IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега като се продънят цените, може направо да преговаряме че с първите 2 вноски сме го платили целия апартамент :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от zlodeia
      Хубавото при мен, е че в момента в който имам акт 14, мога да отида до всяка една банка и да си поискам кредит, а аз работя от много време с една банка и ще ми напрявят оферта значително по-ниска от нивото на пазара , така че право да си кажа много не се притеснявам от тези "кризи" . За една година много вода ще изтече, иначе към 100 К ми е вноската на моя апартамент.
      100 к евро е сериозна първа вноска, какъв процент е от цялата сума?
      Има ли някакъв план например 20% първоначално, 50% на груб строеж, 20% на акт 15, 10% на акт 16
      Мен ме интересува след резервацията колко сте дали (като процент) за първата вноска...

Коментар

• Хубавото при мен, е че в момента в който имам акт 14, мога да отида до всяка една банка и да си поискам кредит, а аз работя от много време с една банка и ще ми напрявят оферта значително по-ниска от нивото на пазара , така че право да си кажа много не се притеснявам от тези "кризи" . За една година много вода ще изтече, иначе към 100 К ми е вноската на моя апартамент.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlodeia
          Да и мен това ме притеснява , но се надявам, че след 1 година(аз тогаща ще имам акт 14) ще са много различни нещата и като лихвени проценти и като кредитни условия, ще се успокоят нещата с тези пусти банки, така поне се надявам.
          Дано си прав, повечето хора залагат на по-дълга криза, а лошото е, че нас ни засяга със закъснение, т.е. минава време преди чуждестранните инвестиции да секнат, защото има започнати проекти със срок на изпълнение 1-2 години. След това отлива ще се усети, а както е тръгнало да ни намаляват кредитния рейтинг, това означава, че дори на запад да се оправят, то нашите лихви ще останат по-високи (както бяха 2004-та например, а не 2006-та). Но това са черни прогнози, дано ти си прав, пък и да не си, то кредита ти няма да е 2 години, така че ще има периоди на застудяване и такива на затопляне... ще се налага да затягаш колана, после да го разпускаш.

Но все пак е добре преди да си направиш сметката предварително. Та каква е първоначалната вноска?

Коментар

• Да и мен това ме притеснява , но се надявам, че след 1 година(аз тогаща ще имам акт 14) ще са много различни нещата и като лихвени проценти и като кредитни условия, ще се успокоят нещата с тези пусти банки, така поне се надявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
              За колегите, които ще теглят кредит - честити нови условия от райфайзен. Посоката е една - нагоре! :-(
              До сега какво сте платили?
              Защото да не се окаже, че ще плащате двойно повече отколкото ще стерува докато изкарат акт 16?

Най-неприятното ще е за тези, които са планирали продажба на сегашното си жилище, за да покрият последната вноска и част от кредита, защото при продажбата може да не успеят да вземат това което са очаквали.

Следващите неприятно изненадвани, ще са тези които разчитат на кредит, има вероятност лихвите да са направо непосилни, а другия риск е банката да не ги одобри за кредита.

Така че е добре, ако усетите, че кризата ни застига, да си направите сметката дали не е по-изгодно да разтрогнете договора...
              Или да се опитате да го пробутате на някой друг, стига да има желаещи...

Коментар

• За колегите, които ще теглят кредит - честити нови условия от райфайзен. Посоката е една - нагоре! :-(

Коментар

• ИДЕЯ -> http://www.winslowgardens.bg/completion.htm

Там нали пише:

"ВИД НА СТРОИТЕЛСТВОТО
                  Монолитно
                  Стоманобетонова безгредова конструкция, външни ограждащи стени от керамични тухли, с външна топлоизолация, мазилка и вътрешни разпределителни стени от тухли. Конструктивна височина на етажите – 3.00 м, светла височина – 2.75 м. Апартаментите се предлагат със и без довършителни работи"

Следователно сме платили за N - кв.м. с H = 2.75 сума .... евро / кв. м.
                  всеки да си сметне в зависимост от етажа по колко евро е платил за 1 см вичочина

След като е готов блока ако се окаже светлото 2.50
                  следователно по 100 евро по-малко на квадрат трябва да плати.

което никога няма да стане

Коментар

• Първоначално изпратено от nECA
                    В новия МЕНИДЖЪР има обява на City of Fountains с отстъпка от 2000 евро до края на октомври. Айде на промоциите, че не останаха Като отидеш на място сигурно специално за теб ще стане отстъпката 10 000 евро. ))))))))
                    2000 Е - циркаджии. Още живеят в миналата година ...

Коментар

• Първоначално изпратено от nECA
                      В новия МЕНИДЖЪР има обява на City of Fountains с отстъпка от 2000 евро до края на октомври. Айде на промоциите, че не останаха Като отидеш на място сигурно специално за теб ще стане отстъпката 10 000 евро. ))))))))
                      Да ти кажа града на фонтаните е много забит. То и уинслоу е, но поне има бул. България, а и околовръсното в тази част е добро. При фонтаните единствено близостта с бизнес парка е някакво предимство, и това е всичко. Бул. Малинов е толкова задръстен, а околовръсното точно при Бистрица се свива като фуния и в двете посоки...

Коментар

• В новия МЕНИДЖЪР има обява на City of Fountains с отстъпка от 2000 евро до края на октомври. Айде на промоциите, че не останаха Като отидеш на място сигурно специално за теб ще стане отстъпката 10 000 евро. ))))))))

Коментар

• ctu, "замазка" е по-правилно, брате.
                          Иначе, би трябвало да се стремат към 2,75 след мазилката по тавана и замазката, за да може след като се сложат паркети и окачени тавани да остане поне 2,60.
                          Гаражите също смятам, че трябва да са височки до към 3 м. Ще трябва да могат да влизат джипките на баровците и да остане място за вентилацията и осветлението. Кажете какви са стандартите там?

Коментар

• Тая снимка с тухлите е от 8.2008
                            след като прегледах и моя архив от снимки
                            по това време на са имали никакви тухли по етажите на 5-ти блок
                            така че са гаражите 100%

По принцип 1 етаж не трябва ли да е 3.20 вискок там където са магазините

а иначе това на снимката според мен е
                            1 X 19 = 19
                            9 X 25 = 225
                            3 X 6.5 = 19.5
                            -------------------
                            263 см - само тухлите без фугите и замазката
                            +14 фуги между тухлите

14 x 0.8 = 11.2

274.2 без замазка на под и таван

Коментар

• Първоначално изпратено от ap
                              И на мен ми разправяха за 2,75 височина, преди да подпишем договора.
                              При 2,60 няма да можем да си пуснем полилей... трябва само с плафони, аплици или лунички да си светим. Ще се клаустрофобирам... :-)
                              .

А това последно мазето ли е, или са жилищата?

Коментар

• И на мен ми разправяха за 2,75 височина, преди да подпишем договора.
                                При 2,60 няма да можем да си пуснем полилей... трябва само с плафони, аплици или лунички да си светим. Ще се клаустрофобирам... :-)

Коментар

Working...
                                X