IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: какво поскъпване очквате на недвижимите имоти

Последен коментар за Панчарево - никъде не твърдя, че това е сграда за много богати хора. Това е сграда за улегнали семейни хора, можещи да си позволят да живеят извън града и да са спокойни, че децата им ща растат, както едно време - в игри и здравословно. А, те прибирайки се ще се наслаждават на природата и езерото. Кодовата думичка е "спокойствие".

Първоначално изпратено от никол
    Поздравления за Winner! Съгласна съм , че Панчарево е чудесно село, но богатите хора насочват парите си извън България, търсят сигурност и спокойстве в по-добре уредените държави. Панчаревското езеро е любимо място за "средностатистическия " българин, който търси досег с природата и бягство от шума и мизерията на големия град .

Коментар

• Радев, като съм почнал, та още малко. Струва ми се, че разсъждаваш като спекулативен купувач и инвеститор едновременно. Това е "мъжкото" мислене при покупка на имот. В случая купувачите ти няма да са спекуланти. Ще купуват жилище за постоянно ползване. Там тежката дума имат жените, бъди сигурен! Мъжете ще се петелчат и ще гледат важно, но госпожата казва "това е" или "не е това". Оня само ще плаща. Цената никога не е на първо място в списъка на жените. Това, че апартаментите позволяват обединяване е добре, но имай предвид, че всъщност ще трябва да предложиш готов, завършен продукт. Докато се строи, ще продаваш картинки. Жените имат трудности с пространствената ориентация и ако проекта не е идеален и перфектен, така че да си представят веднага мебелировката, няма да му обърнат внимание. Не се притеснявай особено за икономическата ситуация! Добре печелещите профита никога не остават без работа и не правят компромиси със стандарта си. Някои от тях може да позакъсат, но на теб ти трябват само няколко купувачи, а не всички. Освен това в момента много предприемачи излизат от пазара. Довършват си блоковете и не почват нови. А цените все още не са паднали особено. Нова, качествена стока, извадена сега на пазара има шанс да бъде забелязана и оценена. Детайлите - под лупа и смело!

Коментар

• какво поскъпване очквате на недвижимите имоти

Поздравления за Winner! Съгласна съм , че Панчарево е чудесно село, но богатите хора насочват парите си извън България, търсят сигурност и спокойстве в по-добре уредените държави. Панчаревското езеро е любимо място за "средностатистическия " българин, който търси досег с природата и бягство от шума и мизерията на големия град .

Коментар

• Браво на winner, защото и аз мисля като него. Но когато пиша, че не може да има качество и локация на ниска цена, повечето от вас веднага надават вой до небето. Ъпкъл съм бил - глупости! Ама не става - всичко хубаво си има цена и се плаща - ОК?
          Повечето от вас постоянно се оплакват и твърдят, че имотите "трябвало" да струват максимално 500 евро за м2.
          Нещо май почва да ми става смешно. Хайде стига, че ми писна от противоречиви изказвания.
          Темата за Панчарево се изчерпа. Благодаря на отговорилите ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner
            Радев, не смятах да си казвам мъдрото мнение за проекта ти, но ми остана малко време днес и го разгледах по-внимателно. Marandi и Ngombe са прави. Това си е най-обикновен блок. Определено трябва да си прецизираш таргета. Помисли малко като купувач, а не като инвеститор. Не познавам района на Панчарево, но по картинките ми изглежда елитно място с красив пейзаж, достатъчно близо до София, но тихо и красиво. Не можеш да преследваш топ-купувачите, те са богати хора и си имат каквото им трябва. За тях този имот не им добавя богатство. Повечето вече си имат луксозни къщи и градски апартаменти и вили на морето и яхти и имоти в чужбина и от всичко по много. Никой от тях не иска да има съседи - виж себе си, нали ти е хубаво в самостоятелната къща? По-скоро виждам реалните ти купувачи сред високата част на средната класа - хора с възможности, но активно работещи за парите си. Тези хора си имат хубави апартаменти в града, но вече искат релакс след работа. Не могат да си позволят да поддържат самостоятелна къща и двор, но вече не им се живее в блок с бедняците. Дай им каквото искат и ще ти го платят. Махни един етаж. Това, че Кинта ти е малък е добре. Не го уплътнявай. Не прави апартаменти! Гледам, че си проектирал някакви студия. Ти ваканционен блок ли правиш? Или студентско общежитие? Направи мезонети, по 140-160 кв.м. Един над друг. С по 3,50 м височина на първите нива. Използвай денивелацията, направи ги всеки с отделен вход. Така няма да има общи части и хората ще си влизат направо в собствената "къща". Направи големи панорамни веранди - не по-малко от 25 кв.м. пред всяка дневна. Парка си е парк, но всеки иска СОБСТВЕН двор, да си покани гости на барбекю и да не вижда съседите. Разчупи сградата, така че да не се виждат един-друг! Продай им жилища с комфорта на къща, но с практичността на апартамент. Направи дебели шумоизолации, така че ако някой си пусне киното на макс, да не го чуват другите! По този начин ще ти трябват най-много 6-7 купувачи, претенциозни ама истински. Лукса не е в материалите, лукса е в пространството и в усещането за лукс. Имаш луксозна локация, денивелация към езерото, достатъчно голям терен. Остава да направиш луксозни жилища за заможни (не богати) хора. Загубата на площ от неуплътнения Кинт ще компенсираш от намален разход при строителството и повишена цена на останалото. Само че е по-лесно да продадеш по-скъпо нещо наистина класно, отколкото да се бориш на претъпкания пазар на "луксозни" апартаментчета. Разкарай конкуренцията, не се навирай в шамарите!.
            Евала!
            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Благодаря за съветите. Апартаментите могат да се обединяват безпроблемно. Конструкцията е безгредова. Шумоизолацията е предвидена, както я описваш - между етажните плочи и между апартаментите. Мисля и като купувач, защото много пъти преди съм купувал, за да препродам с бърза печалба.
              Разбира се, че много богатите имат отдавна всичко. Страхувам се за тези, които са над средното ниво, дали ще задържат.
              Аз съм семеен и тази сграда е проектирана за хора като мен.
              Кинта е малък, което позволява богато озеленяване и СПА център. Има всичко необходимо за релакс. Терасите - да, малко ги намалиха, но може да се направят корекции.
              За да живее човек, както си написал по-долу, апартамента трябва да е поне 200 м2. Истината е, че който желае да има там апартамент, винаги може да го обедини със съседния, или да закупи още един над него, за да го преобразува в мезонет.
              Всичко опира до възможности и икономическа ситуация.
              Ателиетата са бонус от денивелацията. За сега мисля да не ги продавам, а да ги рентвам. Това да е проблема.
              Ако си разгледал добре, щеше да видиш, че на партера има 3 апартамента с прилежащи покривни тераси към тях, извън терасата на всеки апартамент.
              Тази сграда е проектирана от екип, който е печелил достатъчно престижни награди. Блока ти изглежда обикновен и поради неподходящо подбрания цвят на мазилката. Но това е лесна задача за разрешаване.
              Наесен ще видим.....

Първоначално изпратено от winner
              Радев, не смятах да си казвам мъдрото мнение за проекта ти, но ми остана малко време днес и го разгледах по-внимателно. Marandi и Ngombe са прави. Това си е най-обикновен блок. Определено трябва да си прецизираш таргета. Помисли малко като купувач, а не като инвеститор. Не познавам района на Панчарево, но по картинките ми изглежда елитно място с красив пейзаж, достатъчно близо до София, но тихо и красиво. Не можеш да преследваш топ-купувачите, те са богати хора и си имат каквото им трябва. За тях този имот не им добавя богатство. Повечето вече си имат луксозни къщи и градски апартаменти и вили на морето и яхти и имоти в чужбина и от всичко по много. Никой от тях не иска да има съседи - виж себе си, нали ти е хубаво в самостоятелната къща? По-скоро виждам реалните ти купувачи сред високата част на средната класа - хора с възможности, но активно работещи за парите си. Тези хора си имат хубави апартаменти в града, но вече искат релакс след работа. Не могат да си позволят да поддържат самостоятелна къща и двор, но вече не им се живее в блок с бедняците. Дай им каквото искат и ще ти го платят. Махни един етаж. Това, че Кинта ти е малък е добре. Не го уплътнявай. Не прави апартаменти! Гледам, че си проектирал някакви студия. Ти ваканционен блок ли правиш? Или студентско общежитие? Направи мезонети, по 140-160 кв.м. Един над друг. С по 3,50 м височина на първите нива. Използвай денивелацията, направи ги всеки с отделен вход. Така няма да има общи части и хората ще си влизат направо в собствената "къща". Направи големи панорамни веранди - не по-малко от 25 кв.м. пред всяка дневна. Парка си е парк, но всеки иска СОБСТВЕН двор, да си покани гости на барбекю и да не вижда съседите. Разчупи сградата, така че да не се виждат един-друг! Продай им жилища с комфорта на къща, но с практичността на апартамент. Направи дебели шумоизолации, така че ако някой си пусне киното на макс, да не го чуват другите! По този начин ще ти трябват най-много 6-7 купувачи, претенциозни ама истински. Лукса не е в материалите, лукса е в пространството и в усещането за лукс. Имаш луксозна локация, денивелация към езерото, достатъчно голям терен. Остава да направиш луксозни жилища за заможни (не богати) хора. Загубата на площ от неуплътнения Кинт ще компенсираш от намален разход при строителството и повишена цена на останалото. Само че е по-лесно да продадеш по-скъпо нещо наистина класно, отколкото да се бориш на претъпкания пазар на "луксозни" апартаментчета. Разкарай конкуренцията, не се навирай в шамарите!.

Коментар

• +1 за winner
                a как излизат сметките Радев ще си сметне
                Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции. Мнението ми може да съдържа непроверени

Коментар

• Радев, не смятах да си казвам мъдрото мнение за проекта ти, но ми остана малко време днес и го разгледах по-внимателно. Marandi и Ngombe са прави. Това си е най-обикновен блок. Определено трябва да си прецизираш таргета. Помисли малко като купувач, а не като инвеститор. Не познавам района на Панчарево, но по картинките ми изглежда елитно място с красив пейзаж, достатъчно близо до София, но тихо и красиво. Не можеш да преследваш топ-купувачите, те са богати хора и си имат каквото им трябва. За тях този имот не им добавя богатство. Повечето вече си имат луксозни къщи и градски апартаменти и вили на морето и яхти и имоти в чужбина и от всичко по много. Никой от тях не иска да има съседи - виж себе си, нали ти е хубаво в самостоятелната къща? По-скоро виждам реалните ти купувачи сред високата част на средната класа - хора с възможности, но активно работещи за парите си. Тези хора си имат хубави апартаменти в града, но вече искат релакс след работа. Не могат да си позволят да поддържат самостоятелна къща и двор, но вече не им се живее в блок с бедняците. Дай им каквото искат и ще ти го платят. Махни един етаж. Това, че Кинта ти е малък е добре. Не го уплътнявай. Не прави апартаменти! Гледам, че си проектирал някакви студия. Ти ваканционен блок ли правиш? Или студентско общежитие? Направи мезонети, по 140-160 кв.м. Един над друг. С по 3,50 м височина на първите нива. Използвай денивелацията, направи ги всеки с отделен вход. Така няма да има общи части и хората ще си влизат направо в собствената "къща". Направи големи панорамни веранди - не по-малко от 25 кв.м. пред всяка дневна. Парка си е парк, но всеки иска СОБСТВЕН двор, да си покани гости на барбекю и да не вижда съседите. Разчупи сградата, така че да не се виждат един-друг! Продай им жилища с комфорта на къща, но с практичността на апартамент. Направи дебели шумоизолации, така че ако някой си пусне киното на макс, да не го чуват другите! По този начин ще ти трябват най-много 6-7 купувачи, претенциозни ама истински. Лукса не е в материалите, лукса е в пространството и в усещането за лукс. Имаш луксозна локация, денивелация към езерото, достатъчно голям терен. Остава да направиш луксозни жилища за заможни (не богати) хора. Загубата на площ от неуплътнения Кинт ще компенсираш от намален разход при строителството и повишена цена на останалото. Само че е по-лесно да продадеш по-скъпо нещо наистина класно, отколкото да се бориш на претъпкания пазар на "луксозни" апартаментчета. Разкарай конкуренцията, не се навирай в шамарите!.

Коментар

• Седя си аз и се питам, ако разни хорица смятат, че цената на имотие ще се качва, то по същата логика трябва да си мислят, че акциите също ще ходят нагоре :-) Та нали бизнеса трябва да е добре, че да поддържа високата цена на жилищата все пак реална, а не само имагинерна.

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции. Мнението ми може да съдържа непроверени данни, неверни данни, и е от непрофесионален и не-експертен характер.
                    Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции. Мнението ми може да съдържа непроверени

Коментар

• Първоначално изпратено от Радев
                      Но, където е текло, пак ще тече
                      Оптимизмът е безценно качество, пожелавам ти никога да не го губиш!

Приятно ми беше, че обменихме мисли, малко да пофуча с метлата и по други задачки

Чиърс!

Коментар

• Кризата поставя всички ни пред коренно различни условия. Длъжни сме да се съобразим с нея. Нормално е да се появят колебания.
                        Колкото до презастрояването: невъзможно е. Можеш вднага да провериш зоната в градоустройствения план на София.

Първоначално изпратено от marandi
                        Първоначално изпратено от Радев
                        Маранди, защо реши, че пишейки в подобни форуми ще открия цяла една концепция. Благодаря ти за комплимента въпреки това.
                        Това е само лек сондаж за мисленето на хората и в никакъв случай мястото, където да се провеждат сериозни разговори.

Хайде, чиърс и на теб.

Прецизирай си таргета на потенциални клиенти, понеже казваш първоначално било за по-платежоспособни клиенти, а после си "раздробил" проекта заради кризата? После казваш кризите все някой ден минават и се нормализират нещата. Тук са ти противоречията, което е нормално за всеки мислещ човек.

П.П.П. Аз лично може би бих "цапнал" 2 газарски къщи за по половин милка всяка или по 1 милка в евра, понеже всички природни дадености, които изтъкваш като предимства, не ми се връзват с концепцията за по-неплатежоспособния сегмент при условие, че по твоите думи няма как да се презастрои локацията подобно на Съни и Банско. Дано е така

Коментар

Маранди, защо реши, че пишейки в подобни форуми ще открия цяла една концепция. Благодаря ти за комплимента въпреки това.
                          Това е само лек сондаж за мисленето на хората и в никакъв случай мястото, където да се провеждат сериозни разговори.

Хайде, чиърс и на теб.
                          Форумите са безценно средство за обмен на специализирана информация, с всичките си рискове тоже за манипулации и "деформация" на информацията

Може би, ако попрегледаш мненията на участниците ще забележиш кои са "За" проекта и кои изказват съмнения.

Естествено решението ще си го вземеш ти и се надявам да е с благоприятен резултат за тИбя, да има за някоя водчица поне

П.П. По принцип не влагам страсти в коментарите си, в дългсрочен план, подходящо законодателство и "избелване" на сектора, идеята ти е прекрасна и мисля, че има "бъдеще".

Прецизирай си таргета на потенциални клиенти, понеже казваш първоначално било за по-платежоспособни клиенти, а после си "раздробил" проекта заради кризата? После казваш кризите все някой ден минават и се нормализират нещата. Тук са ти противоречията, което е нормално за всеки мислещ човек.

Ти си знаеш най-добре и се надявам, си изтълкувал правилно, че съм от добронамераната позиция

Успех и късмет!

П.П.П. Аз лично може би ( но не съм!! ) бих "цапнал" 2 газарски къщи за по половин милка всяка или по 1 милка в евра, понеже всички природни дадености, които изтъкваш като предимства, не ми се връзват с концепцията за по-неплатежоспособния сегмент при условие, че по твоите думи няма как да се презастрои локацията подобно на Съни и Банско. Дано е така

Коментар

• Маранди, защо реши, че пишейки в подобни форуми ще открия цяла една концепция. Благодаря ти за "комплимента" въпреки това.
                            Това е само лек сондаж за мисленето на хората и в никакъв случай мястото, където да очаквам нещо сериозно.

Хайде, чиърс и на теб.

Първоначално изпратено от marandi
                            Ти си един от малкото хора тук, които доста бързо схващат. Браво!

Разсроченото плащане на Радев не може да замести един дългосрочен банков кредит, но със сигурност ще е удобство за купувач, който има доходи, но в момента няма достъп до кредит. А това, че ще има ипотека към Радев не е проблем. Просто когато си уреди банков кредит, Радев ще заличи ипотеката и ще си получи пълната сума, а купувачът ще дължи на банката.
                            Мастър Радев, а ти за съжаление схващаш бавно.

Дадох ти бонус-че, ако се поема риск, някой трябва да ти го плати. Ако се поема дълг, трябва друг да го поеме.

Доколко са ти вярни сметките така или иначе ще покаже пазара, когато тръгнеш да реализираш проекта, а дотогава доста "вода" ще изтече.

Успех имаш от мен или по-скоро късмет!!

Чиърс

Коментар

Ти си един от малкото хора тук, които доста бързо схващат. Браво!

Разсроченото плащане на Радев не може да замести един дългосрочен банков кредит, но със сигурност ще е удобство за купувач, който има доходи, но в момента няма достъп до кредит. А това, че ще има ипотека към Радев не е проблем. Просто когато си уреди банков кредит, Радев ще заличи ипотеката и ще си получи пълната сума, а купувачът ще дължи на банката.
                              Мастър Радев, а ти за съжаление схващаш бавно.

Дадох ти бонус-че, ако се поема риск, някой трябва да ти го плати. Ако се поема дълг, трябва друг да го поеме.

Доколко са ти вярни сметките така или иначе ще покаже пазара, когато тръгнеш да реализираш проекта, а дотогава доста "вода" ще изтече.

Успех имаш от мен или по-скоро късмет!!

Чиърс

П.П. За мен поне не е "умно" да се поема риск и то със собствени средства, па пази Боже със заемен ресурс.

Коментар

• Благодаря за съветите. Първоначалния проект беше с по два апартамента на етаж. Но влязохме в рецесия. Няма да ти обяснявам по-нататък......
                                Който има кеш, ще си купи 2 апартамента и цялата ти концепция е налице.
                                Колкото до паркинга - автомобилните асансьори са бавни и изнервят. Направени са две подземни нива, като до всяко се стига с пътническия асансьор. Рампата е много широка за да могат да се разминат два джипа. И така...
                                Колкото до "Жаклин", не си падам - извинявай.

Първоначално изпратено от Ngombe
                                Аз един сериозен кусур намирам само на идеята - проекта като визия и разпределения е като стандартна жилищна кооперация. Всеки ден минавам покрай едно комплексче с такива.

Радев, чудесно е, че ще набуташ качествени материали, сигурно и изпълнението ще е добро, ама... що такава скучна концепция? Нали е за мнооооого богати хора, тях с жилищна кооперация в стил "новото софийско строителство през последните 5 години" няма да ги привлечеш.

Виж "Жаклин" примерно - пак наблъскани 1 село народ вътре, но няма друга такава сграда в София, не можеш да я сбъркаш. А е от преди 2 години завършена.

Понеже питаш за мнения - това е моето
                                Пак си вдигни 5 етажа, ама... аз бих направила апартаментите вдигнати във височина, с мезонети, разчупено, първите 2 нива да са с пряк достъп до зоната за паркиране (т.е. да си паркират пред апартаментите, щото да речем асансьор за автомобили много ще оскъпи) - терена ти позволява да направиш много раздвижена и впечатляваща сграда, без да оскъпи излишно строителството.
                                И никъде в разпределенията не мярнах работен кабинет. Да, имаш ателиета, но те са извън апартаментите - клиента ти трябва да си купи второ жилище в сградата или да си спретне бюрце в спалнята, ако иска да си прегледа някакъв договор в неделя, примерно.
                                Нали е за богати хора?

Успех със сградата иначе!

Маранди, мога и на 2 етажа да я спретна, но тогава ще трябва да изгубя, от и без това малкия Кинт, който е разрешен, а също така да търся хора с мнооооооого големи финансови възможности, като купувачи.
                                А, то нали имотите "трябва да струват" до 500 евро м2. На мен парцела, не са ми го подарили и няма да ми го строят безплатно, сещаш ли се

Хайде чиърс и на теб!

Коментар

Working...
                                X