Първоначално изпратено от winner
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Negramoten
-
Жилищата в София и Пловдив поевтинели с около 17% за година
22.10.2009 15:08
Спад от близо 17% на цените на жилищата в София и Пловдив през третото тримесечие на 2009 г. спрямо същия период на миналата година отчита нов пазарен индекс на Райфайзен Имоти.
Нивото на индекса за София за третото тримесечие от 127 пункта показва, че средните пазарни цени, на които се реализират сделки на жилищата в столицата, са спаднали с 16%, или 25 пункта, спрямо третото тримесечие на 2008 г., когато индексът е 152 пункта. За столицата индексът обобщава движението на средните цени за различните райони и типове жилищни имоти. Средните продажни цени към третото тримесечие на тази година са на нивата от края на 2007 г. и началото на 2008 г., като те са достигнали своя връх през третото тримесечие на 2008 г.
Индексът на средните цени в нежилищния сектор (офиси, търговски площи, складове, магазини) в столицата през третото тримесечие е 111 пункта, като това представлява годишен спад от 26% (38 пункта). Средните пазарни цени на офисите и търговските площи са достигнали най-високите си нива през четвъртото тримесечие на миналата година.
В Пловдив средните пазарни цени на продажба на жилищните имоти към третото тримесечие на настоящата година са намалели със 17%, или 28 пункта, спрямо същия период на 2008 г. Към момента в Пловдив средните цени също са близки до нивата от края на 2007 г. и началото на 2008 г., като те са достигнали своя връх отново през третото тримесечие на миналата година.
Индексът се базира на данни за реално сключени сделки по продажна цена в различните пазарни сегменти, като се използват изследвания на Райфайзен Имоти, официални данни на Националния статистически институт, Националното сдружение недвижими имоти и други източници на пазарна информация.
Утре предстои да бъдат оповестени и данните на НСИ за пазарните цени на жилищата в страната за третото тримесечие.
Кликнете върху изображенията, за да ги видите в пълен размер
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от Peter(Petar)Хаха,
Най-се кефя да гледам, как сривльовската коалиция се мобилизира и взаимно се подкрепя. Така наистина ми харесват, издава не само колективен дух и борбеност, но и желание да се попълнят пропуски в образованието. Може би очакват да взема един по един да ги оборвам, а след това да им представя готов отговор, кога ще се обърне тренда, кога ще отчете НСИ на годишна база плюс.
Пръв все пак се усети Неграмотен, че не може с 1 показател да се излиза с готовия извод (най-вероятно в очакване да чуе нещо за други показатели). За което разбира се заслужава похвала. Не съм толкова наивен, че да публикувам анализи в анонимен форум, белкем безработни инжинери и великотърновски спамъри ги анализират.
Но за фантазията с 5000 SOFIX откровено заслужава мъмрене. Явно не се е отървал от способността да си измисля факти и на тяхна база да пуска разработки. Кога аджеба съм прогнозирал 5000 Софикс?
Съжалявам маранди, че се чувстваш пренебрегнат, но към тоя момент най-ми е интересен Любчо. В момента той ме развлича най-добре.
За SOFIX 5000 разбира се че преувеличих, просто да засиля факта, че докато другите кешираха, за да намалят загубите, ти реагира първосигнално и разбира се си понесе загубите... а след това за известен период стана още по-заядлив... надявам се си спомняш.
Прекалено лично ги приемаш нещата. Нито егото ми е толкова силно, нито нещо си ме засегнал.Признавам си известно време ме дразнеха спекулациите ти относно миналото на фамилията ми. Но его не си ми засягал.
Близките ми и приятелите ме определят като доста отстъпчив и компромисна фигура. Спрямо непознати това не е точно така. Особено, ако тръгнат с рогата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от winnerПървоначално изпратено от panther................... че данните на НСИ не са реални
Което си е чиста истина - не са реални нито за заплатите нито за цените ... ама по-реални няма.
Така е в България - псевдо-специалисти правят псевдо-прогнози за псевдо-пазара базирани на псевдо-данни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar)Техническият анализ показва, че българският пазар на НИ следва тренда в Англия с 1 година закъснение. Така че след 3-тото тримесечие на 2010 прогнозирам масова пререгистрация на никове.
P.S. Друг е въпросът, че по всичко изглежда, че данните на Nationwide няма да бъдат потвърдени от другите real estate-индекси в Англия. Примерно Hometrack и Landregistry ще го отчетат след някой друг месец.
Моята прогноза за Q3 2010 е 1000 лв./кв.
П.П. Като бонус ще дам и прогноза за Q3 2011 г. - 800 лв./кв.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от winnerПървоначално изпратено от panther................... че данните на НСИ не са реални
Което си е чиста истина - не са реални нито за заплатите нито за цените ... ама по-реални няма.
Така е в България - псевдо-специалисти правят псевдо-прогнози за псевдо-пазара базирани на псевдо-данни
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от Peter(Petar)Хаха,
Най-се кефя да гледам, как сривльовската коалиция се мобилизира и взаимно се подкрепя. Така наистина ми харесват, издава не само колективен дух и борбеност, но и желание да се попълнят пропуски в образованието. Може би очакват да взема един по един да ги оборвам, а след това да им представя готов отговор, кога ще се обърне тренда, кога ще отчете НСИ на годишна база плюс.
Пръв все пак се усети Неграмотен, че не може с 1 показател да се излиза с готовия извод (най-вероятно в очакване да чуе нещо за други показатели). За което разбира се заслужава похвала. Не съм толкова наивен, че да публикувам анализи в анонимен форум, белкем безработни инжинери и великотърновски спамъри ги анализират.
Но за фантазията с 5000 SOFIX откровено заслужава мъмрене. Явно не се е отървал от способността да си измисля факти и на тяхна база да пуска разработки. Кога аджеба съм прогнозирал 5000 Софикс?
Съжалявам маранди, че се чувстваш пренебрегнат, но към тоя момент най-ми е интересен Любчо. В момента той ме развлича най-добре.
За SOFIX 5000 разбира се че преувеличих, просто да засиля факта, че докато другите кешираха, за да намалят загубите, ти реагира първосигнално и разбира се си понесе загубите... а след това за известен период стана още по-заядлив... надявам се си спомняш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от panther................... че данните на НСИ не са реални
Коментар
-
Хаха,
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenХмм накара ме да се замисля и да проумея, че неговата прогноза няма нищо общо с ТА. Той нарича ТА някаква несъществуваща връзка между Бълария и Англия
Наздраве!
ама вчера като му прочетох дивотията, не ми коментираше, колко безумия е написал в едно изречение, с цел да се напрайка на умничък
Чиърс, да взема да сръбна, че трезвен хич не мога да следя мисълта на моя приятел Пешо Немския - хихи
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от marandiПървоначално изпратено от Negramoten
Но може да нацели дъното, ако изскочат няколко предпоставки ускоряващи копаенето на дъното, но тогава жална ни майка...
Ще си сипна още едно, та дано му разбера "гениалните" прозрения - хихи
Чиърс!
Хмм накара ме да се замисля и да проумея, че неговата прогноза няма нищо общо с ТА. Той нарича ТА някаква несъществуваща връзка между Бълария и Англия
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Negramoten
Но може да нацели дъното, ако изскочат няколко предпоставки ускоряващи копаенето на дъното, но тогава жална ни майка...
Ще си сипна още едно, та дано му разбера "гениалните" прозрения - хихи
Чиърс!
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от marandiПървоначално изпратено от NegramotenЕ много го заядохте адаша
... прогнозата му за НИ на база ТА и лаг с 1 година от кралството, има някаква вероятност да се изпълни, ...
.. то нищо чудно този път Peter(Petar) да познае
Ама, се пощя по Русата кратуна и не мо'а си отговоря на следните въпроси:
- как го е прайкал тоя техничарски "анализ" ( по кой метод? );
- щом в ЮКей имотките са вързани към паунд, а в БГ имотките са към левец ( респективно ойро ), откъде па я измисли и тая точна корелация и времеви лаг на база тоя анализ като двете валути са плаващи една към друга?
Демек сравнява ябълки и круши и извежда пряка корелация за карфиола??
Офф ... не издържам, ще се изруся вече
Ай, чиърс на бебетата - хихи
- демографски показатели;
- валути;
- обем;
- поскъпване по време на надуването;
- абе направо няма нищо общо
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от luboilПървоначално изпратено от NegramotenЕ много го заядохте адаша То че характера му е предпоставка за заяждане е повече от ясно, но все пак може и да пробваме да се контролираме.
Въпреки че очакванията му за Софикс на 5 000 не се сбъднаха и той почти мъжки преглътна болезнената загуба (почти защото се опитваше да освободи парата като обижда наред, но все пак не мрънка много, а и не си е теглил въжето), прогнозата му за НИ на база ТА и лаг с 1 година от кралството (ако изобщо можем да допуснем, че там спада при НИ е приключил), има някаква вероятност да се изпълни, все пак зависи тази една година дали цените на НИ няма да изкопаят някое ново дъно.
Вижте при SOFIX спада, точно за една година от 1400 отиде на 250, просто фазата на отчаянието от любимата ни графика си казва думата. Така че ако и НИ се окажат толкова отчайващи /разбира се не безпричинно/, то нищо чудно този път Peter(Petar) да познае Въпреки че мен ме съмнява, защото НИ са доста по флегматични.
Не споря дали Пешо от Немско ще познае за ръст 3-то трим 2010.
Божа работа!
Обаче той почва да злорадства в аванс още много преди да е дошло 3-то трим 2010 и да се е сбъднала прогнозата му. И да предсказва пререгристрации и смяна на никове, което е много лицемерно на фона на реалното положение на пазара в момента, а той е спад.
А иначе ФА сочи, че пазара на НИ в ГБ и пазара на НИ в БГ с 1 година закъснение са вървели заедно, но скоро всеки ще поеме в различни посоки
Истината е, че само байбрадърите се покриха. Joan най-дълго остана, но само докато можеше да отрича, че има спад. Докато сривльовците си пишат тук още откакто балона започна да се надува, дори първия сривльо е добре познатия на всички Мариян Йорданов, открил темата за свърхнадценените имоти точно в началото на балона.
Просто не му се вързвай на селските провокации, защото по този начин му галиш злобата и така няма шанс скоро да се отърве от нея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenЕ много го заядохте адаша
... прогнозата му за НИ на база ТА и лаг с 1 година от кралството, има някаква вероятност да се изпълни, ...
.. то нищо чудно този път Peter(Petar) да познае
Ама, се пощя по Русата кратуна и не мо'а си отговоря на следните въпроси:
- как го е прайкал тоя техничарски "анализ" ( по кой метод? );
- щом в ЮКей имотките са вързани към паунд, а в БГ имотките са към левец ( респективно ойро ), откъде па я измисли и тая точна корелация и времеви лаг на база тоя анализ като двете валути са плаващи една към друга?
Демек сравнява ябълки и круши и извежда пряка корелация за карфиола??
Офф ... не издържам, ще се изруся вече
Ай, чиърс на бебетата - хихи
Коментар
Коментар