IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете:Искам още един апартамент

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    Много малко хора могат да се похвалят, че винаги печелят. Ако бяха много, никой нямаше да работи, само ще инвестира. Обаче за човек, който има достатъчно голям доход, изборът за пасивна инвестиция не е много богат. Така че да купиш още един имотец с половината кеш, не е неоправдано. Трябва само добре да се огледа. А загубата е винаги относителна.
    Ами да относителна е - ако ги блъсне на депозит - дори и само от 3% и поне ще си запазва парите, и то при много по-нисък риск и при много по-висока ликвидност.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Всеки път като видя заглавието на тази тема и си мисля - добре де за какво му е на човек още един апартамент, че да губи и от него. Не му ли стигат загубите от предишните
      Много малко хора могат да се похвалят, че винаги печелят. Ако бяха много, никой нямаше да работи, само ще инвестира. Обаче за човек, който има достатъчно голям доход, изборът за пасивна инвестиция не е много богат. Така че да купиш още един имотец с половината кеш, не е неоправдано. Трябва само добре да се огледа. А загубата е винаги относителна.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Най-рискова е борсата в която ти уж печелиш по 80% годишно
        Питай Бате Пешо ако не вярваш....
        Иначе сметката която си направил кърти всички математики. Първо тренда никога не е бил единствено надолу, второ си занижил средната печалба двойно и бълнуваш за някаква хипотетична алтернативна доходност, дето може и да е алтернатива загуба.
        Амортизацията е пълен смях. Гарсониери които за 50 години вече са се изплатили три пъти цената примерно в ж.к. "Свобода", в момента продължават да се изплащат за четвърти път с доходност около 6% към днешно съотношение с цената.
        Виждаш ли колко си далеч от нещата, пък си равновесен ужким
        за средностатическо жилище в София ако се вземе над цена от 350 евро си е трупащо загуби начинание.

да кажем сега човек вземе двустаен от 75 квадрата на 800 евро. Ще е дал към 60 хил евро. Още 5 хил за ремонт стават 65 хиляди. Още поне два бона за някакакво обзавеждане и удря 67 хиляди.

От него ще може да вземе към 2500 евро наеми на година средно - ако извади късмет с наематели. за пет години ако смени два наемателя и стои празен три месеца ще е взел под 12000 евро. Амортизация на имота по 2% на година - т.е. за 50 години да вкара в ремонти колкото му струва жилището и това за пет години прави 6000 евро. И на пет години веднъж да сменя обзавеждането и става вече 8000. Чисто му остават 4000 евро, като го разбие на 5 години и стават по 800 евро или по 1,1% на година спрямо инвестицията

След това тези пари които ги е дал може да ги вкара в депозит 4% да получава и това са загубени приходи от 2700 на година - значи до тук чистата загуба на година става по 1900 евро. Ако има инфлация 3%, а цената на имота му не расте губи още по 2000 евро на година от спаднала покупателна способност на парите за инвестицията му. до тук сметката какво показва на година
        +800
        -2700 от лихви
        -2000 от инфлация
        общо -3820 на година или по -5,7% на година от вложената сума или по - 6,35% от цената на апартамента за пет години

за пет години - ако цените на имотите не падат ще е загубил 19100 евро или 31,8% от цената на апартамента.

Коментар

Така е някои губите, други печелим от имоти
          Пак ли си играете на Монополи с комшията?
          Don't work hard, work smart!

Коментар

Печелите таратанки няма как да се печели от нещо рисково, от чието единствените доходи са под 3% на година от настоящата му стойност - и то ако човек има късмет. че то това е малко над амортизацията на имота. Т.е. реалната печалба е под 1% на година и то ако наемателите не го завлекат със сметки или не се случи някаква наистина сериозна повреда.

Реално дори и да стоят на едно ниво цените на имотите човек губи поне по 4% алтернативна доходност - т.е. за 5 години губи над 20%. като се сложат и 3% инфлация на година и реалната загуба от имот за пет години е близо 40%. и това ако не падат цените. Т.е. ако човек сега реши да вземе има огромна вероятност за следващите 5 години да ги загуби тези 40%.
            Най-рискова е борсата в която ти уж печелиш по 80% годишно
            Питай Бате Пешо ако не вярваш....
            Иначе сметката която си направил кърти всички математики. Първо тренда никога не е бил единствено надолу, второ си занижил средната печалба двойно и бълнуваш за някаква хипотетична алтернативна доходност, дето може и да е алтернатива загуба.
            Амортизацията е пълен смях. Гарсониери които за 50 години вече са се изплатили три пъти цената примерно в ж.к. "Свобода", в момента продължават да се изплащат за четвърти път с доходност около 6% към днешно съотношение с цената.
            Виждаш ли колко си далеч от нещата, пък си равновесен ужким

Коментар

Печелите таратанки няма как да се печели от нещо рисково, от чието единствените доходи са под 3% на година от настоящата му стойност - и то ако човек има късмет. че то това е малко над амортизацията на имота. Т.е. реалната печалба е под 1% на година и то ако наемателите не го завлекат със сметки или не се случи някаква наистина сериозна повреда.

Реално дори и да стоят на едно ниво цените на имотите човек губи поне по 4% алтернативна доходност - т.е. за 5 години губи над 20%. като се сложат и 3% инфлация на година и реалната загуба от имот за пет години е близо 40%. и това ако не падат цените. Т.е. ако човек сега реши да вземе има огромна вероятност за следващите 5 години да ги загуби тези 40%.

Коментар

Всеки път като видя заглавието на тази тема и си мисля - добре де за какво му е на човек още един апартамент, че да губи и от него. Не му ли стигат загубите от предишните

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
                  Слатински фатмак!
                  Само кажи откога ги довършват тия твоите кооперации! Аз мога да ти помогна, защото милата ми тъща за съжаление ти е комшийка. ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ ГИ ДОВЪРШВАТ!!! ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО АПАРТАМЕТНА СА ПРОДАДЕНИ В ТВОИТЕ ПЕТ кооперации? Аз мога да ти кажа - НУЛА!
                  За твое съжаление такива са времената ИНВЕСТИТОРЕ сериозен!
                  Сори но са последните две. Един на гърба на моя парцел даже мисля, че го построиха за една. Като попитах дали мога да си купя паркомясто за да си разширя двора , казаха, че вече всичко е продадено, въпреки че изглежда празно
                  Ако искаш можем да чукнем бас кога са започнали строително - монтажните работи във всеки един от 5-тях строежа за да няма хън-мън

Коментар

• Всеки път като видя заглавието на тази тема и си мисля - добре де за какво му е на човек още един апартамент, че да губи и от него. Не му ли стигат загубите от предишните

Коментар

.
                      Само глупавите лузъри не си подсигуряват семействата с повече апартаменти. Затова децата им изчезват в чужбина, няма да ги чакат да мрат я, за да ги наследят някой ден.
                      А стига бе!...Не го знаех тва!....Дай да купа нещо, че изпадам в имотна недостатъчноС!
                      Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

Пич, нали винаги ползвам линкове, можеш просто да го прочетеш, вместо да ме обвиняваш в съновидения.
                        На една моя улица вече има рекорд по довършващи се строежи-5!
                        Явно хората търсят не още един, а още по два апартамента на фамилията. Гладът за жилища в столицата става все по-осезаем и тенденцията ще се ускорява.
                        Само глупавите лузъри не си подсигуряват семействата с повече апартаменти. Затова децата им изчезват в чужбина, няма да ги чакат да мрат я, за да ги наследят някой ден.
                        Слатински фатмак!
                        Само кажи откога ги довършват тия твоите кооперации! Аз мога да ти помогна, защото милата ми тъща за съжаление ти е комшийка. ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ ГИ ДОВЪРШВАТ!!! ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО АПАРТАМЕТНА СА ПРОДАДЕНИ В ТВОИТЕ ПЕТ кооперации? Аз мога да ти кажа - НУЛА!
                        За твое съжаление такива са времената ИНВЕСТИТОРЕ сериозен!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
                          това е така, но условията са мизерни и не те предразполагат да учиш. И за едно време е ясно тогава имаше академичен дух, но сега нещата с образованието са в калта много яко. Докато там имаш всички възможности да се учиш и развиваш, стотици повече възможности, разбира се срещу заплащане.
                          Те ако условията трябва да те предразположат или маймунджилъците на даскалите работата е отекла у канала...Аз имам двама студенти единия е в Германия другата тука така че мога да сравнявам...Който иска да учи няма никакв проблем мястото е без значение...Щерката случи и на група много свестни и умни деца.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
                            децата ни са в чужбина, щото са умни и отиват да учат. Ако се оправи положението искат да се върнат, тогава ще им купим апартамент. А твойто ако захване да учи там където има истинско образование приготви по 2 бонбона на месец минимум, говоря от личен опит, инвеститоре мой ...
                            Образованието е нещо което си зависи от всеки човек а не от това къде.Харченето на повечко пари ще осигури луксозен начин на живот а не знания щото те не зависят от парите.Аз съм учил в ТУ София и живота ми даде възможност да работя с хора учили в престижни и скъпи западни университети включително не българи.Уверявам те че не са по добри от нас дори напротив.Преди години когато да влизаме в ЕNTSO-E като надойдоха едни специалисти от ЕС ум да ти зайде.Първо бяха много изненадани че тук има телевизия перални бойлери.След две седмици като се поопознахме хората се извиниха с червени от срам лица.Оказа се че за някои неща дори не бяха чували.Опитаха от нашите домати чушки сирене дини пъпеши праскови кайсии и бяха очаровани.Така че който иска да учи и тука ще учи.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                              Пак започна да сънуваш....
                              Пич, нали винаги ползвам линкове, можеш просто да го прочетеш, вместо да ме обвиняваш в съновидения.
                              На една моя улица вече има рекорд по довършващи се строежи-5!
                              Явно хората търсят не още един, а още по два апартамента на фамилията. Гладът за жилища в столицата става все по-осезаем и тенденцията ще се ускорява.
                              Last edited by LANDLORD 31; 12.01.2014, 12:58.

Коментар

• Пак започна да сънуваш....

Коментар

Working...
                                X