IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ap
    Първоначално изпратено от sunlight
    Ето един готов комплекс с довършителни на цени 1100 Eur. Може би с пазарлък ще падне на 1000-900. Не правя реклама, просто такива оферти допреди нямаше на пазара.

http://nocache.mirela.bg/imoti/%D0%A...ffer85723.html
    Приятни са блокчетата. Виждал съм ги и "на живо" много пъти. В същата сграда под апартаментите са магазините Jumbo и Sprider.
    Цените, обаче, остават височки. 1400 евро с довършителните работи би било от порядъка на 1100-1200 евро за недовършен.
    По-важното в случая е, че има Акт 16. По-добре е от същите пари, но "на зелено".
    Ар, това което споменаваш са цени от края на лятото, нещо си в грешка приятел

Коментар

• Първоначално изпратено от sunlight
      Ето един готов комплекс с довършителни на цени 1100 Eur. Може би с пазарлък ще падне на 1000-900. Не правя реклама, просто такива оферти допреди нямаше на пазара.

Приятни са блокчетата. Виждал съм ги и "на живо" много пъти. В същата сграда под апартаментите са магазините Jumbo и Sprider.
      Цените, обаче, остават височки. 1400 евро с довършителните работи би било от порядъка на 1100-1200 евро за недовършен.
      По-важното в случая е, че има Акт 16. По-добре е от същите пари, но "на зелено".

Коментар

• Първоначално изпратено от sunlight

Обекта е хубав.Верно е.А другите две сгради са на ПИБ.
        Life won't wait for you.

Коментар

• Ето един готов комплекс с довършителни на цени 1100 Eur. Може би с пазарлък ще падне на 1000-900. Не правя реклама, просто такива оферти допреди нямаше на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
            Мен, в къф филм си се забъркал само..
            Ако стане нещо с борда лихвата ти няма да е 13% а поне 25%.
            Смятай пак. Или си прочети договора дали няма клауза за
            превалутиране в евро....
            Прав си, по принцип. В договорите за кредит обикновено пише, че лихвата по кредита е равна на базовия лихвен процент на банката + някаква надбавка. И ако левовите лихви станат 30% тежестта ще се прехвърли и към кредита.

Не е едно и също, обаче, дали лихвата ти ще стане 2 пъти по-голяма или главницата ще нарасне с толкова. В първия случай общата вноска остава по-малка. А ако си понапреднал с изплащането, разликата става по-голяма.
            Основното в тази стратегия е, че ако стане беля с фиксирания курс, има по-голяма вероятност да събереш левчета оттук-оттам и да върнеш част или целия кредит. Със скъпо евро това ще стане по-трудно.

Има и още един принцип - препоръчително е да се избягват рисковете, които не могат да бъдат управлявани.
            В случая с кредита, рискът от промяна на лихвата е необходимото зло и ако кредита ти трябва го приемаш.
            С валутата, обаче, не трябва да се заиграваш, освен ако това не ти е занятието. И понеже доходите ми са основно в лева, редно е и задълженията да са такива.

Във варианта на договор, който преглеждах няма клаузи за превалутиране.
            Добрата новина е, че договор все още не съм подписвал и може въобще да не се стигне до там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
              Още по-добре, сега като не е служител може да си отвори душата и да ти изпее всичко, та да си подготвен с вътрешно инфо, ако си решил да се пазариш. Що не го потърсиш да го почерпиш една бира?
              Може да се получи уникална схема :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
                Поредния ми контактен човек в Уинслоу напусна... Хич не вървят тези продажби нещо. Трябва да пробват с промоции. Коледни :-)
                Още по-добре, сега като не е служител може да си отвори душата и да ти изпее всичко, та да си подготвен с вътрешно инфо, ако си решил да се пазариш. Що не го потърсиш да го почерпиш една бира?

Коментар

• Забелязвате ли кои от преди активните фенове на Уинслоу вече ги няма? Ясно кои са били агентите на фирмата във форума. И сега, като напуснаха/ги напуснаха ... Спряха да подклаждат темата :-) Мога да се сетя поне за 3-ма.

Коментар

• Първоначално изпратено от ap
                    Първоначално изпратено от ap
                    Първоначално изпратено от Negramoten
                    Първоначално изпратено от voodooHunter
                    Ха честито (пействам от сайта на Райфайзен)

Годишни лихвени проценти

за кредити в ЕВРО
                    - 9.05% при срок на кредита до 15 год. вкл.
                    - 10.05% при срок на кредита над 15 год.
                    Леле, а какъв е ГПР? Като гледам на какви кредити се точите, то вноските ви отиват близо до 3000 лв/месец. Дано можете дълги години да заделяте по толкова...
                    Моите планове бяха да взема кредит в лева, за да не нося валутния риск. Левовите кредити са с 200-300 б.т. по-скъпи, но с това все едно си купувам хеджа... Щото ако вземе да стане нещо с борда, при няколко стотин хиляди евро кредит, направо не ми се мисли... И при тези нови лихви на Райфа за кредити в евро, значи левовите ще са от порядъка на 13%. Това ми прави вноска от 2 800 лева на месец... Хайде, благодаря! Когато правихме разчетите в края на 2007-ма, индикативната лихва беше 7,3% в лева и вноската беше от порядъка на 1 800 лв., което изглеждаше поносимо на фона на общите доходи от тук и там. Новите условия, обаче, ще ме размажат.
                    Втората ми вноска за УГ вероятно ще бъде около средата на следващата година. Ако нещо не се промени дотогава, или ще натискам Уинслоу за сериозно намаление на цената, или им харизвам 10-те % първоначална вноска и "Беше ми приятно, довиждане!". Загубата вече съм я "провизирал".
                    Извинете ме, че се самоцитирам.
                    Току що сметнах, че ако цената падне на 750 евро, ще се върна на харчовете от разчетите и ще вържа бюджета... Хм. Уинслоу, мислете по въпроса! Сметката ви излиза и при тази цена. И в условията на криза, където много компании губят (не просто пропускат ползи) десетки милиони, за Вас това ще е жива далавера.
                    Мен, в къф филм си се забъркал само..
                    Ако стане нещо с борда лихвата ти няма да е 13% а поне 25%.
                    Смятай пак. Или си прочети договора дали няма клауза за
                    превалутиране в евро....

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                      Първоначално изпратено от voodooHunter
                      Поредния ми контактен човек в Уинслоу напусна... Хич не вървят тези продажби нещо. Трябва да пробват с промоции. Коледни :-)
                      Дали напускат доброволно или карат да напуснат?
                      Интересно, къде ли отиват?

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
                        Дали напускат доброволно или карат да напуснат?

Коментар

• Поредния ми контактен човек в Уинслоу напусна... Хич не вървят тези продажби нещо. Трябва да пробват с промоции. Коледни :-)

Коментар

• Тогава цената на кв./м в Боровете беше 1200 както и при Градинките за това което харесах. Паркоместата при Боровете бяха 12к евро. а в Градинките 7.5k.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                              20-те бора на КРИТ вече са на 850 ойро, я гледай ти
                              Спрямо колко по-рано?

Коментар

• А дали Бораджиите работят по същата система като миналата година по това време?
                                Щото ако работят:

- О да, цената ни е 850 евро на квадрат!
                                Убаву, пиши фактура и да плащам.
                                - Скивай сега, то ако е с фактура трябва да се сложи още 10% нагоре.

Коментар

Working...
                                X