IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете:Искам още един апартамент

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Бе има ли нормален човек който вярва на това с антената и че за къща в Радомир мое да вземеш нещо от наем.Лорда се опитва да ни гъбарка.Продавал съм имоти та знам какъв е интереса към тях.
    Бате Пешо разсмиваш ме направо! Антената е на къщата ми в София. Питай колко вземат наемодатели на антени за таксита, информирай се и тогава пиши тук.
    Що се отнася до разстоянието до Радомир, вземам го за час и половина дори с колело.
    За къщата която отдавам 200лв. е направо символична сума. Виж 3 къщи отдаващи се общо в област Перник. Средната отдаваема цена им е 416Е
    Моето си е направо благотворителност!

http://www.imot.bg/14tx4y
    Last edited by Лорда; 14.09.2013, 09:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho
      ^ Щом получавате 150 лева, добавяш само 75 лева към сбора на наемите ти.
      Това е лапсус, но щото си от село от далечния северозапад, затова го взе за факт.
      Целия наем е 450 и се дели на 3
      Навсякъде съм написал само моят личен дял.

Коментар

• констатация лична

… м дааа, май безвъзвратно отмина времето, когато в тази и сходни теми, можеше да се попрочете нещичко наистина интересно и любопитно, сверка на часовника, нещо таквоз, жалко!

Късмет на всички !

Коментар

• веднага ти подарявам моя апартамент ако ми уредиш по някакав на4ин гражданство за америка...
          молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
            Ти беше писал в една друга тема, че искаш да развиваш бизнес. И двете ли ще успееш едновременно - да развиваш бизнес и да инвестираш в имоти?

Тук не става въпрос за смешно, а за рентабилно. Отиваш на сайта на НСИ, http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20...26&a3=627#cont и избираш най-долу линка Динамичен ред. Можеш да видиш, че за последните три години цената на имотите е на минус. След това отиваш на http://imoti.net/prices/stat/ и можеш да видиш наемите сега и преди 3 години (не намерих хубава графика за наемите).

Видно е, очевидно, че наемите и цените на имотите падат сериозно от 2010. Ако ти се проверява още, може да установиш, че падат от 2008, което е напълно нормално.

Тоест, показахме ясно, че инвестицията в имоти и наеми е на сериозна загуба от 5 години насам. Сега идва ред на инфлацията - http://www.kik-info.com/useful_info/inflation-rates.php , около 9-10 процента за 3 години.

След това идва ред на комисионните при покупка (ако купуваш с брокер, което е доста смислено, защото те се пазарят за цената от твое име и гарантират сигурност при сделката) - някъде около 4% минимум е комисионната + нотариуса, еднократно от цената на имота.

След това идва ред на лихвата по кредита, с който си купил апартамента - 7%.

След това идва базов ремонт и базово обзавеждане - всеки наемател иска да има поне кухня и баня оборудвани.

След това идва ремонта след наематели - ползвам офис под наем и му правя ремонт, знам какво се случва дори когато се пази. Последния път към 5-6к отидоха - циклене паркет, боядисване стени, подмяна щори, ремонт дограма, ... ... .

След това идва данък сгради и застраховка (задължително!). И след това идва данък върху доходите от наем - 10%.

Това не е всичко! Имаш престой без наем във времето, когато се сменят наемателите - Х дни, имаш комисионни на брокера, който ти търси нови наематели, имаш момента, в който е невъзможно да изгониш некоректен наемател, защото закона го пази него, а не теб...

Кажи ми защо би искал да си причиниш това?
            Така-така, имаш право, явно съм подценил територията към която съм се насочил, ще отделя време да проуча нещата. Може пак да се върна на старото си мнение, а може и да го променя. Както написах в началото, съвсем информативно питах, нямам страна по въпроса.

Редакция:

Избягвам да ползвам брокери. Продадох апартамента с брокер, но другия бе купен без. Разликата беше спестяване на време и излишни разходи. Брокерите, нищо лично ако някой от вас е, са пиявици и пият чужда кръв. Мерси, както споменах в една друга тема: българин пари да даде - трудно. Па съм си българче.
            Last edited by Reptil; 13.09.2013, 17:04.
            От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Цената се преизчислява спрямо инфлацията, апартамента не става по малко апартамент. Цената може да намалява по други причини като амортизации и състояние на пазара, но не заради инфлацията
              Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                Аха...в по добра си - спор няма.

Прощавай,ама смисления ти " аргумент" няма никаква връзка с инфлацията - която изяждала и стойността на имота и реалния доход от наем.
                Ама никаква!
                Ела ми на мен наемател - да видим, как ще ми намаляваш с 35% !
                Излетял си само при споменаването на това!
                Искаш да ти обясня за инфлацията? Трябва да те е срам, че пишеш в този форум и се налага някой да ти обяснява какво е инфлация и как тя се отнася към случая с имотите, но, добре. Ще прескоча доста теория, но винаги можеш да прочетеш повече в Интернет.

Инфлацията е намаляване на покупателната способност на парите, или факта, че ако днес с Х лв. можеш да купиш някакъв набор от стоки, утре за същия набор от стоки ще ти трябват Х1, където Х1 > X. В момента, в който имаш недвижим имот и неговата стойност НАМАЛЯВА във времето, а цената на другите стоки и услуги, спрямо които се отчита инфлацията (малката и голямата потребителски кошници) НАРАСТВА във времето, то, инфлацията намалява реалната цена на имота ти, измерен като съвкупност от стоки и услуги.

Същото се отнася и за наема. В момента, в който наема ти е постоянна - или, както показах със статистиката - НАМАЛЯВАЩА величина, то инфлацията намалява реалната стойност на наема ти, тъй като с тези пари можеш да си купиш по-малко стоки и услуги напред във времето, спрямо началния момент.

Преведено на МНОГО прост език, това означава, че загубата, която си реализирал от имота е равна на неговата обезценка като пазарна цена + натрупаната до момента инфлация.

Остани си със здраве и все така проспериращ наемодател!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                  Кво изяждала?!
                  Я пак!

Ти някога в живота си да си дал и поне един........... клозет,под наем?!

С такива тъпотии са ви пълни главите, че..... не е за приказка.
                  Не, в по-добра позиция съм - аз взимам под наем. На единия си офис до момента три пъти му намалявах наема, общо с около 35 % за последните 3-4 години.

Разликата между мен и теб е, че аз мога да дам смислен аргумент, а ти можеш да пишеш многоточия

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
                    Недвижимото имущество и цената му са винаги според инфлацията. А една сума от 120 хиляди си е 120 хиляди сега, 120 хиляди след 2 години с тази разлика, че сега мога да си взема тристаен в центъра, а след 2 години може и за двустаен да не ми стигат. Естествено, зависи. Не съм експерт, но понеже продавах апартамент преди 2-3 години и купувах съответно половин година след това, поне тогава до подобно заключение стигнах.

Какво означава разходи по апартамент? Наемателя плаща ток, вода, входни такси. Ти плащаш данък. Ако не и с две леви ръце и имаш подходящия куфар с инструменти, дори за ремонтите не се налага да плащаш на никого. Пиша тези редове, понеже съм се насочил в скоро време към точно такъв тип инвестиция - апартамент за даване под наем в следствие на което ипотека, закупуване на втори, който също да се дава под наем. Колкото и смешно да звучи.
                    Ти беше писал в една друга тема, че искаш да развиваш бизнес. И двете ли ще успееш едновременно - да развиваш бизнес и да инвестираш в имоти?

Тук не става въпрос за смешно, а за рентабилно. Отиваш на сайта на НСИ, http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20...26&a3=627#cont и избираш най-долу линка Динамичен ред. Можеш да видиш, че за последните три години цената на имотите е на минус. След това отиваш на http://imoti.net/prices/stat/ и можеш да видиш наемите сега и преди 3 години (не намерих хубава графика за наемите).

Видно е, очевидно, че наемите и цените на имотите падат сериозно от 2010. Ако ти се проверява още, може да установиш, че падат от 2008, което е напълно нормално.

Тоест, показахме ясно, че инвестицията в имоти и наеми е на сериозна загуба от 5 години насам. Сега идва ред на инфлацията - http://www.kik-info.com/useful_info/inflation-rates.php , около 9-10 процента за 3 години.

След това идва ред на комисионните при покупка (ако купуваш с брокер, което е доста смислено, защото те се пазарят за цената от твое име и гарантират сигурност при сделката) - някъде около 4% минимум е комисионната + нотариуса, еднократно от цената на имота.

След това идва ред на лихвата по кредита, с който си купил апартамента - 7%.

След това идва базов ремонт и базово обзавеждане - всеки наемател иска да има поне кухня и баня оборудвани.

След това идва ремонта след наематели - ползвам офис под наем и му правя ремонт, знам какво се случва дори когато се пази. Последния път към 5-6к отидоха - циклене паркет, боядисване стени, подмяна щори, ремонт дограма, ... ... .

След това идва данък сгради и застраховка (задължително!). И след това идва данък върху доходите от наем - 10%.

Това не е всичко! Имаш престой без наем във времето, когато се сменят наемателите - Х дни, имаш комисионни на брокера, който ти търси нови наематели, имаш момента, в който е невъзможно да изгониш некоректен наемател, защото закона го пази него, а не теб...

Кажи ми защо би искал да си причиниш това?

Коментар

• Изядохте човека за една инфлация, а не гледате какви глупости се изписаха за тия имоти... Половин хамбар и клозет с антена в ямата и си шестцифрен

Коментар

...
                        Какво означава разходи по апартамент? Наемателя плаща ток, вода, входни такси. Ти плащаш данък. Ако не и с две леви ръце и имаш подходящия куфар с инструменти, дори за ремонтите не се налага да плащаш на никого. ...
                        Някои от нас сме с две леви ръце. То човек не може да разбира от всичко

ПП - за апартамента, който ще даваш под наем - добре помисли къде, как, колко, обзаведен или необзаведен ще го даваш, дали ще търсиш макс. наем срещу риска всяка година да търсиш наематели или обратното - да им г дадеш малко под тавана на пазарния наем, но да знаеш, че няма да бързат да бягат от там, съответно няма да плащаш нови брокерски комисионни; какво ще правиш, ако ти остане няколко месеца празен и т.н.
                        Last edited by tea_cup; 13.09.2013, 15:07.

Коментар

Аз пък съвсем нямам страна,но ми се струва много нерентабилна схемата и искам или да потвърдя, или да оборя това мое виждане. Ако махнем "вълшебната" антена, дохода от наеми е 700 лв. Срещу това стоят разходите за закупуване на имотите, разходите за поддръжка на имотите, разходите за комисионни на брокера при отдаване на имотите, данъците.

След това имаме момента с инфлацията - тя изяжда и стойността на имота и реалния доход от наем. След това имаме момента с кредита, ако някой от имотите е купен на кредит.

Ако всички тези имоти се продадат и докарат 120к в лева (човека каза, че е "шестцифрен" в имоти), при 7.5% лихва ще се получи 750 лв. на месец, с 0 разходи.

Какво се оказва - единственото нещо, което прави инвестицията в имоти смислена, е да дойде някоя такси компания и да ти сложи антена???
                          Бе има ли нормален човек който вярва на това с антената и че за къща в Радомир мое да вземеш нещо от наем.Лорда се опитва да ни гъбарка.Продавал съм имоти та знам какъв е интереса към тях.

Коментар

Аз пък съвсем нямам страна,но ми се струва много нерентабилна схемата и искам или да потвърдя, или да оборя това мое виждане. Ако махнем "вълшебната" антена, дохода от наеми е 700 лв. Срещу това стоят разходите за закупуване на имотите, разходите за поддръжка на имотите, разходите за комисионни на брокера при отдаване на имотите, данъците.

След това имаме момента с инфлацията - тя изяжда и стойността на имота и реалния доход от наем. След това имаме момента с кредита, ако някой от имотите е купен на кредит.

Ако всички тези имоти се продадат и докарат 120к в лева (човека каза, че е "шестцифрен" в имоти), при 7.5% лихва ще се получи 750 лв. на месец, с 0 разходи.

Какво се оказва - единственото нещо, което прави инвестицията в имоти смислена, е да дойде някоя такси компания и да ти сложи антена???
                            Недвижимото имущество и цената му са винаги според инфлацията. А една сума от 120 хиляди си е 120 хиляди сега, 120 хиляди след 2 години с тази разлика, че сега мога да си взема тристаен в центъра, а след 2 години може и за двустаен да не ми стигат. Естествено, зависи. Не съм експерт, но понеже продавах апартамент преди 2-3 години и купувах съответно половин година след това, поне тогава до подобно заключение стигнах.

Какво означава разходи по апартамент? Наемателя плаща ток, вода, входни такси. Ти плащаш данък. Ако не и с две леви ръце и имаш подходящия куфар с инструменти, дори за ремонтите не се налага да плащаш на никого. Пиша тези редове, понеже съм се насочил в скоро време към точно такъв тип инвестиция - апартамент за даване под наем в следствие на което ипотека, закупуване на втори, който също да се дава под наем. Колкото и смешно да звучи.
                            От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

Абе не ми е работа да се меся, ама ми е интересно що сте се захванали с Лорда при условие, че прави почти 1000 лв на месец от друга дейност, която не е свързана с работата му. Питам от интерес, не заставам на никоя страна.

Коментар

• Лорда е пич!!! Само не мога да разбера какъв е този номер с банката. Вече два пъти го споменава

Коментар

Working...
                                X