IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко е разумното ОБЕЗЩЕТЕНИЕ в строителството ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от frend
    Искам да попитам 6337 ....разчетите ти , след обезщетението от 50 % ли е , или преди ; т.е. спрямо целият строеж???
    Колкото до проблемите с лихви и др. не се плаша , при револвиращ кредит / постоянно погасяващ се от продажбите/ мисля ,че няма да е толкова страшно ....
    sled...

Коментар

• Искам да попитам 6337 ....разчетите ти , след обезщетението от 50 % ли е , или преди ; т.е. спрямо целият строеж???
      Колкото до проблемите с лихви и др. не се плаша , при револвиращ кредит / постоянно погасяващ се от продажбите/ мисля ,че няма да е толкова страшно ....

Коментар

• Първоначално изпратено от 6337
        Във Варна обещетенията в централните части на града стигат до 50%.Относно себестойността средно за страната започват от 180 EUR/кв.м.
        Вие не сте добре. 6337, много интересни разчети но пропускаш доста фактори и разходи които да сложиш. Зависи естесвено къде е имота, но ако не е наистина уникален имот във сърцето на града при повече от 25%трудно излизат сметките. Дори при 30% аз лично не бих участвал. А който реши да си го прави сам. При пълен leverage имаш ли идея колко са разходите за лихви и риска какъв е? Ами аз ще ти кажа и двете клонят към + безкрайност

Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepo11
          50% ми се струва пълен меднес, но всеки сам си прави сметките. Вярно е че във Варна цените започнаха да задминават тези в София, но пак ми се струва прекалено.
          Луда работа ама и в Бургас в идеален център е така , недай боже да има търговски потенциал партера - ще се избият дюлгерите.

Коментар

• Re: Колко е разумното ОБЕЗЩЕТЕНИЕ в строителството ?

Първоначално изпратено от frend
            Нормално е всички участници в строителният процес да печелят , но бихте ли подсказали , колко е нормалното ОБЕЗЩЕТЕНИЕ / без да извиваме ръце на строителя- и той деца храни )/

Колко % да се иска обезщетение в СОФИЯ , централна част ?
            За да не се чувства минат човек....., ...не за друго )
            Има ли световна методика/ квадратура, цена на строителство,пазарни цени, норма на печалба и т.н..../ ?
            Един строител ми каза ,че строителството му излизало около 450 -500 евро с довършителните работи ,защото строял скъпо/с много качествени материали, добри скъпо струващи майстори , много машини /за да е бързо, като някои машини ги взимал под наем/ .
            Това реална цена на строителството ли е ? Не разбрах преди или след обезщетяването .....???
            Реално в тази част на столицата имотите се продават на 1000 -1200 евро/ кв.м. . РЗП на разрешеното застрояване е около : 2200 кв.м.
            Ако можеш да изтраеш още няколко години без да продаваш няма да загубиш.

Коментар

• Ако му се занимава на човек може сам да менажира проект.Регистрира сроителна фирма и тегли заем с ипотека на парцела,заделяйки пари за лихвите за 12 месеца,организира идейния проект на сградата и започва да продава на залено.С добър шчетоводител,адвокат и проектант,от старата къща на баба за 18 мес. оле майко...

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf
                Какви са тези 50 % ? На мен в идеален център в Плевен ми дават 22 %.
                Имай търпение да се изчерпат терените ,както стана във Варна.Мах. две години и ще ти дават 40 -50%

Коментар

• Парцел от 500 кв.м.,има възможност да се засрои с плътност позволяваща посройка от 1500 кв.м РЗП,среден разход на застояване 220 EUR кв.м. Продажна цена средно 850 EUR кв.м.
                  330 000 EUR себестойност на проекта 637 500 EUR продажна цена,307 500 EUR печалба средно за 18 месеца ... не е зле .Това е примерен разчет при 50% обешетение...

Коментар

• Какви са тези 50 % ? На мен в идеален център в Плевен ми дават 22 %.

Коментар

• Най разумното нещо при даването на парцел за строеж е :
                      Учредяването на фирма в която собственика на парцела има участие
                      30 % и строителят 70 %. Като идеята е да не останеш на сухо ако строителят фъсне.

Коментар

• 50% ми се струва пълен меднес, но всеки сам си прави сметките. Вярно е че във Варна цените започнаха да задминават тези в София, но пак ми се струва прекалено.

Коментар

• Във Варна обещетенията в централните части на града стигат до 50%.Относно себестойността средно за страната започват от 180 EUR/кв.м.

Коментар

• 25-30% застроена площ . ако правилно съм разбрал въпроса. а себестойността на квадрат ако му е над 300 значи е идиот..т.е. лъже те за суми над тази. успех .

Коментар

• Точен отговор не може да се даде на въпроса ти. Обезщетението зависи от много фактори. Може да варира от 15 до 40 %. Сам трябва да прецениш, ако ти си собственика. Естествено трябва да вземеш предвид, че инвеститора също има своя гледна точка и тя разбира се е различна от твоята. Тези приказки за качествено строителство и висока себестойност трябва добре да се проверят. А ако наистина ти си собственика ще те помоля да пуснеш параметрите на парцела на pepo11@abv.bg

Коментар

• Колко е разумното ОБЕЗЩЕТЕНИЕ в строителството ?

Нормално е всички участници в строителният процес да печелят , но бихте ли подсказали , колко е нормалното ОБЕЗЩЕТЕНИЕ / без да извиваме ръце на строителя- и той деца храни )/

Колко % да се иска обезщетение в СОФИЯ , централна част ?
                                За да не се чувства минат човек....., ...не за друго )
                                Има ли световна методика/ квадратура, цена на строителство,пазарни цени, норма на печалба и т.н..../ ?
                                Един строител ми каза ,че строителството му излизало около 450 -500 евро с довършителните работи ,защото строял скъпо/с много качествени материали, добри скъпо струващи майстори , много машини /за да е бързо, като някои машини ги взимал под наем/ .
                                Това реална цена на строителството ли е ? Не разбрах преди или след обезщетяването .....???
                                Реално в тази част на столицата имотите се продават на 1000 -1200 евро/ кв.м. . РЗП на разрешеното застрояване е около : 2200 кв.м.
                              Working...
                              X