If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
20-те бора на КРИТ вече са на 850 ойро, я гледай ти
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от ap
Моите планове бяха да взема кредит в лева, за да не нося валутния риск. Левовите кредити са с 200-300 б.т. по-скъпи, но с това все едно си купувам хеджа... Щото ако вземе да стане нещо с борда, при няколко стотин хиляди евро кредит, направо не ми се мисли... И при тези нови лихви на Райфа за кредити в евро, значи левовите ще са от порядъка на 13%. Това ми прави вноска от 2 800 лева на месец... Хайде, благодаря! Когато правихме разчетите в края на 2007-ма, индикативната лихва беше 7,3% в лева и вноската беше от порядъка на 1 800 лв., което изглеждаше поносимо на фона на общите доходи от тук и там. Новите условия, обаче, ще ме размажат.
Втората ми вноска за УГ вероятно ще бъде около средата на следващата година. Ако нещо не се промени дотогава, или ще натискам Уинслоу за сериозно намаление на цената, или им харизвам 10-те % първоначална вноска и "Беше ми приятно, довиждане!". Загубата вече съм я "провизирал".
Пазарлък май ще има. Грубо може да приемем, че парите са по-скъпи и точно за това с по-малко пари трябва да може да се купи същото което преди е струвало повече...
за кредити в ЕВРО
- 9.05% при срок на кредита до 15 год. вкл.
- 10.05% при срок на кредита над 15 год.
Леле, а какъв е ГПР? Като гледам на какви кредити се точите, то вноските ви отиват близо до 3000 лв/месец. Дано можете дълги години да заделяте по толкова...
Моите планове бяха да взема кредит в лева, за да не нося валутния риск. Левовите кредити са с 200-300 б.т. по-скъпи, но с това все едно си купувам хеджа... Щото ако вземе да стане нещо с борда, при няколко стотин хиляди евро кредит, направо не ми се мисли... И при тези нови лихви на Райфа за кредити в евро, значи левовите ще са от порядъка на 13%. Това ми прави вноска от 2 800 лева на месец... Хайде, благодаря! Когато правихме разчетите в края на 2007-ма, индикативната лихва беше 7,3% в лева и вноската беше от порядъка на 1 800 лв., което изглеждаше поносимо на фона на общите доходи от тук и там. Новите условия, обаче, ще ме размажат.
Втората ми вноска за УГ вероятно ще бъде около средата на следващата година. Ако нещо не се промени дотогава, или ще натискам Уинслоу за сериозно намаление на цената, или им харизвам 10-те % първоначална вноска и "Беше ми приятно, довиждане!". Загубата вече съм я "провизирал".
Извинете ме, че се самоцитирам.
Току що сметнах, че ако цената падне на 750 евро, ще се върна на харчовете от разчетите и ще вържа бюджета... Хм. Уинслоу, мислете по въпроса! Сметката ви излиза и при тази цена. И в условията на криза, където много компании губят (не просто пропускат ползи) десетки милиони, за Вас това ще е жива далавера.
за кредити в ЕВРО
Леле, а какъв е ГПР? Като гледам на какви кредити се точите, то вноските ви отиват близо до 3000 лв/месец. Дано можете дълги години да заделяте по толкова...
Аз на нищо вече не се точа, тези банкери са ненормални. Просто не ги бива. То бива паника, ама те вече съвсем взеха да превъртат и това при положение, че засега почти никой не е спрял да им плаща. Просто щом не искат да отпускат нови кредити - ок, няма да теглим, те няма да печелят от нас, да си уволняват хората, да си закриват офисите и клоновете и готово, щом ги е толкова страх.
vikhunter,
има по лесен начин.
Варна става столица и тн....
Страхотно ще е, ако това се случи
Между другото, ctu, при тези нови лихви смяташ ли да се хвърляш и на втората вноска, или вече си прежалил първата? И в сметките включил ли си продажбата на друго жилище?
vikhunter,
има по лесен начин.
Варна става столица и тн....
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от voodooHunter
Първоначално изпратено от Negramoten
Е то малко сложно става така, защото и строителите са с кредити, но като сметнеш печалбата им, то може да си позволят да поемат риска знам ли... като цяло за предприемача не е най-умното нещо да се прави на банка, но ако добре са си послали и имат достатачно кеш, защо не?
Абе да си мислят какво искат да правят строителите. Проблемът е техен, а много по-малко мой. Те са се разтърсили да диверсифицират банките, да не е само една на обект, но те последните май всички са на един акъл. При положение че сметките на инвеститорите със сигурност изизат на печалба при 750 евро на кв.м. мисля, че могат да проявят известна креативност по отношение подпомагане на клиенти, които биха им платили допълнителен марж от 30-40%. Ще намерят начин. И да се молят да благоволим да им ги платим тези кинти.
Единствено земята е интересно за колко са я купили, иначе останалото е евтино, особено при тези цени на горива, метали, труд и т.н.
Предполагам ще се радват и 60% от договореното да платите, а това дори при тези по-високи лихви означава почти същата вноска. Приеми просто че парите са по-скъпи и би трябвало с по-малко пари да получиш същото...
Е то малко сложно става така, защото и строителите са с кредити, но като сметнеш печалбата им, то може да си позволят да поемат риска знам ли... като цяло за предприемача не е най-умното нещо да се прави на банка, но ако добре са си послали и имат достатачно кеш, защо не?
Абе да си мислят какво искат да правят строителите. Проблемът е техен, а много по-малко мой. Те са се разтърсили да диверсифицират банките, да не е само една на обект, но те последните май всички са на един акъл. При положение че сметките на инвеститорите със сигурност изизат на печалба при 750 евро на кв.м. мисля, че могат да проявят известна креативност по отношение подпомагане на клиенти, които биха им платили допълнителен марж от 30-40%. Ще намерят начин. И да се молят да благоволим да им ги платим тези кинти.
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от Negramoten
Аз на нищо вече не се точа, тези банкери са ненормални. Просто не ги бива. То бива паника, ама те вече съвсем взеха да превъртат и това при положение, че засега почти никой не е спрял да им плаща. Просто щом не искат да отпускат нови кредити - ок, няма да теглим, те няма да печелят от нас, да си уволняват хората, да си закриват офисите и клоновете и готово, щом ги е толкова страх.
А строителите ако са хитри, ще се съберат и ще измислят схема как те да си финансират клиентите, след като баМките ги е бъз.
А строителите ако са хитри, ще се съберат и ще измислят схема как те да си финансират клиентите, след като баМките ги е бъз.
Комплексите от затворен тип и онези ,които наричат ваканционни селища трябва да бъдат купени от държавата .
После там да настанят цигани ,като им харижат щилищата и терените.
По-долу ще напиша няколко ползи от това , но те /ползите/ са неизброими.
1.Ще бъдат удоволетворени строителите.
2.------------------------------------банките.
3.Няма нужда да им строят специални селища ,каквито опити се правят.
4.Всички фондации за защита просто ще отмрат.
5.На местата изчистени от мръсотията в градовете ще бъдат построени нови Комплекси от затворен тип.Ха.
Комплексите от затворен тип и онези ,които наричат ваканционни селища трябва да бъдат купени от държавата .
После там да настапят цигани ,като им харижат щилищата и терените.
По-долу ще напиша няколко ползи от това , но те /ползите/ са неизброими.
1.Ще бъдат удоволетворени строителите.
2.------------------------------------банките.
3.Няма нужда да им строят специални селища ,каквито опити се правят.
4.Всички фондации за защита просто ще отмрат.
5.На местата изчистени от мръсотията в градовете ще бъдат построени нови Комплекси от затворен тип.Ха.
и тн. и тн.
Благодаря за вниманието.
Коментар
Negramoten
Ха честито (пействам от сайта на Райфайзен)
Годишни лихвени проценти
за кредити в ЕВРО
Коментар