Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Радевwinner, видях в един от постовете ти към коя агенция си. Имате представителство и в Германия. Ако имаш интерес пусни ми на ЛС твои координати. Може да поговорим по същество за някои неща.
А дали ще продадеш? Аз мисля че не
Коментар
-
Първоначално изпратено от РадевДолу към Мюнхен има много китни села разположени по езерата. Или по Бодензее.
Интересно ми е как стоят нещата там.
Първоначално изпратено от winnerПървоначално изпратено от Радевwinner, можеш ли да ми дадеш малко инфо, как вървят в момента, цените на имотите построени на езера в различните провинции на Германия. Нямам предвид къщите на богатите. Благодаря ти предварително.
Коментар
-
Българина винаги намира начин.....
Благодаря за бързата реакция.
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от РадевИзказването ми за банка беше метафорично. Не се хващайте за думата и правите от нея слон. Коментирах публично, как ще е по-добре да се продава, за да могат хората да си го позволят без да им се налага да вземат тежки кредити. Надявам се, да съм изяснил ситуацията. Какъво имам и какво не, това е тема която не бих обсъждал тук.
Дано схванеш бързо
Коментар
-
Долу към Мюнхен има много китни села разположени по езерата. Или по Бодензее.
Интересно ми е как стоят нещата там.
Първоначално изпратено от winnerПървоначално изпратено от Радевwinner, можеш ли да ми дадеш малко инфо, как вървят в момента, цените на имотите построени на езера в различните провинции на Германия. Нямам предвид къщите на богатите. Благодаря ти предварително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Радевwinner, можеш ли да ми дадеш малко инфо, как вървят в момента, цените на имотите построени на езера в различните провинции на Германия. Нямам предвид къщите на богатите. Благодаря ти предварително.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от РадевИзказването ми за банка беше метафорично. Не се хващайте за думата и правите от нея слон. Коментирах публично, как ще е по-добре да се продава, за да могат хората да си го позволят без да им се налага да вземат тежки кредити. Надявам се, да съм изяснил ситуацията. Какъво имам и какво не, това е тема която не бих обсъждал тук.
Дано схванеш бързо
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от winnerПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от winnerСитуацията е малко като в грузинския тост за желанията и възможностите: "Имею желание купить дом, но не имею возможность. Имею возможность купить корова, но не имею желание"
Коментар
-
Изказването ми за банка беше метафорично. Не се хващайте за думата и правите от нея слон. Коментирах публично, как ще е по-добре да се продава, за да могат хората да си го позволят без да им се налага да вземат тежки кредити. Надявам се, да съм изяснил ситуацията. Какъво имам и какво не, това е тема която не бих обсъждал тук.
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от winnerСитуацията е малко като в грузинския тост за желанията и възможностите: "Имею желание купить дом, но не имею возможность. Имею возможность купить корова, но не имею желание"
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от winnerСитуацията е малко като в грузинския тост за желанията и възможностите: "Имею желание купить дом, но не имею возможность. Имею возможность купить корова, но не имею желание"
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от winnerСитуацията е малко като в грузинския тост за желанията и възможностите: "Имею желание купить дом, но не имею возможность. Имею возможность купить корова, но не имею желание"
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от winnerРазсроченото плащане на Радев не може да замести един дългосрочен банков кредит, но със сигурност ще е удобство за купувач, който има доходи, но в момента няма достъп до кредит. А това, че ще има ипотека към Радев не е проблем. Просто когато си уреди банков кредит, Радев ще заличи ипотеката и ще си получи пълната сума, а купувачът ще дължи на банката.
Явно не се разбираме, защото Радев иска голяма първоначална вноска и останалото да се изплаща на части. А купувачите, ако имаха кеш, то и банките не биха ги отрязали за 30% финансиране...
А за тази голяма първоначална вноска няма от къде да се вземат кинти, защото банките не биха ипотекирали вече ипотекиран имот.
Примерно Радев се опитва да продава жилище за 100 000 евро, но за да е по-атрактивно го дава за 50к, а останалите 50к ги събира разсрочено. Но клиентите нямат дори 50к и пак им трябва кредитиране, ама няма как да стане, защото жилището вече е ипотекирано.
Тази система е възможна единствено, ако Радев има свободен кеш с който да построи блока, а после да продава при 10% от цената, а останалото разсрочено или докато купувача намери финансиране от банка при по-изгодни условия.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от winnerРазсроченото плащане на Радев не може да замести един дългосрочен банков кредит, но със сигурност ще е удобство за купувач, който има доходи, но в момента няма достъп до кредит. А това, че ще има ипотека към Радев не е проблем. Просто когато си уреди банков кредит, Радев ще заличи ипотеката и ще си получи пълната сума, а купувачът ще дължи на банката.
Явно не се разбираме, защото Радев иска голяма първоначална вноска и останалото да се изплаща на части. А купувачите, ако имаха кеш, то и банките не биха ги отрязали за 30% финансиране...
А за тази голяма първоначална вноска няма от къде да се вземат кинти, защото банките не биха ипотекирали вече ипотекиран имот.
Примерно Радев се опитва да продава жилище за 100 000 евро, но за да е по-атрактивно го дава за 50к, а останалите 50к ги събира разсрочено. Но клиентите нямат дори 50к и пак им трябва кредитиране, ама няма как да стане, защото жилището вече е ипотекирано.
Тази система е възможна единствено, ако Радев има свободен кеш с който да построи блока, а после да продава при 10% от цената, а останалото разсрочено или докато купувача намери финансиране от банка при по-изгодни условия.
Коментар
Коментар