IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Joan
    Първоначално изпратено от Heraclitus
    Хераклит,

Моля те най-човешки, не се рови повече в методиката на НСИ - явно няма да я вденеш.

Няма "извадка от цени". И няма откъде да извадят два индекса.

Има "обхват на наблюдението", който включва 2 извадки ЗА РАЗЛИЧНИ НЕЩА, които се наблюдават, за да се получи информация за цените - едното е "обектите на наблюдението" (жилишата), а другото е "субектите на наблюдението" т.е., тези, които питаме за цените в избраните за наблюдение жилища - АНИ в областните центрове.
    (НСИ няма как да знае какви са цените, затова пита тези, които най-добре ги знаят, понеже всеки ден работят с тях)

1-вата извадка е "извадка от наблюдавани жилища" - т.е. апартаменти. Тово значава, че не се събира информация за ВСИЧКИ съществуващи апаратменти в областните центрове, а за избрана по определени критерии (и те са ги посочили) част (извадка) от тях. Посочили са и кои апартаменти се изключват от наблюдението и зщао.

2 рата извадка е "извадка от агенции (АНИ)" - това означава, че не се посещават и не се събира информация ОТ всички съществуващи АНИ, ами само от определен брой от тях.

Извадковите изследвания са много широко застъпени в практиката, защото (ако са спазени определени принципи) с много по-малко средства се получват резултати, много близки до тези в генералната съвкупност (в случая всички апаратменти).

Методиката си е ок, ама като ти се губят базисни положения от теория на извадковите изследвания, какво да направя....

Багодаря за поканата за черпене , ще се въздържа Имам си кой да ме черпи, пък и бобът си е класика, когато е домашен
    а сег ми оясни по т,2 че не вденах .......какво точно събират бе .....ей джоан в живота най ме гнус от тъпи идиоти. може ли да си нац.статистика па и да публикуваш МЕТОДОЛОГИЯ на сайта си дето и човек с 9 клас математ.гимназия ще те запита въпроси.? кво събирате а?

я кога съм правил ЕСИ /емрирично социолог.проучване/ ти не знам кво си правила.
    Ами сигурно съм ти се смяла как го правиш

По т.2 - СЪБИРАТ ИНФОРМАЦИЯ - т.е. анкетират - нали знаеш, както когато твоя човек-анкетьор е спрял баба на улицата и я питал - "харесвате ли бат' Бойко" и си отметнал отговора в анкетната карта

Отива анкетьор в офиса на Адрес в Перник, сяда до някоя кака и вади формуляра - и пита "значи, какво продадхоте за последните 15 дни (примерно, не помня периодиката им)" тя му вика - 2 панелни гарсониери в Изток и в центъра. Оня си отбелязва във формулята Ок - за колко ги продадохте на квадрат всяка - еди си за колко. Ок - отбелязва си...... И така нататък по всички попаднали в извадката за Перник АНИ-та (не за всички съществуващи в Перник АНИ-та, а за всики ИЗБРАНИ за извадката). Това същото в Пловдив, Варна, София....

Инфото се обработва в ТСБ-тата и се праща в НСИ в София. После се сводира, изчисляват се средни и т.н.

Понеже не работя в НСИ, може и да има вариации в детайлите. Но това е принципът на това изследване и той е ясно описан в методологията на проуването.

Повредата, Хераклит, е в ТВОЯ телевизор [/quote]

виж ,сметам да запивам че е петък вече.малко джин с тоник.

айде другата седмица да си чатим а? да видим как е статисктиката тогава а?

Коментар

• Не съм много сигурен. Друг познат живее на Цар Борис близо до пробива Гешов, и за двустаен мисля плаща 350 лв. Апартамента си е доста приличен.
      Може би с добро търсене се намират такива цени.
      А и както обясниха по-надолу, доста хазяи търсят свестни хора, макар и на по-ниски цени, хем им вървят доходите, хем нямат грижи.

Първоначално изпратено от melon
      Хора ,
      Не знам откъде ги вадите тези цени за "под наем" , но това не са цени от пазара.
      Ако съществуват , то те са изключения- абсолютни при това. Наемите са различни от това , което споделяте тук- доста по-високи....
      Иначе балона с имотите е огромен, но наемите има накъде да растат.

Коментар

• Първоначално изпратено от rex
        Първоначално изпратено от rex
        Първоначално изпратено от redman
        Та, да не стане и по-скоро отколкото очакваме? Наесен с песен?
        Не бързай толкова. Идат избори.
        идат маллее идат със страшна сила!

малее малее? страх голем малее?

ПЛОСЪК ДАНЪК e тва е хита днес !!!!!!!!

ей и политолози немат свестни ей.
        Не подозираш колко си прав.
        бате я колкото съм чел по трите Р -- politology, philosophy and psychology нема ти казвам. in English.

Коментар

• Първоначално изпратено от Heraclitus
          Хераклит,

Моля те най-човешки, не се рови повече в методиката на НСИ - явно няма да я вденеш.

Има "обхват на наблюдението", който включва 2 извадки ЗА РАЗЛИЧНИ НЕЩА, които се наблюдават, за да се получи информация за цените - едното е "обектите на наблюдението" (жилишата), а другото е "субектите на наблюдението" т.е., тези, които питаме за цените в избраните за наблюдение жилища - АНИ в областните центрове.
          (НСИ няма как да знае какви са цените, затова пита тези, които най-добре ги знаят, понеже всеки ден работят с тях)

1-вата извадка е "извадка от наблюдавани жилища" - т.е. апартаменти. Тово значава, че не се събира информация за ВСИЧКИ съществуващи апаратменти в областните центрове, а за избрана по определени критерии (и те са ги посочили) част (извадка) от тях. Посочили са и кои апартаменти се изключват от наблюдението и зщао.

2 рата извадка е "извадка от агенции (АНИ)" - това означава, че не се посещават и не се събира информация ОТ всички съществуващи АНИ, ами само от определен брой от тях.

Извадковите изследвания са много широко застъпени в практиката, защото (ако са спазени определени принципи) с много по-малко средства се получват резултати, много близки до тези в генералната съвкупност (в случая всички апаратменти).

Методиката си е ок, ама като ти се губят базисни положения от теория на извадковите изследвания, какво да направя....

Багодаря за поканата за черпене , ще се въздържа Имам си кой да ме черпи, пък и бобът си е класика, когато е домашен
          а сег ми оясни по т,2 че не вденах .......какво точно събират бе .....ей джоан в живота най ме гнус от тъпи идиоти. може ли да си нац.статистика па и да публикуваш МЕТОДОЛОГИЯ на сайта си дето и човек с 9 клас математ.гимназия ще те запита въпроси.? кво събирате а?

я кога съм правил ЕСИ /емрирично социолог.проучване/ ти не знам кво си правила.[/quote]

Ами сигурно съм ти се смяла как го правиш

По т.2 - СЪБИРАТ ИНФОРМАЦИЯ - т.е. анкетират - нали знаеш, както когато твоя човек-анкетьор е спрял баба на улицата и я питал - "харесвате ли бат' Бойко" и си отметнал отговора в анкетната карта

Отива анкетьор в офиса на Адрес в Перник, сяда до някоя кака и вади формуляра - и пита "значи, какво продадхоте за последните 15 дни (примерно, не помня периодиката им)" тя му вика - 2 панелни гарсониери в Изток и в центъра. Оня си отбелязва във формулята Ок - за колко ги продадохте на квадрат всяка - еди си за колко. Ок - отбелязва си...... И така нататък по всички попаднали в извадката за Перник АНИ-та (не за всички съществуващи в Перник АНИ-та, а за всики ИЗБРАНИ за извадката). Това същото в Пловдив, Варна, София....

Инфото се обработва в ТСБ-тата и се праща в НСИ в София. После се сводира, изчисляват се средни и т.н.

Понеже не работя в НСИ, може и да има вариации в детайлите. Но това е принципът на това изследване и той е ясно описан в методологията на проуването.

Повредата, Хераклит, е в ТВОЯ телевизор

Коментар

• [quote="boogie"]Така е наистина. Сега е златно време да се правят пари на БФБ. С времето с качване на заплати, инфлация и стандарт, ще се вдигнат и наеми, сигурно и апартаментите, ама според мен умните ще успеят да направят пари поне за 1, ако искат:-)

Златното време да не стане каменна епоха

Коментар

• ех , мъко моя като знам кви математици заминаха в чужбина , ей и от последната олимпиада по физика виж момчетаа ще бегат- е разбирам ги .

то тук ид...т до ид....от навсекаде дето има стъкмистика.

Коментар

• Така е наистина. Сега е златно време да се правят пари на БФБ. С времето с качване на заплати, инфлация и стандарт, ще се вдигнат и наеми, сигурно и апартаментите, ама според мен умните ще успеят да направят пари поне за 1, ако искат:-)

Първоначално изпратено от vesko_stanev
                Така че наемател да си на наше време, това е скромното ми мнение

Коментар

Първоначално изпратено от rex

Не подозираш колко си прав.

Коментар

• Хора ,
                    Не знам откъде ги вадите тези цени за "под наем" , но това не са цени от пазара.
                    Ако съществуват , то те са изключения- абсолютни при това. Наемите са различни от това , което споделяте тук- доста по-високи....
                    Иначе балона с имотите е огромен, но наемите има накъде да растат.

Коментар

виж интересно ми е тия АНИ да не им правят копие от договорите за пок-продажба като даватданни а ?????????

щото за мене дават офертни цени бре - и за сверка imot.bg та видиш ли тея от НСИ са като пощ.кутии -те смятат ксамо , па ако им видиш и формулата ще речш ега.....и учените хора????
                      Колкото им са верни другите стъкмистики (инфлация нямало, всичко поевтинявало, населението забогатявало и живота бил песен, ха наздраве!), толкова им е вярна и тази.
                      Национален Стъкмистически Институт.
                      рекс, я у тая статистика хояедин път годишно за год. декларации и все се чудя ,бе тия иди...и нема ли кой да ги закрие.

Коментар

• Първоначално изпратено от vesko_stanev
                        Първоначално изпратено от rovers
                        ДО Bobi75
                        Цената на нощувка в хотел в София е 100 ЕВРО на човек

Апартамента е 100 ЕВРО на вечер и може да бъде нает както от 1 така и от 4 човека.
                        Как ги виждате тези цени... Точно до преди една година бяхме на квартира в София - центъра, ул. Дунав/Св.Кирил и Методий, до М-во на рег.развитие - двустаен, тихо място, стара тухла, обзаведен /не лукс, но с пералня, хладилник/ за 165 Е/месец. Не се занимавахме с плащане на сметки, хазяйката ги плащаше и ги възстановявахме заедно с плащането на наема...

Когато напускахме квартирата, хазяите ме помолиха да поразпитам сред колегите, искаха за наематели "свястно семейство". Намерих, разбраха се за същите пари и хазяинът ми беше много благодарен. Доколкото знам, и сега наемът е същият.

Имам впечатления от друг познат в София, който повече се притеснява да не остане апартамента му без наематели, че парното му се смятало на висока база от предходната година и трябва той да го плаща ако няма наематели...

Така че наемател да си на наше време, това е скромното ми мнение
                        165 Е/месец за двустаен, обзаведен в центъра на София не са малко пари.
                        Иначе си прав - наемател да си на днешно време.

Коментар

Коментар

виж интересно ми е тия АНИ да не им правят копие от договорите за пок-продажба като даватданни а ?????????

щото за мене дават офертни цени бре - и за сверка imot.bg та видиш ли тея от НСИ са като пощ.кутии -те смятат ксамо , па ако им видиш и формулата ще речш ега.....и учените хора????
                            Колкото им са верни другите стъкмистики (инфлация нямало, всичко поевтинявало, населението забогатявало и живота бил песен, ха наздраве!), толкова им е вярна и тази.
                            Национален Стъкмистически Институт.

Коментар

ей ровър ти верно ли си риск мениджър у банка ?
                              Сигурно.
                              А може и президент да е.
                              За 10 ст. на постинг.

Гнусни байбрадъри.

Първоначално изпратено от karakondjul
                              Обаче какъв нюх съм развил към байбрадърите - по един пост и по
                              първата дума ги усещам веднага. Това е страхотно мръсна пасмина
                              хора без доблест и човешко достойнство... боклука на обществото...
                              Първоначално изпратено от karakondjul
                              Нещо ми нпомняш по стил една отрепка която не ми липсва тук и
                              за нищо не допринесе в този форум. Тук пишат предмно хора които имат
                              какво да кажат, форума за рискови специалисти нали го знаеш кои е...

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
                                ex ти и готварство разбираш бе?

речта ми е как мое да смесват една извадка с друга от АНИ .

абе аланкоолу що не извадят два индекса а единия от ИЗБРАНА извадка от цени дето и те не знаят откъде ги вземат и

друга извадка от АНИ - представителни - хаха ег.....и и критерия.И от тях от представителни сделки .....ох малее.

Що не ги закрият тия иди......и от НСИ ............че , накои журналисти на тях с позовават ей.

иначе боб с чушки --- знаем едно култово заведение , ко искаш мое да те черпа там един боб ама истински.

иначе зя панелките як нагоре - да ти кажа и аз ги виждам към 1100 евро квадрата ама със земята отдолу че да си построят хората жилища за живеене.
                                Хераклит,

я кога съм правил ЕСИ /емрирично социолог.проучване/ ти не знам кво си правила.

Коментар

Working...
                                X