IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Качествена дървена дограма или качествена PVC ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sanlivko
    Изчетох всичко, което сте написали. Аз съм от другата страна (не съм производител) имам да сменям дограма на 4 стаи - апартаментче. Търся нещо средно между цена и качество на дограма и стъклопакет. Заслужава ли си троен стъклопакет като искам да е шумоизолирано.
    троен стъклопакет винаги си заслужава не само заради шумоизолацията, но най-вече заради по-малкото топлинни загуби както през зимата, така и през лятото

........................... иначе онези които живеят до линиите и не чуват влаковете .................. те не чуват влаковете и с обикновена дограма защото са свикнали с шума и не обръщат внимание

Първоначално изпратено от sanlivko
    Ако приемем че отворът където ще се монтира дограмата е правоъгълник, каква трябва да е фугата между тях?
    някъде един сантиметър (на места до 2 см. заради кривини) е фугата между дограмата и стената ............................. колкото да влезне човката на спрея на пяната която ще уплътни процепа ............................ колкото по-малко, толкова по-добре

Каква е фугата между дограмата и стъклопакета? Има ли някакви норми или изисквания?
    между дограмата и стъклопакета не трябва да има фуга , а трябва да се препокриват поне половин сантиметър

дограмата като се направи и на профила си има ограничители в които трябва да влезне стъклопакета

Как да разбера, че фирмата ще си свърши качествено работата, като не се предлага договор, а само една заявка?
    продължаваш към следващата фирма която ще ти предложи договор -> чети си хубаво договора и си търси гаранцията както за профила, така и за изпълнението....

Благодаря предварително!!!
    дано съм помогнал -> не съм специалист, но имам опит защото на доста места са ми монтирали дограма

Коментар

• Първоначално изпратено от sanlivko Разгледай мнение
      Изчетох всичко, което сте написали. Аз съм от другата страна (не съм производител) имам да сменям дограма на 4 стаи - апартаментче. Търся нещо средно между цена и качество на дограма и стъклопакет. Заслужава ли си троен стъклопакет като искам да е шумоизолирано. Ако приемем че отворът където ще се монтира дограмата е правоъгълник, каква трябва да е фугата между тях? Каква е фугата между дограмата и стъклопакета? Има ли някакви норми или изисквания?
      Как да разбера, че фирмата ще си свърши качествено работата, като не се предлага договор, а само една заявка?
      Няма смисъл от троен стъклопакет. Аз живея до ЖП линия и не чувам влаковете.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Алуминии + дърво е номер 1

Коментар

• Препоръчвам ви,като дърводелец да си намерите дограма с профил отвън PVC ,a отвътре дърво и най важното в една дограма-стъклопакета,в него е истината за изолационните свойства

Коментар

• Колкото и да е качествена дървената дограма иска поддръжка за да запази свойствата си, трябва всяка година да се боядисва и лакира(тоест за "тертиплии" хора е).Но дървото придава уют на дома.
            Качествената PVC дограма няма нужда от голяма поддръжка.Цветовете имитации на дърво са доста сполучливи.
            И двете си заслужават зависи какво търсите.

Коментар

• Хвърли един поглед на това ръководство . Мисля , че ще е от полза .

http://www.bulwindoors.org/downloads...826f0edac2.pdf

Коментар

• Привет на всички!!!

Изчетох всичко, което сте написали. Аз съм от другата страна (не съм производител) имам да сменям дограма на 4 стаи - апартаментче. Търся нещо средно между цена и качество на дограма и стъклопакет. Заслужава ли си троен стъклопакет като искам да е шумоизолирано. Ако приемем че отворът където ще се монтира дограмата е правоъгълник, каква трябва да е фугата между тях? Каква е фугата между дограмата и стъклопакета? Има ли някакви норми или изисквания?

Коментар

• За мен PVC дограмата си е доста добра. Ако избереш качествен немски профил - поне 5 камерен, сложиш си добър обков и нискоемисийно или четирисезонно стъкло, което е нискоемисийно и слънцезащитно ще си ок. На мен ми мотираха 5-камерна Veka, с обков Maco и двоен стъклопакет бяло и стъкло 4-сезона и искма да кажа, че съм изключително доволен. Перфектно изолира шума, пази топло е много добро решение за цената си. Купих си я от една софийска фирма Пласт Маркет- http://pvc-dograma.com/ и мога да заявя, че е доста добра и служителите й добре си вършат работата. Когато се купува дограма трябва да се прави разумна инвестиция и да се проучат различните варианти и оферти, за да сте сигурни, че сте направили оптималния избор.
                  Last edited by key; 24.01.2012, 13:34.

Коментар

• не критикувам

понеже и аз сам пред дилема но не каква дограма а коя фирма , попаднах на разни сайтове кадето хората явно са си поиграли да изкарат повече инфо ( като www.pvc-dograma.bg ) с което да ни осветлят но исках да попитам за препоръка Трокау или Профилинк. От приятели чух че Профилинк са също доста качественни а и по форуми четах че са и по ефтини ? Ваше мнение?

Коментар

• За мен информацията на Vladman за дограмите е полезна. Не е нужно да се напада човек, който е добронамерен към останалите, защото от това губим абсолютно всички. Ние по-неуките в дадена област, губим ценната информация на човек с опит в тази област и от друга страна нашето негативно отношение едва ли би било някакъв стимул за да се развива човек в определена област. Това си е принципно положение. Но, както се казва, хора всякакви.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Не подскачай чак толкова. В България не е възможно да се работи само с 20% отгоре , средата е толкова хлъзгава за бизнес..Аз не ги обвинявам тези които работят с 200% режийни , а просто констатирам.Качеството на ПВЦ профила и стъклото са последна грижа , то е достатъчно че я лепят на туски машини които са гаражно производство и рамките са си криви винаги , ако и да са от злато пак ще са криви.
                        Има и нещо друго , и алуминиевата дограма не е чак кой знае какъв топлопроводник..обаче правела конденз.Каквато ще дограма да се сложи , когато строитеството е гадно - непроветриви сгради , с гадно изложение и още по лошо проектиране и разпределение все тая.
                        Затова ти казвам - хората имат нужда от хляб , защото са гладни..а не от пасти.Каква дограма предлагаш и от каква дървесина - чамова.В нея има повече химия в лепенето и лакирането което отделя отрови повече от ЛВЦ..много повече.
                        Прав си, много хора изпитват затруднение и точно затова , когато някои реши да си даде парите за дограма, то поне да знае какво да иска от този дето му предлага. Затова написах всичко до тук, затова се опитвам да кажа нещо по въпроса за стъклопакетите, затова отново повтарям че дървото е най добро и разбирасе най скъпо. Написах и какво означава сертифицирана дограма, в този сертификат са описани вложените материяли, в т.ч. и лепилата за профилите - затова има по-скъпи и по евтини профили от слепен масив. През цялото време се опитвам да кажа от какво да се интересуват хората при избор на дограма. Та добре че повдигна въпроса за екологията и изпаренията от вложените матеряли - много важно нещо....
                        А що се отнася отново до конденза, едно от своиствата на дъврото като жив природен матерял е да диша, да поема и отдава влага (в определени граници разбира се) та по тази причина е невъзможно да се получи конденз по стени и особено около прозорците. Важно условие е и проветряването, но не е определящо при дървото, при алуминия - да - задължително, но това е компромиса с цената, като всичко в този живот. Виж нека всеки да постъпва както намери за добре, още веднъж казвам, дразня се много от опита на много хора да обясняват неверни неща. Не е проблема в това каква дограма ще си избере човек, проблема е в това че ти предлагат "немска ПВЦ дограма" изработена в Курило или няма значение каде. Проблема е че като купуват хората незнаят какав е коефициента на топлоизолация - т.е. колко пари ще плащат за отопление и охлаждане, ей такива работи, от това се дразня.

Коментар

• anon6706

Знаеш че ще стане 500 долара. Не случайно ЕС е взето решение - на всяка цена да се развият възобновяемите енергийни източници и са с толкова голяма изгода. Но в Калифорния прави впечатление , че навсякъде се виждат фотоволтаични панели , а у нас няма никъде дето се вика. Направи си сам справка колко процента от енергията е такава там и колко тук. Как мислиш е възможно да се получи този нашия процент !
                          Тези кражби ще се качат на гърба на поколенията които идват тук , Светът , цивилизованите държави се готвят за недостига на суровини и той идва.Само Китай ще е достатъчен да консумира това което ще може да се произвежда като фосилни горива сочат сметките и не след 200 , а след 20 години.Нима някой ще унищожи Китай за да оцелят простите и крадливи българи ? Хората го чакат 500 долара петрола така както се очасва да се сменят сезоните и да дойде зима.Ти обаче - ха..ха ..ха , ей от простотия сме на тоя хал и ще си платим жестоко като се явим бъдещите цигани в Света.Ха ..Ха ..Хаа...
                          D.Y.F-091066

Коментар

• vladman

Не подскачай чак толкова. В България не е възможно да се работи само с 20% отгоре , средата е толкова хлъзгава за бизнес..Аз не ги обвинявам тези които работят с 200% режийни , а просто констатирам.Качеството на ПВЦ профила и стъклото са последна грижа , то е достатъчно че я лепят на туски машини които са гаражно производство и рамките са си криви винаги , ако и да са от злато пак ще са криви.
                            Има и нещо друго , и алуминиевата дограма не е чак кой знае какъв топлопроводник..обаче правела конденз.Каквато ще дограма да се сложи , когато строитеството е гадно - непроветриви сгради , с гадно изложение и още по лошо проектиране и разпределение все тая.
                            Затова ти казвам - хората имат нужда от хляб , защото са гладни..а не от пасти.Каква дограма предлагаш и от каква дървесина - чамова.В нея има повече химия в лепенето и лакирането което отделя отрови повече от ЛВЦ..много повече.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от vladman Разгледай мнение
                              Хей, supertrader, първо не знаеш каква ( като каческво ) дограма предлагам, второ, не случаино не си казвам фирмата за да не си мислят хората че си търся тук клиенти. А за печалбата, ако можех щях да подарявам, ама от това разбирам, това работя и аз като теб трябва да си плащам сметките и не са 200 а 20%. Но така е, въпрос на манталитет е да възприемеш по този начин написаното от мен. Просто се опитах да поясня как стоят нещата, а ти, ако те устройва така да стоят нещата - ок. Аз обаче съм сигурен че има хора които се интересуват за какво си дават парите. Междо другото, защо не ми станеш един колега, та да се оядеш и ти, много го направиха и ти може да успееш... Като чета какво си написал че качеството на дограмата и конденза зависело от изложението и проектирането ми става ясно че даже не се опитваш да си обективен - нещо те е яд на мен, но защо не и аз не държа да съм ти симпатичен. А дограма всеки купува, каквато реши.
                              Супертрейдъра чака нефта на $500 и качествената дограма ще му развали сметките.

Коментар

• Хей, supertrader, първо не знаеш каква ( като каческво ) дограма предлагам, второ, не случаино не си казвам фирмата за да не си мислят хората че си търся тук клиенти. А за печалбата, ако можех щях да подарявам, ама от това разбирам, това работя и аз като теб трябва да си плащам сметките и не са 200 а 20%. Но така е, въпрос на манталитет е да възприемеш по този начин написаното от мен. Просто се опитах да поясня как стоят нещата, а ти, ако те устройва така да стоят нещата - ок. Аз обаче съм сигурен че има хора които се интересуват за какво си дават парите. Междо другото, защо не ми станеш един колега, та да се оядеш и ти, много го направиха и ти може да успееш... Като чета какво си написал че качеството на дограмата и конденза зависело от изложението и проектирането ми става ясно че даже не се опитваш да си обективен - нещо те е яд на мен, но защо не и аз не държа да съм ти симпатичен. А дограма всеки купува, каквато реши.

Коментар

Working...
                                X