IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ясно. Мерси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
      Първоначално изпратено от BobyB
      Първоначално изпратено от Negramoten
      Първоначално изпратено от Jay Gould
      Хм! Не ли малко нисичко? Колко са високи таваните???
      Като броя тухлите го изкарвам 2,65м
      А добави ли 10-на см поне за хоросана?
      Сложих 5 см. А после колко вдига замазката?
      Замазка? На тоя етап още няма замазка.
      А разбрах ти идеята. Ако няма изолация долу стандартно правят 4-5 см ако не е много крива плочата. Така си става поне 2.60 светло, което си пасва на нормите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB
        Първоначално изпратено от Negramoten
        Сложих 5 см. А после колко вдига замазката?

Коментар

Благодаря за отговора, и аз съм фен на по-добрата изолация, и дори бих преглътнал някой друг недостатък и бих заложил на сухото строителство, ако говорим за еднофамилна къща.

А тези тухли в комбинация с външна изолация дали все пак не са по-добрия вариант от обикновенни четворки, или разликата в цената е необоснована?
          Моето мнение е че тухлите не са изолация, а пълнеж и носител на външната изолация. Не че нямат значение като изолация, но всъщност при 10 см+ отвън, техния принос е под 20%. При това положение по-добре да се наблегне на цена и здравина. Дюбели имаш да слагаш не само за изолация а и отвътре.

Коментар

Коментар

• аре да ударим по една ролетка на място
              5-ти блок нали е дигнат

по принцип трабваше да е 2.75 светлото ама не и за гаражите

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould

Коментар

• Па смех, смех и малко развален телефон.

Мистериозната отстъпка се оказа
                  пластмасов "Discount VIP" картон даващ въпросната отстъпка
                  за нощуване в тяхните комплекси.

Всеки закупил има по един такъв нали

Ако има друго инфо по въпроса пратете по едно ЛС.

Коментар

• Това май е в мазето или в подземния паркинг...

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Не знам кои са по-евтини, но знам че видях разкривени и напукани тухли сред новодоставените, завити с найлон още и това не е от транспорта - така са произведени. Определено не са най-лошите възможни, но сравнено с други които съм виждал (например тези ползвани в блока на улица Елемаг) са си доста по-зле.

Не знам какво значение има изобщо, може би просто е повече зор докато ги иззидаш, но ми направи впечатление и реших да споделя. А може би наистина само търговският вид им куца?

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyStrike
                          Полагането на 10 см вместо 5 см стиропор отвън например увеличава сметката само с 5-6 лв на м2, което е нищо, но ефекта е съвсем друг.
                          Този стиропор, с който изолират напоследък сградите не е ли опасен при пожар? В смисъл да разпространява бързо огъня и да отделя силно токсични вещества? Знам че има нови материали, които горят бавно, но като че ли някъде слагат обикновен стиропор, който съм виждал да гори като барут.
                          И стиропора и фибрана са самогаснещи, така че не горят като барут.Ако много те е страх от пожар, то си сложи каменна вата, и при над 1000° С не мърда.
                          Между другото, пожарите обикновенно стават в сградите, като не горят стените, а по-скоро мебелите и завесите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB
                            Полагането на 10 см вместо 5 см стиропор отвън например увеличава сметката само с 5-6 лв на м2, което е нищо, но ефекта е съвсем друг.
                            Този стиропор, с който изолират напоследък сградите не е ли опасен при пожар? В смисъл да разпространява бързо огъня и да отделя силно токсични вещества? Знам че има нови материали, които горят бавно, но като че ли някъде слагат обикновен стиропор, който съм виждал да гори като барут.

Коментар

• Благодаря за отговора, и аз съм фен на по-добрата изолация, и дори бих преглътнал някой друг недостатък и бих заложил на сухото строителство, ако говорим за еднофамилна къща.

А тези тухли в комбинация с външна изолация дали все пак не са по-добрия вариант от обикновенни четворки, или разликата в цената е необоснована?

Коментар

Българските съвсем не са по-евтини, напротив. И са много по здрави от гръцките недоразумения в които един дюбел не можеш да забиеш. На снимката зидарията изглежда доста добре - равна и с добре оформен ъгъл.
                                Тези не са ли по-добри:

или е рекламен трик? (Poroterm)
                                Отзивите са добри, но цената не мисля че си заслужава. Твърдят че с 38 см зид се постига нормата за топлоизолация, но моето мнение е че:
                                - изисква се специален хоросан за слепването им който да не е термомост
                                - полагането да отговаря на технологията. Не знам някой имал ли си е работа с майстори. Ако някой си мисли че може да го изпълни както трябва без да му побелеят косите да заповяда.
                                - термомостовете от плочи, колони, шайби, щурцове и какво ли не. Трябва да ги облечеш с фибран или нещо от сорта още при изливането им, при което пак опираме до изпълнението. Успех.
                                - колкото и да се стараем, ще останат повече термомостове отколкото при класичско изпълнение с изолация отвън
                                - не смятам че нормите са адекватни при тия растящи цени на енергията. Полагането на 10 см вместо 5 см стиропор отвън например увеличава сметката само с 5-6 лв на м2, което е нищо, но ефекта е съвсем друг. Това със 72 см зид от поротерм ли ще го правим?

Коментар

Working...
                                X