Първоначално изпратено от coolice
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от yerdnaПървоначално изпратено от melonЗа милата столица мисля обаче , че още няма да се случи.
Може би догодина ще стане - много народ приижда, а и фактора "лалугер" си го има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melonПървоначално изпратено от Heraclitusmelon,
тоя термин лалугер ,не го изполвай щото не съществува.
който има 2,3 жилищни апартамента, и живее в единия от тях , а иска да е рентиер от следващия 1 ,2 и т.н той няма намерение да продава и е Извън ПАЗАРА НА НИ.
рентиерите като класа са си недолюбвани от голямата маса хора. една "лека"промяна в данъчното облагане на доходите от НИ и хоп рентиерството нетоняма да е толкава изгодно ceteris paribus сравнено с дугите инвестиции - борса, и т.н..
Рентиерът аз го уважавам. Могъл-станал! Аз също искам да стана.
Рентиер не значи паразит.
А кво е писал Хърсев 2005 за някакъв термин дето си го е кръстил сам е без значение за мене поне -някякси много ненаучно го е формулирал тоя термин.
Коментар
-
И другото ми чудене е дали борсата ще падне първа или имотите?
Докато жилищните имоти могат да се използват само за живеене и могат да произвеждат само наеми. При положение, че в държавата всеки е собственик /или скоро ще наследи/ на няколко имота се оказва, че жилищния имот не може да произвежда нищо, но за сметка на това консумира все повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от експерт-строител
Когато става въпрос за ремонт извън границите на имота - не може с курсове. Трябва да бъде извършен от лицензирана фирма /трябва да се плаща здраво/. Който има пари /и се набутва заради имотеца си/ - плаща, който не - му ипотекират жилището /по друг начин казано остава без него/.
Тези изпълнения "в час по тръдово обучение" си ги запазете за вътрешността на апартамента. /за сега е възможно/.Business as Usual
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от melonЗа милата столица мисля обаче , че още няма да се случи.
Може би догодина ще стане - много народ приижда, а и фактора "лалугер" си го има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redmanКато скочат данъците и въведат закона за оправяне на фасадите знаете ли какво ще стане. Дъртите тамагочита ще хукнат на курсове по външна ШПАКЛОВКА И ЗАМАЗКА :-)
Тези изпълнения "в час по тръдово обучение" си ги запазете за вътрешността на апартамента. /за сега е възможно/.
Коментар
-
melon, за борсата още не се отразил напълно ефекта от 10 % корпоративен данък, а сега и осигуровките ще падат, наблюдава се изсветляване на печалбите на фирмите , а това неминуемо ще доведе до намаляване P/E на борсата , като цяло.:-))
БФБ, сега набира скорост с предстоящите IPO-та, така че всичко си е в реда на нещата за разлика от ЦЕНИТЕ на НИ , които са на космическо разстояние от нивата на наемите ! :-))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Heraclitusmelon,
който има 2,3 жилищни апартамента, и живее в единия от тях , а иска да е рентиер от следващия 1 ,2 и т.н той няма намерение да продава и е Извън ПАЗАРА НА НИ.
рентиерите като класа са си недолюбвани от голямата маса хора. една "лека"промяна в данъчното облагане на доходите от НИ и хоп рентиерството нетоняма да е толкава изгодно ceteris paribus сравнено с дугите инвестиции - борса, и т.н..
Рентиерът аз го уважавам. Могъл-станал! Аз също искам да стана.
Рентиер не значи паразит.
Коментар
-
То и на акциите може би ще направят данък печалба, но все пак е по-добре.
Първоначално изпратено от Heraclitusmelon,
Коментар
-
melon,
Коментар
-
Първоначално изпратено от melonАбе дръвцето вече е гризнато...И много хора вместо да го осъзнаят и да бегат, си затварят очите...За морето процеса на крах започна.
За милата столица мисля обаче , че още няма да се случи.
Може би догодина ще стане - много народ приижда, а и фактора "лалугер" си го има. Интересно откъде ще се издънят нещата в София?
И другото ми чудене е дали борсата ще падне първа или имотите?
Аз си мисля , е на борсата ще и първо ред. Ама и там се разду един балоооон - сега с тези репосделки хептен ще се раздуе.
Помните ли Нютон какво е казал след неуспешната му инвестиция?
Че може да прогнозира движението на планетите , но не и човешката глупост..
Коментар
Коментар