IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rovers
    ДО Heraclitus

При наложените ограничения през 2005г., масово се продаваха кредити на Банките - майки /може би около 1 млрд лв./. Пак се кредитираше.
    ей тва го дискотирахме вече обстойно предиседмица.

ти да не ни мислиш за изиоти бе.

новия МЗР бе наложен отвън - ЕЦБ неофициално.

ти да немислиш при повишаващи се лихви - в европа на засед на 06 септ. на ЕЦБ ще стане 4,25% - накоя майка да си взема риска в БГ бе.

за чии чеп - техните риск мениджъие на групите да меслиш че след като знаят за 12 % МЗР не отчитат повишения риск за системата в България бе. за кво да си вдигат риска допълнително а. че до края на годината в Европа лихвитемогат да рипнат до 4,5-4,75%.

ти за беър стърнс не четеш ли бре?

Коментар

• ДО Heraclitus

При наложените ограничения през 2005г., масово се продаваха кредити на Банките - майки /може би около 1 млрд лв./. Пак се кредитираше.

Коментар

• В байбрадърския форум :-)

Rovers:
        Очаквам до края на 2008г. цените в престижните райони да достигнат най-малко 2000 - 2100 ЕВРО/кв.м. В различните райони панелките трайно ще се установят на цена около 700 - 1100 ЕВРО/кв.м.

След месец и половина ще надмине и Афтер. Поне да беше казал в коя банка да отидем да изтеглим кредит че се губи иначе смисъла от пустословия. И защо за да има корекция надолу трябва да гърмят банки?

В Естония таман оттам падат, но сме им далеееч далеч от икономиката мисля. Едва ли имат 5% емигриращи годишно, хора в силата си на които разчита икономиката.
        http://imoti.investor.bg/?cat=109&id=53412
        Талин, Естония 2383

Спадът на цените отразява няколко важни икономически проблема на Латвия:
        - Дефицитът по текущата сметка нарасна до 26,3% от БВП през последното тримесечие на миналата година от 15,2 на сто година по-рано;
        - През април 2007 г. инфлацията беше на ниво 8,9% спрямо 6,5% миналата година и 1,9% през 2002 г.;
        - Кредитите към гражданите нараснаха с 60,4% за миналата година спрямо 58,2% и 61,7% за предходните две години;
        - Силно се повишиха дългосрочните лихвени проценти.

Засега скромно натрупвам вероятни индикатори за предстояща корекция Down, там където вече е факт.

1. Сами Байбрадър каза че в USA e започнал сривъъът след покачване на лихвите
        2. Испания - пустеещи НИ и покачващи се цени.
        3. За Латвия - когато инфлацията надмине доходността от НИ !!! За това внимавам най-много, тук имаме сериозна инфлация. От Global Property Guide от дълго време предупреждават инвеститорите да внимават за ниската доходност от наеми в района.
        4. НАд 2% необслужвани кредити (Usa)
        5. Над 60% годишно растящи кредити (Латвия)
        6. Дефицит по тек. сметка (Латвия)

Мисля че гордо можем да заключим че всички си ги имаме. Руските часовници - най-бързите в света :-)

Karakonjul, ако пазиш ония картинки как стъпаловидно падат цените моля те постни ги още веднъж. Малко надолу - после оптимистични очаквания за възстановяване, после пак надолу и така много пъти.

Коментар

• Коментар

• Коментар

Дааааааааааа. Гледайте. Тези, които предпочитат да гледат как се качва цената на имотите, но все още не си е купили - ЗА РЕШАВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СИ ПРОБЛЕМ ще трябвада плащат по 180 - 200 ЕВРО на месец за панелна гарсониерка. Това е наем кега - 08.2007г. догодина по 250 ЕВРО.
              Леко баце, има и по-тънки наеми.

http://business.scotsman.com/latest.cfm?id=1654952006

Коментар

• Първоначално изпратено от melon
                Айде на панелките по 1 000 000 евро!!!
                Кви ипотеки ще раздават банките само!!!
                100- годишни и обхващащи три поколения- който не плаща - на околовръстното, ако има останало такова!
                абе тука некйо от БНБ чете ле?

що не им забият по един кредитен таван -банка по банка то иначе не разбират от ограничение на риска.

е виж на ДФ , на Пенсионните фондове , на застраховат как хубаво си имат лимити и ограничения по инвестициите.

а пък като иска някоя търговска банка да се зове ипотекарна да се прекръстят бе.

с тая къса депозитна база , хванаха и дават та дават ипотечни кредити ---- ей лакомия голяма.

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
                  Обаче какъв нюх съм развил към байбрадърите - по един пост и по
                  първата дума ги усещам веднага. Това е страхотно мръсна пасмина
                  хора без доблест и човешко достойнство... боклука на обществото...
                  Всеки, който е на различно мнение от Караконджула, е "мръсна пасмина, хора без доблест и човешко достойнство... боклука на обществото"

Коментар

• Обаче какъв нюх съм развил към байбрадърите - по един пост и по
                    първата дума ги усещам веднага. Това е страхотно мръсна пасмина
                    хора без доблест и човешко достойнство... боклука на обществото...

Коментар

• Айде на панелките по 1 000 000 евро!!!
                      Кви ипотеки ще раздават банките само!!!
                      100- годишни и обхващащи три поколения- който не плаща - на околовръстното, ако има останало такова!

Коментар

До Много търпелив.

България е икономика на предлагането. Ако това не знаеш аз приключвам с тази тема. В България чрез предлагане се стимулира търсеното. Прочети някои учебник по макроикономика /В УНСС се преподава в І-ви курс/. Моля те.
                        аааа виж това е интересно. не че е икономика на предлагането, а вече вървим към пазарна икономика от западен тип и не точно предлагането стимулира търсенето, а се създава търсене чрез маркетингови и други кампанийни похвати после предлагане винаги е лесно да бъде създадено.

Коментар

До Много търпелив.

България е икономика на предлагането. Ако това не знаеш аз приключвам с тази тема. В България чрез предлагане се стимулира търсеното. Прочети някои учебник по макроикономика /В УНСС се преподава в І-ви курс/. Моля те.
                          ти кога взе диплома бре ей. 2005 ли. че и акъл взе да даваш тука?

Коментар

• http://www.caglecartoons.com/images/...-265BC1405A89%

Коментар

Да ВИ, кажа не виждам в този форум да пишат хора, които имат какво да кажат. Виждам хора, които си играят на велики анализитори на капиталовия пазар. По това, което чета стигам до извода, че всички които търгуват на БФБ са на печалба /При тези неворятни анализи/ Аз Ви, предлагам да почнете да анализирате NYSE и други такива малки борсички. БФБ ви е тясна.
                              Колкото до VAR, колега, sorry не си ми колега защото аз съм защитил Магистърски порект на тази тема. Тук в този форум мога да ти напиша определение, което е много различно от познаването на материята и още повече ИЗПОЛЗВАНЕТО на метода. Не ти върши работа. А като гледам какво се пише в този форум като нищо някои от вас може може да прилага VAR при домашни условия , т.е. докато си пийва домашната ракийка.
                              ей колега ти окъде знаеш аз кво съм защитил бре.

само дане си в ДСК , че те са ми любимците - смешншци, и палячовци.

Коментар

• До Много търпелив.

Коментар

Working...
                                X