IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Negramoten
    Е много го заядохте адаша То че характера му е предпоставка за заяждане е повече от ясно, но все пак може и да пробваме да се контролираме.

Въпреки че очакванията му за Софикс на 5 000 не се сбъднаха и той почти мъжки преглътна болезнената загуба (почти защото се опитваше да освободи парата като обижда наред, но все пак не мрънка много, а и не си е теглил въжето), прогнозата му за НИ на база ТА и лаг с 1 година от кралството (ако изобщо можем да допуснем, че там спада при НИ е приключил), има някаква вероятност да се изпълни, все пак зависи тази една година дали цените на НИ няма да изкопаят някое ново дъно.

Вижте при SOFIX спада, точно за една година от 1400 отиде на 250, просто фазата на отчаянието от любимата ни графика си казва думата. Така че ако и НИ се окажат толкова отчайващи /разбира се не безпричинно/, то нищо чудно този път Peter(Petar) да познае Въпреки че мен ме съмнява, защото НИ са доста по флегматични.
    Неграмотен,

Не споря дали Пешо от Немско ще познае за ръст 3-то трим 2010.
    Божа работа!

Обаче той почва да злорадства в аванс още много преди да е дошло 3-то трим 2010 и да се е сбъднала прогнозата му. И да предсказва пререгристрации и смяна на никове, което е много лицемерно на фона на реалното положение на пазара в момента, а той е спад.

А иначе ФА сочи, че пазара на НИ в ГБ и пазара на НИ в БГ с 1 година закъснение са вървели заедно, но скоро всеки ще поеме в различни посоки

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
      Първоначално изпратено от marandi
      Първоначално изпратено от Peter(Petar)

Pastir,
      Не се притеснявай. Още някой друг месец и другата година ще си смени ника ; много ловци на дъна ще бъдат изненадани през 2010г.

Техническият анализ показва, че българският пазар на НИ следва тренда в Англия с 1 година закъснение. Така че след 3-тото тримесечие на 2010 прогнозирам масова пререгистрация на никове.

P.S. Друг е въпросът, че по всичко изглежда, че данните на Nationwide няма да бъдат потвърдени от другите real estate-индекси в Англия. Примерно Hometrack и Landregistry ще го отчетат след някой друг месец.
      Ай, прочети си пак творението, а това болднатото заради червеничкото доколкото разбирам е прогноза, налЕ?
      Бай МарАнди,

той Пешо от Немско е заблуден, че знае истината и проявява глупостта непрекъсното да те коригира и да не иска да разбира чуждата гледна точка без да е необходимо да се съгласява с нея.

Аз го попитах как се отразява на ГБ пазар паническото осребряване и кеширане на имотките от ингилезите в БГ, Португалия, Франция и най-вече в Испания. Ама той много благородно си затвори очите и не коментира връщането на пари в ГБ, защото просто така му изнася.

Иначе то Пешото е голям експерт по никовете:

Това за никовете сме го чели. Що наред се е клел по форумите , не е истина.
      Ами да, наистина много бай брадъри се клеха, добре че е Пешо да ни напомни защо бай-брадърското племе е в червената книга
      Е много го заядохте адаша То че характера му е предпоставка за заяждане е повече от ясно, но все пак може и да пробваме да се контролираме.

Въпреки че очакванията му за Софикс на 5 000 не се сбъднаха и той почти мъжки преглътна болезнената загуба (почти защото се опитваше да освободи парата като обижда наред, но все пак не мрънка много, а и не си е теглил въжето), прогнозата му за НИ на база ТА и лаг с 1 година от кралството (ако изобщо можем да допуснем, че там спада при НИ е приключил), има някаква вероятност да се изпълни, все пак зависи тази една година дали цените на НИ няма да изкопаят някое ново дъно.

Вижте при SOFIX спада, точно за една година от 1400 отиде на 250, просто фазата на отчаянието от любимата ни графика си казва думата. Така че ако и НИ се окажат толкова отчайващи /разбира се не безпричинно/, то нищо чудно този път Peter(Petar) да познае Въпреки че мен ме съмнява, защото НИ са доста по флегматични.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi

Pastir,
        Не се притеснявай. Още някой друг месец и другата година ще си смени ника ; много ловци на дъна ще бъдат изненадани през 2010г.

Техническият анализ показва, че българският пазар на НИ следва тренда в Англия с 1 година закъснение. Така че след 3-тото тримесечие на 2010 прогнозирам масова пререгистрация на никове.

P.S. Друг е въпросът, че по всичко изглежда, че данните на Nationwide няма да бъдат потвърдени от другите real estate-индекси в Англия. Примерно Hometrack и Landregistry ще го отчетат след някой друг месец.
        Ай, прочети си пак творението, а това болднатото заради червеничкото доколкото разбирам е прогноза, налЕ?
        Бай МарАнди,

той Пешо от Немско е заблуден, че знае истината и проявява глупостта непрекъсното да те коригира и да не иска да разбира чуждата гледна точка без да е необходимо да се съгласява с нея.

Аз го попитах как се отразява на ГБ пазар паническото осребряване и кеширане на имотките от ингилезите в БГ, Португалия, Франция и най-вече в Испания. Ама той много благородно си затвори очите и не коментира връщането на пари в ГБ, защото просто така му изнася.

Иначе то Пешото е голям експерт по никовете:

Това за никовете сме го чели. Що наред се е клел по форумите , не е истина.
        Ами да, наистина много бай брадъри се клеха, добре че е Пешо да ни напомни защо бай-брадърското племе е в червената книга

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)

Pastir,

Коментар

Хайде пак да си помислиш, кой ползваше Nationwide и Hometrack и кой се святкаше отстрани и ги нарече "измисляци".

P.S. Избягвай да пишеш сутрин, че явно имаш проблем с изтрезняването
            Фярно, аз бях зяпондрил из тяхното НСИ - Land Registry ( който сочи годишен спад от 5.6% още, ама все тая).

И ко викаш, техническия "анализ" сочи пряка корелация между ингилизкия пазар на имотки и БГ-товския? Даже и времеви лаг бил "хванал" техничарския анализ - от 1 годинка?

Демек Q3 на 2010 шъ съ изстрелваме в БГ-ту? Ърмм ..?

Освен, че си изтрещял яко с тия свободни съчинения, друго не знам какво да ти кажа

П.П. Дори и хипотетично това да се случи за имотките в БГ, причината няма да е ингилизкия маркет. Вервай ми - хихи
            Остави, имаш желание.
            Очевидно още не си изтрезнял , след тия литературни разработки на изказването ми.

Първоначално изпратено от yerdna
            Петре,
            А според кой анализ е нормално при среден месечен доход на човек 315.06 лева един квадратен метър жилищна площ да струва средно 1021.40 лева??? Данните са от НСИ.
            Разберете най-сетне, че не може механично да пренасяш данни и методологии от развити пазари върху българския и да правиш прогнози за развието на пазара у нас въз основа на данни за Англия и Америка!
            Това което ме питаш, е обект на фундаментален, не на технически анализ. А както е известно фундаменталния анализ в България претърпя пълен провал за периода 2003-2007/2008 година, поне що се отнася до НИ. Точно поради факта, че уравнението се решаваше постоянно с неизвестни. Що народ се упражняваше в математика, не е истина.
            Неизвестни около доходите (правете разлика между доходи и заплати), около наемите, около цените и съответно доходността, около емигрантските пари, сива икономика итн.
            Какъв фундаментален анализ да правиш при липса на каквито и да е данни? Че то на Шамполион му е било по-лесно с йероглифите на Розетския Камък.
            Какви ли не формули се впрягаха, но за съжаление 5 години изводите от тях бяха грешни. Една от причините за този провал беше точно тоталната липса на информация около доходите на българина. Открай време липсва обяснение по много въпроси, свързани с доходите на българина и не случайно имаме толкова сериозен процент сива икономика.
            За какво ми е да гледам средната работна заплата в България, след като е очевидно, че няма банкер, който да ти отпусне кредит при 315 лева заплатка (нито на домакинство с 630 лева). И след като е очевидно, че не може да се вземе кредит с 315 лева заплата, значи ОЧЕВИДНО доходите са му съвсем други.
            През последните години едно единствено нещо беше сигурно, а именно че цените в България, следвайки общата световна тенденция, са се вдигнали чувствително, приблизително в рамките, указани в НСИ.

P.S. Кой какъв анализ следва, какви параметри и формули ползва, в кои държави, си е негова работа. Важното е изводът, резултатът да е верен. Със средна работна заплата в БГ,никакъв анализ не може да се започне.

Коментар

Хайде пак да си помислиш, кой ползваше Nationwide и Hometrack и кой се святкаше отстрани и ги нарече "измисляци".

Фярно, аз бях зяпондрил из тяхното НСИ - Land Registry ( който сочи годишен спад от 5.6% още, ама все тая).

И ко викаш, техническия "анализ" сочи пряка корелация между ингилизкия пазар на имотки и БГ-товския? Даже и времеви лаг бил "хванал" техничарския анализ - от 1 годинка?

Демек Q3 на 2010 шъ съ изстрелваме в БГ-ту? Ърмм ..?

Освен, че си изтрещял яко с тия свободни съчинения, друго не знам какво да ти кажа

П.П. Дори и хипотетично това да се случи за имотките в БГ, причината няма да е ингилизкия маркет. Вервай ми - хихи

Коментар

• @drakkar
                Спада започна Q3 2008, така че ако смяташ 2-3 години - края на 2010 до 2011. Ама не мисля че може да се изведе правило. Хеле пък при нашата смешна държава и манипулиран пазар.
                Във форума на инвестора има една тема с прогноза за дъно, ама личното ми мнение е че срока даден там е силно оптимистичен.

@yerdna
                От сега усещам че петър ще каже че данните на НСИ не са реални
                Което си е чиста истина - не са реални нито за заплатите нито за цените ... ама по-реални няма.
                Така е в България - псевдо-специалисти правят псевдо-прогнози за псевдо-пазара базирани на псевдо-данни

Коментар

Петре,
                  А според кой анализ е нормално при среден месечен доход на човек 315.06 лева един квадратен метър жилищна площ да струва средно 1021.40 лева??? Данните са от НСИ.
                  Разберете най-сетне, че не може механично да пренасяш данни и методологии от развити пазари върху българския и да правиш прогнози за развието на пазара у нас въз основа на данни за Англия и Америка!

Коментар

• Като заговорихте за технически анализ - при имотен балон - как е времевия интервал на спихването / от върха до най-ниската точка / отнесен към времевия интервал на надуването / от нормалните нива до върха /
                    В Бг надуването почна средата на 2003 и продължи до средата на 2008 - т.е.5 години. Съгласно изследвания в други страни преживели имотни балони / имаше една обобщаваща графика на учени от американски университет / ако приемем, че спада е почнал началото на 2009 кога пазара ще стигне най - ниската си точка - по-ниска от нормалните нива преди балона. Според мен между 2 и 3 години / 2011-2012 година /, но искам да чуя и вашето мнение.

Коментар

П.П. Иначе допреди 2-3 месеца щеше да ми издере очите, че давам за пример Nationwide и те били шматки, а па ся ги забил на челно място, па другите 2 индекса отсвирил. Та, търсенето на "доказателства" в подкрепа на к'вот' ни изнася е особено видно при някои екземпляри.

Коментар

• Ъмм,

то откакто и адвокатите взеха да хортуват за технически "анализи" и на имотките масово им се такова мамата - хихи

Аз ще си мълча, че не ми се коментират простотии

П.П. Иначе допреди 2-3 месеца щеше да ми издере очите, че давам за пример Nationwide и те били шматки, а па ся ги забил на челно място, па другите 2 индекса отсвирил. Та, търсенето на "доказателства" в подкрепа на к'вот' ни изнася е особено видно при някои екземпляри.

Чиърс на бебетата сладки

Коментар

Peter(Petar), наскоро дискутирахме, че у нас надали статистиката ще отрази въпросния бултрап, за който говориш. Най-вероятно ще се усети като временно забавяне на спада. Спомни си за беъртрапа през 2005-та, при НИ се усети само като забавяне на ръста и то с лаг от 9 месеца.

Коментар

• Като заговорихте за банкери... ето и нещо весело от мен (или тъжно за тях):

"Спират с жива верига съдия изпълнител от изваждане на семейство от имот

На 3 ноември, вторник, от 10.30, в гр.Варна, ж.к. „Чайка", ще се проведе първата жива верига срещу принудително извеждане на семейство от съдия-изпълнител. Живата верига е първата в България, която се организира от „Организация за обществена самозащита-ЕДНО". "Ние сме против грабителското поведение на банките и няма да допуснем нито един имот на български гражданин да бъде отнет от банка. Ще браним всяко едно обезпечение - къща, апартамент, предприятие, хладилник с цената на живота си, но няма да позволим на чуждестранните банки да изземват собствеността на българските граждани и фирми", заявяват от организацията. Кредитът е бил сключен с Пръва Инвестиционна Банка, продаден е от съдия-изпълнител на подставено лице на безценица/40% от пазарната стойност/.

Според юристите на организацията сделката е нищожна, сезирани са комтетентните органи и до приключването на следствието нямат право да продват имота и да предават владението. Семейството има и други проблеми, като жената е болна от левкимия, има десет годишно дете и е недопустимо според протестиращите възрастна майка да бъде изгонена пред зима. "

http://news.varna24.bg/117100.html

Коментар

• В кой сегмент от пазара в Англия са се покачили цените?!

Нещо свързано да има с бонусчетата на банкерите?
                              SapFiConsultant.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                                Първоначално изпратено от luboil
                                Първоначално изпратено от Pastir
                                Първоначално изпратено от luboil
                                Срамота, как може в София, до Дондуков да продават тухлата на 860 кинта?

http://www.topimot.com/index.php?go=showad&id=247980

Тези хора не ги ли е срам да продават на безценица?
                                Те не знаят ли, че в Англия има ръст от 2%?

Ами за ръста на БГ икономиката от 0,5% не са ли чували?

А бе хора, Вие сте луди, я го пускайте апартамента на 3000 кинта, ще го лапнат кат топъл хляб
                                В тоя форум не знам дали има човек, изписал повече общи приказки от тебе.

Земи се спри малко.
                                Не знам да има по-конкретна информация от тази която дават обявите.

Ти ако си мислиш нещо друго значи имаш проблем, но това си е твоя работа, не ти се бъркам. Ти ако искаш вярвай на общите приказки, които ги смяташ за конкретни, ако искаш вярвай на конкретните обяви, които ги мислиш за обща информация.
                                Мдааа, не е първия нито последния, дето ти го казва това.
                                Ама нали трябват и смешници по форумите, че иначе скука

Благодаря ти Веско,
                                подрепата ти е отбелязана надлежно

П.П. Нищо не казваш за общите приказки за 860 кинта до Президента

Коментар

Working...
                                X