Ясно. Мерси!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Комплекси от затворен тип - мнения
Collapse
X
-
Negramoten
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от BobyBПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от Jay GouldХм! Не ли малко нисичко? Колко са високи таваните???
А разбрах ти идеята. Ако няма изолация долу стандартно правят 4-5 см ако не е много крива плочата. Така си става поне 2.60 светло, което си пасва на нормите.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от BobyBПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от Jay GouldХм! Не ли малко нисичко? Колко са високи таваните???
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenБлагодаря за отговора, и аз съм фен на по-добрата изолация, и дори бих преглътнал някой друг недостатък и бих заложил на сухото строителство, ако говорим за еднофамилна къща.
А тези тухли в комбинация с външна изолация дали все пак не са по-добрия вариант от обикновенни четворки, или разликата в цената е необоснована?
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от Jay GouldХм! Не ли малко нисичко? Колко са високи таваните???
Коментар
-
Първоначално изпратено от voodooHunter
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Не знам кои са по-евтини, но знам че видях разкривени и напукани тухли сред новодоставените, завити с найлон още и това не е от транспорта - така са произведени. Определено не са най-лошите възможни, но сравнено с други които съм виждал (например тези ползвани в блока на улица Елемаг) са си доста по-зле.
Не знам какво значение има изобщо, може би просто е повече зор докато ги иззидаш, но ми направи впечатление и реших да споделя. А може би наистина само търговският вид им куца?
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от LuckyStrikeПървоначално изпратено от BobyBПолагането на 10 см вместо 5 см стиропор отвън например увеличава сметката само с 5-6 лв на м2, което е нищо, но ефекта е съвсем друг.
Между другото, пожарите обикновенно стават в сградите, като не горят стените, а по-скоро мебелите и завесите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyBПолагането на 10 см вместо 5 см стиропор отвън например увеличава сметката само с 5-6 лв на м2, което е нищо, но ефекта е съвсем друг.
Коментар
-
Negramoten
Благодаря за отговора, и аз съм фен на по-добрата изолация, и дори бих преглътнал някой друг недостатък и бих заложил на сухото строителство, ако говорим за еднофамилна къща.
А тези тухли в комбинация с външна изолация дали все пак не са по-добрия вариант от обикновенни четворки, или разликата в цената е необоснована?
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от BobyBБългарските съвсем не са по-евтини, напротив. И са много по здрави от гръцките недоразумения в които един дюбел не можеш да забиеш. На снимката зидарията изглежда доста добре - равна и с добре оформен ъгъл.
или е рекламен трик? (Poroterm)
- изисква се специален хоросан за слепването им който да не е термомост
- полагането да отговаря на технологията. Не знам някой имал ли си е работа с майстори. Ако някой си мисли че може да го изпълни както трябва без да му побелеят косите да заповяда.
- термомостовете от плочи, колони, шайби, щурцове и какво ли не. Трябва да ги облечеш с фибран или нещо от сорта още при изливането им, при което пак опираме до изпълнението. Успех.
- колкото и да се стараем, ще останат повече термомостове отколкото при класичско изпълнение с изолация отвън
- не смятам че нормите са адекватни при тия растящи цени на енергията. Полагането на 10 см вместо 5 см стиропор отвън например увеличава сметката само с 5-6 лв на м2, което е нищо, но ефекта е съвсем друг. Това със 72 см зид от поротерм ли ще го правим?
Коментар
Коментар