IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко е разумното ОБЕЗЩЕТЕНИЕ в строителството ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Още сме на етап кво шъ прайм, няма строител Парцелът до кръглата банка от страната на Колх. пазар
    ако е на булеварда -супер
    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
      или 2 апартамента и гараж
      Обезщетението според мен, което би могло да удовлетвори и двете страни към момента, е около 35-38%
      мерси за инфото. Все пак някаква отправна точка

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
        много зависи къде е парцела-до мен бяха стигнали до 45% 07-08г,сега сигурно са наполовина-кажи кой е строителя може да го познавам.
        Още сме на етап кво шъ прайм, няма строител Парцелът до кръглата банка от страната на Колх. пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Апартамент, таван, магазин, гараж.....и точен строител....
          или 2 апартамента и гараж
          Обезщетението според мен, което би могло да удовлетвори и двете страни към момента, е около 35-38%
          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

Дайте идея какво обезщетение да искам за строителство Варна парцел 200кв.м разгъната застроена около 1000кв.м.
            много зависи къде е парцела-до мен бяха стигнали до 45% 07-08г,сега сигурно са наполовина-кажи кой е строителя може да го познавам.
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              тия неща по 100 квадрата ли да ги искам или по 50

Коментар

Дайте идея какво обезщетение да искам за строителство Варна парцел 200кв.м разгъната застроена около 1000кв.м.

Коментар

• Дайте идея какво обезщетение да искам за строителство Варна парцел 200кв.м разгъната застроена около 1000кв.м.

Коментар

• http://www.imoti.investor.bg/?cat=109&id=50790

Разумно е цената на земята да не формира повече от 20% от общата стойност на жилищния проект, отбеляза Отис Спенсър от американския инвестиционен фонд Heitman.
                    "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• И аз да кажа нещо. Тук май няма строителни предприемачи да ви кажат колко "лесно" си изкарват обектите и че за последните 2 седмици тухлите поскъпнаха почти 3 ПЪТИ! 50 % има да ги сънувате, до строително разрешение на Вашия парцел има разходи около 65-70 000 лв., оттам нататък - себестойност около 300 Евро/кв.м, фирмата-строител реално придобива по-малко от 46 % от построеното и се чуди как да продава магазините на иначе "прекрасното" Ви място. Та, frend, съвета ми е да дадете 10 лв. за едно уиски и бадеми на някой с ОПИТ в бранша и позиции на пазара, може да не стане сделка, но ще сте по-добре ИНФОРМИРАН!
                      А за размера на обезщетението - все едно да питаш колко струва една кола!? Зависи как го искаш - обикновено е "до ключ", как разпределено, може да е по вертикала, напр. по 63 кв.м от партера до покрива, може да искаш един цял етаж плюс магазинче и т.н. По принцип всичко е на пазарлък, измисляш си процентите и се пазариш с Н - ти строители до най-доброто предложение.
                      Тъй..

Коментар

• nns е прав. Много хора решиха, че могат сами да строят с кредит или по някаква друга линия. Това обаче не е толкова лесно. Май скоро време ще се окаже, че банките са най-големите собственици на имоти и тогава те ще разпродават.

Коментар

• Първоначално изпратено от frend
                          Какво да чакам, за какво ....какви идеи имаш , за да чакам ?
                          Да станат по -високи обезщетенията или по-ниски лихвите по кредитите и да строя сам ??
                          Почвай бе какво ще чакаш , след това и кораб и самолет ще си построиш. Като гледам колко си наясно в такъв филм може да се набуташ , че не само да изхабиш парцела ами да имаш да даваш накрая.

Коментар

• Какво да чакам, за какво ....какви идеи имаш , за да чакам ?
                            Да станат по -високи обезщетенията или по-ниски лихвите по кредитите и да строя сам ??

Коментар

• чакайте и аз да се намеся, поне съм работил в такава фирма. Ако си построиш сам пак зависи от доста неща. Това което прочетох че излизало 180 евро средно за страната си е глупости. Относно материалите- изкопните работи, тухлите, цимента, пясъка, гипс, кабели, тръби - те да си на една и съ6та цена. реална цена ако построиш сам според мен е около 300 евро, като се има предвид поскъпването на материалите. Ако оня ти е казал 450-500, то задължително е било с обезщетението. Моя съвет е да изчакаш още малко. Ако искаш малко цени на труда, прати ми един майл на i_mitev@hotmail.com

Коментар

• Извинявай пак, но съм объркан, колко ще струва целият строеж ,
                                ако аз си го строя ??

Коментар

Working...
                                X