IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redman
    Та, да не стане и по-скоро отколкото очакваме? Наесен с песен?
    Не бързай толкова. Идат избори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Heraclitus
      Първоначално изпратено от Joan
      Първоначално изпратено от Heraclitus
      Джоан,виж тоя СМЕШЕН индекс на НСИ дето смесва чушки с боб и после прави компот не му вервам за 5 ст.

Виж , ровър е риск мениджър човека , дава им 1100 евро на квадрат.

па дали и Левски Г е вътре в тия 1100 евро не знам. Само така и не каза той как финансира неговата банка , колко процента от оценката за ЕПЖС. тата. btw тоя ровър дал е чел ЗУТа един път поне?
      Това, че ти не си разбрал какво всъщност отразява индексът на НСИ не значи, че той смесва чушки с боб (той НЕ отразява оферти). Методиката я постнах, който се интересува, може да я види. А пък това дали ти му вярваш или не, си е лично твоя работа.

Не съм казвала никъде, че съм фен на панелите - панелите си имат предимства и недостатъци спрямо новото строителство и те са коментирани много пъти. Явно и моите постове четеш така, както четеш и методиката на НСИ.

П.С. - като се замислих - класически боб се готви с червени чушки (може и лютички) и двете много си пасват А нито едното от тях не става за КОМПОТ
      виж интересно ми е тия АНИ да не им правят копие от договорите за пок-продажба като даватданни а ?????????

щото за мене дават офертни цени бре - и за сверка imot.bg та видиш ли тея от НСИ са като пощ.кутии -те смятат ксамо , па ако им видиш и формулата ще речш ега.....и учените хора????
      Хераклит - има анкетьори, които ходят по избраните агенции в областните центове и попълват формуляри с данни за продадените жилища, вкл. и РЕАЛНА цена на сделката, според информацията, дадена от съоветната АНИ. АНИ много добре знаят на каква РЕАЛНА цена е продадено едно жилище, те все пак са вътре в сделката.

Друг е въпросът, че така остават извън наблюдението цени на сделки без псоредник и цени на ново строителство.

Коментар

ex ти и готварство разбираш бе?

речта ми е как мое да смесват една извадка с друга от АНИ .

абе аланкоолу що не извадят два индекса а единия от ИЗБРАНА извадка от цени дето и те не знаят откъде ги вземат и

друга извадка от АНИ - представителни - хаха ег.....и и критерия.И от тях от представителни сделки .....ох малее.

Що не ги закрият тия иди......и от НСИ ............че , накои журналисти на тях с позовават ей.

иначе боб с чушки --- знаем едно култово заведение , ко искаш мое да те черпа там един боб ама истински.

иначе зя панелките як нагоре - да ти кажа и аз ги виждам към 1100 евро квадрата ама със земята отдолу че да си построят хората жилища за живеене.
        Хераклит,

Моля те най-човешки, не се рови повече в методиката на НСИ - явно няма да я вденеш.

Няма "извадка от цени". И няма откъде да извадят два индекса.

Има "обхват на наблюдението", който включва 2 извадки ЗА РАЗЛИЧНИ НЕЩА, които се наблюдават, за да се получи информация за цените - едното е "обектите на наблюдението" (жилишата), а другото е "субектите на наблюдението" т.е., тези, които питаме за цените в избраните за наблюдение жилища - АНИ в областните центрове.
        (НСИ няма как да знае какви са цените, затова пита тези, които най-добре ги знаят, понеже всеки ден работят с тях)

1-вата извадка е "извадка от наблюдавани жилища" - т.е. апартаменти. Тово значава, че не се събира информация за ВСИЧКИ съществуващи апаратменти в областните центрове, а за избрана по определени критерии (и те са ги посочили) част (извадка) от тях. Посочили са и кои апартаменти се изключват от наблюдението и зщао.

2 рата извадка е "извадка от агенции (АНИ)" - това означава, че не се посещават и не се събира информация ОТ всички съществуващи АНИ, ами само от определен брой от тях.

Извадковите изследвания са много широко застъпени в практиката, защото (ако са спазени определени принципи) с много по-малко средства се получват резултати, много близки до тези в генералната съвкупност (в случая всички апаратменти).

Методиката си е ок, ама като ти се губят базисни положения от теория на извадковите изследвания, какво да направя....

Багодаря за поканата за черпене , ще се въздържа Имам си кой да ме черпи, пък и бобът си е класика, когато е домашен

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
          Джоан,виж тоя СМЕШЕН индекс на НСИ дето смесва чушки с боб и после прави компот не му вервам за 5 ст.

па дали и Левски Г е вътре в тия 1100 евро не знам. Само така и не каза той как финансира неговата банка , колко процента от оценката за ЕПЖС. тата. btw тоя ровър дал е чел ЗУТа един път поне?
          Това, че ти не си разбрал какво всъщност отразява индексът на НСИ не значи, че той смесва чушки с боб (той НЕ отразява оферти). Методиката я постнах, който се интересува, може да я види. А пък това дали ти му вярваш или не, си е лично твоя работа.

Не съм казвала никъде, че съм фен на панелите - панелите си имат предимства и недостатъци спрямо новото строителство и те са коментирани много пъти. Явно и моите постове четеш така, както четеш и методиката на НСИ.

П.С. - като се замислих - класически боб се готви с червени чушки (може и лютички) и двете много си пасват А нито едното от тях не става за КОМПОТ
          виж интересно ми е тия АНИ да не им правят копие от договорите за пок-продажба като даватданни а ?????????

щото за мене дават офертни цени бре - и за сверка imot.bg та видиш ли тея от НСИ са като пощ.кутии -те смятат ксамо , па ако им видиш и формулата ще речш ега.....и учените хора????

Коментар

• Първоначално изпратено от vesko_stanev
            Първоначално изпратено от rovers
            ДО Bobi75
            Цената на нощувка в хотел в София е 100 ЕВРО на човек

Апартамента е 100 ЕВРО на вечер и може да бъде нает както от 1 така и от 4 човека.
            Как ги виждате тези цени... Точно до преди една година бяхме на квартира в София - центъра, ул. Дунав/Св.Кирил и Методий, до М-во на рег.развитие - двустаен, тихо място, стара тухла, обзаведен /не лукс, но с пералня, хладилник/ за 165 Е/месец. Не се занимавахме с плащане на сметки, хазяйката ги плащаше и ги възстановявахме заедно с плащането на наема...

Когато напускахме квартирата, хазяите ме помолиха да поразпитам сред колегите, искаха за наематели "свястно семейство". Намерих, разбраха се за същите пари и хазяинът ми беше много благодарен. Доколкото знам, и сега наемът е същият.

Имам впечатления от друг познат в София, който повече се притеснява да не остане апартамента му без наематели, че парното му се смятало на висока база от предходната година и трябва той да го плаща ако няма наематели...

Така че наемател да си на наше време, това е скромното ми мнение
            ех готино си е у софия нали ?

виж тоя ровър е риск мениджър у банка бе.той неговото го е дал на агенция.тя само чужденци му снася.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan

ex ти и готварство разбираш бе?

речта ми е как мое да смесват една извадка с друга от АНИ .

абе аланкоолу що не извадят два индекса а единия от ИЗБРАНА извадка от цени дето и те не знаят откъде ги вземат и

друга извадка от АНИ - представителни - хаха ег.....и и критерия.И от тях от представителни сделки .....ох малее.

Що не ги закрият тия иди......и от НСИ ............че , накои журналисти на тях с позовават ей.

иначе боб с чушки --- знаем едно култово заведение , ко искаш мое да те черпа там един боб ама истински.

иначе зя панелките як нагоре - да ти кажа и аз ги виждам към 1100 евро квадрата ама със земята отдолу че да си построят хората жилища за живеене.

Коментар

• Тотке, скъсителю, да не се задавиш!

Не става въпрос дали си изкарал пари или не.

Става въпрос за смешните ти изказвания преди няколко години, които до едно са неверни и наивни.

А за да си купиш акции не е нужно да си продаваш апартамента има и по-елегантни начини, но т.к. ти си финансово неграмотен, явно не ги знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от rovers
                  ДО Bobi75
                  Цената на нощувка в хотел в София е 100 ЕВРО на човек

Апартамента е 100 ЕВРО на вечер и може да бъде нает както от 1 така и от 4 човека.
                  Как ги виждате тези цени... Точно до преди една година бяхме на квартира в София - центъра, ул. Дунав/Св.Кирил и Методий, до М-во на рег.развитие - двустаен, тихо място, стара тухла, обзаведен /не лукс, но с пералня, хладилник/ за 165 Е/месец. Не се занимавахме с плащане на сметки, хазяйката ги плащаше и ги възстановявахме заедно с плащането на наема...

Когато напускахме квартирата, хазяите ме помолиха да поразпитам сред колегите, искаха за наематели "свястно семейство". Намерих, разбраха се за същите пари и хазяинът ми беше много благодарен. Доколкото знам, и сега наемът е същият.

Имам впечатления от друг познат в София, който повече се притеснява да не остане апартамента му без наематели, че парното му се смятало на висока база от предходната година и трябва той да го плаща ако няма наематели...

Така че наемател да си на наше време, това е скромното ми мнение

Коментар

• Jim Rogers е съгласен че ще има голям голям КРАКАБОООООМ

Video:
                    http://www.bloomberg.com/avp/avp.asx...5xpm_3e_fQ.asf

Коментар

• Коментар

[/img]

Коментар

• [img][/img]

Коментар

Коментар

• Коментар

• хронология на Дъртитите лъжи

Коментар

Working...
                                X