Първоначално изпратено от alfred
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Некоректни фирми за недвижими имоти и строители
Collapse
X
-
НЕ КУПУВАЙТЕ АПАРТАМЕНТИ ОТ Ню Билдинг Пропърти ЕООД / New Building Property НЕ ЗАВЪРШВАТ СГРАДИТЕ В СРОК ОТ ЗАПОЧНАТИ 4 СГРАДИ В СОФИЯ НИТО ЕДНА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЗАВЪРШЕНА. ЩЕ СИ ДАДЕТЕ ПАРИТЕ НАПРАЗНО. САМО МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА ПЪРВАТА СГРАДА, КОЯТО ЗАПОЧНАХА В СТУДЕНТСКИ ГРАД ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА НЕ МОГАТ ДА ЗАВЪРШАТ, А СГРАДАТА Е НИЩО И НИКАКВА. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ СА ВЗЕЛИ ПАРИТЕ И НА ДРУГИ ТРИ СГРАДИ И НИТО ЕДНА ОТ ТРИТЕ НЕ ВЪРВИ. СТРОЯТ ДО МОМЕНТА, ДО КОГАТО ПРОДАДАТ АПАРТАМЕНТИТЕ И ПОСЛЕ ЗАПОЧВАТ НОВ ПРОЕКТ И ПОСЛЕ СПИРАТ ДА СТРОЯТ. БАЛОНА СЕ СПУКА ПРИ ТЯХ. ПРЕДПАЗВАЙТЕ СЕ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕЗИ!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Investigator123 Разгледай мнениеЗдравейте.
Имате ли някаква информация относно агенция за недвижими имоти "НЮ ФЮЧЪР" София ( Брокер Калоян Христов). Предстои ми закупуване на жилище, която се предлага от тази агенция, но незнам нищо за тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от victor73 Разгледай мнение
Адалит ЕООД е фирма SPV, т.е. фирма създадена с цел реализацията на конкретен проект. Такъв е случаят и тук, Адалит ЕООД бе съзадена с цел реализацията на кооперация върху собствен парцел, в непосредствена близост до НДК, но поради ред причини, една от която е неразумното поведение на един от съсобствениците на въпросния имот, реализацията на проекта се бави вече повече от 10 год. Именно с този съсобственик, който най-вероянтно е и авторът на говепосочената публикация (пусната не само тук, но и във форумите на други сайтове), Адалит ЕООД от няколко години води дела, поради неизпълнение от другата страна на договорни задължения, като към момента е спечелила окончателно делото. Сега некоректната страна, т.е. автора на горепубликувания коментар е осъден да заплати сериозна сума под формата на неустойка за неизпълнение. За разлика от автора на клеветническия коментар, Адалит ЕООД разполага и с конкретни документи (съдебни решения, изпълнителен лист, т.н.), с които да подплати и докаже твърденията си. Много е лесно да се пишат клевети, когати си скрит зад анонимен форумен профил, но други стават нещата, когато трябва да се изправиш пред съда и да доказваш правотата си.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от infolink Разгледай мнениеАДАЛИТ ЕООД - фирма без дейност и със съдебни дела
АДАЛИТ ЕООД е възможно да се появи на пазара на недвижими имоти като строител или брокер на кооперация в центъра на София до НДК (парцел 382, квартал Буката). Фирмата няма никакъв опит в сферата на строителството и вероятно ще продава на зелено. В момента се съди със собственик на един от парцелите и в този смисъл потенциалните купувачи следва да са изключително внимателни относно възможностите й, както и към съответната документация по продажба/участие в строежа. В интернет ще я намерите на адрес http://www.galtstroi1.com/ или на http://adalit.bg/, като по същество това е сайта на фирма Галстрой-1 ООД и всички цитирани дейности и обекти са на фирма Галстрой (за справка виж сайта на разработчика - https://www.exsisto.bg/project/%D0%9...0%9E%D0%94-159
Адалит ЕООД е фирма SPV, т.е. фирма създадена с цел реализацията на конкретен проект. Такъв е случаят и тук, Адалит ЕООД бе съзадена с цел реализацията на кооперация върху собствен парцел, в непосредствена близост до НДК, но поради ред причини, една от която е неразумното поведение на един от съсобствениците на въпросния имот, реализацията на проекта се бави вече повече от 10 год. Именно с този съсобственик, който най-вероянтно е и авторът на говепосочената публикация (пусната не само тук, но и във форумите на други сайтове), Адалит ЕООД от няколко години води дела, поради неизпълнение от другата страна на договорни задължения, като към момента е спечелила окончателно делото. Сега некоректната страна, т.е. автора на горепубликувания коментар е осъден да заплати сериозна сума под формата на неустойка за неизпълнение. За разлика от автора на клеветническия коментар, Адалит ЕООД разполага и с конкретни документи (съдебни решения, изпълнителен лист, т.н.), с които да подплати и докаже твърденията си. Много е лесно да се пишат клевети, когати си скрит зад анонимен форумен профил, но други стават нещата, когато трябва да се изправиш пред съда и да доказваш правотата си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от simm Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3176641[/ATTACH] Фирма за недвижими имоти Реал бг Варна помества на сайта си фалшиви обяви.
Коментар
-
Здравейте minerals,
Благодаря, че сте прочели това, което съм писала. Това, че повечето фирми са такива ме отчайва и не искам да го повярвам. Сега завърших ремонта с една малка фирма - самия майстор си е фирма - едноличен търговец и да Ви кажа, че съм много доволна от него, въпреки, че приложих страшни рестрикции към него имайки добрия лош опит с Хаусмайстер. Хаусмайстер разбира се го изгоних и се колебая дали да го съдя, но това сега не е тема.
След като се заех с това, да търся пострадали от Хаусмайстер, стигнах и до бивши служители. Разбира се тяхната информация е малко едностранчива и пречупена през призмата на негативното им преживаване от началниците в Хаусмайстер, но дори 10% да е вярно това, което говорят, значи нещата са ужасни.
Служители са събирали пари помежду си, за да платят доставка за обекта. Изпълнителния директор Румен Димитров е кукла на конци. Истинския управляващ дружеството е Ивайло Дачов. Той е човекът, който казвал: ноември и декември никакви плащания към изпълнителите на обектите. Дължат пари на изпълнителите с години. Един от клиентите, с който се свързах не иска и да чуе за Хаусмайстер. Освен, че са му взели безумни пари, Дачов го е лъгъл лично, че са строителна фирма с много персонал и техника.
Умишлено не давам имена, защото така ме помолиха хората.
Следва продължение
Коментар
-
kuzunova, съжалявам за случилото се и не искам да бъркам в раната, но това е често срещано явление за съжаление. Отделно, много от строителните фирми работят по този начин - с наемане на външни хора. А че масово българският майстор е муден, туткав и предпочита да пие бира по два часа на ден, няма какво да коментираме
Ще следя за продължението и успех!
Коментар
-
Здравейте на всички,
Не мислех, че ще стигна до тук, но ето как измамниците принуждават хората да се обединяват на всякъде, дори в интернет.
Искам са ви разкажа за лошия ми опит с една от измамните "строителни" фирми - Хаусмайктер АД.
Съседа над мен ме наводни и понеже сме в добри отношения, се разбрахме да ми плати ремонта, но аз да се занимавам с издирването на строители, оферти и договори.
Прекръстих се три пъти и седнах пред компютъра да търся строителни фирми. Намерих три, една от които беше Хаусмайстер АД. Както си му е редът, пуснах запитване за оферти. Няма да влизам в големи подробности, но избрах Хаусмайстер АД не защото са евтини, а защото човекът, който дойде на оглед беше изключително любезен, креативен - предлагаше добри решения, внимателно измери всичко и въобще направи ми много добро впечатление. Изпратиха ми оферта. Цените както казах не бяха ниски, но рекох си, ако добре си свършат работата и в срок, то всичко се преглъща. Всичко разбира се го съгласувах със съседа и той беше за Хаусмайстер.
Подписах договор, както си му е редът и започнахме. На уречената дата и след 50% аванс дойдоха майсторите. Започнаха бързо и добре. Викам си - нещо се е променило в нашата татковина - има светлина в тунела. И така до 5 дни след началото /ремонтът е за 20 дни/. Изведнъж нещо им стана на тия хора. Започна се едно протакане едно влачене. Попитах работниците каква е причината, те мълчаха сумтяха, не разбирах. Обадих се на техническия. Той дойде след 3 дни и ми каза, че са се появили допълнителни работи и трябва да подпиша информирано съгласие за тях. Казах - добре, щом има допълнителни работи, то те трябва да се платят. Прегледах ги и представете си откривам, че те умишлено не са ми оферирали разни дейности, които трябва да се изпълнят. Съгласих се. Но работата не тръгна по-добре. След дълго подпитване и разпитване на работещите разбирам, че не им плащат дори им дължали пари от други обекти. Няма да описвам как стигнах до информацията, но разбрах, че ХАУСМАЙСТЕР АД СА ПОСРЕДНИЦИ И СЛЕД КАТО СКЛЮЧАТ ДОГОВОР ЗАПОЧВАТ ДА ТЪРСЯТ МАЙСТОРИ И ФИРМИ ДА ИЗПЪЛНЯТ ОБЕКТИТЕ. Това е една куха структура само с офис и двама трима техници, вероятно с ниско заплащане.
РЕКЛАМАТА ИМ Е ПОДВЕЖДАЩА. "РАБОТИМ ПО НЕМСКИ" С ХОРАТА ОТ ФАКУЛТЕТА И ФИЛИПОВЦИ. ПЪЛНИ НЕГРАМОТНИЦИ.
Заех се сериозно с тази тема и ще търся още информация за тази фирма. Главния акционер се казва Ивайло Дачов и е рекламен специалис и няма нищо общо със строителството. Четох няколко изказвания от него по медии и форуми. Явно някой му ги пише. Ако му зададем някой по специфичен въпрос сигурно ще гледа като коза афиш. Че не е строител, лошо няма. Може да разбира от ръководство на бизнес процеси, но не бива до говори като специалист в строителството.
ЩЕ ИМА ПРОДЪЛЖЕНИЕ
Коментар
-
Мнение за брокерска агенция Валенси / Vallency.
Накратко - специализирани в район Благоевград - район Кюстендил и тн.
Рекламират добри предложения за всякакъв вид имоти, но при директен контакт се оказва, че информацията от обявите е "украсена". Трудно правят разлика между УПИ и ПИ в даден район, не проверяват, или не се интересуват за статута не предлаганите от тях имоти - имат ли тежести, има ли некомпрометиран физически достъп до имота, подкрепен от съответната документация, както и други факти, които са основополагащи за сделка без бъдещи казуси за купувача.
Какво се случва в действителност - купувачът твърдо е убеждаван, че имотът, към който има интерес е без никакви проблеми. Сключва се договор за първоначално задържане на сума от брокерската агенция, с наказателна сума за купувача при отказ и никаква наказателна клауза към брокерската агенция.
След това се оказва, че имотът има неуредени казуси. На купувачът се обяснява, че документите са изрядни, но ще му трябва време да уреди до край "казусите" ?!?
Агенцията е семейна и целта е да се извърши сделка с получаване на съответно договорения комисион. Юридическа преценка на предлаганите имоти не се предоставя на купувача преди подписване.
С уважение и най-искрени пожелания за коригиране работата на съответната агенция.
Коментар
Коментар