IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Експерте, то като погледнеш разпределенията (http://www.shubhgriha.com/pages/plans.php) - повечето наши кимизарници ново строителство са с подобна квадратура. Ако ги метнат и на такива цени, ще се продадат, гаранция

Първоначално изпратено от експерт-строител
    "Нано" жилища от $8 200 в Индия
    http://money.ibox.bg/news/id_1717335801
    И "пико" жилища да построят, в България няма кой да ги напълни
    Грухсфера

Коментар

• Първоначално изпратено от Оран Гутан
      Няма страшно цените скоро са нагоре, Инвестиционни фондове от цял свят с ресурс 100 млрд. евро имат интерес към финансиране на закъсали строителни предприемачи в България. Това съобщи на пресконференция вчера Оник Латифян от компанията “Сенчъри 21” - партньор на фондовете за България и Македония.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=143790
      Къде го прочете това, че цените ще са нагоре? Латифян казва, че очаква още спад през лятото. Такива фондове, които финансират проекти срещу лихва или дял е имало винаги, а сега им е още по-изгодно заради липсата на кредити. Обърни внимание, че става въпрос за проекти над 30 милиона. Това със сигурност не са жилищни обекти, а предимно логистични и търговски центрове. Ама кой да чете? Идеята на това изказване на Латифян всъщност е да продава франчайз на Century21 на агенциите за имоти и е насочено към тях. Нещо като "Вижте колко сме яки, ние ще движим тая работа с фондовете и ще държим предприемачите за врата. Цените падат, пазара се влошава. Който иска да се включи при нас, да си купи франчайз!". Няма лошо. Може пък някой да се хване, става дума за пари, все пак. Една пресконференция не струва особено скъпо, а може да докара една-две продажби на франчайз.

Коментар

• Няма страшно цените скоро са нагоре, Инвестиционни фондове от цял свят с ресурс 100 млрд. евро имат интерес към финансиране на закъсали строителни предприемачи в България. Това съобщи на пресконференция вчера Оник Латифян от компанията “Сенчъри 21” - партньор на фондовете за България и Македония.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=143790

Коментар

• 80% от малките хотели фалират
          http://dnes.dir.bg/2009/05/30/news4530586.html
          Ррръст!

"Нано" жилища от $8 200 в Индия
          http://money.ibox.bg/news/id_1717335801
          И "пико" жилища да построят, в България няма кой да ги напълни

Коментар

• Имат и една много интересна и бих казал справедлива форма на рентиерство. Това са компании, които управляват хиляди апартаменти, менажират ги, поддържат, отдават ги под наем и разпределят дохода. Интересното е, че управляват имотите на големи фондове, както и църковни имоти, но и отделен човек може да има само един апартамент и пак да им го предостави за управление. Събират накуп целия доход и разпределят на всички, съобразно предоставената площ. Няма значение дали апартамента ти е бил нает или не. По този начин гарантират на всичките си "вложители" постоянен доход. Някои дори дават фиксиран минимум.

Коментар

• Освен фондовете, да не забравяме католическата църква, която също притежава голям обем от НИ, които отдава под наем.

Първоначално изпратено от winner
              Германските пенсионни фондове са глупави и затова инвестират в рентиерски имоти. Нашите са по-умни и играят на БФБ или държат парите на депозити. Затова изгърмяха с не знам какъв процент и бъдещите пенсионери ще има да чакат пенсия. Освен това нашите фондове са към банки, а като гледам как са озверяли банките с тия лихви, ушите ми почват да чуват подозрителни звуци откъм основите на къщата, да не дава господ.

Коментар

• Благодаря на Веско, че наистина усеща посоката на мисленето ми. Благодаря и на winner, за неговите предложения. Имаше и други от форума, които в някои моменти схващаха смисъла на проекта.
                Искам да уточня обаче нещо много важно относно децата: никой от вас не е прав и веднага ще се аргументирам.
                В Панчарево има прекрасно държавно училище с преподаватели, които имат далече по-високи изисквания от други в центъра. Говоря само от собствения си опит и наблюдения. Децата ми са малки и тук растат по коренно различен начин. Няма го това напрежение и злоба. Трудно ми е да ви го обясня, защото човек трябва да е на място за да усети атмосферата. Днес дъщеря ми завърши с отличие и получи грамота. Гордея се с нея.
                Освен държавното у-ще, тук е и англо-американското у-ще (най-добрата училищна база в България, но и най-скъпата такса за ученик), както и американския колеж. Социалния живот на децата е чудесен. А и имат истинската възможност за игри без бетон и автомобили. Но повтарям за последен път - тук е място само за хора можещи да си позволят лукса да живеят извън стреса на голмия град, като това не пречи на бизнеса им.
                Твърдо съм убеден в успеха на проекта. Още повече, че тази сграда има едва 20 апартамента. Тоест 20 човека, търсещи спокойствие и хармония. Такива могат да са, както семейни, така и по-възрастни хора пенсионери, а защо не и някое юпи
                Надявам се всички вие изказали се по проекта, да имате основа върху която градите критиките си. Иначе е меко казано смешно до го правите.
                От 4 години играя на пазара на НИ със собствени средства и съм доволен от постигнатото до настоящия момент. Не правя математически и икономически анализи. Винаги съм разчитал на усета си за покупката на имот в който има пари. Желая успех на всички ви в тази посока.
                И тази криза ще отмине, защото всичко в живота ни е преходно!

Коментар

• Първоначално изпратено от rally
                  "Сегмент" е много общо казано за потенциален купувач на имот - купувачът на ТВОЯ имот е конкретен човек не с една и две характеристики /"улегнал семеен човек с деца", както казваш. Само да вметна - децата ще растат, ще тръгнат на у-ще, ще искат да се виждат със съученици от града..., дали не бъркаш за децата?/, а с поне 20 характеристики- и сериозния биснесплан ги е открил, степенувал и ги е оформил от плът и кръв, така да се каже. Ти доста хвалиш проектантите, изпълнителите ти, но ми се струва, че много общо гледаш на таргета - това не са ябълки, нито нов модел лаптоп - това е конкретен апартамент за конкретен човек! Ако не го имаш предвид или не разбираш какво искам да ти кажа, ще закъсаш, winner ти е казал нещо подобно. Пак ти казвам - трябва УЖАСНО ЗАДЪЛБОЧЕН АНАЛИЗ кой ще поиска да живее там и защо? И да строиш за НЕГО. Все си мисля, че бъдещият инвеститор трябва все повече да заприличва на ИЗПЪЛНИТЕЛ на заданието на определен краен клиент, нещо като строител на КООПЕРАЦИЯ с ясни бъдещи собственици, а не като на производител, който ще продава "после". Дано се справиш, аз нямам интерес да купувам там
                  Не знам дали е "сегмент" или "филия", но Радев се допитва до мнението на участниците във форума, предполагайки че са малко над средното ниво. И според мен се е ориентирал съвсем правилно в пазара. Пазара на евтина конфекция е наситен и ниските доходи го притискат допълнително надолу. Ако построи някакви ивтини бетонни кутийки е напълно възможно да не ги продаде никога. Обаче твоята идея за "ИЗПЪЛНИТЕЛ на заданието на определен краен клиент" е малко несериозна. Тези крайни клиенти трябва да се ангажират с някакъв договор и цена за след 2 години, което е абсурд на сегашния пазар. За децата си абсолютно прав, но пък те ще пораснат. Според мен Радев търси семейства над 45 годишна възраст, които вече са спестили някви евра, децата им са студенти или са се изнесли. Апартаментите им в града са за децата или респективно под наем и хората са решили да се изнесат на спокойствие. Хора които вече извършват някакви консултантски услуги от дома или някакъв друг бизнес. Внуците ще идват за уикенда. Верно, че е хубаво да си построиш собствена къща, но има и хора които не искат цял парцел. Освен това самостоятелната къща е малко по-скъпа и като строителство и като подръжка. Майсторлъка е да намериш правилното съотношение на застрояване и в този план имаше няколко конструктивни мнения. На другите бедни но злобни човечета не мога да се начудя. Социализма падна защото хората не искаха да се возят на Вартбург и Москвич, а те все търсят евтинкото и на другите сметка правят. Ако нещо е направено хубаво и клиенти ще има.

Коментар

• Германските пенсионни фондове са глупави и затова инвестират в рентиерски имоти. Нашите са по-умни и играят на БФБ или държат парите на депозити. Затова изгърмяха с не знам какъв процент и бъдещите пенсионери ще има да чакат пенсия. Освен това нашите фондове са към банки, а като гледам как са озверяли банките с тия лихви, ушите ми почват да чуват подозрителни звуци откъм основите на къщата, да не дава господ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                      Първоначално изпратено от PIMP
                      Първоначално изпратено от al64ad
                      Първоначално изпратено от Бате Пешо
                      Леле строителната мафия вече озверя.Я вижте какви ги дрънкат.На тези другари искам да им кажа че и на 50 евро да свалят цените пак няма да си купя защото просто не ми трябва.И откъде ще намерят хората пари за по 1000 евра квадрата?Ще трябва да спрат с лукса и ги обзема паника.
                      http://www.monitor.bg/article?id=200419

доста точно определение на действията и приказките им -"озверяване от паника"
                      А тези дето имат парички си чакат кроткооо.....
                      А когато ги обхване отчаянието? бате Пешо измисли и там думичка.....
                      Тези строителчета пак се оказаха много прости! Как може държавата да им изкупи боклуците, то и ДФ И ПФ ще искат да им изкупят скапаните акции, банките ще искат държавата да изкупи лошите кредити, а производотеля на колбаси да му изкупят саламите. И как така има 3-4 млрд. Евро, къде ги видяха и как определиха, че са за имоти? Изобщо толкова отчаяна и жалка пропаганда от уж "големи бизнесмени".
                      Ето причината за озверяването
                      http://www.investor.bg/?cat=5&id=81135

Аз мислим, че ще е удачно ПФ да почнат да изкупуват апартаменти около 300 Евро м2 и да ги отдават под наем. Апартамент от 60 квадрата, ако се земе за 18 000, годишна възвръщаемост от 10 % си е напълно реална от наеми.

Winner право говори, че голяма част от апартаментите по големите градове в Германия са собственост на Пенсионни Фондове.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP
                        Първоначално изпратено от al64ad
                        Леле строителната мафия вече озверя.Я вижте какви ги дрънкат.На тези другари искам да им кажа че и на 50 евро да свалят цените пак няма да си купя защото просто не ми трябва.И откъде ще намерят хората пари за по 1000 евра квадрата?Ще трябва да спрат с лукса и ги обзема паника.

Тези строителчета пак се оказаха много прости! Как може държавата да им изкупи боклуците, то и ДФ И ПФ ще искат да им изкупят скапаните акции, банките ще искат държавата да изкупи лошите кредити, а производотеля на колбаси да му изкупят саламите. И как така има 3-4 млрд. Евро, къде ги видяха и как определиха, че са за имоти? Изобщо толкова отчаяна и жалка пропаганда от уж "големи бизнесмени".
                        Ето причината за озверяването
                        http://www.investor.bg/?cat=5&id=81135

Коментар

• "Сегмент" е много общо казано за потенциален купувач на имот - купувачът на ТВОЯ имот е конкретен човек не с една и две характеристики /"улегнал семеен човек с деца", както казваш. Само да вметна - децата ще растат, ще тръгнат на у-ще, ще искат да се виждат със съученици от града..., дали не бъркаш за децата?/, а с поне 20 характеристики- и сериозния биснесплан ги е открил, степенувал и ги е оформил от плът и кръв, така да се каже. Ти доста хвалиш проектантите, изпълнителите ти, но ми се струва, че много общо гледаш на таргета - това не са ябълки, нито нов модел лаптоп - това е конкретен апартамент за конкретен човек! Ако не го имаш предвид или не разбираш какво искам да ти кажа, ще закъсаш, winner ти е казал нещо подобно. Пак ти казвам - трябва УЖАСНО ЗАДЪЛБОЧЕН АНАЛИЗ кой ще поиска да живее там и защо? И да строиш за НЕГО. Все си мисля, че бъдещият инвеститор трябва все повече да заприличва на ИЗПЪЛНИТЕЛ на заданието на определен краен клиент, нещо като строител на КООПЕРАЦИЯ с ясни бъдещи собственици, а не като на производител, който ще продава "после". Дано се справиш, аз нямам интерес да купувам там

Коментар

• Щом си чел с интерес, трябваше да си разбрал отдавна към кой сегмент е насочен проекта. Да, строителната фирма, която ще бъде изпълнител е с име!!!
                            И как реши, че няма бизнес план - почвам да съжалявам, че ви пуснах да погледнете в кухнята, преди да бъде завършен проекта. После, както се случва щеше да има ох, ах, на кой ли е това и т.н. Типично по нашенски.
                            Пожелавам успех на серозните инвеститори тук. От всички постове, единствено се откроиха познанията само на двама човека - безпристрастни и аргументирани.

Първоначално изпратено от rally
                            Чета с интерес дискусията с Радев и намеренията му ми се струват малко на аху-иху. Трябва да имаш сериозен бизнесплан - най-вече с потенциалните крайни клиенти. Досега купувачите бяха 4 вида: за инвестиция с препродажба, за даване под наем, за... да си вложат просто парите и да си имат /доста голяма част от нашия пишман инвеститор/ и за да живеят там. Твоят имот е скъп, за първото не става, за ворото също - кой ще дойде там под наем?, балъците от третия вид вече "си имат" и гледат надолу по пързалката, остават - живущите. Въпросът е: Кой ще си даде парите, за да живее там и защо? Ако не си отговориш с име и фамилия, по-добре не се захващай, защото пак ти повтарям - от първите три вида купувачи никой няма да погледне имота ти. Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad

На снимката Страхилчо много са му зачервени очиките ... много плаче на последък горкия. Преди ходеше леко небръснат, сега мисля че трябва да пусне брада като на Далайлама... след брадатите лъжи които изприказва последните 3-4 години

Коментар

• Чета с интерес дискусията с Радев и намеренията му ми се струват малко на аху-иху. Трябва да имаш сериозен бизнесплан - най-вече с потенциалните крайни клиенти. Досега купувачите бяха 4 вида: за инвестиция с препродажба, за даване под наем, за... да си вложат просто парите и да си имат /доста голяма част от нашия пишман инвеститор/ и за да живеят там. Твоят имот е скъп, за първото не става, за ворото също - кой ще дойде там под наем?, балъците от третия вид вече "си имат" и гледат надолу по пързалката, остават - живущите. Въпросът е: Кой ще си даде парите, за да живее там и защо? Ако не си отговориш с име и фамилия, по-добре не се захващай, защото пак ти повтарям - от първите три вида купувачи никой няма да погледне имота ти. Успех.

Коментар

Working...
                                X