IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете:Искам още един апартамент

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
    Дохода от рентиерство е най-сладкиият доход. Но защо почти винади по подразбиране говорим за физическо лице? Нима при една подходяща схема ЮЛ не е по-подходящо да рентиерства?
    Ами...защото Ганьо все още не е дорасъл за този момент
    Иначе, на прима виста, се сещам 3-4 причини, рентването да е много по-изгодно, ако наемодателя е ЮЛ...

Коментар

• Инфлация и недвижима собственост

"В момента, в който имаш недвижим имот и неговата стойност НАМАЛЯВА във времето" - глупости
      "инфлацията намалява реалната цена на имота ти, измерен като съвкупност от стоки и услуги." - глупости
      ----
      Съгласен!
      Пример: апарт. София, закупен от мен 1998 г. за $47К, десет години по-късно (2008 год.) струваше $200К, а днес бих могъл да го продам поне за $160К.
      ДЪЛГОСРОЧНО това е много добра консервативна инвестиция, мисля.
      Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Дохода от рентиерство е най-сладкиият доход. Но защо почти винади по подразбиране говорим за физическо лице? Нима при една подходяща схема ЮЛ не е по-подходящо да рентиерства?
        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
          Ок, значи 950 + 400 + 2000 е максимума, който можеш да вземеш като наеми. Но вместо да взимаш 3350 от наеми от всички имоти и да живееш в жилище под наем или да инвестираш в ново собствено част от тази сума си предпочел да взимаш 950 от наеми, защото ти е нова къщата??

Силен аргумент.
          Не бре, другаде е заровено кучето...
          Както всички вече знаете, Лорда сам не рискува да купува
          Всичко му е орташко, най-вече с някой член от родата
          Та и с таз къщурка е така. Да, ама тя проектирана някога за еднофамилна....
          Та...явно сега не могат да разделят тоалетната с ортака, затова и десетина годинки вече, паяжини хваща :-)
          р.р. Абре Лорде, тоя наем за антената твоята част ли е само или и него делите с оратка

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
            Бъркаш. Пиша за два различни имота. Ако се нанеса в онзи с антената, другия ще го давам за 400. Онзи с антената са ми го предлагали да го наемат за 2000лв. Понеже ми е нова къща, предпочетох да сложа само антена.
            Ок, значи 950 + 400 + 2000 е максимума, който можеш да вземеш като наеми. Но вместо да взимаш 3350 от наеми от всички имоти и да живееш в жилище под наем или да инвестираш в ново собствено част от тази сума си предпочел да взимаш 950 от наеми, защото ти е нова къщата??

Силен аргумент.

Коментар

• За кво са ви тези апартаменти, като след 20г. ще се чудите в коя болница да се излекувате и дали апартементите няма да ви надживеят
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Искам да се отърва от всичките си хапартаменти .Явно това е реалната тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                  120к Евро и наем 200 Евро. Супер сделка. И аз да бях, и аз щях да го ползвам, да не плача за набутването . Лихвата на 120к Евро при 5% е 1000 лв. месечно, повече от общия ти доход с все антената...
                  Бъркаш. Пиша за два различни имота. Ако се нанеса в онзи с антената, другия ще го давам за 400. Онзи с антената са ми го предлагали да го наемат за 2000лв. Понеже ми е нова къща, предпочетох да сложа само антена.

Коментар

Дилемата ми в момента е дали да оставим дъщеря ми в същото училище или сред матурата да я пратя в големо елитно?!
                    Ако се нанесем в къщата с антената, ще трябва и двустайния апарт да го дадем под наем за минимум 400лв., което ще ми *дигне наемния доход на 1350лв. ,но ще ме лиши от ползване на най-ювелирния ми имот, както и най-скъпия. Скъп, скъп, колко да е скъп? Повече от 120К евра не струва. Тогава кучета го яли, ще го ползвам, а антената си остава на покрива , няма да ни навреди............
                    120к Евро и наем 200 Евро. Супер сделка. И аз да бях, и аз щях да го ползвам, да не плача за набутването . Лихвата на 120к Евро при 5% е 1000 лв. месечно, повече от общия ти доход с все антената...

Коментар

• Дилемата ми в момента е дали да оставим дъщеря ми в същото училище или сред матурата да я пратя в големо елитно?!
                      Ако се нанесем в къщата с антената, ще трябва и двустайния апарт да го дадем под наем за минимум 400лв., което ще ми *дигне наемния доход на 1350лв. ,но ще ме лиши от ползване на най-ювелирния ми имот, както и най-скъпия. Скъп, скъп, колко да е скъп? Повече от 120К евра не струва. Тогава кучета го яли, ще го ползвам, а антената си остава на покрива , няма да ни навреди............

Коментар

• Първоначално изпратено от art-lubitel Разгледай мнение
                        ......залъгалки.
                        Аз съм в Уникредит и освен някви застраховки при загуба на карта и електронни плащания и поръчителства за кво ли не (нещо което изобщо не е преференция) - друго не са ми предлагали! Не броя разбира се безбройните оферти за преференциални набутвации - пардон,кредити - и поръчителства....

Достатъчно малоумен съм за да си банкирам нещата сам
                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Знаех си, че ме цакат в банката ми
                          Никой не ми е предложил такава екстра
                          Аз не се сещам за някакви облаги от това, освен всеки път да ти предлагат някакъв изключително изгоден кредит, някакви карти и подобни залъгалки.

Коментар

• Моята банка като знам каква е куца в работата с физически лица, хич и не се учудвам

Коментар

Ако имаш доход над 2000лв. в една банка, получаваш услугата частно банкиране. Екстрите са много!

Знаех си, че ме цакат в банката ми
                              Никой не ми е предложил такава екстра

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Лорда е пич!!! Само не мога да разбера какъв е този номер с банката. Вече два пъти го споменава
                                Ако имаш доход над 2000лв. в една банка, получаваш услугата частно банкиране. Екстрите са много!

Коментар

Working...
                                X