IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Качествена дървена дограма или качествена PVC ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте и от мен. Доста четох и аз и от опит мога да кажа, че и прозорците ми със старата дървена дограма, която подвяваше от много места, също се изпотяваха, когато започвах да готвя, или сушах вкъщи дрехите, или когато пералнята се счупи и ми наводни жилището. Та не е вярно, че дървената дограма не прави конденз. Бих казала, че когато има добра изолация и нова дограма, каквато и да е тя, стига да е качествено монтирана, да не виси и не уплътнява, дори каминката ми започва да не и достига въздух и се налага проветряване.
    В този ред на мисли след дълго проучване и аз си смених дограмата с ПВЦ. Фирмата, която избрах за целта беше също http://rivaelit.alle.bg/. Останах много доволна. Внимателни момчета, работят качествено и чисто. А и цената не е за подценяване. С две ръце я подкрепям.

Коментар

• Включвам се в темата за дограма. Преди да си сменя моята, обходих всички фирми и изложения за строителство и др. Преди години като, че ли нямаше толкова много информация в нета и страшно трудно направих избор. Сложих си дървена дограма отвън с алуминиев профил преди 13 години. Не съм имала никакъв проблем с прозорците, няма конденз, единствено някои от стъклопакетите се зацапаха отвътре. Но така или иначе, гаранцията им беше само три години. Сега съм решила да сменя само стъклопакета и то с двукамерен, от фирмата казаха, че нямало проблем.
      Профила на дървото отвътре е естествен дъб - много красиво, а отвън си е бяла и се поддържа страшно лесно.
      Производителя в рекламата си казваше, че е дограма за ценители. Наистина, като си я сложих, всички мебели вкъщи ми се сториха правени в час по трудово.

Коментар

• Дървената дограма е несравнима нито по качества нито по цена с ПВЦ, но ако все пак предпочетете ПВЦ много е важно кой ще ви направи оферта и как ще я реализира. Имам личен опит и съм изключително доволна от професионалното европейско обслужване от фирма Риваелит. Освен това цените са им много добри, НЕ са си надчислили комисионна, с която човек би си купил нова кола.
        Препоръчвам тази фирма съвсем чистосърдечно.

Коментар

• В къщи съм с трислоен дъбов стъклопакет. Единственият ми проблем засега /имам го от 9 години/, е че се налага на единият прозорец да бъде подновено лаковото покритие.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            ...като че ли, най-интересната тема - въпрос във форума сега ))
            ще изчета темата сутринта, но се замислих по въпроса - пластмаса или дърво
            Вкъщи съм с добра ПВЦ дограма....но не спирам да затаявам дъх пред дървени скулптури от векове или ...дървени прозорци от поне 2 века...
            съни (тя) , защо не си хванеш някой младеж да те позабявлява, че се занимаваш с откровени глупости

Коментар

• ...като че ли, най-интересната тема - въпрос във форума сега ))
              ще изчета темата сутринта, но се замислих по въпроса - пластмаса или дърво
              Вкъщи съм с добра ПВЦ дограма....но не спирам да затаявам дъх пред дървени скулптури от векове или ...дървени прозорци от поне 2 века...

Коментар

• Спредмен най добре е Дървена но и парите са повече. Иначе Рехау за мен е добра!
                решетки врати

Коментар

• А, ще ми обясните ли зашо толкова внимание се обръща на дограмата , а не на прозореца ? Всички дограми уплътняват еднакво, но дограмата какъв процент е от общата площ на енергопренос ?

Коментар

• Аз също залагам на ПВЦ дограма и съм много доволен, препоръчвам горещо.

Първоначално изпратено от hechobek Разгледай мнение
                    Дървото иска подръжка, особенно ако живееш във влажен район.
                    Аз бих предпочел ПВЦ - слагаш и забравяш
                    Last edited by модератор; 18.06.2013, 12:22.

Коментар

• Когато сменяхме дървената дограма много се чудих каква да сложа- пак дървена или pvc. Цените на дървените обаче бяха наистина умопомрачителни! Спрях се на варианта Kommerling 6 камерна, защото е на сравнително добра цена и има много добра изолация. От фирмата за дограма ми я препоръчаха и казаха, че недоволни клиенти с такава дограмата са нямали. От както ми е монтирана и аз съм нямал никакви ядове с нея. Монтираха ми я от същата фирма, от която си я купих- Пласт Маркет и съм много доволен от изпълнението. ВЯРВАТЕ ЛИ, ЧЕ МОНТАЖНИЦИТЕ ИМ ЧИСТЯТ!!! Направо не е за вярване.

Коментар

• Дървото иска подръжка, особенно ако живееш във влажен район.
                        Аз бих предпочел ПВЦ - слагаш и забравяш

Коментар

• Дървената дограма е по-добре според мен. Дървото е много по-стабилно и много по-сигурно, да не говоря по-здравословно.

Коментар

• ДО Владман

Ти гарантираш ли че всичко което го казваш по долу ти го правиш и ако е така след като не искаш да си рекламираш фирмата може да ми испратиш оферта за дървена или пвц дограма на leo.2009@abv.bg

Коментар

• Качествена дървена дограма или качествена PVC ?

Здравейте .За мен и двете дограми са добри но,има малки разлики катo-ПВЦ дограмата не се боядисва всяка година,или почти всяка.Не се надува,и общо взето няма какво да и стане.Има и още много но засега е достатъчно .Ако си слагате прозорци -Сложете си PVC дограма
                              Last edited by lutorov; 24.12.2012, 10:02.
                              http://www.factorplast.com.Качествена PVC и Алуминиева дограма Варна

Коментар

• Дървена дограма е най - добре според мен.
                                Last edited by модератор; 18.06.2013, 12:24.
                                http://www.mvtradebg.com

Коментар

Working...
                                X