If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ
Моля winner да ми отговори на зададения от мен въпрос. Той бе отправен към него, а не към тези, които не знаят отговора и гадаят!
Схемата е перфектна и удобна и за двете страни. Браво.
Въпроса е: инвеститора продава имота на ниска цена на купувача и последния получава нотариален акт. Дотук ОК. Как обаче инвеститора ще задължи купувача да му заплаща такса подръжка в продължение на годините за, които са се уговорили? Каква е юридическата форма непозволяваща на купувача да се откаже от споразумението? Как така ще загуби имота при положение, че има нотариален акт - това ми прилича на някакъв вид договорна ипотека.
Това за Мерцедес и БМВ не е вярно , и произвеждат много от тях и там се карат най много такива коли и ги карат предимно нови. При нас карат много стари коли от тези марки. Немците карат и велосипеди и ги возят отгоре на багажниците на колите си , карат ги за удоволствие изключително много.
аз пък остнаха с впечатление че се карат най много аудита и фолксвагени ама незнам може така да ми се е сторило
Благодаря, за съжаление не мога да предложа друга сграда с такива цифри. С разходите по ремонта и времето за запълване с наематели вероятно срока на изплащане ще стане около 5 години. Няма пълно щастие, но пак ми изглежда изгодно. А при забогатяването от рентиерство има едно неудобство - трябва първо да си ги изкарал парите, да ги инвестираш където и когато трябва и после да ги чакаш обратно.
Добри постове даваш winner ... но това ми звучи като прекрасна "реклама" на един сайт :
Първоначално изпратено от winner
...Преди два дни продадох тоя имот http://kalchev.com/?81&0304&973525 на едни спестовни варненски момчета. Немската банка им направи отстъпка и го взеха за 78 000 евро = 127 евро/кв.м....
А пък в добавка на следващото става като Приказка за забогателия за една нощ /изплащане на инвестицията за има-няма 3 години!!/ :
Първоначално изпратено от winner
...Момчетата ще дадат още 20 000 евро за нотариус, комисионни, боя и нови мокети, но след два месеца ще получават на всяко първо число 2600 евро законни пари и ще се похвалят на познати и приятели ...
Тези договори нали точно в нотариалния акт ги пише , той документа за собственвост е миниран по този начин. Как ще му го вземат ако не плаща ? В съда го съдят ..отнемат..продават на друг и си прибират парите за таксите които дължи.В Германия масово са така апартаментите и разликата между цените на къщите и апартаментите е много голяма. Има вариант имота да е голям но да е в трета глуха , е тогава и да си му собственик държавните такси и изискванията да поддържаш фасада и външен вид ти стигат за да отслабнеш без да е напъваш за целта.
Не съм сигурен, че схванах какво имаш предвид с някакви минирани актове и задължителни плащания към продавача. Ако имаш предвид сградите, които са върху земя под наем - да, има и такива, но това се обявява съвсем ясно и се знае колко е наема, за колко години е и на каква цена може да се купи и земята. Относно поддръжката и управлението - като си собственик си сключваш договор с която си искаш мениджърска фирма и си договаряш цена - взимат средно 12 евро на апартамент месечно. Ремонтите на сградата са за сметка на собственика, така че когато се купува се гледа внимателно и се прави сметката предварително.
Това за Мерцедес и БМВ не е вярно , и произвеждат много от тях и там се карат най много такива коли и ги карат предимно нови. При нас карат много стари коли от тези марки. Немците карат и велосипеди и ги возят отгоре на багажниците на колите си , карат ги за удоволствие изключително много.
Няма такова животно като "безумно ниска цена". Преди два дни продадох тоя имот http://kalchev.com/?81&0304&973525 на едни спестовни варненски момчета. Немската банка им направи отстъпка и го взеха за 78 000 евро = 127 евро/кв.м. Банкерите в Германия не са глупаци, можеха да възложат имота на мениджърска фирма, да го напълнят с наематели и да му вземат около 250 000 евро на аукцион. Обаче са решили да продават сега и веднага и нямат притеснение от ниската цена. Обаче там пазара е професионален - и продавачите и купувачите обикновено са профита и нямат сантиментално отношение, продавачите не се колебаят да смъкнат цената мощно, защото знаят, че купувачите не се замислят да купят, когато е изгодно.
Брех, хубав и просторен имот, а цената е доста изгодна в сравнение с нашенските...
Колега, забравяш да споменеш, че става въпрос за друга галактика:
- в Германия трудно можеш да видиш гримирана жена през деня - и ако видиш, то тя е рускиня или от балканите
- там рядко се срещат мерцедеси и BMV-та /въпреки, че ги произвеждат/ и ако срещнеш - шофьорът е руснак, турчин или друг балканец и обикновено е надул музиката /чалгата/
- там рядко ще видиш хора окичени със злато
- там основното средство за придвижване е велосипедът
- там има няколко пъти по-малко кръчми и обикновено са празни, тихи и затварят рано
- там приоритет N1 на хората е чистотата, здравето и семейния и обществен комфорт.
- там живеят в семейни къщички с градинки, поддържани като за рекламно списание и метрото или S-бана достигат на десетки километри от центъра.
..........................
Мога да продължа този списък безкрай.
А ти защо не споменеш тези неща, да стане ясно защо в България на овцете им смъкват по няколко кожи и живеят в катакомби гъз до гъз, като сърдели в собствен сос, цял живот ги изплащат и накрая ги загубят.
Цената е смешна, дори и за Германия. Изпреварихме два пенсионни фонда с няколко часа. Голяма гордост ме тресе от оня ден. Печалбата ми е скромна, но ми е готино. Момчетата ще дадат още 20 000 евро за нотариус, комисионни, боя и нови мокети, но след два месеца ще получават на всяко първо число 2600 евро законни пари и ще се похвалят на познати и приятели каква хубава работа им е свършил алчния брокер.
Ха-ха-ха Немците не карат Мерцедес и BMW защото е просташко за това ли се намеква в горното изказване ? А защо ги проивеждат тогава ?
Произвеждат най-хубавите автомобили ,а карат само велосипеди Ха-ха-ха-ха
Момчета пийте си лекарствата редовно и много разходки сред природата , това съветва доктор Ливайн
ба'т Гойко, съдейки от несвързаните ти изречения, стигам до извода, че за да ти се разясни картинката - имаш нужда от ъпгрейд или по-просто казано: трябва да ти се смени чипа, което не виждам как може да стане виртуално. Но ти не се коси, рано или късно ще ти дойде акъла
Няма такова животно като "безумно ниска цена". Преди два дни продадох тоя имот http://kalchev.com/?81&0304&973525 на едни спестовни варненски момчета. Немската банка им направи отстъпка и го взеха за 78 000 евро = 127 евро/кв.м. Банкерите в Германия не са глупаци, можеха да възложат имота на мениджърска фирма, да го напълнят с наематели и да му вземат около 250 000 евро на аукцион. Обаче са решили да продават сега и веднага и нямат притеснение от ниската цена. Обаче там пазара е професионален - и продавачите и купувачите обикновено са профита и нямат сантиментално отношение, продавачите не се колебаят да смъкнат цената мощно, защото знаят, че купувачите не се замислят да купят, когато е изгодно.
Брех, хубав и просторен имот, а цената е доста изгодна в сравнение с нашенските...
Колега, забравяш да споменеш, че става въпрос за друга галактика:
- в Германия трудно можеш да видиш гримирана жена през деня - и ако видиш, то тя е рускиня или от балканите
- там рядко се срещат мерцедеси и BMV-та /въпреки, че ги произвеждат/ и ако срещнеш - шофьорът е руснак, турчин или друг балканец и обикновено е надул музиката /чалгата/
- там рядко ще видиш хора окичени със злато
- там основното средство за придвижване е велосипедът
- там има няколко пъти по-малко кръчми и обикновено са празни, тихи и затварят рано
- там приоритет N1 на хората е чистотата, здравето и семейния и обществен комфорт.
- там живеят в семейни къщички с градинки, поддържани като за рекламно списание и метрото или S-бана достигат на десетки километри от центъра.
..........................
Мога да продължа този списък безкрай.
А ти защо не споменеш тези неща, да стане ясно защо в България на овцете им смъкват по няколко кожи и живеят в катакомби гъз до гъз, като сърдели в собствен сос, цял живот ги изплащат и накрая ги загубят.
Цената е смешна, дори и за Германия. Изпреварихме два пенсионни фонда с няколко часа. Голяма гордост ме тресе от оня ден. Печалбата ми е скромна, но ми е готино. Момчетата ще дадат още 20 000 евро за нотариус, комисионни, боя и нови мокети, но след два месеца ще получават на всяко първо число 2600 евро законни пари и ще се похвалят на познати и приятели каква хубава работа им е свършил алчния брокер.
Ха-ха-ха Немците не карат Мерцедес и BMW защото е просташко за това ли се намеква в горното изказване ? А защо ги проивеждат тогава ?
Произвеждат най-хубавите автомобили ,а карат само велосипеди Ха-ха-ха-ха
Момчета пийте си лекарствата редовно и много разходки сред природата , това съветва доктор Ливайн
Маранди, мога и на 2 етажа да я спретна, но тогава ще трябва да изгубя, от и без това малкия Кинт, който е разрешен, а също така да търся хора с мнооооооого големи финансови възможности, като купувачи.
А, то нали имотите "трябва да струват" до 500 евро м2. На мен парцела, не са ми го подарили и няма да ми го строят безплатно, сещаш ли се
Тези договори нали точно в нотариалния акт ги пише , той документа за собственвост е миниран по този начин. Как ще му го вземат ако не плаща ? В съда го съдят ..отнемат..продават на друг и си прибират парите за таксите които дължи.В Германия масово са така апартаментите и разликата между цените на къщите и апартаментите е много голяма. Има вариант имота да е голям но да е в трета глуха , е тогава и да си му собственик държавните такси и изискванията да поддържаш фасада и външен вид ти стигат за да отслабнеш без да е напъваш за целта.
Относно подобни схемички и преди сме коментирали, че са за развити имотни маркети, където и законодателството го позволява. Не съм юрист, но тук едва наскоро имаше лека корекция по срока на договорите за наеми за корпоративни клиенти, за физ. лица мисля, че си остана 10 лазарника, което е малко и си оказва влияние на маркета.
Относно проекта на мастър Радев, нека да "спортува", па дано са успешни! Като цяло на мен лично не ми допада височината, понеже казва, че ще е с 80% зелени площи. Или Франсетата или в Австрия мисля, че казваха, че като стандарт за зимните курорти дърветата трябва да са по-високи от построеното. Та, хубаво е, че е на скат, ама 1 етаж по-малко ми се вижда добре, за да се слее после с природата. Това е мое мнение, понеже нещо, което не съм виждал, едва ли е много умно да коментирам
Единствено като препоръка, мога да кажа, тъй като ще поема риск, то някой трябва да му го плати, т.е. да не денси със собствени средства или да са макс. 10-20% от бюджета на проекта, предполагам се е ориентирал за какво му думам. Ако си ги осигури авансово, да денси.
П.П. Като цяло имотния маркет си е солидна извадка за всяка икономика и няма как да "умре". Притеснителното е, че нашите ахмаци, пардон Управляващи 83 дни след забраната на заменките, отново ги легализираха с презумцията "Криза".
Демек за крупни "инвеститори" ще се ръгат по данъчна оценка, па вие се сещайте дали скоро ще шляпнем дъното при имотчетата. Аз поне не съм оптимист, докато сектора се реди на не особено престижни места по прозрачност и "сивите" нюанси са в изобилие. А, като няма желание като се започне от законотворците и се мине през участниците по веригата, проектите като на Радев остават малко като глас в пустиня.
Очевидно става дума за жилища, които се продават без земята( понеже на определени места парцелите са безбожно скъпи). Последно време тук има доста такива оферти. Ако един апартамент струва например 250к със земята, то ти се предлага например за 120к. без земята, която остава собстеност на преодоставелият я. Най често такива парцели се отдават под наем за 99г. с твърдо фиксирана месечна вноска за периода. След изтичане на срока собственикът на парцела е задължен да откупи сградата която е построена на цена от 2/3 от пазарната оценка. Ако не може или не иска тогава договорът се продължава.
П.С. Миналата година видях обява за гарсониера която струваше 12к и оставаха още 3г. до краят на договора, като месечната такса беше нещо от рода на 50 евро.
Коментар