Специално за радев и ивко на оборище на 1000Е ново строителство зад ВА. Ако се интересувате повече по-късно ще ви дам инфо, сега имам малко сем. ангажименти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от РадевЗа панелките със сигурност.
Дай прогноза и за централната част - истинския Downtown.
Първоначално изпратено от PIMP500-550 евро кв.м. като за начало до края на годината. после ако се окаже кризата по сериозна и на 400 може да отидем, но първа спирка 500-550Е. Срив няма да има бавно и по етапно както при кремицовти.
Коментар
-
За панелките със сигурност.
Дай прогноза и за централната част - истинския Downtown.
Първоначално изпратено от PIMP500-550 евро кв.м. като за начало до края на годината. после ако се окаже кризата по сериозна и на 400 може да отидем, но първа спирка 500-550Е. Срив няма да има бавно и поетапно както при кремицовти.
Коментар
-
Жалък опит за манипулация на обществото, което дори и да има желание да купува няма кеш, защото банките са го стопирали, а и няма да има още 6 до 9 месеца поне. Защо да раздават кредити, като с раздадено и вдигнатите лихви печелят както преди, защо да си увеличават кредитния портфейл в тези рискови времена? А кеш има, но няма да се раздава както преди и ако се дава няма да е за тухли и бетон, а за бизнес кредити. Така че си правете сметките ще купувате ли, ще продавате ли и на какви цени.
Коментар
-
beinsa,
Между
Според бизнесмена сривът на жилищния пазар не се е състоял, дъното на цените вече е достигнато и България не е фатално зависима от ипотечното кредитиране, както други държави в Европа. Все още цените на жилищата в големите градове на страната и столицата са много по-ниски, отколкото в Източна Европа и повечето други балкански страни, каза още Шопов. Един срив на пазара при положение, че 90% от българите са собственици на жилища, ще доведе до всеобщо обедняване, предупреди брокерът.
В България само 12% от дълговете са за покупка на жилища, докато в богатите страни от ЕС този дял достига 50 на сто, припомни той.
Шефът на НСНИ поиска спешни мерки от държавата за съживяване на строителството на жилища и бизнеса с недвижими имоти. Удачно би било да се подпомага покупката на първо жилище.
Какви спешни мерки иска този приятел, след като няма нито срив, нито проблеми с кредитирането ?
Коментар
-
От старите хора знам, че пилците се броят на есен.
3-4 млрд. евро в очакване на ново поевтиняване
3-4 млрд. евро свободни пари у нас чакат да бъдат инвестирани в жилища. Това съобщи в сряда Васил Шопов, член на УС на Национално сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ). Те няма дълго да стоят замразени и рано или късно ще бъдат вложени, уточни той.
Според бизнесмена сривът на жилищния пазар не се е състоял, дъното на цените вече е достигнато и България не е фатално зависима от ипотечното кредитиране, както други държави в Европа. Все още цените на жилищата в големите градове на страната и столицата са много по-ниски, отколкото в Източна Европа и повечето други балкански страни, каза още Шопов. Един срив на пазара при положение, че 90% от българите са собственици на жилища, ще доведе до всеобщо обедняване, предупреди брокерът.
Прогнозите сочат, че през 2009 г. преките инвестиции у нас ще бъдат доста по-малко, което ще даде отражение и на имотния и строителния пазар, каза Лъчезар Искров, председател на НСНИ. Въпреки това през последните 2 месеца се забелязва известно съживяване и са изтеглени повече ипотечни кредити. В България само 12% от дълговете са за покупка на жилища, докато в богатите страни от ЕС този дял достига 50 на сто, припомни той.
Шефът на НСНИ поиска спешни мерки от държавата за съживяване на строителството на жилища и бизнеса с недвижими имоти. Удачно би било да се подпомага покупката на първо жилище.
Според Лъчезар Искров на пазара има спекулативен капитал, който е в очакване на срив на пазара, като след него продаваните жилища ще бъдат изкупени на ниски цени и след време препродадени доста по-скъпо.
29 май 2009 - в. Монитор
Коментар
-
Смешко, какво става с апартамента на баба ти в Яворов, вече стигна ли 2000 Е на квадрат или целия хапартамент? Цените яко скачат майката си трака ха-ха.ха
Чужденци масово разпродават имотите си по Черноморието
Копнежът на британците за имот в чужбина се превърна в кошмар
Скоро и нашите разберачи ще започнат да продават, ние нали все чужденците гледаме ха-ха-ха
Давай смешко купувай докато има
Коментар
-
Правилно г-н Смехурко, правилно!
Ще се опитам да наваксам с постовете, та и аз да мога да определям цените.
Първоначално изпратено от smehurkoДен (около 30-ти) от очакването ми на Големият Срив. Средната цена на апартаментите в Яворов (, където аз ще се нанасям по Нова Година, когато ще купя там на 200 евро квадратния метър), за сега е 1547 евро.
Изобщо не се притеснявам, защото цените ще се сгромолясат и някои хора продължават да живеят в заблуда. Дори мисля, да взема към него и гараж за не повече от 500 евро. Който мисли, че няма да мога е в заблуждение. За всички да си отбележат, че идва срив, а за бъдещите комшии в Яворов да сте ми живи и здрави пък с каквото можем ще си помагаме (я бутилка олио, я захар то за това са комшиите).
Само не мога да разбера г-на Радев. Г-н Радев се заблуждава. Не се заблуждавайте г-н Радев. Вие имате хиляди левове, но тука умните хора имат хиляди постове в този форум, където ясно са казали 200 евро на квадрат. Аз затова вярвам на умните хора, дето много са писали тук, пък дори и да не са виждали на куп през живота си, които ги има г-н Радев.
Айде сполай ви.
Ваш Смехурко!
Коментар
Коментар