IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Heraclitus
    Ей джоан я за последно ми маркирай в тая методика на НСИ къде има думата акт 16???????????че и друга работа имам
    Ами няма да я има. За НСИ ако дадено жуилище няма акт 16, то НЕ Е ЖИЛИЩЕ. За НСИ "жилище" е нещо, което е въведено в експлоатация спред законите на тази страна. А как анкетьорите, като идат в АНИ-тата, прилагат това, не знам можеш да ги питаш директно в НСИ.

Иначе в методиката се казва:

"Обхватът на изследването се определя от:
    а) Извадка от продадени типове апартаменти, които са най-търсени на пазара на недвижими имоти. Регистрират се данни за определени типове стандартни апартаменти старо строителство, които се използват най-масово в областните градове."

Ако не ти е ясен терминът "старо строителство", пак можеш да се обърнеш към НСИ за разяснение. Аз вече точно с теб коментирах, че всъщност цените на НСИ в голяма степен отразяват цените на панелите и ЕПК и ти предложих да ги следим, за да видим какво ще стане с цените на панелите. Именно поради спецификата на методиката на НСИ.

Коментар

• Абе какво стана с IKB - те нали фалираха? Отпуснаха им от доколкото
      разбрах от германското правителство нещо? Загубих се в толкоз новини

Коментар

• 5% пад на цените в Мадрид и Барселона за последните 3 месеца.
        Ще си позволя да почеститя на новодомците - ЧЕСТИТО!
        иииии помнете - цените на НИ никога не падат!
        Los pisos de Madrid y Barcelona ya son mбs baratos
        L. D. - Madrid - 02/08/2007

Primero lo notaron los vendedores de pisos, luego lo oficializу el Ministerio de Vivienda y ayer lo confirmу el mayor portal inmobiliario en Internet. Uno de cada tres pisos que comercializa la pбgina web idealista.com en los municipios de Madrid y Barcelona rebajу sus precios cerca de un 5% en los ъltimos tres meses. Los propietarios de los dos tercios restantes mantuvieron estables sus pretensiones econуmicas, segъn un estudio que el portal de Internet hizo pъblico ayer.
        http://www.elpais.com/articulo/econo...lpepieco_4/Tes

Коментар

• http://www.leap2020.eu/The-US-financ...ells_a782.html

Коментар

• Аз бях чул от човек които не инвестира че ПИБ били дали кредит Юлен да купи "планината" в банско и заради слабия сезон били закъсали за ресурс ....

Не е съвет и звучи малко като теория на конспирацията ама това чух това споделям незнам дали е вярно
            Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от redman
              Първоначално изпратено от Heraclitus
              Първоначално изпратено от redman
              Е те това е цветисто, щях да се задавя :-)

На практика ще направят това което стана в Щатите, ще рискуват повече
              от разумното, ще подценят риска. Ще изядят черешите залени за да не
              ги изяде някой друг озряли и после ще има спешни нужди.

Хераклите, едно въпросче офтопик, кажи нещо за FI Bank ...

кво точно ,щото не са ми в полезрението откакто клонираха ПЧИБ -навремето.

нямам инсайд инфо.
              Кажи някоя читава банка която да работи и с дребни клиенти, не като Булбанк. FIB наследници на ПЧБ ли са?
              ходи при Райфата.

Коментар

Първоначално изпратено от redman

нямам инсайд инфо.
                Кажи някоя читава банка която да работи и с дребни клиенти, не като Булбанк. FIB наследници на ПЧБ ли са?

Коментар

• http://kompanii.investor.bg/?cat=10&cid=1247

друго нема.

Коментар

• Първоначално изпратено от redman

нямам инсайд инфо.

Коментар

• ЗУТ:
                      Чл. 152. (1) Разрешението за строеж се издава за целия строеж.

(2) Разрешението за строеж може да се издава и за отделни етапи (части) на строежите, които могат да се изпълняват и използват самостоятелно, а за жилищните сгради и за отделни етажи от сградата - при условие, че се завършва архитектурно-пространственото и фасадното оформяне на всеки етап от строителството.
                      Четох ама не съм специалист доколкото разбрах може да е 1 за всики згради в проекта ама може и да не е. Да или не
                      Business as Usual

Коментар

• Е те това е цветисто, щях да се задавя :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
                          Първоначално изпратено от Heraclitus
                          ми прочети ЗУТ-а бре пич.
                          Защо ли си мислех че тук има някои има това знание и може да ми отговори директно...
                          нек аджоан ти отговори ,та ги знае нещата.

Коментар

• щото гледам и се мая то ДСК то дава вече и на 6,15% ипотечни. Промоции некви.

ега...и при 4,10 Леония ,при ЕЦБ индикации за 4,25 % на 06 септ. ,и при разширяване рисковия спред по света при корпорат. облигации ние си седим кротко у БГ.

Ей тия от Банков надзор как ги оставиха да дишат първите 6 месеца не знам. Ама от ЕЦБ има й им казаха ОПААА.

Тея от кредитирането само пеят - ами ние няма как да определим кредитния рейтинг на абдала Х дето иска ипотечен кредит. ит. ит.н.

То нема мангал да не е поискал и да не са му дали.

А пък виж как приеха ГПК - чл,400 -- прееб ---а банките за изпълнение върху обезпечението по бързата процедура.

Коментар

ми прочети ЗУТ-а бре пич.
                              Защо ли си мислех че тук има някои има това знание и може да ми отговори директно...
                              Business as Usual

Коментар

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aMQ7coIxw6Vc&refer=home

караконджул как мислиш това ще се отрази на банките в БГ.

Следващата среща на ЕЦБ е на 06 Септ.2007 - 4,25 или 4,50 тогава ? в комбинация с новия МРЗ ----май ще има 2 в едно.

Коментар

Working...
                                X