IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете:Искам още един апартамент

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Ще ти отговоря разбира се на всички въпроси, но очаквах вече пловдивския идиот да бъде баннат, УВИ!
    Както и да е, много малко клетки има той за да ме занимава, но
    Нищо не е странно!~ Какви пари общо съм инвестирал ми е трудно да определя в момента, защото първия ми двустаен апартамент, който се води лична на мое име и който се учудиха разни лаици от прованса защо не се води в АП, съм купил само 1/3 от него на определена цена през далечната инфлационна 1994г.Впрочем излъгах, първия ми имот придобих през 1984г. - четириетажната вила, която купи баща ми с помоща на моят и на брат ми детски влог от по 500лв. тогавашни

Следващата стъпка бе през 2002г., когато просто извадих заработен кеш заедно с брат ми и майка ми от 34К$. Така закупихме парцел в София с две къщи- стара и нова на основи която достроихме.
    Къщата ми в малък град в близост до Софето признавам, че е изцяло наследствена.
    През 2007г. направих СУПЕРУДАР, като купихме апартамент на жена ми и брата и на общинска цена с банков кредит!!! Остават още 11г. да се изплати, а наема е 450лв. Ипотечната вноска е 530лв.
    2009г. закупих магазин с брат ми за сумата от 20000лв., който ми носи 6% годишна доходност.
    В момента обмислям закупуване на съседен магазин от мен.
    С жена ми общо притежаваме около 65дка ниви, от които вземаме доволна рента!
    Нейните са в златиите.
    Не знам защо се заяждате с mirandi, възрастни хора сте. Както и да е, ваша работа.

Да се фокусираме върху икономическата страна на въпроса, започва да става доста по-ясно. Ще взема за пример магазина, тъй като той е купен с налични пари (нали?) и носи 6% доходност (чиста нали - след приспадане на данък имот и данък наем).

Не ми се струва смислена инвестиция. Dow Jones e на +13% за една година. FTSE е на +11%. Защо държиш този магазин, вместо да го продадеш и да управляваш парите си? И защо ще купуваш още един??

Коментар

А каква трябва да бъде връзката между инвеститор от висока класа с вкуса на панираните пилешки кожички?
      Между другото, консумирам ги в заведение където се слуша единствено HARD ROCK & HEAVY METAL с лютив сос и соев сос. Това пак ли е проблемно за инвеститорите??? Не знам, дали съм идиот, но с кретени е трудно да се контактува!!!
      Няма връзка бре, наборе...въпрос на вкус си е
      И на мен селото ми липсва, ама в града се съобразявам какви заведения посещавам и каква храна консумирам
      А и с увеличаването на дебелината на портфейла съм забелязал, че се променят и деликатесите, които стомахчето започва да харесва....
      Дай боже и ти някога от пилешки кожички да минеш на омари...най-искрено ти го желая

Коментар

• Първоначално изпратено от mirandi
        "Пилешките кожички са ми изключително вкусен деликатес"
        Ей т'ва е инвеститор от най-висока класа....
        Без думи просто....
        А каква трябва да бъде връзката между инвеститор от висока класа с вкуса на панираните пилешки кожички?
        Между другото, консумирам ги в заведение където се слуша единствено HARD ROCK & HEAVY METAL с лютив сос и соев сос. Това пак ли е проблемно за инвеститорите??? Не знам, дали съм идиот, но с кретени е трудно да се контактува!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнение
          Ми....то поддържането на 7 имота води до диета от пилешки кожички, пържени картофки и чилийско вино....
          Тази диета пък води до тотална идиотия....
          Ама...щом така ти харесва, няма лошо
          Майна филибето, дай да сме наясно,
          Пилешките кожички са ми изключително вкусен деликатес който консумирам с бири, много бири. Картофки не ям. Вино консумирам рядко, нещо почна да бъркаш форумите, къде кой какво ти пише Явно си доста сбъркан счети, ама е разбираемо като счетоводител не разбира математика, а пък брокер на НИ не разбира от имоти!!!!!!!!!!

Коментар

Само да не се поклониш дотам, че да ми лапнеш к......
            Поддържам 7 имота едновременно. Не съм развей прах, като теб да продаде всичко и да се похвали с това, е е бил в Дубай при друг мангал!
            Ми....то поддържането на 7 имота води до диета от пилешки кожички, пържени картофки и чилийско вино....
            Тази диета пък води до тотална идиотия....
            Ама...щом така ти харесва, няма лошо
            р.р. Забравих....
            Пред сделка съм с един от последните си имоти
            Вярно, 20К не са пари в сравнение с твоите депозити, ама все ще ми стигнат за две седмици по Коледа в Дубай
            К'во да се прави, някой хора се раждате идиоти, други се раждаме прахосници
            Last edited by mirandi; 15.09.2013, 00:31.

Коментар

Боже, колко мъка има по този свят....
              Ама ти наистина се вземаш на сериозно, като голям инвеститор в недвижими имоти...
              Да купиш преди 10 години къща на груб строеж и да я докараш за това време до замазка, шпакловка и външна изолация....
              Ами то докато я обзаведеш ще си на 60 годинки бре наборе!!!!
              Поклон, ивеститоре, дълбок поклон
              Поддържам 7 имота едновременно. Не съм развей прах, като теб да продаде всичко и да се похвали с това, е е бил в Дубай при друг мангал!
              Last edited by el.t; 15.09.2013, 11:20.

Коментар

Ще ти отговоря разбира се на всички въпроси, но очаквах вече пловдивския идиот да бъде баннат, УВИ!
                Нищо не е странно!~ Какви пари общо съм инвестирал ми е трудно да определя в момента, защото първия ми двустаен апартамент, който се води лична на мое име и който се учудиха разни лаици от прованса защо не се води в АП, съм купил само 1/3 от него на определена цена през далечната инфлационна 1994г.Впрочем излъгах, първия ми имот придобих през 1984г. - четириетажната вила, която купи баща ми с помоща на моят и на брат ми детски влог от по 500лв. тогавашни

Следващата стъпка бе през 2002г., когато просто извадих заработен кеш заедно с брат ми и майка ми от 34К$. Така закупихме парцел в София с две къщи- стара и нова на основи която достроихме.
                През 2007г. направих СУПЕРУДАР, като купихме апартамент на жена ми и брата и на общинска цена с банков кредит!!! Остават още 11г. да се изплати, а наема е 450лв. Ипотечната вноска е 530лв.
                2009г. закупих магазин с брат ми за сумата от 20000лв., който ми носи 6% годишна доходност.
                Нейните са в златиите.
                Боже, колко мъка има по този свят....
                Ама ти наистина се вземаш на сериозно, като голям инвеститор в недвижими имоти...
                Да купиш преди 10 години къща на груб строеж и да я докараш за това време до замазка, шпакловка и външна изолация....
                Ами то докато я обзаведеш ще си на 60 годинки бре наборе!!!!
                Поклон, ивеститоре, дълбок поклон

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                  Тази фирма "Адаптконсулт" , дето има 382 хиляди лв. приходи за 2011 година ли (не е лошо да си публикуват отчета за 2012, глобата няма да ги подмине)? Или "Адаптконсулт пропърти мениджмънт" ООД, където са още по-малко. Това ли е сериозната фирма, която ще дадеш за пример?

Да, щом тази фирма предлага такова управление срещу 6%, явно е голяма далавера. Да бъда честен освен пловдивския лигавник и аз не бях чувал за тях.

За къщите. Няма лошо, да си имаш 4 къщи. Въпросът е какво си инвестирал като пари и какво ти носят като доход. Звучи доста странно да имаш 4 къщи, но доходите ти да са от антена, гараж и 10м2 магазин. Сега, ако са ти наследство - жив и здрав. Но тогава, за какво точно инвестиране говориш, като не си инвестирал нищо?

Прост въпрос - аз съм тук отскоро, не съм наясно. Колко пари си инвестирал и каква доходност се получава? Питам, защото аз твърдя, че от 2008 година насам инвестицията в недвижими имоти е губеща инвестиция и не мога да разбера защо не си продал всичко излишно в чакане на точката, в която пазара стигне дъното, за да купиш отново?

Нейните са в златиите.

Коментар

Не е супернеизгодно, иначе нямаше фирми като "Адаптконсулт" да предлагат управление на имоти срещу само 6% от наема. Такова нещо пловдивския лигавник, даже не е чувал, ама мисля, че с него приключих.

Както сам си ме цитирал имам4 къщи, не 5. Една от тях се отдава, щото е в град. Новата ми в столицата не отдавам по разбираеми причини, а старата в същия парцел отдавахме 5 години с които си изби цената 50% от общата инвестиция през 2002-ра!!!!!!!!!!!!!!
                    Последната четвърта къща де факто ми е вилата. Там искам да правя хотел. 4 етажна е само не знам дали ще стане. Природата е уникална, до парцела тече река, в овраг на Конявска планина на идване от сръбската и македонската граница!
                    Тази фирма "Адаптконсулт" , дето има 382 хиляди лв. приходи за 2011 година ли (не е лошо да си публикуват отчета за 2012, глобата няма да ги подмине)? Или "Адаптконсулт пропърти мениджмънт" ООД, където са още по-малко. Това ли е сериозната фирма, която ще дадеш за пример?

Да, щом тази фирма предлага такова управление срещу 6%, явно е голяма далавера. Да бъда честен освен пловдивския лигавник и аз не бях чувал за тях.

За къщите. Няма лошо, да си имаш 4 къщи. Въпросът е какво си инвестирал като пари и какво ти носят като доход. Звучи доста странно да имаш 4 къщи, но доходите ти да са от антена, гараж и 10м2 магазин. Сега, ако са ти наследство - жив и здрав. Но тогава, за какво точно инвестиране говориш, като не си инвестирал нищо?

Прост въпрос - аз съм тук отскоро, не съм наясно. Колко пари си инвестирал и каква доходност се получава? Питам, защото аз твърдя, че от 2008 година насам инвестицията в недвижими имоти е губеща инвестиция и не мога да разбера защо не си продал всичко излишно в чакане на точката, в която пазара стигне дъното, за да купиш отново?

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                      Тука нещо пак не ми се връзва. Получаваш 950 лв. от имоти, в които има 100 лв. от гараж, 250 лв. от антена и 100 лв. от магазина. Тоест, от жилищни имоти получаваш 500 лв.

Какво правиш с тези 5 къщи??? Сменяш ги от време на време? Не трябва ли да ти носят доход?

"Да си дойдем на темата:
                      Предимствата да отдаваш като юридическо лице е безспорна, но аз се чудя защо не се появяват опитни в отдаването западни фирми и не купуват сградите в големите градове още на зелено целите и след това не ги отдават."

Много просто - защото е супер неизгодно. Има ли друго обяснение за това нито една фирма да не го е направила?
                      Не е супернеизгодно, иначе нямаше фирми като "Адаптконсулт" да предлагат управление на имоти срещу само 6% от наема. Такова нещо пловдивския лигавник, даже не е чувал, ама мисля, че с него приключих.

Както сам си ме цитирал имам4 къщи, не 5. Една от тях се отдава, щото е в град. Новата ми в столицата не отдавам по разбираеми причини, а старата в същия парцел отдавахме 5 години с които си изби цената 50% от общата инвестиция през 2002-ра!!!!!!!!!!!!!!
                      Последната четвърта къща де факто ми е вилата. Там искам да правя хотел. 4 етажна е само не знам дали ще стане. Природата е уникална, до парцела тече река, в овраг на Конявска планина на идване от сръбската и македонската граница!

Коментар

Пич, в радиус 50км. имам 4 къщи. В същия парцел където е новата има и една стара, която отремонтирах.
                        Тука нещо пак не ми се връзва. Получаваш 950 лв. от имоти, в които има 100 лв. от гараж, 250 лв. от антена и 100 лв. от магазина. Тоест, от жилищни имоти получаваш 500 лв.

Какво правиш с тези 5 къщи??? Сменяш ги от време на време? Не трябва ли да ти носят доход?

"Да си дойдем на темата:
                        Предимствата да отдаваш като юридическо лице е безспорна, но аз се чудя защо не се появяват опитни в отдаването западни фирми и не купуват сградите в големите градове още на зелено целите и след това не ги отдават."

Много просто - защото е супер неизгодно. Има ли друго обяснение за това нито една фирма да не го е направила?

Коментар

Ще привлечем....когато вече ги няма такива пишман наемодатели като теб....
                          Нещо много удобно пропускаш въпроси, по които не можеш да кажеш нещо конкретно...
                          Ама не съм учуден де....предвид факта, че си бивша фуражка
                          Виж сега, аз по принцип си падам по жени, така , че ако обичаш не ме занимавай с твоята би-особа!
                          По кой въпрос, какво ще кажа е моя отговорност, не твоя.
                          Ако изпитваш голяма потребност да ти го монтират фуражки, не си ме припознал, не съм носил фуражка освен в казармата.
                          Лесно ще привлечем чужди инвеститори, които да изкупят имотите на закъсали пловдивски брокери, вчеращни хасковски мангали.

Коментар

Така е, ще се смеем на петилетките на "червените боклуци", ама ако България има една ясна национална доктрина с конкретно посочени цели за един да кажам 30 годишен период , с точни икономически мерки, със сигурност ще привлече много инвеститори клас А.
                            Ще привлечем....когато вече ги няма такива пишман наемодатели като теб....
                            Нещо много удобно пропускаш въпроси, по които не можеш да кажеш нещо конкретно...
                            Ама не съм учуден де....предвид факта, че си бивша фуражка

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                              … защото трябват ясни индикации за потенциал и икономически растеж в БГ , до този момент, благодарение на продажните ни политици сме зона на стабилност само за демагозите ….. смятащите хора ( инвестиращите ) знаят ( знаем ) ,че сме си все така лабилни и податливи на външни влияния, не може да се планира достатъчно надеждно все още ( което също не е случайно а се подържа от вън ) , трябваме им като потребители, във всякакъв смисъл, но надявам се, това няма да не продължи още дълго…уж се пробуди гражданското общество пък да видим …. А и има все още оптимисти като нас което не е за пренебрегване ….
                              Така е, ще се смеем на петилетките на "червените боклуци", ама ако България има една ясна национална доктрина с конкретно посочени цели за един да кажам 30 годишен период , с точни икономически мерки, със сигурност ще привлече много инвеститори клас А.

Коментар

Цялата работа е, че този човек е много дребнав и злобен и понеже разкрих някои неща за житието-битието му, сега не изпуска случай да ме обиди!
                                Пише се счетоводител, но заедно с един друг коментатор го видяхме, че не разбира математически формули. Пише се и брокер, а е занулил само собствените си имоти и така нататък.....Не желая да си контактувам с него, много ниска топка е. Та той не пише по темата, а само се хваща за някои глупости....., тролско поведение.

Да си дойдем на темата:
                                Предимствата да отдаваш като юридическо лице е безспорна, но аз се чудя защо не се появяват опитни в отдаването западни фирми и не купуват сградите в големите градове още на зелено целите и след това не ги отдават.
                                … защото трябват ясни индикации за потенциал и икономически растеж в БГ , до този момент, благодарение на продажните ни политици сме зона на стабилност само за демагозите ….. смятащите хора ( инвестиращите ) знаят ( знаем ) ,че сме си все така лабилни и податливи на външни влияния, не може да се планира достатъчно надеждно все още ( което също не е случайно а се подържа от вън ) , трябваме им като потребители, във всякакъв смисъл, но надявам се, това няма да не продължи още дълго…уж се пробуди гражданското общество пък да видим …. А и има все още оптимисти като нас което не е за пренебрегване ….

Коментар

Working...
                                X