IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Радев
    winner, видях в един от постовете ти към коя агенция си. Имате представителство и в Германия. Ако имаш интерес пусни ми на ЛС твои координати. Може да поговорим по същество за някои неща.
    Успех с развъдника за комари. За 300-400к евро ще излезе готово всичко, заедно с мястото. Само 1 ап. ако продадеш си избил парите.
    А дали ще продадеш? Аз мисля че не

Коментар

• winner, видях в един от постовете ти към коя агенция си. Имате представителство и в Германия. Ако имаш интерес пусни ми на ЛС твои координати. Може да поговорим по същество за някои неща.

Коментар

Долу към Мюнхен има много китни села разположени по езерата. Или по Бодензее.
        Интересно ми е как стоят нещата там.

Първоначално изпратено от winner
        Първоначално изпратено от Радев
        winner, можеш ли да ми дадеш малко инфо, как вървят в момента, цените на имотите построени на езера в различните провинции на Германия. Нямам предвид къщите на богатите. Благодаря ти предварително.
        Утре ще поровя и ще ти кажа. Знам, че няма много оферти. Езерата са стотици, но са природни паркове и не се строи. Има зони отделени за курортни, но там са построени само малки бунгала, разрешено е да се ползват през уикенда, но не и за постоянно живеене, за земята се плаща наем на общината. Евентуално може да се намери изгодно някой занемарен селски замък или фабрикантска вила в лошо състояние за малки пари. Доскоро се въртеше на аукциони една изоставена резиденция с 25 декара парк и собствено езеро, но я купиха руснаци за 65 000 евро.
        Ще ги разгледам. На мен много ми допада южна Саксония - ерцгебиргето и СПА курортите там. Все е едно, че си в 18-ти век + електрификация и асфалт. Там ми стана ясно какво значи думата "спокойствие".

Коментар

• Българина винаги намира начин.....
          Благодаря за бързата реакция.

Първоначално изпратено от Negramoten
          Изказването ми за банка беше метафорично. Не се хващайте за думата и правите от нея слон. Коментирах публично, как ще е по-добре да се продава, за да могат хората да си го позволят без да им се налага да вземат тежки кредити. Надявам се, да съм изяснил ситуацията. Какъво имам и какво не, това е тема която не бих обсъждал тук.
          Ето ти една статия от април... http://homeland-bg.com/?gg=3&hh=4&ii...&ll=1334&mm=31
          Дано схванеш бързо

Коментар

• Долу към Мюнхен има много китни села разположени по езерата. Или по Бодензее.
            Интересно ми е как стоят нещата там.

winner, можеш ли да ми дадеш малко инфо, как вървят в момента, цените на имотите построени на езера в различните провинции на Германия. Нямам предвид къщите на богатите. Благодаря ти предварително.
            Утре ще поровя и ще ти кажа. Знам, че няма много оферти. Езерата са стотици, но са природни паркове и не се строи. Има зони отделени за курортни, но там са построени само малки бунгала, разрешено е да се ползват през уикенда, но не и за постоянно живеене, за земята се плаща наем на общината. Евентуално може да се намери изгодно някой занемарен селски замък или фабрикантска вила в лошо състояние за малки пари. Доскоро се въртеше на аукциони една изоставена резиденция с 25 декара парк и собствено езеро, но я купиха руснаци за 65 000 евро.

Коментар

Коментар

Изказването ми за банка беше метафорично. Не се хващайте за думата и правите от нея слон. Коментирах публично, как ще е по-добре да се продава, за да могат хората да си го позволят без да им се налага да вземат тежки кредити. Надявам се, да съм изяснил ситуацията. Какъво имам и какво не, това е тема която не бих обсъждал тук.
                Ето ти една статия от април... http://homeland-bg.com/?gg=3&hh=4&ii...&ll=1334&mm=31
                Дано схванеш бързо

Коментар

• Първоначално изпратено от winner
                  Ситуацията е малко като в грузинския тост за желанията и възможностите: "Имею желание купить дом, но не имею возможность. Имею возможность купить корова, но не имею желание"
                  Така е, Радев явно иска да се прави на банка, но няма кеш... А както написа marandi, да прераздава заемни средства, особено по време на финансова криза, си е опасно...
                  Имах предвид положението на хипотетичния "купувач", който иска да купи имот за 100 000, но има само 10 000. Трудно може да му се помогне, така че ще трябва да си приближи желанията до възможностите.
                  Доскоро така купуваха...

Коментар

• winner, можеш ли да ми дадеш малко инфо, как вървят в момента, цените на имотите построени на езера в различните провинции на Германия. Нямам предвид къщите на богатите. Благодаря ти предварително.

Коментар

• Изказването ми за банка беше метафорично. Не се хващайте за думата и правите от нея слон. Коментирах публично, как ще е по-добре да се продава, за да могат хората да си го позволят без да им се налага да вземат тежки кредити. Надявам се, да съм изяснил ситуацията. Какъво имам и какво не, това е тема която не бих обсъждал тук.

Ситуацията е малко като в грузинския тост за желанията и възможностите: "Имею желание купить дом, но не имею возможность. Имею возможность купить корова, но не имею желание"
                      Така е, Радев явно иска да се прави на банка, но няма кеш... А както написа marandi, да прераздава заемни средства, особено по време на финансова криза, си е опасно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                        Имах предвид положението на хипотетичния "купувач", който иска да купи имот за 100 000, но има само 10 000. Трудно може да му се помогне, така че ще трябва да си приближи желанията до възможностите.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                            Разсроченото плащане на Радев не може да замести един дългосрочен банков кредит, но със сигурност ще е удобство за купувач, който има доходи, но в момента няма достъп до кредит. А това, че ще има ипотека към Радев не е проблем. Просто когато си уреди банков кредит, Радев ще заличи ипотеката и ще си получи пълната сума, а купувачът ще дължи на банката.
                            Т.е. пак идваме на идеята, че Радев има кеш, с който да построи всичко, и после да чака купувачите да си намерят кредитиране...

Явно не се разбираме, защото Радев иска голяма първоначална вноска и останалото да се изплаща на части. А купувачите, ако имаха кеш, то и банките не биха ги отрязали за 30% финансиране...
                            А за тази голяма първоначална вноска няма от къде да се вземат кинти, защото банките не биха ипотекирали вече ипотекиран имот.

Примерно Радев се опитва да продава жилище за 100 000 евро, но за да е по-атрактивно го дава за 50к, а останалите 50к ги събира разсрочено. Но клиентите нямат дори 50к и пак им трябва кредитиране, ама няма как да стане, защото жилището вече е ипотекирано.

Тази система е възможна единствено, ако Радев има свободен кеш с който да построи блока, а после да продава при 10% от цената, а останалото разсрочено или докато купувача намери финансиране от банка при по-изгодни условия.

Коментар

Разсроченото плащане на Радев не може да замести един дългосрочен банков кредит, но със сигурност ще е удобство за купувач, който има доходи, но в момента няма достъп до кредит. А това, че ще има ипотека към Радев не е проблем. Просто когато си уреди банков кредит, Радев ще заличи ипотеката и ще си получи пълната сума, а купувачът ще дължи на банката.
                              Т.е. пак идваме на идеята, че Радев има кеш, с който да построи всичко, и после да чака купувачите да си намерят кредитиране...

Явно не се разбираме, защото Радев иска голяма първоначална вноска и останалото да се изплаща на части. А купувачите, ако имаха кеш, то и банките не биха ги отрязали за 30% финансиране...
                              А за тази голяма първоначална вноска няма от къде да се вземат кинти, защото банките не биха ипотекирали вече ипотекиран имот.

Примерно Радев се опитва да продава жилище за 100 000 евро, но за да е по-атрактивно го дава за 50к, а останалите 50к ги събира разсрочено. Но клиентите нямат дори 50к и пак им трябва кредитиране, ама няма как да стане, защото жилището вече е ипотекирано.

Тази система е възможна единствено, ако Радев има свободен кеш с който да построи блока, а после да продава при 10% от цената, а останалото разсрочено или докато купувача намери финансиране от банка при по-изгодни условия.

Коментар

Working...
                              X