If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ
Да ВИ, кажа не виждам в този форум да пишат хора, които имат какво да кажат. Виждам хора, които си играят на велики анализитори на капиталовия пазар. По това, което чета стигам до извода, че всички които търгуват на БФБ са на печалба /При тези неворятни анализи/ Аз Ви, предлагам да почнете да анализирате NYSE и други такива малки борсички. БФБ ви е тясна.
Колкото до VAR, колега, sorry не си ми колега защото аз съм защитил Магистърски порект на тази тема. Тук в този форум мога да ти напиша определение, което е много различно от познаването на материята и още повече ИЗПОЛЗВАНЕТО на метода. Не ти върши работа. А като гледам какво се пише в този форум като нищо някои от вас може може да прилага VAR при домашни условия , т.е. докато си пийва домашната ракийка.
ей я кажи нещо за Var как го прилагаш за НИ бе ? къдети са изходните данни ,да не е НСИ--хахаха
да не мислиш че ние продаваме домати на пазара кирков ?
Защо си толкова притеснен тогава, че си губиш времето в този форум. Гледай си банката и си свиркай.
Считам за нужно обаче да те предупредя, че ситуацията е извън вашият контрол, моли се на господ и се надявай.
Никой не говори за фалити на банки, но ще има големи загуби и те уверявам, че те няма да са от поскъпването на имотите.
Цените вече падат и у нас и знаеш ли какво се наблюдава, на пазара излизат апартаменти с които са обезщетени собствениците на застроени парцели. Досега са ги задържали, защото НИ ще поскъпват, защо ли вече ги предлагат??? Щом си икономист трябва да знаеш увеличеното предлагане до какво води.
Наивен ли си или просто си пазиш работното място??
ей сега Райфата си търси Риск мениджър ,
га дааваха кредитите спаха а???
а сега търсят някой да им сърба попарата.и да прави таблици за БНБ как риска е под контрол.
папагали като се сипнат НИ с 20 % надолу че ги видя с тоя портфей от ипотечни дака че го прехвърлят. те у европа само за нашия плачат.
Да ВИ, кажа не виждам в този форум да пишат хора, които имат какво да кажат. Виждам хора, които си играят на велики анализитори на капиталовия пазар. По това, което чета стигам до извода, че всички които търгуват на БФБ са на печалба /При тези неворятни анализи/ Аз Ви, предлагам да почнете да анализирате NYSE и други такива малки борсички. БФБ ви е тясна.
Колкото до VAR, колега, sorry не си ми колега защото аз съм защитил Магистърски порект на тази тема. Тук в този форум мога да ти напиша определение, което е много различно от познаването на материята и още повече ИЗПОЛЗВАНЕТО на метода. Не ти върши работа. А като гледам какво се пише в този форум като нищо някои от вас може може да прилага VAR при домашни условия , т.е. докато си пийва домашната ракийка.
Защо си толкова притеснен тогава, че си губиш времето в този форум. Гледай си банката и си свиркай.
Считам за нужно обаче да те предупредя, че ситуацията е извън вашият контрол, моли се на господ и се надявай.
Никой не говори за фалити на банки, но ще има големи загуби и те уверявам, че те няма да са от поскъпването на имотите.
Цените вече падат и у нас и знаеш ли какво се наблюдава, на пазара излизат апартаменти с които са обезщетени собствениците на застроени парцели. Досега са ги задържали, защото НИ ще поскъпват, защо ли вече ги предлагат??? Щом си икономист трябва да знаеш увеличеното предлагане до какво води.
Наивен ли си или просто си пазиш работното място??
%. Като добавя, че в България цените на имотите са ниски, ама страшно ниски спрямо ЕС. отбелязвам, че в Румъния цена /кв.м. е около 2300 ЕВРО. Къде сме ние? Мнооооого ниско. В най-добрите квартали Мед. академия, Лозенец, Иван Вазов, Изток и др./, цените на имотите са средно около 1400 ЕВРО.
Цените са такива, защото няма кой да плаща на 2300 средна цена, както и да го редите пъзела в банките. Така както няма в Румъния такива, които да плащат на 5000 за апартаменти. И комай е по-добре да се гледа тенденцията, а не стойностите.
Индианец, че го видим тоя риск мениджър - кво знае за риска и как го смятат у неговата банка.
Да вземе да прочете убаво редактирания ГПК в частта за принудително изпълнение па да сметне за колко време се реализира НИ като обезпечение по неплащане ИПот. кредит и при нарастващите лихви на ММ ? да не търси ресурс скоро на ММ-а?
Според мен в България няма да има спад в цените на жилищата. Дори напротив - ръста ще продължава. Пазарът ще се сегментира - панелките в различните квартали ще ще поскъпват но с много по-бавни темпове отколкото новото строителство, и особенно новото строителство в престижните квартали. В България всичко е -нагоре, храни, стоки, напитки и т.н. От началото на юли промишления ток се увеличи с 20 - 40%. Строителните материали бележат ръст от 10 -12%. Като добавя, че в България цените на имотите са ниски, ама страшно ниски спрямо ЕС. отбелязвам, че в Румъния цена /кв.м. е около 2300 ЕВРО. Къде сме ние? Мнооооого ниско. В най-добрите квартали Мед. академия, Лозенец, Иван Вазов, Изток и др./, цените на имотите са средно около 1400 ЕВРО.
Здравей, ровер,
отдавна искам да си покумуникирам с некой риск менджър в Банка - и особенно по ипотечните кредити.
Кажи сега ти как го смятате риска а? нещо VaR ??? или друго.
При твойта банка :
1, външен независим оценител ли ползувате?
2, Колко от стойноста на сделката финансирате за жилищни :
-ЕПЖС
ЕПК/ПК
-Тухла
-ново в строеж
-ново безакт 16
-ново с акт 16?
Ако мислиш че само ще ни пееш тука колко ще се вдигат имотите и по специално жилищните в големите градове - не ни отегчавай.
а и бай дъ уей ти имаш ли лиценз за оценител на НИ от Агенцията за приватизация?
Дааааааааааа. Гледайте. Тези, които предпочитат да гледат как се качва цената на имотите, но все още не си е купили - ЗА РЕШАВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СИ ПРОБЛЕМ ще трябвада плащат по 180 - 200 ЕВРО на месец за панелна гарсониерка. Това е наем кега - 08.2007г. догодина по 250 ЕВРО.
Абе рисковия специалист да не излезеш и ти байбрадър накрая. За има
няма 2 дни нареди 5х едно и също - а кой ще оправя отдела с риска в
банката???
Нещо ми нпомняш по стил една отрепка която не ми липсва тук и
за нищо не допринесе в този форум. Тук пишат предмно хора които имат
какво да кажат, форума за рискови специалисти нали го знаеш кои е...
Дааааааааааа. Гледайте. Тези, които предпочитат да гледат как се качва цената на имотите, но все още не си е купили - ЗА РЕШАВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СИ ПРОБЛЕМ ще трябвада плащат по 180 - 200 ЕВРО на месец за панелна гарсониерка. Това е наем кега - 08.2007г. догодина по 250 ЕВРО.
%. Като добавя, че в България цените на имотите са ниски, ама страшно ниски спрямо ЕС. отбелязвам, че в Румъния цена /кв.м. е около 2300 ЕВРО. Къде сме ние? Мнооооого ниско. В най-добрите квартали Мед. академия, Лозенец, Иван Вазов, Изток и др./, цените на имотите са средно около 1400 ЕВРО.
Цените са такива, защото няма кой да плаща на 2300 средна цена, както и да го редите пъзела в банките. Така както няма в Румъния такива, които да плащат на 5000 за апартаменти. И комай е по-добре да се гледа тенденцията, а не стойностите.
"The home prices are going to be a big time next year" - MUUUUAAAAHAHHAHA
Един казва тогага това, което в действителност се случи сега, а останалите му се присмиват... Такива мнения са 1 към много. Всеки "експерт" прогнозира единствено по посоката на текущото движение.
Хора , не се подвеждайте по тези манипулативни статии! Хора, цените на имотите НИКОГА не падат!!! Трендът е само нагоре и винаги сте на печалба от имотите!!!
хахаахахаха
Ето и пример добавям:
Панелна гарсониера в Хаджи Димитър в момента струва 37 500 евро.
Както експертите ни уверяват при 18% ръст на пазара годишно след 20 г този разкошна инвестиция ще ви направи богати. Тя ще възлиза на 1 027 000 евро- ще можете да си вземете нещо на Флорида и да инвестирате в образованието на децата си , може и на внучетата по една кола да вземете!!!
It's been racking up table-topping annual growth of 44 per cent, but now house prices in Latvia have hit the skids. Is this the end of the Baltic Boom?
House prices in the Greater Riga area fell by -3.5 per cent in June 2007, a quickening of the slide that began in May (-1 per cent), says a new report from the Global Property Guide.
понеже аз ръководя отдел в направление "риск" в банка /от първа група/. Може би някои от най-малките банки ще имат затруднения, други няма да имат развитие, но до фалит НЯМА да се стигне. Редовността на портфейлите е специално за жил. кредити е около 96%. А бюджетите /плановете/ на най-големите БГ банки за кредитиране във всички сегменти са такива, че ако ги знаете щеше с мен да се смееш на сегашните ниски цени на имотите ))))))))))
Добре де, какво трябва да стане за да ги редуцират тия бюджети? IIRC, в момента "лошите" кредити, конкретно жилищните, бяха около 2%. Ако се покачат до 3-4% става ли критично вече?
Интересно ми е, защото AHM (American Home Mortgage) фалира при подобни обстоятелства (2% defaults) а те даже не се занимават със събпрайм.
Коментар