IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Качествена дървена дограма или качествена PVC ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Е те сега разбрах. Нещо като филия намазана с масло, а отгоре лютеница и сиреньие
    Щом тази асоциация ти харесва
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      То и аз не съм чувала.
      Имаме три думички - трислоен, дъбов и стъклопакет...
      Чети ме фнимателно, щот няма да се повтарям!

Трислоен
      Ако се вземе масивна дъбова дървесина и от нея се направи дограма, с времето тя се напуква. Това е така, защото дебелината на елемента не позволява да се освободи свободната влага в дървесината. Проблемът се избягва / не напълно/, чрез слепване на няколко слоя дървесина до достигане на необходимата за направата на дограмата широчина. Мероприятието се извършва под високо налягане и така трите слоя въобще не се забелязват.

Дъбов
      Произлиза от дървесен вид, отличаващ се с красива текстура, относителна плътност, голямо обемно тегло, твърдост и добра полировка. Подходящ за обработка с различни видове лакови покрития.

Стъклопакет

Това са няколко стъкла /две или три/, които са херметически затворени, съединени помежду си с някаква си там сглобка, която си нямам на представа как се казва и вградени в дървените елементи.
      Е те сега разбрах. Нещо като филия намазана с масло, а отгоре лютеница и сиреньие

Коментар

• ...Качествено дървено PVC=
        И те така.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Какво е това животно? Не бях чувал да има стъкло от дъб...
            То и аз не съм чувала.
            Имаме три думички - трислоен, дъбов и стъклопакет...
            Чети ме фнимателно, щот няма да се повтарям!

Трислоен
            Ако се вземе масивна дъбова дървесина и от нея се направи дограма, с времето тя се напуква. Това е така, защото дебелината на елемента не позволява да се освободи свободната влага в дървесината. Проблемът се избягва / не напълно/, чрез слепване на няколко слоя дървесина до достигане на необходимата за направата на дограмата широчина. Мероприятието се извършва под високо налягане и така трите слоя въобще не се забелязват.

Дъбов
            Произлиза от дървесен вид, отличаващ се с красива текстура, относителна плътност, голямо обемно тегло, твърдост и добра полировка. Подходящ за обработка с различни видове лакови покрития.

Стъклопакет

Това са няколко стъкла /две или три/, които са херметически затворени, съединени помежду си с някаква си там сглобка, която си нямам на представа как се казва и вградени в дървените елементи.
            Last edited by tnm; 20.11.2013, 18:12.
            Мечо

Коментар

Чудя се дали да не го оставя за пролетта. Ще почнат да ми гаснат фурната и керамиката. А и пуша в стаята и мразя да ми гасне цигарата
              Най - добрата работа е отложената работа....

пп "Гадни" пушачи.........

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                Всичко може...
                Къде с пари, къде с много пари..
                Трябва да се свалят стъклодържателите и да се намести стъклопакета...Слагат се подложки където трябва...
                Чудя се дали да не го оставя за пролетта. Ще почнат да ми гаснат фурната и керамиката. А и пуша в стаята и мразя да ми гасне цигарата

Коментар

Интересно, дали жената ги е попитала тези майстори, дали поправят дограма, че моята фурна изобщо няма проблем с кислорода, тъй като мога да си провра пръста между рамката и джама
                  Всичко може...
                  Къде с пари, къде с много пари..
                  Трябва да се свалят стъклодържателите и да се намести стъклопакета...Слагат се подложки където трябва...

Коментар

• Интересно, дали жената ги е попитала тези майстори, дали поправят дограма, че моята фурна изобщо няма проблем с кислорода, тъй като мога да си провра пръста между рамката и джама

Коментар

С този сценарий, ако бях жена бих се подмокрил
                      Важното е , че жената е доволна от качествената и чиста работа....

Коментар

[/B]

Просълзих се.
                        РИвем за такива мастори...

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                          1.Трислоен стъклопакет с дъбова дограма.
                          2. Троен прозорец със стъкло.

пп Едното от двете ще да е....

Коментар

В къщи съм с трислоен дъбов стъклопакет.

Коментар

[/B]

Просълзих се.
                              С този сценарий, ако бях жена бих се подмокрил

Коментар

• Първоначално изпратено от mladelena Разгледай мнение
                                Здравейте и от мен. Доста четох и аз и от опит мога да кажа, че и прозорците ми със старата дървена дограма, която подвяваше от много места, също се изпотяваха, когато започвах да готвя, или сушах вкъщи дрехите, или когато пералнята се счупи и ми наводни жилището. Та не е вярно, че дървената дограма не прави конденз. Бих казала, че когато има добра изолация и нова дограма, каквато и да е тя, стига да е качествено монтирана, да не виси и не уплътнява, дори каминката ми започва да не и достига въздух и се налага проветряване.
                                В този ред на мисли след дълго проучване и аз си смених дограмата с ПВЦ. Фирмата, която избрах за целта беше също http://rivaelit.alle.bg/. Останах много доволна. Внимателни момчета, работят качествено и чисто. А и цената не е за подценяване. С две ръце я подкрепям.

Просълзих се.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X