IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете:Искам още един апартамент

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    Много си лаком
    Циклите се ускоряват, по-добре си купи нещо с покрив, пък останалите ако искаш в американски ДЦК
    И аз да се прекарам да губя постоянно а

за последните години съм средно над 30% на година напред от акции, при това с дивидентна доходност доста по-висока от наеми, трябва чафка да ми е изпила акъла че да взимам от нещо което ми носи печалби, за да го влагам в нещо което ще ми носи загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ами да относителна е - ако ги блъсне на депозит - дори и само от 3% и поне ще си запазва парите, и то при много по-нисък риск и при много по-висока ликвидност.
      Много си лаком
      Циклите се ускоряват, по-добре си купи нещо с покрив, пък останалите ако искаш в американски ДЦК

Коментар

Точно пък в Свобода шанса да купувам е точно никакъв
        Ако се помаеш още малко и в Сторгозия ще ти намалеят шансовете.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Само, че 53 години не се сриват, години за които повечето ти връстници ще са напълно грохнали.
          Ааа,сетих се и друго аз навестявам доста от живущите там в домовете им. Приеми,
          че съм от социален патронаж. Никой не е правил дори подобие на ремонт от поне 30 години, но са склонни да свалят най-много до 10% от цената при реален купувач. Тегава работа, ако ще купуваш
          Точно пък в Свобода шанса да купувам е точно никакъв

Коментар

Това че искат толкова не означава че някой им ги дава. Аз на нещо дето може да ми се срине на главата или на някой друг на главата и без пари да ми годават ще се зачудя дали да го взема
            Само, че 53 години не се сриват, години за които повечето ти връстници ще са напълно грохнали.
            Ааа,сетих се и друго аз навестявам доста от живущите там в домовете им. Приеми,
            че съм от социален патронаж. Никой не е правил дори подобие на ремонт от поне 30 години, но са склонни да свалят най-много до 10% от цената при реален купувач. Тегава работа, ако ще купуваш

Коментар

• Иначе и аз мога да сложа оферта продава на някоя безбожна цена на борсата и да се кефя че ако някой ми се хване ще направя 1 милион процента печалба

Коментар

Не, за твое и всчики мечтатели съжаление!
                Да видим все пак:

http://www.imoti.net/search/results/...=1&show_all=on
                37000Е,ООО НЕ, ЩЕ ОПИТАМ САМО С ПАНЕЛКИ:

31768Е!!!
                В Свобода почти всички панелки са от 1960г. да доуточня!
                Това че искат толкова не означава че някой им ги дава. Аз на нещо дето може да ми се срине на главата или на някой друг на главата и без пари да ми годават ще се зачудя дали да го взема

Коментар

Че то в свобода не струва ли и сега към 5 бона
                  Не, за твое и всчики мечтатели съжаление!
                  Да видим все пак:

37000Е,ООО НЕ, ЩЕ ОПИТАМ САМО С ПАНЕЛКИ:

31768Е!!!
                  В Свобода почти всички панелки са от 1960г. да доуточня!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                    Е да ама,ако сме 2008!!!
                    От "Ако" човек пари няма как да изкара . "Ако" някой балък го е купил 2008 сега този балък "щеше" да си го блъска в главата как да го продава.

Коментар

панелка от 60-та година т.е. на 53 години в момента, с оставащ полезен живот под 10 години, то всъщност и 5000 са много
                      Е да ама,ако сме 2008!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                        Мама му стара,що не сме 1960-та година!!!
                        панелка от 60-та година т.е. на 53 години в момента, с оставащ полезен живот под 10 години, то всъщност и 5000 са много

Коментар

А, АКО НЕ ПАДАТ?, АКО СЕ *ДИГАТ?
                          Дадох ти лесен пример в кв.Свобода с апартамент - двустаен купен през 1960г. за около 5000лв. Колко пъти се е изплатил до 2008-ма специалисте?
                          Мама му стара,що не сме 1960-та година!!!

Коментар

Дадох ти лесен пример в кв.Свобода с апартамент - двустаен купен през 1960г. за около 5000лв. Колко пъти се е изплатил до 2008-ма специалисте?
                            Че то в свобода не струва ли и сега към 5 бона

Коментар

за средностатическо жилище в София ако се вземе над цена от 350 евро си е трупащо загуби начинание.

да кажем сега човек вземе двустаен от 75 квадрата на 800 евро. Ще е дал към 60 хил евро. Още 5 хил за ремонт стават 65 хиляди. Още поне два бона за някакакво обзавеждане и удря 67 хиляди.

От него ще може да вземе към 2500 евро наеми на година средно - ако извади късмет с наематели. за пет години ако смени два наемателя и стои празен три месеца ще е взел под 12000 евро. Амортизация на имота по 2% на година - т.е. за 50 години да вкара в ремонти колкото му струва жилището и това за пет години прави 6000 евро. И на пет години веднъж да сменя обзавеждането и става вече 8000. Чисто му остават 4000 евро, като го разбие на 5 години и стават по 800 евро или по 1,1% на година спрямо инвестицията

След това тези пари които ги е дал може да ги вкара в депозит 4% да получава и това са загубени приходи от 2700 на година - значи до тук чистата загуба на година става по 1900 евро. Ако има инфлация 3%, а цената на имота му не расте губи още по 2000 евро на година от спаднала покупателна способност на парите за инвестицията му. до тук сметката какво показва на година
                              +800
                              -2700 от лихви
                              -2000 от инфлация
                              общо -3820 на година или по -5,7% на година от вложената сума или по - 6,35% от цената на апартамента за пет години

за пет години - ако цените на имотите не падат ще е загубил 19100 евро или 31,8% от цената на апартамента.

Коментар

• Инвестирането в имот е консервативна инвестиция само ако чистата доходност от него е по-висока от лихвата по-депозити - за да отразява негативите му в ликвидност, риск и разходи. При купуване на имот с отрицателна текуща доходност това реално си е спекула, залагаща на ръст на имотите, който обаче може и изобщо да не се случи. Т.е. човек не само да не си запази парите а и съвсем реално да се набута яко.

Коментар

Working...
                                X