IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско
    Първоначално изпратено от luboil
    Обявите за НИ са написани "закодирано" и трябва да ги разкодираш, защото на първо четене се оказва, че не са това, което пише.
    Та обявите се пишат така, че да привличат внимание и сме се нагледали на всякакви номера и несъответствия.
    Единия от тези номера е със общите части.
    Защото едно е да плащаш примерно 80+15, друго е 80+30.
    Брава!
    На прага на две години писане на празни приказки, почна да ти светва, че обявите са само първоначален ориентир за предлагането и показват по-скоро желания.
    Затова и никой не коментира съборетината на "Дондуков". Всъщност последно коментирах глупавите ти рекламки преди около 8 месеца за няква къща на Ченгене баир по 500 евра
    Ти ако сам не можеш да си вадиш изводите от обявите, значи трябва някой като мен да ти помага. И ще ти помогна: В обявите се крие голяма информация и ако можеш да я разчиташ правилно, а не да се подвеждаш, картината на пазара на НИ ти става много по-ясна от празните анализи, които правиш

Иначе мисля, че съм бил абсолютно категоричен, че манипулациите и триковете на брокерите са безкрайни и то все в ощърб на купувачите, защото те печелят от по-висока цена и така изкривяват пазара нагоре.

Та за Дондуков какво каза?
    Е да, в сравнение с твоето кими в много широкия център на Варна е наистина съборетина.

Нищо не коментираш, защото няма какво да кажеш!

Коментар

• Нещо не разбирам, като купуваш гледаш цената като цяло, гледаш чистата площ, зашото там ще живееш, а общите части ги гледаш по-субективно, защото много не те е грижа, дали коридора в мазето е малко по-широк, т.е. за общите части си изграждаш някакво общо впечатление.

Относно измамите на строителя, то сигурно е възможно да изкара и някакъв фалшив план, но защо да го прави, когато може да прецениш, че не си струва да плащаш 30% общи части и да отидеш в съседния блок. При такава манипулация, единствено по-ниската цена на кв.м. може да те подлъже, но ме съмнява някой да купува без да сравнява чистата площ...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
        Обявите за НИ са написани "закодирано" и трябва да ги разкодираш, защото на първо четене се оказва, че не са това, което пише.
        Та обявите се пишат така, че да привличат внимание и сме се нагледали на всякакви номера и несъответствия.
        Брава!
        На прага на две години писане на празни приказки, почна да ти светва, че обявите са само първоначален ориентир за предлагането и показват по-скоро желания.
        Затова и никой не коментира съборетината на "Дондуков". Всъщност последно коментирах глупавите ти рекламки преди около 8 месеца за няква къща на Ченгене баир по 500 евра

Коментар

• Първоначално изпратено от winner
          Първоначално изпратено от luboil
          Първоначално изпратено от winner
          ...
          Мистър Винеров,

имам един практически въпрос и тъй като си по-навътре в нещата може би ще отговориш. Без ирония.

Как може да разбереш колко наистина са общите части или трябва да се довериш на строителя/инвеститора при ново или нот.акт при старото?
          Поздрави на читавата част от брокерското съсловие Другите да го...
          Да, обявите са реклама и понякога достоверността им е ограничена до телефона на подателя.
          С общите части няма никакъв номер и няма начин да бъдеш заблуден. При новото строителство искай да видиш таблицата с площообразуването. Там си пише всичко в проценти и в квадрати. При старото е по-сложно защото в актовете пише само застроената площ, а общите части са посочени в процент. Ако искаш да разбереш колко са, трябва да отидеш в общината и да поровиш в документацията на сградата. В някои нотариални актове на нови апартаменти общите части се описват в проценти и в квадрати, но не е честа практика. Строителят не може самоволно да увеличи или намали общите части, без да разбута конструкцията. Все пак сградата е триизмерна с предварително известни габаритни размери. Нито пък има някакъв икономически интерес от това. Разходът му е един и същ, продажната цена също.
          Не ме мисли за много мнителен, ама все пак тази таблица не може ли да се изманипулира? С пари всичко става. Не може ли сградата да кажем има реално 300 кв. общи, а строителя да продава на документ 400 кв без да разбутва сградата, като съответно си е платил където трябва за документната измама?
          Благодаря ти за разяснението.
          За старото, то в повечето случаи се продава на чжп, без общи, така мисля.
          Поздрави!
          П.П. Нещо от твоята практика да ти се е случвало проблем с ОЧ?

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
            ...
            Мистър Винеров,

имам един практически въпрос и тъй като си по-навътре в нещата може би ще отговориш. Без ирония.

Как може да разбереш колко наистина са общите части или трябва да се довериш на строителя/инвеститора при ново или нот.акт при старото?
            Да, обявите са реклама и понякога достоверността им е ограничена до телефона на подателя.
            С общите части няма никакъв номер и няма начин да бъдеш заблуден. При новото строителство искай да видиш таблицата с площообразуването. Там си пише всичко в проценти и в квадрати. При старото е по-сложно защото в актовете пише само застроената площ, а общите части са посочени в процент. Ако искаш да разбереш колко са, трябва да отидеш в общината и да поровиш в документацията на сградата. В някои нотариални актове на нови апартаменти общите части се описват в проценти и в квадрати, но не е честа практика. Строителят не може самоволно да увеличи или намали общите части, без да разбута конструкцията. Все пак сградата е триизмерна с предварително известни габаритни размери. Нито пък има някакъв икономически интерес от това. Разходът му е един и същ, продажната цена също.

Коментар

...
              Мистър Винеров,

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
                Хаха,
                Най-се кефя да гледам, как сривльовската коалиция се мобилизира и взаимно се подкрепя. Така наистина ми харесват, издава не само колективен дух и борбеност, но и желание да се попълнят пропуски в образованието.
                Съжалявам маранди, че се чувстваш пренебрегнат, но към тоя момент най-ми е интересен Любчо. В момента той ме развлича най-добре.
                Ха ха ха,

Пешо, много "постни" са ти радостите, бива ли тъй?

А до това кой кого развлича, аз ще ти кажа с какво ти ме развличаш:

как благородно извърташ очи и не отговаряш на елементарните въпроси, а колкото са по простички въпросите, толкова по трудно ти става да отговориш, защото истината е простичка.

П.П. Ама голям смях падна с твоя технически анализ на пазара на НИ в ГБ и БГ.

Аи весела неделя ти пожелажам. За мен със сигурност е весела, при мен купона е нонстоп и докога ще продължи не знам.

Коментар

Първоначално изпратено от bate Goiko

Петер(Петар) дай една прогнозка за средна цена в София на кв.м. за Q3 2010 г. ?
                  Моята прогноза за Q3 2010 е 1000 лв./кв.

П.П. Като бонус ще дам и прогноза за Q3 2011 г. - 800 лв./кв.
                  Питаш ме за прогноза.
                  Нека го кажем така. След излизането на данните за Q3 2010 г. и последните илюзии на най-закоравелите "ловци на дъна" ще се разсеят.

И аз ще пусна един бонус за 2011г. Пак ще има доста анализи на P/E и пак ще има много чудене. Форумите за имоти (най-вече на инвестора и на имоти.нет) отново ще са пълни с анализатори, много нови никове итн.
                  А как ще коментираш, че на Дондуков се предлага по 860 евро/квадрата? И то сега!
                  Доколкото разбирам, според теб Q3 на 2010 вече ще има ръст, което значи ще дъното трябва да е някъде лятото догодина.
                  Прогнозата ти е смела!
                  Може ли и малко да конкретизираш тогава: спрямо сегашните нива с колко още ще падат цените до лятото и за Q3 какъв ще е ръста? Ако може на годишна база.

Предполагам това са много лесни въпроси за теб, тъй като както казваш ТА казва, че НИ в БГ следват с една година НИ в ГБ.
                  Значи за БГ имотите всичко вече е предначертано

Коментар

Съжалявам, че архивът на imoti.net преди 2006г не се пази. Не можеш да си представиш какъв грандиозен скандал си бяхме спретнали с Joan. Това тук са някакви дразги от детската градина. След това не може да не си забелязал, колко добри са ни отношенията .

Ако си възприел някои мои изказвания в миналото като желание за конфронтация, то сега те уверявам, че няма такова нещо.
                    Две от най-здравите ми приятелства още от училище са с хора, които "пребих"...

Аз съм много честолюбив и лесно се обиждам, но не съм злопаметен

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko

Петер(Петар) дай една прогнозка за средна цена в София на кв.м. за Q3 2010 г. ?
                      Моята прогноза за Q3 2010 е 1000 лв./кв.

П.П. Като бонус ще дам и прогноза за Q3 2011 г. - 800 лв./кв.
                      Питаш ме за прогноза.
                      Нека го кажем така. След излизането на данните за Q3 2010 г. и последните илюзии на най-закоравелите "ловци на дъна" ще се разсеят.

И аз ще пусна един бонус за 2011г. Пак ще има доста анализи на P/E и пак ще има много чудене. Форумите за имоти (най-вече на инвестора и на имоти.нет) отново ще са пълни с анализатори, много нови никове итн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                        Първоначално изпратено от Peter(Petar)
                        Адаш,
                        Прекалено лично ги приемаш нещата. Нито егото ми е толкова силно, нито нещо си ме засегнал. Известно време си признавам, че ме дразнеха спекулациите ти относно миналото на фамилията ми. Но его не си ми засягал.
                        Близките ми и приятелите ме определят като доста отстъпчив и компромисна фигура. Спрямо непознати това не е точно така. Особено, ако тръгнат с рогата.
                        Явно грешно съм те преценил. Все пак близките ти по-добре ще те определят от мен А за един юрист е добре да може да бъде отстъпчив и да прави компромиси, когато е необходимо.

За миналото на семейството ти - извинявам се. Понякога (доста често) не си меря приказките!

Поздрави.
                        Съжалявам, че архивът на imoti.net преди 2006г не се пази. Не можеш да си представиш какъв грандиозен скандал си бяхме спретнали с Joan. Това тук са някакви дразги от детската градина. След това не може да не си забелязал, колко добри са ни отношенията .

Ако си възприел някои мои изказвания в миналото като желание за конфронтация, то сега те уверявам, че няма такова нещо.

Коментар

Първоначално изпратено от Negramoten
                          16 на годишна база. Не се сещам къде точно я гледах, май беше в Инвестора, но не съм сигурен. Виж в сайта на Райфайзен дали я няма, че ме мързи да я търся. И без това не съм много фен на графиките.
                          Да, на годишна база било, а НСИ ги дава 33%. Да ти кажа спада според мен за София е по-близо до 33 отколкото до 16, но знае ли човек
                          Те тука е http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=88636
                          Мерси!

Коментар

Адаш,
                            Прекалено лично ги приемаш нещата. Нито егото ми е толкова силно, нито нещо си ме засегнал. Известно време си признавам, че ме дразнеха спекулациите ти относно миналото на фамилията ми. Но его не си ми засягал.
                            Близките ми и приятелите ме определят като доста отстъпчив и компромисна фигура. Спрямо непознати това не е точно така. Особено, ако тръгнат с рогата.
                            Явно грешно съм те преценил. Все пак близките ти по-добре ще те определят от мен А за един юрист е добре да може да бъде отстъпчив и да прави компромиси, когато е необходимо.

За миналото на семейството ти - извинявам се. Понякога (доста често) не си меря приказките!

Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                              16 на годишна база. Не се сещам къде точно я гледах, май беше в Инвестора, но не съм сигурен. Виж в сайта на Райфайзен дали я няма, че ме мързи да я търся. И без това не съм много фен на графиките.
                              Да, на годишна база било, а НСИ ги дава 33%. Да ти кажа спада според мен за София е по-близо до 33 отколкото до 16, но знае ли човек
                              Те тука е http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=88636

Коментар

• От началото на годината до сега СПАДА е с 40-60%, а при някои имоти той достига и 70%. За какво повишение на цената на имотите си драпате езиците, след като и в САЩ спада продължава да се задълбочава???

Коментар

Working...
                                X