Първоначално изпратено от redman
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от HeraclitusПървоначално изпратено от JoanПървоначално изпратено от HeraclitusДжоан,виж тоя СМЕШЕН индекс на НСИ дето смесва чушки с боб и после прави компот не му вервам за 5 ст.
Виж , ровър е риск мениджър човека , дава им 1100 евро на квадрат.
па дали и Левски Г е вътре в тия 1100 евро не знам. Само така и не каза той как финансира неговата банка , колко процента от оценката за ЕПЖС. тата. btw тоя ровър дал е чел ЗУТа един път поне?
Не съм казвала никъде, че съм фен на панелите - панелите си имат предимства и недостатъци спрямо новото строителство и те са коментирани много пъти. Явно и моите постове четеш така, както четеш и методиката на НСИ.
П.С. - като се замислих - класически боб се готви с червени чушки (може и лютички) и двете много си пасват А нито едното от тях не става за КОМПОТ
щото за мене дават офертни цени бре - и за сверка imot.bg та видиш ли тея от НСИ са като пощ.кутии -те смятат ксамо , па ако им видиш и формулата ще речш ега.....и учените хора????
Друг е въпросът, че така остават извън наблюдението цени на сделки без псоредник и цени на ново строителство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Heraclitusex ти и готварство разбираш бе?
речта ми е как мое да смесват една извадка с друга от АНИ .
абе аланкоолу що не извадят два индекса а единия от ИЗБРАНА извадка от цени дето и те не знаят откъде ги вземат и
друга извадка от АНИ - представителни - хаха ег.....и и критерия.И от тях от представителни сделки .....ох малее.
Що не ги закрият тия иди......и от НСИ ............че , накои журналисти на тях с позовават ей.
иначе боб с чушки --- знаем едно култово заведение , ко искаш мое да те черпа там един боб ама истински.
иначе зя панелките як нагоре - да ти кажа и аз ги виждам към 1100 евро квадрата ама със земята отдолу че да си построят хората жилища за живеене.
Моля те най-човешки, не се рови повече в методиката на НСИ - явно няма да я вденеш.
Няма "извадка от цени". И няма откъде да извадят два индекса.
Има "обхват на наблюдението", който включва 2 извадки ЗА РАЗЛИЧНИ НЕЩА, които се наблюдават, за да се получи информация за цените - едното е "обектите на наблюдението" (жилишата), а другото е "субектите на наблюдението" т.е., тези, които питаме за цените в избраните за наблюдение жилища - АНИ в областните центрове.
(НСИ няма как да знае какви са цените, затова пита тези, които най-добре ги знаят, понеже всеки ден работят с тях)
1-вата извадка е "извадка от наблюдавани жилища" - т.е. апартаменти. Тово значава, че не се събира информация за ВСИЧКИ съществуващи апаратменти в областните центрове, а за избрана по определени критерии (и те са ги посочили) част (извадка) от тях. Посочили са и кои апартаменти се изключват от наблюдението и зщао.
2 рата извадка е "извадка от агенции (АНИ)" - това означава, че не се посещават и не се събира информация ОТ всички съществуващи АНИ, ами само от определен брой от тях.
Извадковите изследвания са много широко застъпени в практиката, защото (ако са спазени определени принципи) с много по-малко средства се получват резултати, много близки до тези в генералната съвкупност (в случая всички апаратменти).
Методиката си е ок, ама като ти се губят базисни положения от теория на извадковите изследвания, какво да направя....
Багодаря за поканата за черпене , ще се въздържа Имам си кой да ме черпи, пък и бобът си е класика, когато е домашен
Коментар
-
Първоначално изпратено от JoanПървоначално изпратено от HeraclitusДжоан,виж тоя СМЕШЕН индекс на НСИ дето смесва чушки с боб и после прави компот не му вервам за 5 ст.
па дали и Левски Г е вътре в тия 1100 евро не знам. Само така и не каза той как финансира неговата банка , колко процента от оценката за ЕПЖС. тата. btw тоя ровър дал е чел ЗУТа един път поне?
Не съм казвала никъде, че съм фен на панелите - панелите си имат предимства и недостатъци спрямо новото строителство и те са коментирани много пъти. Явно и моите постове четеш така, както четеш и методиката на НСИ.
П.С. - като се замислих - класически боб се готви с червени чушки (може и лютички) и двете много си пасват А нито едното от тях не става за КОМПОТ
щото за мене дават офертни цени бре - и за сверка imot.bg та видиш ли тея от НСИ са като пощ.кутии -те смятат ксамо , па ако им видиш и формулата ще речш ега.....и учените хора????
Коментар
-
Първоначално изпратено от vesko_stanevПървоначално изпратено от roversДО Bobi75
Цената на нощувка в хотел в София е 100 ЕВРО на човек
Апартамента е 100 ЕВРО на вечер и може да бъде нает както от 1 така и от 4 човека.
Когато напускахме квартирата, хазяите ме помолиха да поразпитам сред колегите, искаха за наематели "свястно семейство". Намерих, разбраха се за същите пари и хазяинът ми беше много благодарен. Доколкото знам, и сега наемът е същият.
Имам впечатления от друг познат в София, който повече се притеснява да не остане апартамента му без наематели, че парното му се смятало на висока база от предходната година и трябва той да го плаща ако няма наематели...
Така че наемател да си на наше време, това е скромното ми мнение
виж тоя ровър е риск мениджър у банка бе.той неговото го е дал на агенция.тя само чужденци му снася.
Коментар
-
Първоначално изпратено от JoanПървоначално изпратено от HeraclitusДжоан,виж тоя СМЕШЕН индекс на НСИ дето смесва чушки с боб и после прави компот не му вервам за 5 ст.
речта ми е как мое да смесват една извадка с друга от АНИ .
абе аланкоолу що не извадят два индекса а единия от ИЗБРАНА извадка от цени дето и те не знаят откъде ги вземат и
друга извадка от АНИ - представителни - хаха ег.....и и критерия.И от тях от представителни сделки .....ох малее.
Що не ги закрият тия иди......и от НСИ ............че , накои журналисти на тях с позовават ей.
иначе боб с чушки --- знаем едно култово заведение , ко искаш мое да те черпа там един боб ама истински.
иначе зя панелките як нагоре - да ти кажа и аз ги виждам към 1100 евро квадрата ама със земята отдолу че да си построят хората жилища за живеене.
Коментар
-
AfterDark
Тотке, скъсителю, да не се задавиш!
Не става въпрос дали си изкарал пари или не.
Става въпрос за смешните ти изказвания преди няколко години, които до едно са неверни и наивни.
А за да си купиш акции не е нужно да си продаваш апартамента има и по-елегантни начини, но т.к. ти си финансово неграмотен, явно не ги знаеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от roversДО Bobi75
Цената на нощувка в хотел в София е 100 ЕВРО на човек
Апартамента е 100 ЕВРО на вечер и може да бъде нает както от 1 така и от 4 човека.
Когато напускахме квартирата, хазяите ме помолиха да поразпитам сред колегите, искаха за наематели "свястно семейство". Намерих, разбраха се за същите пари и хазяинът ми беше много благодарен. Доколкото знам, и сега наемът е същият.
Имам впечатления от друг познат в София, който повече се притеснява да не остане апартамента му без наематели, че парното му се смятало на висока база от предходната година и трябва той да го плаща ако няма наематели...
Така че наемател да си на наше време, това е скромното ми мнение
Коментар
-
Jim Rogers е съгласен че ще има голям голям КРАКАБОООООМ
Video:
http://www.bloomberg.com/avp/avp.asx...5xpm_3e_fQ.asf
Коментар
-
Първоначално изпратено от HeraclitusДжоан,виж тоя СМЕШЕН индекс на НСИ дето смесва чушки с боб и после прави компот не му вервам за 5 ст.
Коментар
Коментар