IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца
    Наблюденията показват, че много малко хора се вълнуват от "добрите практики" за кредитиране и потъват в дългове на максимума, позволен от банките. Тези отиват и купуват, без да се замислят особено за следващите и две години напред, и в крайна сметка те определят цените. Средния рамер на отпуснатите ипотеки е около 35000 - 40000Е. Останалото е самоучастие, което преди идваше от продажба на други имоти - стар в София или голям град извън София или кредитиране на 100%. В момента пазарът е ограничен, а кредит на 100% - няма. Е, в тоя момент сумата от 50000 лв самоучастие се оказва колосална за средния офисен плъх. Обаче останалите 40000Е от банката би ги взел при първа възможност. Хич не се заблуждавайте.
    Абсолютно вярно, съгласен съм - и взимайки ги, си слага сам въжето на шията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
      А кой гарантира 30 години че двамата ще имат такава работа или пък че няма да се разведат.А дали ще са живи?Въобще трябва наистина да си пълен идиот за да теглиш кредит за 30 години.
      Бат Пешо, точно по тази логика хората си ги вземаха. Всичко веднага. След 30 години я камилата, я камиларя. Виж само колко неща се промениха за последните 30.
      Ти по-добре разкажи как продаде имотеца наскоро. Че тук едни теоретици ги търгуват кат ДЗР

Коментар

• Наблюденията показват, че много малко хора се вълнуват от "добрите практики" за кредитиране и потъват в дългове на максимума, позволен от банките. Тези отиват и купуват, без да се замислят особено за следващите и две години напред, и в крайна сметка те определят цените. Средния рамер на отпуснатите ипотеки е около 35000 - 40000Е. Останалото е самоучастие, което преди идваше от продажба на други имоти - стар в София или голям град извън София или кредитиране на 100%. В момента пазарът е ограничен, а кредит на 100% - няма. Е, в тоя момент сумата от 50000 лв самоучастие се оказва колосална за средния офисен плъх. Обаче останалите 40000Е от банката би ги взел при първа възможност. Хич не се заблуждавайте.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
          Първоначално изпратено от индианеца
          Първоначално изпратено от yerdna
          Петре,
          А според кой анализ е нормално при среден месечен доход на човек 315.06 лева един квадратен метър жилищна площ да струва средно 1021.40 лева??? Данните са от НСИ.
          Разберете най-сетне, че не може механично да пренасяш данни и методологии от развити пазари върху българския и да правиш прогнози за развието на пазара у нас въз основа на данни за Англия и Америка!
          yerdna,
          средната заплата на белите яки в София е 1000-1200 лв. Това са над 2000 лв на домакинство, което прави кредити по 40000-50000 Е достъпни за тях, дори и при сегашните критерии. Просто не искат да купуват и чакат или не искат да купуват малки жилища, а търсят по-големи...
          Вожде,
          Кредит 50 000 Евро при годишна лихва 10% и срок на изплащане 30 години означава месечна вноска от 438.95 Евро или 858.51 лева. Тоест, такъв кредит е достъпен за домакинство с месечен доход от 2575.53 лева (вноската е 1/3 от нетния месечен доход).
          Тук оставяме настрана факта, че трябва да си пълен идиот, за да теглиш такъв кредит, защото за 30 години ще изплатиш на банката над 3 пъти повече, отколкото си получил.
          Ако не те мързи, поразрови се в моите постове - някъде бях направил една сметка какъв ипотечен кредит могат да си позволят двама млади, всеки от които е с 2000 лева брутна заплата, ако се спазват всички добри практики при кредитирането. Сумата беше смешна - нещо от рода на 36 000 Евро.
          А кой гарантира 30 години че двамата ще имат такава работа или пък че няма да се разведат.А дали ще са живи?Въобще трябва наистина да си пълен идиот за да теглиш кредит за 30 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
            Първоначално изпратено от Peter(Petar)
            Хаха,
            Най-се кефя да гледам, как сривльовската коалиция се мобилизира и взаимно се подкрепя. Така наистина ми харесват, издава не само колективен дух и борбеност, но и желание да се попълнят пропуски в образованието. Може би очакват да взема един по един да ги оборвам, а след това да им представя готов отговор, кога ще се обърне тренда, кога ще отчете НСИ на годишна база плюс.

Пръв все пак се усети Неграмотен, че не може с 1 показател да се излиза с готовия извод (най-вероятно в очакване да чуе нещо за други показатели). За което разбира се заслужава похвала. Не съм толкова наивен, че да публикувам анализи в анонимен форум, белкем безработни инжинери и великотърновски спамъри ги анализират.
            Петърчо,

трай баба за хубост

Лично с твоя ПР не съм се занимавал, ама по преди правеше впечатление на сериозно момче, ся нещо искаш да "олекваш" ли ..., не знам?

Пак ти давам жокер, не говори за имотки от позицията на адвокатин, штотоу двете неща се изключват, ако не си участник на пазарЯ. По-малко ще се излагаш, мойто момче.

П.П. Няма да ти натяквам за "ТА" на пазарЯ в БГ и ЮКей и "корелацията", няма да ти натяквам и за испанския пазар, за който млъкна при твоя прогноза 7%, а то държавната им статистика отчете 8.7% = 25% грешка или за "платото" в БГ = на 30% спад.

Просто, като си решил да си адвокатин, стой си такъв, че решиш ли да "мръднеш" малко от това амплоа и ръсиш големи простотии, мойто момче. Седи мирен и гледай мача. С "хобита" вещно право не става като ти куцат елементарни икономически познания, налЕ?

Ай, със здраве ( не че ще ме разбереш правилно ), щото си комплексарче нещо, ама да си жив и здрав!

П.П.П. Т'ва болднатото сякаш издава наченки на болен мозък, за да го кажеш точно сега и по този начин предвид моментната ситуация. Не знам дали живееш на Юпитер, ама ние живеем в БГ-ту.
            Хи хи,

Лицето маранди преживява истинска лична драма, затова че прогнозите ми за Англия, Испания и Германия са се сбъднали в миналото. Чак сън не го лови и става в 1.30 през нощта, да си излива мъката по форумите. Винаги съм апелирал, да не се превръща форума в кошче за душевни отпадъци. За това си има блогове ; ти нали с тая цел си направи блога - да дадеш гласност на някои твои душвени мъки и терзания.

Орева орталъка затова, че прогнозата ми за Англия отбеляза отклонение от 1,7% на годишна база, а в Испания цели 0,3% . Прогнозата ми за Испания беше за 8%, а данните показаха 7,7% спад на годишна база
            http://www.ine.es/daco/daco42/ipv/ipv0209.pdf
            С 0,3 % съм объркал, а той пищи, квичи, драска по форуми, а от скоро пише брошурки в блога си. Хубаво те е научил 50-годишния ти батко (нали 15 години ви беше разликата), винаги да се бориш, да не пускаш аванта на никой, дори и за 0,3%, та ако ще и да ставаш за смях.

И в заключение: останал си с някакво погрешно впечатление, че драсканиците ти представляват някакъв интерес за мен. Преди време действително ме развличаше, но впоследствие даде безброй доказателства за психична неуравновесеност, за семейни драми и тактично реших да не човъркам. Вместо да констатираш, че си претърпял фиаско за Англия, Испания и Германия, ти избра погрешния път. Нито щях да ти го натяквам, нито нещо (в това отношение silistra ти написа, как са се развили нашите отношения във форума, ама явно не си се впечатлил).

Коментар

Петре,
              А според кой анализ е нормално при среден месечен доход на човек 315.06 лева един квадратен метър жилищна площ да струва средно 1021.40 лева??? Данните са от НСИ.
              Разберете най-сетне, че не може механично да пренасяш данни и методологии от развити пазари върху българския и да правиш прогнози за развието на пазара у нас въз основа на данни за Англия и Америка!
              yerdna,
              средната заплата на белите яки в София е 1000-1200 лв. Това са над 2000 лв на домакинство, което прави кредити по 40000-50000 Е достъпни за тях, дори и при сегашните критерии. Просто не искат да купуват и чакат или не искат да купуват малки жилища, а търсят по-големи...
              Вожде,
              Кредит 50 000 Евро при годишна лихва 10% и срок на изплащане 30 години означава месечна вноска от 438.95 Евро или 858.51 лева. Тоест, такъв кредит е достъпен за домакинство с месечен доход от 2575.53 лева (вноската е 1/3 от нетния месечен доход).
              Тук оставяме настрана факта, че трябва да си пълен идиот, за да теглиш такъв кредит, защото за 30 години ще изплатиш на банката над 3 пъти повече, отколкото си получил.
              Ако не те мързи, поразрови се в моите постове - някъде бях направил една сметка какъв ипотечен кредит могат да си позволят двама млади, всеки от които е с 2000 лева брутна заплата, ако се спазват всички добри практики при кредитирането. Сумата беше смешна - нещо от рода на 36 000 Евро.

Коментар

Петре,
                yerdna,
                Добре бе, дори наистина средната да е около 1000, то общият семеен доход стига към 2000-2500. Каква част от тия са приемлива месечна вноска? Не повече от 500-600, а с моментните лихвени равнища... леко не излиза сметката.

Коментар

• Бате Пешо

В един форум някой беше писал що е щастие. Да отидеш да бачкаш в Ю Кей и да си намериш мазе в което да спиш за да не плащаш наем , да бачкаш половин година , с парите да купиш кола с десен волан и да се прибереш в БГ и за един месец да издухаш и другите пари.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                    Петре,
                    yerdna,

Коментар

• Бате Пешо

Ноември миналата година достътъчно прясно ли е ако си продал имот , и какво толкова му е процесното на продажбата на някакйъв апартамент да кажем !Процеса е после с парите...харчат се , харчат и свършват.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• ...

На раздаващите разрешителните пък съвсем няма да им хареса , ама тези са си за обследване на доходите и най вече имотите им.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• А бе пичове тука май теоретиците брокерите и купувачите са доста.Питам някой в последните три години продавал ли е имот?Щото аз съм и ако се интересувате мога да ви разкажа от собствен опиткакво се случва.Да оставим брокитата на страна те не продават техни имоти и освен за комисиона им дреме за другото.Мога да ви опиша целия процес подробно.

Коментар

• winner

Такса , такса...време е за солидна такса на квадратен метър застроена площ , обаче на сривльовците не им харесва понеже смятат че цените ще се повишат от нея.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
                              Хаха,
                              Най-се кефя да гледам, как сривльовската коалиция се мобилизира и взаимно се подкрепя. Така наистина ми харесват, издава не само колективен дух и борбеност, но и желание да се попълнят пропуски в образованието. Може би очакват да взема един по един да ги оборвам, а след това да им представя готов отговор, кога ще се обърне тренда, кога ще отчете НСИ на годишна база плюс.

Пръв все пак се усети Неграмотен, че не може с 1 показател да се излиза с готовия извод (най-вероятно в очакване да чуе нещо за други показатели). За което разбира се заслужава похвала. Не съм толкова наивен, че да публикувам анализи в анонимен форум, белкем безработни инжинери и великотърновски спамъри ги анализират.
                              Петърчо,

трай баба за хубост

Лично с твоя ПР не съм се занимавал, ама по преди правеше впечатление на сериозно момче, ся нещо искаш да "олекваш" ли ..., не знам?

Пак ти давам жокер, не говори за имотки от позицията на адвокатин, штотоу двете неща се изключват, ако не си участник на пазарЯ. По-малко ще се излагаш, мойто момче.

П.П. Няма да ти натяквам за "ТА" на пазарЯ в БГ и ЮКей и "корелацията", няма да ти натяквам и за испанския пазар, за който млъкна при твоя прогноза 7%, а то държавната им статистика отчете 8.7% = 25% грешка или за "платото" в БГ = на 30% спад.

Просто, като си решил да си адвокатин, стой си такъв, че решиш ли да "мръднеш" малко от това амплоа и ръсиш големи простотии, мойто момче. Седи мирен и гледай мача. С "хобита" вещно право не става като ти куцат елементарни икономически познания, налЕ?

Ай, със здраве ( не че ще ме разбереш правилно ), щото си комплексарче нещо, ама да си жив и здрав!

П.П.П. Т'ва болднатото сякаш издава наченки на болен мозък, за да го кажеш точно сега и по този начин предвид моментната ситуация. Не знам дали живееш на Юпитер, ама ние живеем в БГ-ту.

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya
                                Запознат съм отблизо с проблема.Значи на новите жилища освен че слагат некакъв супер измислен процент общи части, който вече гледам, че достига 30 %!!!, некакси калкулират и стените вътре.Значи аз гледам примерно 80 квадрата, казват ми ЗП е 65, като премера на чертежите стаите излизат 55 и те викат аа ми да, то и стените влизат, а ако си на калкан и отстоянието до следващата сграда ебати.Нещастници.
                                А освен това вкарват и терасите вътре!
                                Запознат си колкото мармота с шоколада. Има си ЗУТ (Закон за устройство на територията) - там пише как се изчисляват квадратури. Съвсем правилно са ти казали хората кое колко е и защо е толкова. А тия 55 кв.м. дето си ги смятал по чертежа, после като премериш от мазилка до мазилка ще излязат по-малко, не се безпокой.

Коментар

Working...
                                X