IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Brain, въпросът ми конкретно беше за жилищните имоти. Може би не става въпрос за инвестиция, а за сдобиване с такъв за лично ползване. Да кажем, че се колебая м/у това да изтегля неизгоден ипотечен кредит(а коя банка изобщо дава изгодни на този етап?!) и да изчакам да поспестя още някой лев 1-2 години и ако цените паднат, тогава да си взема...
    Доводите на '22' ми изглеждат логични. Дали напрегнатата кредитна обстановка в нашата скъпа родина ще успее да задържи тези цени, че дори и да ги свали?

Коментар

• От значение е и колко жилищни ипотечни кредити на физически лица може да поеме банковата система в България.

През март 2003г. те бяха почти 244 млн. лв. или 1.6% от активите на банковата система.
      През март 2006г. обаче те са вече над 2,253 млн. лв. или 6.6% от активите на банковата система.

Баланс на банковата система:
      http://www.bnb.bg/bnb/balances.nsf/v...=1.1&all=false

Коментар

• Гледайте какви са нивата в новите страни членки на ЕС (от май 2004) и сами ще се убедите колко още евтино е в България!!! Не казвам, че непременно тук ще стигнем цените на Прага или Любляна, но пътят не може да е друг освен нагоре!

Второ, пак гледайте къде в страните членки на ЕС след май 2004 е имало срив в цените. Най-много корекцийка, и то - временна.
        Защо в страните-членки на ЕС от 1 януари 2007 да е различно?!

На трето място, говорейки пак за жилища ново строителство и т.н. - от мой и на познати опит знам едно - уж предлагане много, а хубавите неща като стигнеш конкретно си остават силно ограничени! Говоря за качествените жилища, в добри квартали, с добри гледки. Там цените твърдо са нагоре. Не е изненада, че в София вече има сделки над 1000 ЕВРО на квадрат, както вече сме коментирали във форума.

А цените вече няколко години си растат, въпреки шепата "пророци" във форума.

Коментар

• Интересно защо като става въпрос за НИ в 90% от случаите се говори за жилищни площи. На мен лично винаги много по-интересни са ми били бизнес имотите- били те търговски или промишлени площи или пък офиси. Защо не и строителни терени или пък земеделски земи. Тая психоза около жилищата ме навежда на мисълта, че хората инвестиращи в имоти са с ниска финансова култура и като всеки човек, достигнал нивото си на компетентност елементаризират нещата и търсят нещо познато, за което да се хванат.

Коментар

• silistra, сега в момента предлагането към търсенето е 10:1, за жилища ново строителство, а при един пазар като българския тръгне ли цената надолу не е извстно до къде ще стигне. А ако излязат и необслужваните ипотеки не ми се говори, какъв срив ще настъпи. Задълженията на всеки българин в момента е 7000лв на база кредити/ бр. население, та си прави изводите с тези заплати за какъ ръст говориш не те разбирам. :-)

Коментар

• Ами то едното винаги тегли другото.
              Моят коментар е за апартаменти ново строителство.

Коментар

• Абе хора, седнали сте тук като Делфийски оракули - 20% нагоре, 17% надолу, след една година, след пет и т.н.

Дайте да уточним, само за жилища ли говорим, защото това е едно...или в като гледате на кафе бутате всичко в кюпа - търговски площи, офиси, складове, земеделска земя, АДСИЦ, мебели...
                Last edited by Earthquake; 09.07.2010, 15:25.
                ----------------------------------------------------
                [url=http://designinteriorideimebeli.blogspot.

Коментар

• За кратко( 1-2г.) може и да поевтинеят с около 7-15 %, за 20-25%според мен малко вероятно, но после тенденцията е само нагоре.
                  След 5-6г. цени около 1200-1700? в Сф. Варна и Бургас за новото стр.
                  След 10-12г. цени около 2000-3500? за ново стр.

Не забравяйте , че много бьлгари ще отидат на гурбет в ЕС още от 2007, няколко страни са готови да ни допуснат да работим веднага след присъединяването ни към ЕС. Това ще влее още много ??? в БГ и цените ще се вдигат.
                  Лично аз мисля най-късно края на 2007 или до март 2008 да преорентирам капиталите си към Варна. Който има магазин или магазини за продаване или тристаен да казва.

Коментар

• Абе няма ли един жив брокер на НИ в тази тема и да каже как стоят нещата от първа ръка, ще е полезен на четящите тук. Но обективно изказване , а не както във вестниците и от устата на разни банкери, които са заинтересовани от раздаването на кредити. :-) ;-) :-)

Коментар

• tam nakude - wupreki 4e 30% mi se wijdat malko mnojko.No w nqkoi rayoni e mnogo wuzmojno i w takiwa opusto6itelni razmeri da e korekciqta na grafikata na NI.Srednopretegleno mislq nqkude kum 15-20% sus sigurnost
                      Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
                        -20% дори -30% но не за всички. Което е хубаво ще държи цена.
                        Съгласен съм с това мнение.

Коментар

• -20% дори -30% но не за всички. Което е хубаво ще държи цена.

Коментар

• Не очаквам никакво поскъпване на жилищните имоти. Както и на всичко друго, в което вкарват пари разни пишман-инвеститори, тръгнали с малко средства да правят неща, които имат смисъл само с много пари.

Коментар

• А как да се опазим? Може ли някакво проучване да се направи по законов път за състоянието и съдимостта на фирмата, капиталовият и резерв и знам ли какво още, което да подскаже за евентуален риск при работа с нея?

Коментар

• Пазете се от строителни пирамиди, защото ще Ви зарибят да платите при изкуп уж за по евтино и след това куче влачи диря НЕМА, нема никой на строежа. Строителите ще закъсат за пари , за да си покриват кредитите от предходни строежи, така че УМНАТА не си давайте лековерно парите, за да не РЕВЕТЕ след това. Айде със здраве. :-)

Коментар

X