IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Качествена дървена дограма или качествена PVC ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• vladman

Каквато могат да си позволят хората ! И в Германия има много сгради с несменена дограма и изгнила дървена , доста са ! Нека народа знае , че го скубете и каквото и да купи , то е 200% режийни. Да поясня - материалите струват едва една трета от това което купувача плаща.Много яко се оядохте и пак има бизнес и си сменят изгнили дървени дограми хората , ама това как махат нови ПВЦ-та и слагат дървена със стъклопакет при това долнопробно каччество , защото много добре я знам какво представлява дървената дограма че и у нас и в чужбина.Хубавата дограма е новата дограма , защото не зее и на алуминиевата нищо и няма и тя става и не кондензира , а това зависи повече от изложението , проветривостта и проектирането на сградата. У нас както проектират и набиват сградите една до друга и златна дограма да сложиш все е боклук и има да чакаш стъклото да те стопли.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Естествено.....

Е, колеги да се включа и аз. Дървена, ПВЦ или алуминиева. Лично на мен ми се струва че тук, тия дето пишем, сме повече производители и продавачи на дограма от тези дето наистина се интересуват. И за да избегна спекулацийте че ще пиша хубави неща за това дето продавам, веднага пояснявам - продавам дървена, ПВЦ и алуминиева дограма, така че се опитам да съм полезен по отношение на това, какво си струва да се купува.Та за тези дето се интересуват: чудя се как да бъда кратък, защото толкова много лъжи са се натрупали че ако трябва да ги разчиствам ще отнеме много писане. Наи важното - евтино и качествено - това са два различни магазина!!! При дограмата има два съществени елемента, рамка и стъклопакет. Най доброто е дървен трислоино слепен профил със стъклопакет с висока степен на топло и шумоизолация.
      Има производители на дървена дограма, които използват селектирана и преминала през спецялни тестове дървесина, което е достатачна гаранция за изключително качество на дограмата. Тук е момента да кажа че стъклопакетите в нормалните страни се класифицират според коефициент на топоизолация и шумоизолация. Например в Словения има стандарт, за всичко което се строи в момента, където ще живеят хора, стъклопакета не може да има по висок коефициент от 1,1 W/m2K. Това е коифициент които показва количеството студ или топлина които преминават през 1м2 за определено време. Така всичко е лесно и ясно. Тук, при нас никъде не се говори за това. Тук, хора които нищо не разбират, обясняват за нискоемисиони, високо енергийне и как със пламъка на запалката ще познаеш К-стъклото. За да съм още по ясен ще кажа че у нас нормално се предлагат стъклопакети които отговарят на 3,0 W/m2K, което на практика си е три пъти по лоша изолация от горния пример. Още по лошо е това че няма контрол и няма как да се разбере какви стъклопакети се продават, а и масово производителите избягват да се ангажират с коефициент. Моита препоръка е, не чуете ли каква е степента на изолация, не купуваите! Сериозните фирми изписват данните за стъклопакета от вътрешната страна върху делителя на стъклопакета. Така те се ангажират и застават с цялата си отговорност за това което ви продават. За стъклопакетите стига за сега, ако имате конкретни въпроси ще отговоря с удоволствие. ПВЦ или алуминиева рамка, това за мен е като ГМО, но върши работа, за офис или промишлени халета. Да има качествена ПВЦ и алуминиева дограма, но неината цена се доближава до цената на дъвената, но много важно условие, кои и как произвежда дограмата!!! Голяма глупост е рекламата за немска ПВЦ дограма?! Да профилите са немски, или други, просто защото няма български, но къде е произведена!!! Знаете ли каква е разликата между произведена тук и в Германия ПВЦ дограма с профили на все едно коя фирма? Огромна е разликата, там дограмата е сертифицирана ( документ за своиствата с ясно описани параметри и коефициенти за това което купувате) и дограмата е напълно завършена и опакована и не се допуска никакво разглобяване на стъклопакета от рамката!!! При нас, знаете как е, едни стъклопакети, едни рамки и готово. Само дето не се нарязват профилите в дома на клиента. Това е несериозно и как българския куповач търпи това още - незнам. Знам че сигурно много "специялисти" ще скочат здраво срещу мен, но това е положението, така може за промишлени халета и др. подобни. Там където трябва да се гони висока енергийна ефективност и добра шумоизолация, производителя единствено трябва в заводски условия да сглобява и уплътнява дограмата, а не едни симпатяги без никаква отговорност за това какво се случва след тях. За алуминиевата дограма какво да кажа, всички знаем, не е добър вариянт за домашни условия, а когато някои клиент настоява и иска прокачествен вариянт на алуминий, то в крайна сметка излиза по скъпо от ПВЦ. От опита който имам, около 50% от работата ми е да подменям ПВЦ и алуминиева дограма с дървена. Разбира се че продавам повече ПВЦ и това е обяснимо, просто не всеки може да си позволи дървена, но да се говорят глупости че ПВЦ-то или алуминиевата били по добри - не можах да издържа, та и аз се включих. Уважаеми интересуващи се - питаите, ако има какво.
      Спецялно за Pyramid - има и тук такава дограма с композитен матерял и дървени профили от двете страни - при мен. Технологията е най новото в тази област, макар че е от 10-тина години и все пак е най новото...

Коментар

• Работя от доста време и с дървена дограма и с ПВЦ , и наблюденията ми са че дървената дограма е много по добра . Дава се доживотна гаранция против измятане и усукване на профилите и 10 години пълна гаранция за всичко останало . Единственият минус е цената от около 350 лв/м2

Коментар

• КАЧЕСТВЕНАТА ДЪРВЕНА ДОГРАМА!

След като видях италианската дървена дограма SCIUKER с алуминий отвън не мога да харесам никоя друга дограма. Какви цветове за дървото и алуминия!
          Истинска красота и класа.
          Моето скромно мнение е, че SCIUKER е най-добрата догарама за дърво, а FINSTRAL е най-доброто за PVC. Алумниевата дограма изобщо не я коментирам. Щом в Европа се забранява производството и, а ние в България още я купуваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
            Дървената дограма за мен е по-добра, но у нас е трудно да намериш качествена такава. Преди време гледах една, която от вън беще защитена с алуминий, но пак не се знае какво е качеството на дървото.
            ПВЦ - въпреки стабилизаторите, пак се руши от УВ лъчите и отделя някакви отрови.
            Алуминиевата, дори и с прекъснат термомост е много зле като топлоизолация.

Според мен като се сравнят минусите, излиза, че е най-добре е качествена ПВЦ с добър обков.

Но дограмата е доста малка част от прозореца. По-важно е да се вземе добър стъклопакет. Най-добре с три стъкла, като едното да е К-стъкло. Ако някой иска да има и аргон, то е добре да знае, че много често ЛЪЖАТ, че има. Отделно че след няколко години трябва пак да се пълни. Ако сте поръчали аргон, то горе трябва да има две дюзи за пълнене (горе, защото аргона е по-тежък от въздуха). Ако сте поръчали К-стъкло, то трябва да го проверите с отражението на пламък от запалка - едното отражение трябва да е в различен цвят.

За трите стъкла трябва по-здрава дограма, заради по-голямото тегло. Не всеки профил може да побере троен стъклопакет, защото освен по-тежък е и по-широк. Има и опция най-външното стъкло да е по-дебело, което го прави по-здраво, а също и подобрява звукоизолацията.
            така . и аз натам съм се ориентирал след като изчетох сумати теми . в крайна сметка играта с поставянето на дървена дограма ми се вижда недалновидна . а и като имаме представа какво е качеството на бг материалите - след някоя друга година ще трябва я да сменяш , я да дооправяш ...
            идва другият въпрос ако е ПВЦ дограма каква точно да е както и обковът?
            иначе К- стъколо май е по- добре да се слага само в северните стаи .

Коментар

• Дървената дограма за мен е по-добра, но у нас е трудно да намериш качествена такава. Преди време гледах една, която от вън беще защитена с алуминий, но пак не се знае какво е качеството на дървото.
              ПВЦ - въпреки стабилизаторите, пак се руши от УВ лъчите и отделя някакви отрови.
              Алуминиевата, дори и с прекъснат термомост е много зле като топлоизолация.

Според мен като се сравнят минусите, излиза, че е най-добре е качествена ПВЦ с добър обков.

Но дограмата е доста малка част от прозореца. По-важно е да се вземе добър стъклопакет. Най-добре с три стъкла, като едното да е К-стъкло. Ако някой иска да има и аргон, то е добре да знае, че много често ЛЪЖАТ, че има. Отделно че след няколко години трябва пак да се пълни. Ако сте поръчали аргон, то горе трябва да има две дюзи за пълнене (горе, защото аргона е по-тежък от въздуха). Ако сте поръчали К-стъкло, то трябва да го проверите с отражението на пламък от запалка - едното отражение трябва да е в различен цвят.

За трите стъкла трябва по-здрава дограма, заради по-голямото тегло. Не всеки профил може да побере троен стъклопакет, защото освен по-тежък е и по-широк. Има и опция най-външното стъкло да е по-дебело, което го прави по-здраво, а също и подобрява звукоизолацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader
                Първоначално изпратено от PeterDelchev
                За бързорушаща не знам какво се има предвид, но на къщата вече от 30 години си имаме дървена дограма и не се е разрушила. Но мисля, че топлоизолационните й свойства са нарушени (ако това се има предвид под рушене), тъй като променя формата си и се появяват фугички, които преди ми се струва, че ги е нямало (възможно е и да греша). Иначе, ако няма голяма разлика в топлоизолационните характеристики (което за мен е водещо ! ) между дървената и другите - то определено бих се спрял на дървена.
                ами не съм сигурен ,че дървена би била по-добрият вариант . за това някой ако разбира много да даде съвет тука . така като гледам мненията няма нито 1 в час , а доста са и реклами . силно се съмнявам ,че дървената дограма е по-добре като цяло , но пък и аз не разбирам така че добрия съвет винаги е от полза...
                Тук има фирма,измерила и узаконила дограmа и я произвежда
                http://www.sag.bg/language/bg/upload...daad4c261d.pdf http://www.sag.bg/index.php?MlW-gRWH...Jm3cFiD&page=1

Коментар

• Ще споделя опит и лично мнение. Дървената е по-добра..НО ако е направена от изусен при специални условия материал и е поне пет слойна.Имам в предвид не стъклото а самите профили. Ткава дограма почти няма шанс да срещнеш. Всички ЛЪЖАТ , че материала е сух. Аз си поставих немска ПВС с КА стъкло и мога да ти кажа , че е доста добре и за звуко и за топло изолация. Според тези които питах най-добрия вариант е алуминиева но не обикновенна, а с термо мостове и пикритие външно което не знам точно какво е .Въпроса е че това е доста скъпо удоволствие. Ако пък сложиш дървена със стъклопакет ще ти се налага да я лакирваш поне на 1-2 години задържително.Ти решаваш

Коментар

• Абе като си сложите дървена дограма как ще завъдите мухъл из цялата къща?! Няма да сте модерни без мухъл.

Коментар

• Съдейки по характеристиките на материала, бих си поръчал и поставил композитна, от пултрузиран материал. Така или иначе, и на мен ми предстои смяна на дограма и не смятам да се чудя. Който е изтървал нишката - има няколко постнати линка от преди време, в тази същата тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterDelchev
                        За бързорушаща не знам какво се има предвид, но на къщата вече от 30 години си имаме дървена дограма и не се е разрушила. Но мисля, че топлоизолационните й свойства са нарушени (ако това се има предвид под рушене), тъй като променя формата си и се появяват фугички, които преди ми се струва, че ги е нямало (възможно е и да греша). Иначе, ако няма голяма разлика в топлоизолационните характеристики (което за мен е водещо ! ) между дървената и другите - то определено бих се спрял на дървена.
                        ами не съм сигурен ,че дървена би била по-добрият вариант . за това някой ако разбира много да даде съвет тука . така като гледам мненията няма нито 1 в час , а доста са и реклами . силно се съмнявам ,че дървената дограма е по-добре като цяло , но пък и аз не разбирам така че добрия съвет винаги е от полза...

Коментар

• За бързорушаща не знам какво се има предвид, но на къщата вече от 30 години си имаме дървена дограма и не се е разрушила. Но мисля, че топлоизолационните й свойства са нарушени (ако това се има предвид под рушене), тъй като променя формата си и се появяват фугички, които преди ми се струва, че ги е нямало (възможно е и да греша). Иначе, ако няма голяма разлика в топлоизолационните характеристики (което за мен е водещо ! ) между дървената и другите - то определено бих се спрял на дървена.

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterDelchev
                            Не разбирам много от тази тема, но ми е твърде интересна, тъй като и пред мен стои подобна дилема за дограмата. Искам да споделя и да помоля за обяснение на това, което видях в Германия доста масово, че се използва, а именно някакъв вид няколкослойна дограма в която ясно се откроява от външната част дървен слой, а по средата някакъв вид алуминий или ПВЦ ... Това удачно ли е, скъпо ли е (сравнителна база), има ли смисъл ...
                            и аз съм така колега . предстои ми слагане на дограма и се чуда какво и от къде дас сложа . варианти много , фирми много - като не разбираш става чудо . само ми е интересно дървената дограма , която доста народ препоръчва тука не е ли по- скъпа и по -бързо рушаща се . ако е така , то би било абсолютно необосновано да се слага подобна дограма...

Коментар

• Не разбирам много от тази тема, но ми е твърде интересна, тъй като и пред мен стои подобна дилема за дограмата. Искам да споделя и да помоля за обяснение на това, което видях в Германия доста масово, че се използва, а именно някакъв вид няколкослойна дограма в която ясно се откроява от външната част дървен слой, а по средата някакъв вид алуминий или ПВЦ ... Това удачно ли е, скъпо ли е (сравнителна база), има ли смисъл ...

Коментар

• Хе-хе

Това е като за ония дето го питали дали обича рибки и го изкарали педера*т накрая
                                Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Working...
                                X