IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Heraclitus
    Първоначално изпратено от ceco1
    За 2005 г. най-много разрешителни за строеж на жилищни сгради бяха издадени в София - 351, следвана от Бургас – 314, Варна -294 и Пловдив – 199. http://www.kompasbg.com/show_news.php?id=13129

Тоест Брой новопостроени жилищни сгради в София за 2005 - 235 (пак от НСИ), а брой издадени разрешителни за жилищни сгради за същата година 351.
    Което е ставнително близо ,така че явно не се строят толкова много жилища.
    Я кажи ти в софия ли живееш и ли некаде на село??ти в младостите ходил ли си скоро.

и къв е тоя компас за източник и що даваш 2005?? сега сме 2007??
    Давам ти пример с 2005, защото броя на построените сгради през 2007 ще отговаря приблизително на броя разрешителни от 2005 , ако приемем че строежа отнема 2 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
      Аз искамда попитам защото не разбирам ако строиш 5 блока на един голям парцел например 5 разрешителни за строеж ли ти трябват или 1 за всички построики?
      ми прочети ЗУТ-а бре пич.

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
        Аз искамда попитам защото не разбирам ако строиш 5 блока на един голям парцел например 5 разрешителни за строеж ли ти трябват или 1 за всички построики?
        Квадратурите са по-точен показател от броя сгради.

Коментар

• Аз искамда попитам защото не разбирам ако строиш 5 блока на един голям парцел например 5 разрешителни за строеж ли ти трябват или 1 за всички построики?
          Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
            Дай да не пускаме пак тая грамофонна плоча че ни наду главите на
            всички тук! При толкова информация, защо изобщо обръщаш внимание
            на такава сволач
            Днес байбрадърите спамят форума с особена упоритост. Нещо май не им се нрави развитието на пазара напоследък.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco1
              За 2005 г. най-много разрешителни за строеж на жилищни сгради бяха издадени в София - 351, следвана от Бургас – 314, Варна -294 и Пловдив – 199. http://www.kompasbg.com/show_news.php?id=13129

Тоест Брой новопостроени жилищни сгради в София за 2005 - 235 (пак от НСИ), а брой издадени разрешителни за жилищни сгради за същата година 351.
              Я кажи ти в софия ли живееш и ли некаде на село??ти в младостите ходил ли си скоро.

и къв е тоя компас за източник и що даваш 2005?? сега сме 2007??

Коментар

• За 2005 г. най-много разрешителни за строеж на жилищни сгради бяха издадени в София - 351, следвана от Бургас – 314, Варна -294 и Пловдив – 199. http://www.kompasbg.com/show_news.php?id=13129

Коментар

• http://www.bloomberg.com/apps/news?p...6Vc&refer=home

караконджул как мислиш това ще се отрази на банките в БГ.

Следващата среща на ЕЦБ е на 06 Септ.2007 - 4,25 или 4,50 тогава ? в комбинация с новия МРЗ ----май ще има 2 в едно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
                    Първоначално изпратено от Heraclitus
                    Джоан, на теб ти пожелах здраве, семейно щастие и професионални успехи в живота вече.Не ме карай да излизам от примерния си тон.
                    Остави го тоя сесо1 в коментара ми с него, че като го гледам не знам дали квадратичната зависимост за овехтяване на сгради знае.
                    Хераклит,

Първо се научи да осмиляш това, което четеш, а после ми пожелавай каквото ти душа иска

Нито си прочел както трябва методиката на НСИ, нито пък си РАЗБРАЛ за какво става въпрос. А като не си, недей да приказваш ГЛУПОСТИ.

Става въпрос за извадка от АНИ, а не за извадка от техни оферти. А цените, които НСИ отчита, са на ФАКТИЧЕСКИ СДЕЛКИ.

А ceco1 ти говори не за цени, а за бройки въведени в експолатация жилища. Това има стрхотна връзка с "квадратичната зависимост за овехтяване на сгради".
                    Ей джоан я за последно ми маркирай в тая методика на НСИ къде има думата акт 16???????????че и друга работа имам

Коментар

• snipe, това ако е статистика на НСИ , те са идиоти.виж в последния в-к Банкер - готина статия.

Коментар

Първоначално изпратено от ceco1
                        http://www.nsi.bg/Homes/NewHomes06.htm
                        http://www.nsi.bg/Homes/NewHomes05.htm

а сега прочети и за тая НЕЯСНА "Методика" - я виж б/ - ...оферти от АНИ ... ти луд ли си да смесваш чушки с боб -- демек сделки с оферти .

Ми аз мога утре да ти пусна такива офепти в imot.bg че средната цена в квартал да ти я докарам 2500 евро/м? бе ??? ей ти акъл имаш ли.????

па и отговори това дето го броят е на база на имащи акт 16 обекти или не?

Ти знаеи ли колко сгради в София нямат акт 16 ???? и се обитават от щастливи новодомци.

Ти тея идиоти от НСИ една ши... инфлация като ИПЦ не могат да скалъпят , а ти ще им вярваш за имоти , дето няма регистър на сделките с НИ - достъпен и обществен.
                        АЗ НСИ още в студентските си години гиотписах - вие не спирате да ги цитиррате.

После им се смеех като знам аз и мои колеги кави данни им даваха ...

а сега мога да кажа че 80% от новите жилища строени след 2002 са без А16 и там отдавна живеят хора ....

да не казвам че има и такива от 1996 и още нямат разрешение за обитание, но всички апартаменти са обзаведени и се живее от 10 г. - слагат си етажни еклектромери хорат и си рапределят задълженията

па вие ги броите през НСИ ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
                          А цените, които НСИ отчита, са на ФАКТИЧЕСКИ СДЕЛКИ.
                          На фактически сделки или на обявени цени? Щото доста сделки се изповядват на данъчна оценка, а не на реално платената цена. А данъчните оценки се повишиха почти 2 пъти в последните 3г. (поне като гледам оценката на моето жилище).

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                            Който от този форум мисли, че има по-голям опит от мен в строителството, който екупувал и продавал от мен повече Н.И. нека говори сега или да замълчи за винаги.

Смок, м/у другото "смоци" викахме на новобранците в казармата.
                            А на старите "експерти" ли им викахте? "Смоци" може да казвате на който си искате, но не казвайте "експерт" на човек без образование в дадена област, с повърхностни познания в нея, придобити от приятели, познати, в казармата и т.н.

Да ти кажа ли какъв ти е случая, според мен? Ти явно си се занимавал със строителство и недвижими имоти през 90-те години, когато този бизнес не беше толкова печеливш. След което си се отказал и си се насочил към нещо друго, точно преди бума. И сега те е яд и бълваш злоба по форумите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB
                              Джоан, мисля че не са много тези които обитават апартаменти без Акт 16. Неудобствата са твърде много - общ електромер с недостатъчна мощност, общ водомер, а може и да няма вода в апартаментите а само в мазето примерно.
                              Виж за къшите на някои места може и 90% да са без Акт 16 - липсата му не е особен проблем.
                              Boby,

Това е така. Неудобствата са много и така обитават само хора, които са съвсем закъсали - платили на зелено, живеещи под наем и при забавяне на РП търпящи големи финансови загуби. Освен това доскоро поне имаше практика и без акт 16 (или РП) с рушвети да си откриват партиди за ток, вода, че даже и парно. Напоследък казват, че се затяга режимът и не е толкова лесно това.

Не знам има ли начин да се оцени колко са, обаче. Така или иначе, жилището става "жилище" след РП. Преди това е "една купична бетон и тухли".

Коментар

ти да не си нов ник сесо1?

да не смени пола?

да не ти се е повишил тестостерона а?
                                Ами след като бях 22, AfterDark, Smock, Human, 'що пък да не съм и ceco1

Я питай приятелчето си Караконджул по въпроса - той беше обещал ИНТЕРЕСНИ РАЗКРИТИЯ по повод IP адреси. Нещо си затрая, обаче, и взе да храчи по монитора, вмсето да поства зашеметяващи разкрития

Коментар

Working...
                                X