тромавата работа на нашата съдебна система - това е голяма играчка. Ти като те гледам май имаш доста свободно време да се занимаваш с такива неща. Или си адвокат?

Коментар

• panther,

ще ти кажа какво можеш да направиш. Поне което аз правя съд до дупка, дори за елементарни неща. Последното нещо за което се заядох беше за касов бон за 0.50 ст за кенф, не ми беше издаден касов бон или разписка, бях и убиден.

БГ ще се орави след като всеки е платил по веднъж и положи обшественополезен труд. Колкото и да не разбирах Американците докато живеех там, това е единствената услуга която може да се направи на всеки един от нас ако се издъни.
                                Да бъде съден.

Коментар

Working...
                                X