IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Радев

Радев къде го видя този спад както казваш повече от очевиден бил ? Няма такова нещо - цените на построени жилища не виждам да са спаднали , няма опашка от желаещи да продадат и да вкарат стойността - парите в банка на високи лихви. Защо ли ? Спад на цените няма и да има , има глад за финансов ресурс при строителните предприемачи при това толкова голям че риска човек да им се довери не се преглъща и това още повече засилва този глад.Това те касае най вече а не дали са паднали цените , можеш да бъдеш спокоен че предлагане на жилища в готов вид на убийственно ниски цени няма да се появи.Задачата с продажбата на зелено в същия момент е нерешима. Знаеш че с банково кредитиране по се получават нещата но него го няма , ако се възобнови веднага ще се появят желаещи да прехвърлят риска от покупка на зелено на някоя банка.Но кредитирането е въпрос на лихви а те са изключително високи нива в момента. Това е положението високите лихви са спрели строителния сектор.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
      Първоначално изпратено от Imotenbalon
      Първоначално изпратено от Negramoten
      marandi, би ли коментирал това:
      Приходите от ДДС с рекорден спад от 38% през април
      Както би казал финансовия министър - няма страшно имаме излишък 600 млн.
      Imotenbalon, би ли дал едногодишна или двугодишна прогноза за пазара на НИ и за развитието на икономиката ни?
      До 1 година не виждам някаква надежда нито за имотите нито за БВП .

Според мен няма да ни се размине балтийския срив

За по дълъг период не се наемам

Коментар

• “Катимерини”: Стари жилища в Гърция се предлагат на цени с 50% по-ниски от новопостроените

01 юни 2009 | 11:52 | Агенция "Фокус"

Атина. Стари жилища в Гърция се предлагат на цени с 50% по-ниски от новопостроените, пише гръцкият вестник “Катимерини”. В същото време данните сочат, че е сериозно търсенето на апартаменти втора употреба до 20-годишни и с площ между 70 и 100 кв.м. Показателен е фактът, че за жилище на 25 години отстъпката може да започне от 32,5% до 50% от цената на новопостроено в същия район. Това кара много купувачи да се обръщат към апартаментите втора употреба, посочва “Катимерини”.

Коментар

• Първоначално изпратено от Imotenbalon
          Първоначално изпратено от Negramoten
          Imotenbalon, би ли дал едногодишна или двугодишна прогноза за пазара на НИ и за развитието на икономиката ни?

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten

Коментар

• marandi, би ли коментирал това:

Коментар

• Първоначално изпратено от Радев
                Разгледах продажбите в imot.bg за ул. Московска. Направи ми впечаление последната обява в края на страницата. Цена на кв.м. за апартамент - 6300 евро.
                За тия явно криза няма
                И аз видях обява за апартамент над 1 милион евро в т.нар. "Гр. махала" във Варна, но човекът явно си мисли, че това е Манхатън.

Коментар

• Примера който написах с ул. Московска е прецедент за сегашния пазар. Пуснах го, ей така за да се посмеем дружно. То какво стана - вой до небето.
                  Колкото до имотите като цяло, всички виждаме какво се случва. Спада е повече от очевиден, но навсякъде ли? Желанията на някои за някакви малоумно ниски цени, също няма да ги огрее. Аз не се натискам за балонизиране. Пазара определя кой имот срува пари и кой не. За това моя таргет никога не е бил НИ по кварталите.
                  Гледах и обявите за продажби по морето. Абе то, тия имоти на първа линия море, май не са мръднали. Нищо, че повечето от тях ги построиха по-зле и от панелките.
                  Сега ме мързи да пиша, но скоро ще ви разкажа разговора ми с един брокер преди години, във връзка с имотите на добри локации.
                  До скоро.

Коментар

• Хихи

В същност цените няма да се определят от пазара. Или по-точно казано, пазара не е свободен и саморегулиращ се в момента и за в бъдеще няма да бъде. Цените зависят от това кога бизнесмените ще решат да продават, а това ще стане само след изборите когато новото правителство или ще се опита да задържи високи цени на имотите с разни облекчения и помощи или ще им позволи да се сгромолясат като не прави нищо или още по-добре въведе правила за стопанисване на имот. Примерно празен апарамент да има данък по 10 евро на кв.м. или за втори апартамнт да плащаш друг данък или пък да се смята по 20 кв.м на човек норма, за всичко отгоре - още данък.

Лично аз ако имах власт бих сложил норма от 20 кв.м. на човек и за всеки квадратен метър на който не живее човек данък от 10 евро на година. За всеки кв.м. над 30 по 20 евро, и за вски кв.м. над 50 - 50 евро. Със специални правила ще се регламентират само случаите където някои живее на две места сезонно или периодично заради работа или обучение. Никакви други изключения! Да видим тогава какви ще станат цените на жилищата.

Първоначално изпратено от De Niro
                    Първоначално изпратено от bat_lyubo
                    г-н Де Ниро,

В заключение бих добавил - съдбата на НИ ще се реши от пазара.
                    Останалите коментари са плод на опитите на различни хора да предвидят пазара.

Нека и аз направя един опит:
                    Хората, които им трябва кредит, за да си купят НИ, може просто да предпочетат да се възползват от падналите цени на автомобили (нови лизинги на 4% лихва, или втора употреба), поради, струва ми се, по-лесно смилаемите суми съпоставени с изкушение за *ново* возило, човек да си се покаже, така да се каже

Бизнесмените от друга страна са много добре наясно с понятието пазар и не биха бързали да взимат НИ за лични цели, биха изчакали според мене пазара да се коригира още, нюх все пак имат...
                    Г-н Любо,

Ще допусна че по това време сте си пийнал доста, защото поста Ви е леко казано безмислен. Мнението Ви, че не е препоръка за нищо се вижда от самото мнение, така че не беше нужен последния абзац.
                    "Съдбата на НИ ще се реши от пазара" не е много точно. Тя се решава постоянно от пазара. И в момента се решава, а не само в бъдеще. И точно на база моментния пазар се вижда какво е положението, колкото и на някои индивиди да не им изнася.

Поздрави и дано утре не Ви боли глава.

Коментар

• Първоначално изпратено от bat_lyubo
                      г-н Де Ниро,

Хората, които им трябва кредит, за да си купят НИ, може просто да предпочетат да се възползват от падналите цени на автомобили (нови лизинги на 4% лихва, или втора употреба), поради, струва ми се, по-лесно смилаемите суми съпоставени с изкушение за *ново* возило, човек да си се покаже, така да се каже

Бизнесмените от друга страна са много добре наясно с понятието пазар и не биха бързали да взимат НИ за лични цели, биха изчакали според мене пазара да се коригира още, нюх все пак имат...
                      Г-н Любо,

Ще допусна че по това време сте си пийнал доста, защото поста Ви е леко казано безмислен. Мнението Ви, че не е препоръка за нищо се вижда от самото мнение, така че не беше нужен последния абзац.
                      "Съдбата на НИ ще се реши от пазара" не е много точно. Тя се решава постоянно от пазара. И в момента се решава, а не само в бъдеще. И точно на база моментния пазар се вижда какво е положението, колкото и на някои индивиди да не им изнася.

Поздрави и дано утре не Ви боли глава.

Коментар

• г-н Де Ниро,

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции или други финансови инструменти или НИ. Мнението ми може да съдържа непроверени данни, неверни данни, и е от непрофесионален и не-експертен характер.

Първоначално изпратено от De Niro
                        Първоначално изпратено от Радев
                        Разгледах продажбите в imot.bg за ул. Московска. Направи ми впечаление последната обява в края на страницата. Цена на кв.м. за апартамент - 6300 евро.
                        За тия явно криза няма
                        Не, аз не мога да повярвам какви смешници има по форумите.
                        Колегаааа, събуди се. Или си малоумен или си заспал или си сляп или няколко от изброените едновременно.
                        Тук говорим за ИМОТИТЕ в Бг и София най-вече!!! Не за най-скъпия имот в държавата! Хахахаха. Ясно ли ти е това???

Вие си въртите гъзовете като курви с 20 години опит и пак нищо не доказвате.И да се на*ереш да постваш най-скъпите обяви, пак си смешник. Някой глупак като Вас може и за 100 000 на квадрат да пусне обява. Гледат се сделките на каква цена минават. А сделки няма. Ако нещо сега струва 1600Е пред 1 година е било 3000Е или 4000Е. Това пак е спад. И то драстичен. Това разбираш ли го?
                        А разбираш ли че хората ги интересува цяла София, а не само 1 каре. И там спада е вече към 50%. А не са почнали фалитите. Фирми с табели на 1400Е преди година сега продават същото на 600-700Е. Такива фирми мога да ти покажа поне 10.
                        Това какво е? Не е ли спад?

Ами той Хампарцумян каза пред цяла Бг, че банките няма да свалят лихвите и никой да не си прави устата, докато алчните строители не си намалят баснословните печалби. Той Ви го каза, не аз.... И Вие пак си лаете...
                        Аз не знам какво очаквате? Първанов ако искате да излезе и да каже, НИ падат, паднаха и ще падат още много!!! Това ли очаквате? Сигурен съм че и тогава няма да признаете. И как може да се надяват тези глупаци на банките, като те им се изсмяха в очите....
                        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции. Мнението ми може да съдържа непроверени

Коментар

За тия явно криза няма
                          Не, аз не мога да повярвам какви смешници има по форумите.
                          Колегаааа, събуди се. Или си малоумен или си заспал или си сляп или няколко от изброените едновременно.
                          Тук говорим за ИМОТИТЕ в Бг и София най-вече!!! Не за най-скъпия имот в държавата! Хахахаха. Ясно ли ти е това???

Вие си въртите гъзовете като курви с 20 години опит и пак нищо не доказвате.И да се на*ереш да постваш най-скъпите обяви, пак си смешник. Някой глупак като Вас може и за 100 000 на квадрат да пусне обява. Гледат се сделките на каква цена минават. А сделки няма. Ако нещо сега струва 1600Е пред 1 година е било 3000Е или 4000Е. Това пак е спад. И то драстичен. Това разбираш ли го?
                          А разбираш ли че хората ги интересува цяла София, а не само 1 каре. И там спада е вече към 50%. А не са почнали фалитите. Фирми с табели на 1400Е преди година сега продават същото на 600-700Е. Такива фирми мога да ти покажа поне 10.
                          Това какво е? Не е ли спад?

Ами той Хампарцумян каза пред цяла Бг, че банките няма да свалят лихвите и никой да не си прави устата, докато алчните строители не си намалят баснословните печалби. Той Ви го каза, не аз.... И Вие пак си лаете...
                          Аз не знам какво очаквате? Първанов ако искате да излезе и да каже, НИ падат, паднаха и ще падат още много!!! Това ли очаквате? Сигурен съм че и тогава няма да признаете. И как може да се надяват тези глупаци на банките, като те им се изсмяха в очите....

Коментар

• Разгледах продажбите в imot.bg за ул. Московска. Направи ми впечаление последната обява в края на страницата. Цена на кв.м. за апартамент - 6300 евро.
                            За тия явно криза няма

Коментар

Зад Военна академия въобще не ме интересува. Интересното е до преди нея. Кажи за района в който се затваря карето Витошка, Патриарха, Е.Георгиев и Заимов.
                              Ако е там дето си мисля, давам и 400 евра, стига да става за живеене. Само този Заимов ме смущава, генерала ли е или Стоян Заимов в Лозенец.

Коментар

• Ще ми бъде наистина интересно да видя, на каква база определяш прогнозите си. Зад Военна академия въобще не ме интересува. Интересното е до преди нея. Кажи за района в който се затваря карето Витошка, Патриарха, Е.Георгиев и Заимов. Ако ти се занимава дай прогноза и по квартали.

Първоначално изпратено от PIMP
                                Специално за радев и ивко на оборище на 1000Е ново строителство зад ВА. Ако се интересувате повече по-късно ще ви дам инфо, сега имам малко сем. ангажименти.

Коментар

Working...
                                X