Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Качествена дървена дограма или качествена PVC ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеТо и аз не съм чувала.
Имаме три думички - трислоен, дъбов и стъклопакет...
Чети ме фнимателно, щот няма да се повтарям!
Трислоен
Ако се вземе масивна дъбова дървесина и от нея се направи дограма, с времето тя се напуква. Това е така, защото дебелината на елемента не позволява да се освободи свободната влага в дървесината. Проблемът се избягва / не напълно/, чрез слепване на няколко слоя дървесина до достигане на необходимата за направата на дограмата широчина. Мероприятието се извършва под високо налягане и така трите слоя въобще не се забелязват.
Дъбов
Произлиза от дървесен вид, отличаващ се с красива текстура, относителна плътност, голямо обемно тегло, твърдост и добра полировка. Подходящ за обработка с различни видове лакови покрития.
Стъклопакет
Това са няколко стъкла /две или три/, които са херметически затворени, съединени помежду си с някаква си там сглобка, която си нямам на представа как се казва и вградени в дървените елементи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеКакво е това животно? Не бях чувал да има стъкло от дъб...
Имаме три думички - трислоен, дъбов и стъклопакет...
Чети ме фнимателно, щот няма да се повтарям!
Трислоен
Ако се вземе масивна дъбова дървесина и от нея се направи дограма, с времето тя се напуква. Това е така, защото дебелината на елемента не позволява да се освободи свободната влага в дървесината. Проблемът се избягва / не напълно/, чрез слепване на няколко слоя дървесина до достигане на необходимата за направата на дограмата широчина. Мероприятието се извършва под високо налягане и така трите слоя въобще не се забелязват.
Дъбов
Произлиза от дървесен вид, отличаващ се с красива текстура, относителна плътност, голямо обемно тегло, твърдост и добра полировка. Подходящ за обработка с различни видове лакови покрития.
Стъклопакет
Това са няколко стъкла /две или три/, които са херметически затворени, съединени помежду си с някаква си там сглобка, която си нямам на представа как се казва и вградени в дървените елементи.Last edited by tnm; 20.11.2013, 18:12.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЧудя се дали да не го оставя за пролетта. Ще почнат да ми гаснат фурната и керамиката. А и пуша в стаята и мразя да ми гасне цигарата
пп "Гадни" пушачи.........
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеВсичко може...
Къде с пари, къде с много пари..
Трябва да се свалят стъклодържателите и да се намести стъклопакета...Слагат се подложки където трябва...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеИнтересно, дали жената ги е попитала тези майстори, дали поправят дограма, че моята фурна изобщо няма проблем с кислорода, тъй като мога да си провра пръста между рамката и джама
Къде с пари, къде с много пари..
Трябва да се свалят стъклодържателите и да се намести стъклопакета...Слагат се подложки където трябва...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеС този сценарий, ако бях жена бих се подмокрил
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеКакво е това животно? Не бях чувал да има стъкло от дъб...
2. Троен прозорец със стъкло.
пп Едното от двете ще да е....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеВ къщи съм с трислоен дъбов стъклопакет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение[/B]
Просълзих се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mladelena Разгледай мнениеЗдравейте и от мен. Доста четох и аз и от опит мога да кажа, че и прозорците ми със старата дървена дограма, която подвяваше от много места, също се изпотяваха, когато започвах да готвя, или сушах вкъщи дрехите, или когато пералнята се счупи и ми наводни жилището. Та не е вярно, че дървената дограма не прави конденз. Бих казала, че когато има добра изолация и нова дограма, каквато и да е тя, стига да е качествено монтирана, да не виси и не уплътнява, дори каминката ми започва да не и достига въздух и се налага проветряване.
В този ред на мисли след дълго проучване и аз си смених дограмата с ПВЦ. Фирмата, която избрах за целта беше също http://rivaelit.alle.bg/. Останах много доволна. Внимателни момчета, работят качествено и чисто. А и цената не е за подценяване. С две ръце я подкрепям.
Просълзих се.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар