IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Специално за радев и ивко на оборище на 1000Е ново строителство зад ВА. Ако се интересувате повече по-късно ще ви дам инфо, сега имам малко сем. ангажименти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Радев
      За панелките със сигурност.
      Дай прогноза и за централната част - истинския Downtown.

Първоначално изпратено от PIMP
      500-550 евро кв.м. като за начало до края на годината. после ако се окаже кризата по сериозна и на 400 може да отидем, но първа спирка 500-550Е. Срив няма да има бавно и по етапно както при кремицовти.
      Стига с тези централни части, топ локалия, качество, лукс и т.н. Всичко е ясно Супер лукс по твоите представи няма да надхвърля 1000Е. И стига сте питали стойте и гледайте филма, моята информация от банките и анализа върху икономиката ми показват тези числа, който иска да купува сега нали е евтино и сме стигнали дъното

Коментар

• За панелките със сигурност.
        Дай прогноза и за централната част - истинския Downtown.

Първоначално изпратено от PIMP
        500-550 евро кв.м. като за начало до края на годината. после ако се окаже кризата по сериозна и на 400 може да отидем, но първа спирка 500-550Е. Срив няма да има бавно и поетапно както при кремицовти.

Коментар

• 500-550 евро кв.м. като за начало до края на годината. после ако се окаже кризата по сериозна и на 400 може да отидем, но първа спирка 500-550Е. Срив няма да има бавно и поетапно както при кремицовти.

Коментар

• Жалък опит за манипулация на обществото, което дори и да има желание да купува няма кеш, защото банките са го стопирали, а и няма да има още 6 до 9 месеца поне. Защо да раздават кредити, като с раздадено и вдигнатите лихви печелят както преди, защо да си увеличават кредитния портфейл в тези рискови времена? А кеш има, но няма да се раздава както преди и ако се дава няма да е за тухли и бетон, а за бизнес кредити. Така че си правете сметките ще купувате ли, ще продавате ли и на какви цени.

Коментар

• beinsa,

Между

Според бизнесмена сривът на жилищния пазар не се е състоял, дъното на цените вече е достигнато и България не е фатално зависима от ипотечното кредитиране, както други държави в Европа. Все още цените на жилищата в големите градове на страната и столицата са много по-ниски, отколкото в Източна Европа и повечето други балкански страни, каза още Шопов. Един срив на пазара при положение, че 90% от българите са собственици на жилища, ще доведе до всеобщо обедняване, предупреди брокерът.

В България само 12% от дълговете са за покупка на жилища, докато в богатите страни от ЕС този дял достига 50 на сто, припомни той.
              и

Шефът на НСНИ поиска спешни мерки от държавата за съживяване на строителството на жилища и бизнеса с недвижими имоти. Удачно би било да се подпомага покупката на първо жилище.
              има явно противоречие.

Какви спешни мерки иска този приятел, след като няма нито срив, нито проблеми с кредитирането ?

Коментар

• Тежка зима ни чака, така че ще се броим чак на пролет, който е оцелял и който е продал ще черпи

Коментар

• Първоначално изпратено от beinsa
                  От старите хора знам, че пилците се броят на есен.
                  Нямаш си представа колко си прав...
                  Може и на зима да ги преброим пилците, ако има останали

Коментар

• .

Коментар

• От старите хора знам, че пилците се броят на есен.

3-4 млрд. евро в очакване на ново поевтиняване

3-4 млрд. евро свободни пари у нас чакат да бъдат инвестирани в жилища. Това съобщи в сряда Васил Шопов, член на УС на Национално сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ). Те няма дълго да стоят замразени и рано или късно ще бъдат вложени, уточни той.

Според бизнесмена сривът на жилищния пазар не се е състоял, дъното на цените вече е достигнато и България не е фатално зависима от ипотечното кредитиране, както други държави в Европа. Все още цените на жилищата в големите градове на страната и столицата са много по-ниски, отколкото в Източна Европа и повечето други балкански страни, каза още Шопов. Един срив на пазара при положение, че 90% от българите са собственици на жилища, ще доведе до всеобщо обедняване, предупреди брокерът.

Прогнозите сочат, че през 2009 г. преките инвестиции у нас ще бъдат доста по-малко, което ще даде отражение и на имотния и строителния пазар, каза Лъчезар Искров, председател на НСНИ. Въпреки това през последните 2 месеца се забелязва известно съживяване и са изтеглени повече ипотечни кредити. В България само 12% от дълговете са за покупка на жилища, докато в богатите страни от ЕС този дял достига 50 на сто, припомни той.

Шефът на НСНИ поиска спешни мерки от държавата за съживяване на строителството на жилища и бизнеса с недвижими имоти. Удачно би било да се подпомага покупката на първо жилище.

Според Лъчезар Искров на пазара има спекулативен капитал, който е в очакване на срив на пазара, като след него продаваните жилища ще бъдат изкупени на ниски цени и след време препродадени доста по-скъпо.

29 май 2009 - в. Монитор
                      http://www.comfort.bg/bg/%D0%BD%D0%B...view/4542.html
                      BG-TRAFFIC

Коментар

• Веско, и ти не се бави, че жената пак ще те хока

Коментар

• Смешко, какво става с апартамента на баба ти в Яворов, вече стигна ли 2000 Е на квадрат или целия хапартамент? Цените яко скачат майката си трака ха-ха.ха
                          Чужденци масово разпродават имотите си по Черноморието
                          Копнежът на британците за имот в чужбина се превърна в кошмар

Скоро и нашите разберачи ще започнат да продават, ние нали все чужденците гледаме ха-ха-ха
                          Давай смешко купувай докато има

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
                            smehurko,

Напиши твоето виждане за пазара на жилища през 2009 и 2010.
                            Абе човека не му трябва виждане, той не спекулант.Трябва му да си купи на 200 евро и вече си е избрал къде. Както и аз. Ама щот съм пич, ще си купя още на триста и двайсе.

Коментар

• Правилно г-н Смехурко, правилно!
                              Ще се опитам да наваксам с постовете, та и аз да мога да определям цените.

Първоначално изпратено от smehurko
                              Ден (около 30-ти) от очакването ми на Големият Срив. Средната цена на апартаментите в Яворов (, където аз ще се нанасям по Нова Година, когато ще купя там на 200 евро квадратния метър), за сега е 1547 евро.
                              Изобщо не се притеснявам, защото цените ще се сгромолясат и някои хора продължават да живеят в заблуда. Дори мисля, да взема към него и гараж за не повече от 500 евро. Който мисли, че няма да мога е в заблуждение. За всички да си отбележат, че идва срив, а за бъдещите комшии в Яворов да сте ми живи и здрави пък с каквото можем ще си помагаме (я бутилка олио, я захар то за това са комшиите).

Само не мога да разбера г-на Радев. Г-н Радев се заблуждава. Не се заблуждавайте г-н Радев. Вие имате хиляди левове, но тука умните хора имат хиляди постове в този форум, където ясно са казали 200 евро на квадрат. Аз затова вярвам на умните хора, дето много са писали тук, пък дори и да не са виждали на куп през живота си, които ги има г-н Радев.

Айде сполай ви.
                              Ваш Смехурко!

Коментар

• smehurko,

Напиши твоето виждане за пазара на жилища през 2009 и 2010.

Коментар

Working...
                                X