IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ap
    А кое ще е по-уреденото - Уинслоу имат повече от един проека на мястото, чух че се уговарят с останалите строители на комлекси там да изградят съвместно инфраструктурата. Има ангажимент от самите Уинслоу да направят връзка в "България" и да участват в продължението на "Костенски водопад" от "Тодор Каблешков" до комплекса. Затова ги виждем така нещата. Дали ще станат е Божа работа.
    По една случайност живея в Бели брези и чистосърдечно ти казвам да не се надяваш много на продължението на Костенски водопад и на излаз към България или Тодор Каблешков.
    Всяка божа сутрин се влача с колата по България и трябва да ти кажа, че ако не тръгнеш в 7:00, 7:15 най-късно, можеш спокойно да си калкулираш като краен минимум едни 40 минути до Орлов мост. Това е от кръстовището на България и Гоце Делчев. Понякога взимам обходен маршрут през Хладилника и телевизионната кула и на Костенски водопад е малък ад от коли, опитващи се да излязат на Сребърна. Добре, че сложиха светофар, иначе излизане няма. Случвало ми се е да минавам вечер по Костенски водопад и Тодор Каблешков, за да ида до Била примерно - еми пълен кошмар е. Костенски водопад, ако и да е къса, е твърде тясна, за да поеме такъв трафик, Каблешков така и не го разшириха достатъчно и просто не ви виждам как ще се изтегляте сутрин няколкостотин автомобила от градинките. Отделно и други комплекси и административни сгради се строят наоколо, което още повече ще влоши ситуацията.
    Широко рекламираните "5 минути до центъра на София" са осъществими само в 3 през нощта в събота или неделя :-)

Коментар

• goto,

от приложените карти се вижда, че проблемните зони от гледна точка на водите и на сеизмичност са не в Ман. ливади - изток, а са в Кръстова вада. Най-хубавото е, че зоната, в която се строят Градинките е чистичка и бяла.

А кое ще е по-уреденото - Уинслоу имат повече от един проека на мястото, чух че се уговарят с останалите строители на комлекси там да изградят съвместно инфраструктурата. Има ангажимент от самите Уинслоу да направят връзка в "България" и да участват в продължението на "Костенски водопад" от "Тодор Каблешков" до комплекса. Затова ги виждем така нещата. Дали ще станат е Божа работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от goto
        Та с какво конкретно, Изт.Ман.Лив. са по-уредени от западните?
        Аз мога да се сетя само за едно и то е НИЩО.
        Точно това НИЩО е преимуществото според мен.
        но е малко въпрос на гледна точка и плава във времето.

Коментар

• относно изказването на ар, че
          Има, обаче, твърде голяма вероятност източните ливади да са по-уредени от западните.
          малко нарледна информация

там в източните Ман. ливади синьото са плитки подземни води (1-3м), ярко червеното петно е свлачищни зони с проявени и потенциални свлачища, а ограденото с червена линия червено са зони със сеизм. потенциал IX+ степен, не знам си по коя скала.
          Та с какво конкретно, Изт.Ман.Лив. са по-уредени от западните?

Коментар

• http://reya.bg/project.php?79
            -тука има 154 оферти за апартаменти при градинките
            като се суимат всички пари деото искат се получават малко над 21 мил евро.

444 апартамента - 154(ако това са останалите) = 290 са с договори.
            Интересно ми е колко от тези ще бъдат кредитирани и колко са
            директно с договори за покупка. Такаво инфо надали ще може да се намери

Коментар

Първоначално изпратено от yerdna
              Първоначално изпратено от ap
              В Манастирски ливади - изток, където са градинките, 20 бора и т.н времето ще покаже как ще се оформят нещата. За Западните ливади, обаче, спадът е абсолютно закономерен. Там безброй строители вдигнаха безброй кооперацийки и понеже няма никакви съвместни действия, инфраструктурата е под всякаква критика. Положението е умопомрачително. Там и подпочвените води за по-високи и подземните гаражи са нон-стоп пълни с водица. Там можеш да си държиш само яхтата...
              Този тип изказвания ми напомнят на анкетата, според която 90% от американците вярват, че ТОЧНО ТЕХНИЯТ имот не е загубил и няма да загуби и цент от стойността си, но виж, имотът на съседа е с поне 50% надолу... :-D
              Не това имах предвид.
              Има, обаче, твърде голяма вероятност източните ливади да са по-уредени от западните.
              По отношение на цената - с минималното капаро съм в доста изгодна позиция. Аз парите, кажи - речи, съм ги отписал. Ако спадът в цените и оценката на банката е сериозен, ще имам инструменти да преговарям.
              ар, по-добре плати за оценка и на още един оценител, преди да дадеш следващата вноска, не забравяй, че при тези падащи цени на материалите и труда, Уинслоу няма да си намалят планираните печалби, дори и да предоговорите цената...

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                Първоначално изпратено от ap
                В Манастирски ливади - изток, където са градинките, 20 бора и т.н времето ще покаже как ще се оформят нещата. За Западните ливади, обаче, спадът е абсолютно закономерен. Там безброй строители вдигнаха безброй кооперацийки и понеже няма никакви съвместни действия, инфраструктурата е под всякаква критика. Положението е умопомрачително. Там и подпочвените води за по-високи и подземните гаражи са нон-стоп пълни с водица. Там можеш да си държиш само яхтата...
                Този тип изказвания ми напомнят на анкетата, според която 90% от американците вярват, че ТОЧНО ТЕХНИЯТ имот не е загубил и няма да загуби и цент от стойността си, но виж, имотът на съседа е с поне 50% надолу... :-D
                Не това имах предвид.
                По отношение на цената - с минималното капаро съм в доста изгодна позиция. Аз парите, кажи - речи, съм ги отписал. Ако спадът в цените и оценката на банката е сериозен, ще имам инструменти да преговарям.

Коментар

Коментар

• В Манастирски ливади - изток, където са градинките, 20 бора и т.н времето ще покаже как ще се оформят нещата. За Западните ливади, обаче, спадът е абсолютно закономерен. Там безброй строители вдигнаха безброй кооперацийки и понеже няма никакви съвместни действия, инфраструктурата е под всякаква критика. Положението е умопомрачително. Там и подпочвените води за по-високи и подземните гаражи са нон-стоп пълни с водица. Там можеш да си държиш само яхтата...

Коментар

• факт:
                      http://news.expert.bg/n199838/

Ако наситина 60% от жил. фонда в София са панелки цените като цяло наистина ще паднат и като нищо ще повлекат и новото строителство. Аз поне за мен не бих взел ново строителство ако не съм видял как е построено и хидроизолирано.

В тая статия е споменат и "Манастирски ливади"

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
                        за бога братя - не купувайте! беше казал някой... Никакви вноски повече, докато не видим оценката от банките. Че даже и тогава е съмнително...
                        Правилно си се ориентирал за оценките на банките, за това и пейстнах статията по-долу. Обърни внимание на следното:

Това касае дори строители, чиито обекти са финансирани от същата банка, която отпуска кредити за купувачите.

Коментар

• за бога братя - не купувайте! беше казал някой... Никакви вноски повече, докато не видим оценката от банките. Че даже и тогава е съмнително...

Коментар

• Първоначално изпратено от ctu
                            http://dnes.dir.bg/2008/11/18/news3615166.html
                            Ха, дали за традинките няма да ни направят някоя промоцийка?
                            Едно посредкризисно коледно-новогодишно намаление от 30-40 процентчеа?!?!

Мечти...

Ама аз с моите 10% аванс съм вече направо на далавера...

Коментар

• http://dnes.dir.bg/2008/11/18/news3615166.html

Коментар

• Кофти, дано не се отнася за Райфата...
                                Строителният бранш е ощетен от намаляве на жилищните кредити
                                17 Ноември 2008 17:09

Все повече зачестяват случаите, в които отказани жилищни кредити създават проблеми за строителните фирми, като затрудняват продажбите им в и без друго тежката за бранша ситуация, коментираха кредитните консултанти от Рапид Файненс. Това касае дори строители, чиито обекти са финансирани от същата банка, която отпуска кредити за купувачите. По този начин се затруднява и погасяването на корпоративния кредит на инвеститора, заявяват още от компанията. Предприемачите споделят, че проблемът в момента не е толкова намаленото търсене на пазара, колкото затруднения достъп на хората до финансиране.

Причината за отказите се крие в кризата, която принуди някои банки да ограничат чувствително ипотечното си финансиране и да променят значително условията на кредитиране. От своя страна, това остави впечатления в потребителите, че е масово явление на банковия пазар. Наблюденията на Рапид Файненс сочат, че най-съществени са промените в банките с най-агресивна кредитна политика, които предлагаха кредити с доста по-либерални условия.

Тези от банките, които по традиция са по-консервативни в кредитирането, като цяло не са променили условията си за одобрение на кредитите преди и след началото на кризата, промените при тях се изразяват основно в промяна на лихвените нива. Според кредитната компания масовият потребител няма навика да търси кредити от тези "консервативни банки", тъй като част от тях не са широко познати на ипотечния пазар.

Някои инвеститори вече се ориентират и започнат да насочват кандидат-купувачите към услугите на финансови консултанти, коментират още от Рапид Файнанс. Макар и нова тази услуга добива все повече популярност. Допитването до консултантска фирма за кредити може да съдейства на кредитополучателя и на инвеститора да изберат най- подходящ кредит, отговарящ на техните нужди.

Коментар

Working...
                                X