IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Некоректни фирми за недвижими имоти и строители

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • kuzunova, съжалявам за случилото се и не искам да бъркам в раната, но това е често срещано явление за съжаление. Отделно, много от строителните фирми работят по този начин - с наемане на външни хора. А че масово българският майстор е муден, туткав и предпочита да пие бира по два часа на ден, няма какво да коментираме
    Ще следя за продължението и успех!

    Коментар


    • Здравейте на всички,
      Не мислех, че ще стигна до тук, но ето как измамниците принуждават хората да се обединяват на всякъде, дори в интернет.
      Искам са ви разкажа за лошия ми опит с една от измамните "строителни" фирми - Хаусмайктер АД.

      Съседа над мен ме наводни и понеже сме в добри отношения, се разбрахме да ми плати ремонта, но аз да се занимавам с издирването на строители, оферти и договори.

      Прекръстих се три пъти и седнах пред компютъра да търся строителни фирми. Намерих три, една от които беше Хаусмайстер АД. Както си му е редът, пуснах запитване за оферти. Няма да влизам в големи подробности, но избрах Хаусмайстер АД не защото са евтини, а защото човекът, който дойде на оглед беше изключително любезен, креативен - предлагаше добри решения, внимателно измери всичко и въобще направи ми много добро впечатление. Изпратиха ми оферта. Цените както казах не бяха ниски, но рекох си, ако добре си свършат работата и в срок, то всичко се преглъща. Всичко разбира се го съгласувах със съседа и той беше за Хаусмайстер.
      Подписах договор, както си му е редът и започнахме. На уречената дата и след 50% аванс дойдоха майсторите. Започнаха бързо и добре. Викам си - нещо се е променило в нашата татковина - има светлина в тунела. И така до 5 дни след началото /ремонтът е за 20 дни/. Изведнъж нещо им стана на тия хора. Започна се едно протакане едно влачене. Попитах работниците каква е причината, те мълчаха сумтяха, не разбирах. Обадих се на техническия. Той дойде след 3 дни и ми каза, че са се появили допълнителни работи и трябва да подпиша информирано съгласие за тях. Казах - добре, щом има допълнителни работи, то те трябва да се платят. Прегледах ги и представете си откривам, че те умишлено не са ми оферирали разни дейности, които трябва да се изпълнят. Съгласих се. Но работата не тръгна по-добре. След дълго подпитване и разпитване на работещите разбирам, че не им плащат дори им дължали пари от други обекти. Няма да описвам как стигнах до информацията, но разбрах, че ХАУСМАЙСТЕР АД СА ПОСРЕДНИЦИ И СЛЕД КАТО СКЛЮЧАТ ДОГОВОР ЗАПОЧВАТ ДА ТЪРСЯТ МАЙСТОРИ И ФИРМИ ДА ИЗПЪЛНЯТ ОБЕКТИТЕ. Това е една куха структура само с офис и двама трима техници, вероятно с ниско заплащане.
      РЕКЛАМАТА ИМ Е ПОДВЕЖДАЩА. "РАБОТИМ ПО НЕМСКИ" С ХОРАТА ОТ ФАКУЛТЕТА И ФИЛИПОВЦИ. ПЪЛНИ НЕГРАМОТНИЦИ.

      Заех се сериозно с тази тема и ще търся още информация за тази фирма. Главния акционер се казва Ивайло Дачов и е рекламен специалис и няма нищо общо със строителството. Четох няколко изказвания от него по медии и форуми. Явно някой му ги пише. Ако му зададем някой по специфичен въпрос сигурно ще гледа като коза афиш. Че не е строител, лошо няма. Може да разбира от ръководство на бизнес процеси, но не бива до говори като специалист в строителството.

      ЩЕ ИМА ПРОДЪЛЖЕНИЕ

      Коментар


      • Мнение за брокерска агенция Валенси / Vallency.
        Накратко - специализирани в район Благоевград - район Кюстендил и тн.
        Рекламират добри предложения за всякакъв вид имоти, но при директен контакт се оказва, че информацията от обявите е "украсена". Трудно правят разлика между УПИ и ПИ в даден район, не проверяват, или не се интересуват за статута не предлаганите от тях имоти - имат ли тежести, има ли некомпрометиран физически достъп до имота, подкрепен от съответната документация, както и други факти, които са основополагащи за сделка без бъдещи казуси за купувача.
        Какво се случва в действителност - купувачът твърдо е убеждаван, че имотът, към който има интерес е без никакви проблеми. Сключва се договор за първоначално задържане на сума от брокерската агенция, с наказателна сума за купувача при отказ и никаква наказателна клауза към брокерската агенция.
        След това се оказва, че имотът има неуредени казуси. На купувачът се обяснява, че документите са изрядни, но ще му трябва време да уреди до край "казусите" ?!?
        Агенцията е семейна и целта е да се извърши сделка с получаване на съответно договорения комисион. Юридическа преценка на предлаганите имоти не се предоставя на купувача преди подписване.

        С уважение и най-искрени пожелания за коригиране работата на съответната агенция.

        Коментар


        • С Консулт - Светослав Разнованов - измамник

          Здравейте, колеги.
          И аз да споделя за съжаление тежкия си опит с фирмата С Консулт ЕООД, с която имах неблагоразумието да започна да работя преди време.
          Собственика на фирмата се казва Светослав Разнованов и е откровен измамник.
          Той се опита да "свие" обекта ми, напълно буквално. Опита се да фалшифицира документите за обекта ми и по този начин да го открадне.
          Успях разбира се да спра тази нелепост, но с много време ходене по мъките и разправии с г-н Разнованов.
          В последствие се оказа, че това е негова дългогодишна практика. Много мои колеги се оплакаха от него и за това, че бави документите им.
          Най-интересното беше, че мой колега ми каза, че Разнованов е опитал да го сваля, което честно казано за мен беше изключително съмнително, защото той не прилича на гей, но хора всякакви.
          Без значение дали е гей или не, факт е, че не е коректен и не взима насериозно поверените му задължения. Изгубих доста пари, докато се разправях с простотиите на този господин и се опитвах да си върна бизнеса в ред.
          Внимавайте и избягвайте тази фирма.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ::s Разгледай мнение
            Здравейте, някой има ли отзиви за инвеститор Л.О.ТАЛ и БЛОК ИНВЕСТ , има ли построени сгради, качеството какво е?
            Изискай информация директно от ръководството, ако са серизони играчи- всичко ще си покажат

            Коментар


            • Здравейте, някой има ли отзиви за инвеститор Л.О.ТАЛ и БЛОК ИНВЕСТ , има ли построени сгради, качеството какво е?

              Коментар


              • "Про клима М" ЕООД некоректна фирма

                Здравейте,

                Бих искала да споделя моите препятствия с една определена фирма за климатици, за да мога поне да предпазя или да помогна на хора, които са решили да си купуват климатици.

                Фирмата е "Про клима М" ЕООД, намира се в гр. София, ул. "Вискяр планина" N2, ет.3, ап. 5. Адресът на офиса им е: бул. „Джеймс Баучер“ № 83-85, Магазин 5.

                За нас г-н Орлин Шопов и съпругата му Мария Шопова са изключителни измамници и рекетьори.

                Преди година подписахме договор за доставка на климатици. Искаха авансово да им се заплатят 50% процента от сумата, по- късно поискаха да им се заплатят и 80% авансово за доставка на климатици. Към момента са доставили и монтирали само вътрешните тела. За съжаление до ден днешен все още чакаме да доставят външните тела. Всеки ден си говорим с тях, дори им се молим да доставят и останалата част от климатиците, но те отказват. Наглостта им стига дори и до там, че твърдят, че ние сме виновни, че не ни доставят климатиците.
                Дори вече ни рекетират и искат да им се изплати цялата сума пари, за да ни доставят климатиците иначе в противен случай няма да ни доставят климатиците.

                Фирмата "Про Клима М" ЕООД компроментира дори и доставчиците си, които са вносители на климатици, както и завода производител, които според "Про клима М", нямат достатъчно мощности.

                И така с лъжи, измами, обвинения и изнудване от страна на г-н и г-жа Шопови, собственици и управители на фирма "Про Клима М" ООД, вече цяла година очакваме своите климатици.
                Ако желаете да ви вкарат в същия филм горещо Ви препоръчваме да направи поръчка към "Про Клима М" ЕООД. Г-н и г-жа Шопови очакват с нетърпение да Ви вземат парите.
                M.I

                Коментар


                • Моля за информация за фирма ХОУМ СЪРВИЗ

                  В нашият квартал започват строителство на сграда, която трябва да е готова до 05.2018. Някой купувал ли е от тях и можели да изкаже мнение относно качеството на строежа и спазването на сроковете?

                  Коментар


                  • Моля за информация за фирма ХОУМ СЪРВИЗ

                    Започва строителството на сграда в нашият квартал, и тази фирма ще е строител. Инвеститор е г-н Дяволси. Продават на зелено. Сградата ще е готова 05.2018 ( АКТ 16 ). Някой купувал ли си е жилища от тях и можели да даде мнение относно качеството на стоеж и спазват ли сроковете? Благодаря предварително.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv777 Разгледай мнение
                      Цитираният Господин е управител на фирма "Абадас" ЕООД но не работи с нея, а лично. Внимавайте какво пише в договорите за строителство и продажби - количествените показатели, не се формулират точно и конкретно. При изпълнение на строителство редица разминавания "икономии" във всичко, но за сметка на купуваче. Не плащайте предварително.
                      и аз имам такива впечатления

                      Коментар


                      • ПЛАМЕН ФИЛИПОВ - Некоректен строител

                        Цитираният Господин е управител на фирма "Абадас" ЕООД но не работи с нея, а лично. Внимавайте какво пише в договорите за строителство и продажби - количествените показатели, не се формулират точно и конкретно. При изпълнение на строителство редица разминавания "икономии" във всичко, но за сметка на купуваче. Не плащайте предварително.

                        Коментар


                        • АДАЛИТ ЕООД - фирма без дейност и със съдебни дела

                          АДАЛИТ ЕООД е възможно да се появи на пазара на недвижими имоти като строител или брокер на кооперация в центъра на София до НДК (парцел 382, квартал Буката). Фирмата няма никакъв опит в сферата на строителството и вероятно ще продава на зелено. В момента се съди със собственик на един от парцелите и в този смисъл потенциалните купувачи следва да са изключително внимателни относно възможностите й, както и към съответната документация по продажба/участие в строежа. В интернет ще я намерите на адрес http://www.galtstroi1.com/ или на http://adalit.bg/, като по същество това е сайта на фирма Галстрой-1 ООД и всички цитирани дейности и обекти са на фирма Галстрой (за справка виж сайта на разработчика - https://www.exsisto.bg/project/%D0%9...0%9E%D0%94-159
                          Last edited by infolink; 30.05.2016, 17:00.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от DrMilkov Разгледай мнение
                            Преди 2 години закупих къща в село Пролеша, за 90 000 евро,продаваж-Колю Спасов и
                            Агенция-"Алдина"-Йордан Петров,който е близък на К.Спасов.Много суперлативи за къшата,която е стоена за сина на собственика,но се отказал в последният момент.Нанесох се през Юни м.г.,покрива протече,неправилнио наредени керемиди,икономия от 2 реда=5000 лв мой разход.От 4 месеца влага изби на всякъде по стените-не е слагана мушама изолация в основите,икономия за около 300 лв на к.Спасов,на мен ми предстои дренаж около къщата и още хиляди разходи."Алдина"-Йордан Петров и К.Спасов,просто "съжаляват"!?.
                            До мен същите хора продават друга нова къща със същата история-строена за сина,който сега се отказва да живее там.Не коментирам качеството на строителство
                            там.Просто съветвам потенциялни купувачи да заповядат при мен през една къща и им покажа как е строено.
                            Когато човек купи нова кола за 20 000 лв има 5 години гаранция, а за къща -за 90 000 евро-никакви гаранции и отговорност от агента и инеститора.
                            Внимавайте с "Алдина" какво ви продават!
                            Докторе,ще ме прощаваш ама то и при строителството е като при медицината.По каса час след 3 месеца на частно след час.Преди 6-7 години човек занимаващ се със строителство два дни обикаля с мен и в крайна сметка си построих.Обикалянето ми струваше два хубави обяда,горе долу два прегледа.Ако имаш нужда от качествен ремонт пиши на лични .Ще ти дам координати на съвестни майстори в съседно село
                            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

                            Коментар


                            • Що не си купи стара за 30 К евра ...???
                              Що не пита преди да купиш ?

                              пп Не се коси....август ще ти е гот...Сухо и приятно, вечер хладно...

                              Коментар


                              • Некоректна фирма за имоти "Алдина"-Йордан Петров

                                Преди 2 години закупих къща в село Пролеша, за 90 000 евро,продаваж-Колю Спасов и
                                Агенция-"Алдина"-Йордан Петров,който е близък на К.Спасов.Много суперлативи за къшата,която е стоена за сина на собственика,но се отказал в последният момент.Нанесох се през Юни м.г.,покрива протече,неправилнио наредени керемиди,икономия от 2 реда=5000 лв мой разход.От 4 месеца влага изби на всякъде по стените-не е слагана мушама изолация в основите,икономия за около 300 лв на к.Спасов,на мен ми предстои дренаж около къщата и още хиляди разходи."Алдина"-Йордан Петров и К.Спасов,просто "съжаляват"!?.
                                До мен същите хора продават друга нова къща със същата история-строена за сина,който сега се отказва да живее там.Не коментирам качеството на строителство
                                там.Просто съветвам потенциялни купувачи да заповядат при мен през една къща и им покажа как е строено.
                                Когато човек купи нова кола за 20 000 лв има 5 години гаранция, а за къща -за 90 000 евро-никакви гаранции и отговорност от агента и инеститора.
                                Внимавайте с "Алдина" какво ви продават!

                                Коментар

                                Working...
                                X