IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз един сериозен кусур намирам само на идеята - проекта като визия и разпределения е като стандартна жилищна кооперация. Всеки ден минавам покрай едно комплексче с такива.

Радев, чудесно е, че ще набуташ качествени материали, сигурно и изпълнението ще е добро, ама... що такава скучна концепция? Нали е за мнооооого богати хора, тях с жилищна кооперация в стил "новото софийско строителство през последните 5 години" няма да ги привлечеш.

Виж "Жаклин" примерно - пак наблъскани 1 село народ вътре, но няма друга такава сграда в София, не можеш да я сбъркаш. А е от преди 2 години завършена.

Понеже питаш за мнения - това е моето
    Пак си вдигни 5 етажа, ама... аз бих направила апартаментите вдигнати във височина, с мезонети, разчупено, първите 2 нива да са с пряк достъп до зоната за паркиране (т.е. да си паркират пред апартаментите, щото да речем асансьор за автомобили много ще оскъпи) - терена ти позволява да направиш много раздвижена и впечатляваща сграда, без да оскъпи излишно строителството.
    И никъде в разпределенията не мярнах работен кабинет. Да, имаш ателиета, но те са извън апартаментите - клиента ти трябва да си купи второ жилище в сградата или да си спретне бюрце в спалнята, ако иска да си прегледа някакъв договор в неделя, примерно.
    Нали е за богати хора?

Успех със сградата иначе!

Първоначално изпратено от Радев
    Маранди, мога и на 2 етажа да я спретна, но тогава ще трябва да изгубя, от и без това малкия Кинт, който е разрешен, а също така да търся хора с мнооооооого големи финансови възможности, като купувачи.
    А, то нали имотите "трябва да струват" до 500 евро м2. На мен парцела, не са ми го подарили и няма да ми го строят безплатно, сещаш ли се

Хайде чиърс и на теб!
    Грухсфера

Коментар

• Точно ти, не се хаби да ме коментираш. Излишно е.
      Цената ще си я калкулирам аз и отново ще съм спечелил, а ти ще продължаваш да пишеш по форумите. На теб просто моето момче, светът ти е крив.

Първоначално изпратено от De Niro
      Маранди, мога и на 2 етажа да я спретна, но тогава ще трябва да изгубя, от и без това малкия Кинт, който е разрешен, а също така да търся хора с мнооооооого големи финансови възможности, като купувачи.
      А, то нали имотите "трябва да струват" до 500 евро м2. На мен парцела, не са ми го подарили и няма да ми го строят безплатно, сещаш ли се

Хайде чиърс и на теб!
      Радко, ми кажи ти за колко очакваш да ти го построят и да ти дам една офертичка пиле златно Нали е много скъпо да строиш. Айде сега да те видим като ти намеря строител за 200Е на квадрат, колко ти струва парцела и как ще обясниш крайната си цена???
      Че май много взе да се оплиташ в лъжите си?

Коментар

• Ти си един от малкото хора тук, които доста бързо схващат. Браво!

Първоначално изпратено от winner
        Разсроченото плащане на Радев не може да замести един дългосрочен банков кредит, но със сигурност ще е удобство за купувач, който има доходи, но в момента няма достъп до кредит. А това, че ще има ипотека към Радев не е проблем. Просто когато си уреди банков кредит, Радев ще заличи ипотеката и ще си получи пълната сума, а купувачът ще дължи на банката.

Коментар

• Разсроченото плащане на Радев не може да замести един дългосрочен банков кредит, но със сигурност ще е удобство за купувач, който има доходи, но в момента няма достъп до кредит. А това, че ще има ипотека към Радев не е проблем. Просто когато си уреди банков кредит, Радев ще заличи ипотеката и ще си получи пълната сума, а купувачът ще дължи на банката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Радев
            Има варианти. Въпрос на математика и най-вече, да се хареса на потенциалните купувачи, които искат да имат жилище, но нямат достатъчно кеш. Първоначална встъпителна вноска трябва да покрива себестойността - така е.
            Като има криза, дай да спрем бизнеса? Да, ама не

Първоначално изпратено от Negramoten
            Ще трябва да се правя на банка
            Ако имаш кеша за това, или ако първоначалната вноска, която вземеш стига, за да покриеш себестойността и само печалбата да си я събереш разсрочено, то се прави на банка, но ако разчиташ на заемни средства, които един вид да препродаваш ми се струва малко странно...
            Замислих се за твоя вид "кредитиране", че може би ще отблъсне купувачите, защото, ако началната вноска е голяма, то те ще трябва пак да прибегнат до банков кредит, а жилището ще е вече ипотекирано... А ако им свалиш началната вноска, то пък на теб няма да ти излязат сметките...

Може би идеята да се правиш на банка е възможна само, ако имаш доста кеш, който не знаеш какво друго да правиш... например печалбата от вече построен комплекс да е вложиш в още един, стига да си сигурен, че намерените купувачи ще ти плащат вноските редовно...

Коментар

Хайде чиърс и на теб!
              Радко, ми кажи ти за колко очакваш да ти го построят и да ти дам една офертичка пиле златно Нали е много скъпо да строиш. Айде сега да те видим като ти намеря строител за 200Е на квадрат, колко ти струва парцела и как ще обясниш крайната си цена???
              Че май много взе да се оплиташ в лъжите си?

Коментар

• Така е, но безпорен факт е, че винаги са преходни!

Първоначално изпратено от PIMP
                http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=80866
                Всичко е временно и преходно.
                Временните неща понякога са доста дълги

Коментар

http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=80866
                  Временните неща понякога са доста дълги

Коментар

• http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=80866

Коментар

• Има варианти. Въпрос на математика и най-вече, да се хареса на потенциалните купувачи, които искат да имат жилище, но нямат достатъчно кеш. Първоначална встъпителна вноска трябва да покрива себестойността - така е.
                      Като има криза, дай да спрем бизнеса? Да, ама не

Първоначално изпратено от Negramoten
                      Ако имаш кеша за това, или ако първоначалната вноска, която вземеш стига, за да покриеш себестойността и само печалбата да си я събереш разсрочено, то се прави на банка, но ако разчиташ на заемни средства, които един вид да препродаваш ми се струва малко странно...

Коментар

Коментар

• Ами потенциални купувачи, ще има в настоящия момент само, ако им се предложи по-ниска встъпителна вноска при закупуване. После, както казваш ти, ще трябва да се впише ипотека в полза на инвеститора за разрочване на останалата част.

Сега стоплих. Това си е форма на разсрочено плащане, която може да се оформи като за гаранция при прехвърлянето на собствеността, се впише ипотека в полза на продавача. В настоящата ситуация с кредитите, инвеститор, който може да предложи такава схема би трябвало да има повече потенциални купувачи. Доколкото знам, в София някои вече го предлагат, но не съм запознат с конкретните условия.

Коментар

• Сега стоплих. Това си е форма на разсрочено плащане, която може да се оформи като за гаранция при прехвърлянето на собствеността, се впише ипотека в полза на продавача. В настоящата ситуация с кредитите, инвеститор, който може да предложи такава схема би трябвало да има повече потенциални купувачи. Доколкото знам, в София някои вече го предлагат, но не съм запознат с конкретните условия.

Коментар

• Re: winner

Явно не си ме разбрал добре. Аз не визирам подръжката на сградата и каква цена ще бъде определена за това. Този пропърти менаджмент е отдавна задължителен да го прави всеки здравомислещ инвеститор.
                              Интересна ми е схемата по която да продам имота, на някаква първоначално по-ниска цена, за да е по силите на купувача и после той да има да ми изплаща друга сума на малки месечни вноски разпределени за много години. По този начин ще има реални сделки и двете страни ще бъдат удовлетворени.
                              Тази юридическа форма на продажба имах предвид.

Моля winner да ми отговори на зададения от мен въпрос. Той бе отправен към него, а не към тези, които не знаят отговора и гадаят!

Схемата е перфектна и удобна и за двете страни. Браво.
                              Въпроса е: инвеститора продава имота на ниска цена на купувача и последния получава нотариален акт. Дотук ОК. Как обаче инвеститора ще задължи купувача да му заплаща такса подръжка в продължение на годините за, които са се уговорили? Каква е юридическата форма непозволяваща на купувача да се откаже от споразумението? Как така ще загуби имота при положение, че има нотариален акт - това ми прилича на някакъв вид договорна ипотека.
                              Supertrader написа нещо неясно за някаква такава схема, но не поясни какво има предвид. В Германия всяка сграда си има общо събрание на собствениците, което сключва договор с мениджърска фирма и ако купиш отделен апартамент, се присъединяваш към вече съществуващия договор. Ако купиш повече от половината апартаменти или цялата сграда, ти определяш правилата и можеш да смениш мениджъра.

Такива схеми на продажба със задължение за следващи плащания в България се прилагат масово в затворените комплекси, предимно ваканционни. Това е оправдано, защото така или иначе някой трябва да поддържа сградата и двора. Много често инвеститора организира поддръжката и затова освен договора за покупка (предварителен или окончателен) купувачът подписва и договор за поддръжка, който е със срок и цена, която се индексира по различни начини. Юридическото основание е точно този договор. Малко ми е трудно да си представя, че ако някой реши да не плаща ще му вземат имота, но не е невъзможно. Ако го осъдят, имота му в сградата може да послужи за обезпечение и да се продаде чрез съдия-изпълнител. Такъв въпрос вероятно ще ти възникне и при твоя проект, така че го обмисли докато е време. Това не е някаква уловка за купувача и не следва, че трябва да продаваш на половин цена. Поддръжката няма как да е безплатна. Тук някои предприемачи първо продадоха апартаментите, после се сетиха да убеждават купувачите да сключат договор за поддръжка и стана много сложно.

Коментар

• Re: winner

Моля winner да ми отговори на зададения от мен въпрос. Той бе отправен към него, а не към тези, които не знаят отговора и гадаят!

Схемата е перфектна и удобна и за двете страни. Браво.
                                Въпроса е: инвеститора продава имота на ниска цена на купувача и последния получава нотариален акт. Дотук ОК. Как обаче инвеститора ще задължи купувача да му заплаща такса подръжка в продължение на годините за, които са се уговорили? Каква е юридическата форма непозволяваща на купувача да се откаже от споразумението? Как така ще загуби имота при положение, че има нотариален акт - това ми прилича на някакъв вид договорна ипотека.
                                Supertrader написа нещо неясно за някаква такава схема, но не поясни какво има предвид. В Германия всяка сграда си има общо събрание на собствениците, което сключва договор с мениджърска фирма и ако купиш отделен апартамент, се присъединяваш към вече съществуващия договор. Ако купиш повече от половината апартаменти или цялата сграда, ти определяш правилата и можеш да смениш мениджъра.

Такива схеми на продажба със задължение за следващи плащания в България се прилагат масово в затворените комплекси, предимно ваканционни. Това е оправдано, защото така или иначе някой трябва да поддържа сградата и двора. Много често инвеститора организира поддръжката и затова освен договора за покупка (предварителен или окончателен) купувачът подписва и договор за поддръжка, който е със срок и цена, която се индексира по различни начини. Юридическото основание е точно този договор. Малко ми е трудно да си представя, че ако някой реши да не плаща ще му вземат имота, но не е невъзможно. Ако го осъдят, имота му в сградата може да послужи за обезпечение и да се продаде чрез съдия-изпълнител. Такъв въпрос вероятно ще ти възникне и при твоя проект, така че го обмисли докато е време. Това не е някаква уловка за купувача и не следва, че трябва да продаваш на половин цена. Поддръжката няма как да е безплатна. Тук някои предприемачи първо продадоха апартаментите, после се сетиха да убеждават купувачите да сключат договор за поддръжка и стана много сложно.

Коментар

Working...
                                X