IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ctu
    ariman_007,

ХЕ-хе, ще ме умориш от смях.
    Вървял си по етажите я да видя бъдещ комшу кво си платил за миналия месец.
    Това е смехуранщина. А хората се променят, днеска имат плащат - утре не.
    След като веднъж не са платили и са минали метър я сети се какво се случва после, твойте са x2.
    Трябва си Договор. Като ти ударят запор на заплатата и банковата сметка,
    на опашка ще се редиш да плащаш.

Само едно ще ти кажа
    най-добре е да си преоследил какво е построено от А до Я
    иначе е РИСК РИСК РИСК.
    На Бай-Михал съм се нагледал. Последните години съм прегледал
    над 600 блока. Такива малоумия съм видял че ако ги напиша
    ще ме погнат строителните хиени и отвъд граница.

Колкото до реалните хора ние да не сме с антенки и паднали от Марс.
    Договора за управление се разтрогва. След това УФО-тата стават нормални.
    Колкото и да е гадна ситуациятя има една фирма дето за да вземе пари
    трябва да предложи адекватна услуга. В тия фирми също работят хора.
    Не са нещо виртуално.
    Хубаво е, че съм те разсмял. Лошото е, че не си разбрал нищо, или се правиш. И че явно не знаеш как и от кого се сключват договорите за управление и поддръжка. И как се изменят и заместват с други. Пък и какви са условията по тях. И като чуя някой да ми говори за закони, лошо ми става, честно. Пък и не си в час как се РАЗТРОГВА /ТОВА ДА НЕ Е БРАК БРЕ/ такъв договор - ОС на етажни собствености /ама 75 % са в чужбина, не е валидно, и т.н., ха-ха/, предизвестия, неустойки, извиване на ръце, и т.н. И като стоварят къмто 70000 Е сметка на комплекса, тия 25 %, дето живеят, или плащат, или остават на тъмно и мръсно. Спести си мъглявите примери и карай в темата, ако имаш да кажеш нещо, полезно за другите. Темата за телефоните не е тук.
    Извинявам се на останалите. Това е реален проблем, с който се сблъсках. А за риска при големите инвеститори - четете и слушайте какво се случва - имате глави. Все повече недовършени проекти се спират или продават на други - а тези последните какво и кога ще направят, е друг въпрос.
    А като видя някой да реагира веднага обратно, и с няколко поста /като този приятел тук/ веднага си мисля, че му плащат за това.

Коментар

• Ето една проста аналогия

телефон с "месечна такса и договор" и "предплатени карти"

Когато си с телефон с месечна такса,
      решил си да не я платиш защото тоя
      месец не си говорил какво ще се случи.

Ако идеш на съд ще си платиш вичките
      глупости по договора а после ходи и
      си връткай от Уай-Фай-а в парка.

Скоро и в БГ ще почнат хората да имат кредитен реитинг,
      не такъв какъвто е сега без доказване на доходите и тн.

Ще има и черни списаци меджу кредиторите,
      и аз такива дребни суми ще стане неизгодно
      да си сереш в гащите.

Коментар

• Ами,
        четете си договорите преди да се подписват бре.
        После плащали за 20 човека.

Това са ДОГОВОРИ за управление и контрол, те са подписани от собственика.
        Ще си плати и лихвите.

Има лесни начини на въздействие за спазването на един договор.
        Всичките те са законни.

Нямал пари да си плати таксата,
        а кола има и я кара.
        Описче продават му я пред блока
        и му остават даже за таксита за 5 години.

Коментар

Договора за управление се разтрогва. След това УФОтата стават нормални.
          Според мен, ariman_007 се опита да каже, че 75% от апартаментите не си плащат за подръжка и останалите 25% плащат и за тях, защото иначе ще си живеят в кочина. (А останалите 75% не живеят там и не им пука за кочината)

Коментар

• ariman_007,

ХЕ-хе, ще ме умориш от смях.
            Вървял си по етажите я да видя бъдещ комшу кво си платил за миналия месец.
            Това е смехуранщина. А хората се променят, днеска имат плащат - утре не.
            След като веднъж не са платили и са минали метър я сети се какво се случва после, твойте са x2.
            Трябва си Договор. Като ти ударят запор на заплатата и банковата сметка,
            на опашка ще се редиш да плащаш.

Само едно ще ти кажа
            най-добре е да си преоследил какво е построено от А до Я
            иначе е РИСК РИСК РИСК.
            На Бай-Михал съм се нагледал. Последните години съм прегледал
            над 600 блока. Такива малоумия съм видял че ако ги напиша
            ще ме погнат строителните хиени и отвъд граница.

Договора за управление се разтрогва. След това УФО-тата стават нормални.
            Колкото и да е гадна ситуациятя има една фирма дето за да вземе пари
            трябва да предложи адекватна услуга. В тия фирми също работят хора.
            Не са нещо виртуално.

Коментар

• и за това трябва да се подготвиш

защо да искаш 70% ако за сега ти трябват 30%,
              ако имаш още кеш може и да не вземеш.

Ако си с фирма може да използваш оувърдрафт и да си приспаднеш ДДС-то
              да взвмеш акт и опсле да търсиш друг кредит след като имаш Нон Акт.

Варянти много, най-писимистичния е ако изригне Витоша и го потурчи.
              Тогава каво ще правиш, кредит пак ще трябва да връщаш

А още нещо банката за да работи какво трябва да прави?

а) нищо
              б) да събира пари и плаща лихви
              в) да дава заеми

Коментар

• За мен, в тази ситуация, всичко без разрешение за ползване/Акт 16 си е 110 % риск, а какво остава да се купуват обещания на зелено. Не забравяйте, че най-големите и реномирани инвеститори и/или финансиращи банки /чужди обикновено/ са най-изложени на риск от канцелиране на проекти. Вижте какво става по света. В този смисъл, по бих се доверил на бай Михал ЕООД, с две сгради в строеж в София, отколкото на Уинслоу, Райфа или други такива, с проекти за 200 и нагоре жилища в комплекс. Първия си вади хляба с това, а тия големите изоставят проекти с изумителна бързина, щото прим. комитета на инвеститорите в Панама е решил да излезе от Източна Европа - и т.н. Това го виждаме всеки ден на кап пазари, и вече и на риъл-истейта почва.

Преди няколко месеца /преди дори да стане ясно колко е дълбока кризата/ се отказах от покупка в готов затворен комплекс на бул България, до ключ и всякакви актове, поради простата причина, че 75 % от апартаментите /РАЗХВЪРЛЯНИ ВЪВ ВСЯКО БЛОКЧЕ/ бяха купени от чужденци за инвестиция, коитоне са тук и не плащат каквито и да било мен. фийс. Да, ама си има договор за управление, и 25 %, дето вече живеят, плащат 100 % фийс - щат, не щат - иначе става тъмна кочина за 7 дни само. Дори само тази ситуация е извънредно рискова, камо ли ако спре проекта....
                Пиша това за всички като мен, които имат или са имали мерак да вземат нещо по- нормално за живеене. На мен ми се наложи да си сменя философията, и да взема нещо от вторичния пазар в добър район - но първо обиколих всички апартаменти в блокчето, видях, че има хора, и че си плащат сметките. Сега нещата са такива, че бих препоръчал на всички, които имат нужда от жилище /а не от далавера/, да купуват стравнително ново старо строителство, където живеят реални хора. Другото е РИСК РИСК РИСК.

Коментар

Какво ще кажеш за следното,
                  ако до момента си на 30% самоучастие
                  следващ етап е акт 14
                  дали ще те удобрят.

Беше лудост от страна на банките да предлагат кредити с 0% самоучастие.
                  Пуста лакомия.
                  А ако банката оцени имота надолу и ти даде по-малко от необходимите 70% ???

Коментар

• Както е при всеки нормален договор било за каквото и да е
                    тоя дето се отказва губи винаги минимум 10 процента.

Сам помисли и ще се сетиш защо. Ще се радвам да сключа договор с теб
                    за каквото и да с възможност ако се откажа да ми върнеш парите.

Този дето иска да се отказва най-изгодно му е да намери друг да го замести
                    Най-добре да се издържи до акт 16 за да не се набалбука.

Коментар

• Беше лудост от страна на банките да предлагат кредити с 0% самоучастие.
                      Пуста лакомия.[/quote]

Колежка на майка ми си купи панелка в Люлин в началото на годината, когато цените още се чудеха да падат или да се качват според графика (15-20 % за 2008) със 100 % финансиране от банката, че даже и дадоха и бонус потребителски кредит.
                      Най-странното за мен беше, че тя работи в банка, но не беше одобрена от работодателя си, а от друга.

Коментар

Какво ще кажеш за следното,
                        следващ етап е акт 14
                        дали ще те удобрят.
                        Най-вероятно да. Не съм питал какви са ви шансовете да ви одобрят, а имате ли възможност да си върнете част от вложеното, ако решите, че не искате да купувате апартамент там.

Коментар

• Какво ще кажеш за следното,
                          следващ етап е акт 14
                          дали ще те удобрят.

Беше лудост от страна на банките да предлагат кредити с 0% самоучастие.
                          Пуста лакомия.

Коментар

• От познати знам, че в договорите за покупка на жилище на зелено изобщо липсва клауза, която да дава възможност за възстановяване на първоначална вноска.

Имали са и случаи жена да предплати 10 000 ойро и впоследствие не я одобряват за ипотечен кретид в нито една банка. Познайта колко пари са и върнали (предположилите "никакви" почелят потупване по рамото).

При вас как стоят нещата?

Коментар

• Не мисля че сме тръгнали да се отказваме

сега по скоро се коментират неща дето веки си ги е мислил (ако има глава) преди подписване на договор.

Все пак всичко се случва.

Коментар

• Вече купилите са разколебани. А сега ми кажете, какво мислят бъдещите купувачи ? Оптимисти ли са ? Ще вземат ли кредити сега ?
                                Колко струва м2 с общи части в незапочната сграда ?
                                Изведнъж всичко започва да струва доооста по-малко - сентимента се обърна.

Коментар

Working...
                                X