IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само споделям мнение,

"световна финансова криза" нищо чудно в България да се докара като "форсмажорни обстоятелства"

И още нещо ако се стигне до разваляне на договор.
    Първо заминава задатъка.
    След това зависи кога е прекратен, ако има забавяне на плащане по етап има и неустойка.

В типовия договор в точка 6.4
    " ...............
    Плащането на неустойки не освобождава неизправната страна от
    задължението за плащане на обезщетение за вреди и пропуснати
    ползи, превишаващи размера на неустойката. "

-те това "пропуснати ползи" ще е смехурията за коментар
    ако си плащал на 1000 за квадрат а пазарните в момента са 600.

Ако се стигне до диалог в т 7.5
    "Настоящия договор може да бъде изменян или допълван само по
    взаимно съгласие на страните, изразено в писмена форма"

Коментар

• И аз се чудя, разни форумни герои разказват за покупки на жилища с 40-50% отстъпка. Единия от 110 000 на 60 000 за жилище близо до басейн Спартак, а другия за жилище в Младост... Може би за да следите по-изкъсо цените, трябва да пращате по някой друг приятел да ходи да разпитва със сериозни намерения и да се пазари...

Коментар

• Цените са от тия дни

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
          Какви са тия 1400 и 1800 ??? Winslow продават на 1100 - 1200
          Аз на тяхно място и на 900 бих продавал, само да има купувачи. На тебе кога ти ги обадиха тези цени, да нe би лятото на 2007-ма или сега? С или без довършителни работи?

Друга тема ЕстеХоумСпаУелнесИПоследнияДаЗатвори вратата как са им продажбите? Успяват ли да пласират на тяхната небрежна цена от 2К?

Коментар

• Какви са тия 1400 и 1800 ??? Winslow продават на 1100 - 1200

Коментар

• Между другото, дали не е важно да отбележим и на какво ниво на завършеност се продава апартамента? Това 1400 без довършителните работи ли го обаждат в Адрес?

Коментар

• Първоначално изпратено от ap
                Току-що разгледах обявите в "Адрес". Ама хората наистина не си поплюват... За апартамент сходен на купения от нас искат 1400 Евро/м2... Ако това действително е справедливата цена, то съм на 15% далавера... (Казвам го за собствено успокоение).
                Бих бил сериозно изненадан ако има продажби при тези условия. В тежка ситуация като настоящата подобни дългосрочни и скъпи решения се взимат доста трудно.
                По принцип е нормално с напредване на стоежа цената да се качва. Все пак риска намалява с всеки ден през който се строи. Но това е в сила, ако в даден момент имаш два Уинслоу гардънс и единия е по-завършен от другия. Като говорим за различно време, то доста фактори могат да променят цената, лихви, търсене, предлагане и т.н.
                Ето една добра статия на ИнвесторБГ по въпроса: http://imoti.investor.bg/?cat=113&id=70203

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                  Първоначално изпратено от ap
                  Аз също не смятам да се отказвам от договора засега. Цената ни устройваше, когато избирахме, устройва ни и в момента. Светът, обаче, напоследък е доста турболентен и едно задъблочаване на кризата може и да ме разколебае... До известна степен съм в неизгодната (в момента) позиция да съм разчитал на кредит, за да купя апартамента. В тази връзка ме притесняват най-малко две неща - 1/ дали банката няма да е променила в мой ущърб кредитната си политика когато опра до фактическото вземане на кредита и 2/дали лихвите няма да са се качили до равнища, правещи вноските (поне в началото) непосилни... Имам около година до тогава.

Хем ме боли, хем ме успокоява - рискът ни се ограничава до 10% от договорената стойност на имота. Няколко десетки хиляди лева не са за прежалване. Но пък ги третирам като платена премия върху опция... Хъх.

За да съм в позиция да извивам ръцете им трябва да са започнали да продават на доста по-ниски цени от договорената, така че 10% да са по-малка сума от спестеното.
                  Ще поживеем, ще видим...
                  ар, ако нямат купувачи, а са ти вдигнали вноската по бъдещия кредит до почти непосилни за теб нива, дори да няма официален спад на цените, то пак може да говориш с Уинслоу, чисто човешки да им кажеш, че новите лихви са на път да те откажат от покупката, защото за тях 10-те% които ще ти вземат са нищо в сравнение с 90-те % които ще изпуснат. Щом на теб ще са ти проблем вноските, то и на евентуалните бъдещи купувачи, дори и с 10% дискаунт, които ти си платил, ще са проблем, а е и много вероятно да не искат да купуват в този момент, дори и да могат да си го позволят...
                  Напълно съм съгласен.

Коментар

• Току-що разгледах обявите в "Адрес". Ама хората наистина не си поплюват... За апартамент сходен на купения от нас искат 1400 Евро/м2... Ако това действително е справедливата цена, то съм на 15% далавера... (Казвам го за собствено успокоение).
                    Бих бил сериозно изненадан ако има продажби при тези условия. В тежка ситуация като настоящата подобни дългосрочни и скъпи решения се взимат доста трудно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ap
                      Аз също не смятам да се отказвам от договора засега. Цената ни устройваше, когато избирахме, устройва ни и в момента. Светът, обаче, напоследък е доста турболентен и едно задъблочаване на кризата може и да ме разколебае... До известна степен съм в неизгодната (в момента) позиция да съм разчитал на кредит, за да купя апартамента. В тази връзка ме притесняват най-малко две неща - 1/ дали банката няма да е променила в мой ущърб кредитната си политика когато опра до фактическото вземане на кредита и 2/дали лихвите няма да са се качили до равнища, правещи вноските (поне в началото) непосилни... Имам около година до тогава.

Хем ме боли, хем ме успокоява - рискът ни се ограничава до 10% от договорената стойност на имота. Няколко десетки хиляди лева не са за прежалване. Но пък ги третирам като платена премия върху опция... Хъх.

За да съм в позиция да извивам ръцете им трябва да са започнали да продават на доста по-ниски цени от договорената, така че 10% да са по-малка сума от спестеното.
                      Ще поживеем, ще видим...
                      ар, ако нямат купувачи, а са ти вдигнали вноската по бъдещия кредит до почти непосилни за теб нива, дори да няма официален спад на цените, то пак може да говориш с Уинслоу, чисто човешки да им кажеш, че новите лихви са на път да те откажат от покупката, защото за тях 10-те% които ще ти вземат са нищо в сравнение с 90-те % които ще изпуснат. Щом на теб ще са ти проблем вноските, то и на евентуалните бъдещи купувачи, дори и с 10% дискаунт, които ти си платил, ще са проблем, а е и много вероятно да не искат да купуват в този момент, дори и да могат да си го позволят...

Коментар

• Аз също не смятам да се отказвам от договора засега. Цената ни устройваше, когато избирахме, устройва ни и в момента. Светът, обаче, напоследък е доста турболентен и едно задъблочаване на кризата може и да ме разколебае... До известна степен съм в неизгодната (в момента) позиция да съм разчитал на кредит, за да купя апартамента. В тази връзка ме притесняват най-малко две неща - 1/ дали банката няма да е променила в мой ущърб кредитната си политика когато опра до фактическото вземане на кредита и 2/дали лихвите няма да са се качили до равнища, правещи вноските (поне в началото) непосилни... Имам около година до тогава.

Ще поживеем, ще видим...

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                          Първоначално изпратено от Negramoten
                          ctu, в темата се пише за градините, защото в началото се казваше уинслоу гардънс, а след това модераторите я преименуваха, за да не се отварят теми за всеки комплекс....

Има и най-много информация, защото пишете няколко купувачи с инфо от първа ръка. Аз питам колко сте платили, защото ми е любопитно дали имате възможност да им извивате ръцете, например желязото поевтиня много - а от там и себестойността на построеното, ако до пролетта картинката се влоши, а сте платили само 10-20% то можете малко да се попазарите, обаче ако сте дали повече - няма как да стане...

Но си прав, щом са го започнали, то най-вероятно ще го довършат. Като си го купил за лично ползване, а не да го препродаваш, то не те грее какво ще става с цената. Имал си кинти - дал си. А и съседите ти ще са такива с кинти, което е важно.
                          Не виждам как ще им извиваш ръцете - има си договр, там пише кога каква сума трябва да се внесе. Ако спреш да плащаш - губиш платените до момента пари. 10% от 100 000 Евро са си едни 10 000 Евро, не съм сигурен, че много хора ще ги отпишат ей-така с лека ръка
                          Виждаш, че далите по 1200 евро сега не биха дали и 1000, т.е. те сами оценяват че са с 20% назад. И могат да прежалят 10-те %, които са дали до сега и да отидат в друг подобен комплекс със цена 1000 или по ниска. Ако се стигне до там, могат да говорят с Уинслоу и да спазарят нещо, например 10% дискаунт. Уинслоу печелят, защото няма да трябва да търсят нов купувач, а явно и бъдещите купувачи нямат желание да дават над 1000 евро, щом сегашните са си сменили настроението...

Надявам се ме разбираш, а освен всичко и желязото, и работната ръка, и горивата поевтиняват (някой дори с над 50%). Т.е. и Уинслоу сигурно има някоя клауза в договора си с ГБС и в момента и те си търсят интереса...

Коментар

• Първоначално изпратено от kiro1234
                            Е това за парното е кофти. И при мен се очертава такава простотия. Не за неплатени сметки, а понеже блока е еднотръбна конструкция и Топлофикация е разлепила съобщение, че всички трябва да подпишат някакви формуляру лично в Толофикация Изток. Аз се опитах да организирам хората, ама отговора беше - "Що не им .... " Абе няма оправия. Това с идиотите от входа да се разправяш не е работа.
                            Не е толкова кофти, защото от завчера си сложих климатици Мицубиши, а проточен бойлер имам от 4 години... От утре си слагам и СОТ-че. Така че кучета ме яли... Но пак в нов комплекс ще е по-добре отколкото в панелното гето. Всички панелки трябва да се взривят, а пенсионерите в тях да се заселят в старчески дом.

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
                              Първоначално изпратено от yerdna
                              Първоначално изпратено от ctu
                              само там има 122 оферти

имат всякакви разпределения за разлика ако се говори директно с "Градинарите"

Незнам какъв им е маркетинга на градинарите ама мен ме дразни яко.
                              Общо апартаментите в Уинслоу са 437 според сайта. 122 непродадени си е 28%... само в сайта на Адрес...
                              Навремето, когато непродадените апартаменти бяха публикувани на сайта им направих една сметка, че имат непродадени 40%. Според мен би трябвало при това положение да са на кантар. Но цените на които се пробват да продават сега просто са ирелевантни спрямо пазара и настроенията. Аз не бих купил и на 1000 евро на квадрат сега, а те се пробват на 1800. Това, което не ме кефи в момента при тях е затвореността им. Ако бях на тяхно масто бих публикувал отново кои апартаменти са непродадени, бих обявил нормални цени които да се виждат на сайта и всяка седмица бих бълвал положителни новини, а не последната ми новина на сайта ми да е от август. И го давайте по-споко, все ще продадете нещо. Тази криза няма да е вечна.

За момента не планирам да се отказвам от сделката си. Смятам, че цената ми е ОК. И продължавам да се сблъсквам с проблемите от които искам да избягам в текущото си жилище - парно най-вероятно няма да има, събираемосста е към 40%, вчера разбиха вратите на 2 апартамента под моя етаж, а днес имахме събрание на етажната собственост, което нищо не реши. Благодаря, но искам да се махна от това жилище и цената на Уинслоу която са ми дали е ОК
                              .
                              Уинслоу, надявам се четете това.
                              Е това за парното е кофти. И при мен се очертава такава простотия. Не за неплатени сметки, а понеже блока е еднотръбна конструкция и Топлофикация е разлепила съобщение, че всички трябва да подпишат някакви формуляру лично в Толофикация Изток. Аз се опитах да организирам хората, ама отговора беше - "Що не им .... " Абе няма оправия. Това с идиотите от входа да се разправяш не е работа.

Коментар

• Абе на sales хората ако заплащането зависи от продажбите, а базата е ниска не се учудвам, че напускат.

Коментар

Working...
                                X