IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • HAHAHA,Indianec!-ti nas bulgarite za golqmo stado ni smqta6.To4no obratnoto e! -powe4eto bulgari sa tip "bai Ganjo" -neslu4aino Obrazat na Aleko wse o6te e naricatelno za bulgarina.NIKOI,AMA OBSOLYUTNO NIKOI NE KUPUWA PROSTO TAKA,KAKWOTO I DA E I NA KAKWATO I DA E CENA!Bulgarinat e presmetliw,al4en i stisnat.
    Trugne li cenata na NI nadolu,dori s malko -6te bude postaweno na4aloto na takawa korekciq,4e swqt 6te ti se zawie
    Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Earthquake
      http://news.imoti.net/news.php?id=2381
      искаш да ти е зелено, да гледаш към Витоша и да не ти се мотаят наркомани и крадци между краката - плащаш си цената.
      Къде го видя това "зеленото" в София ? Да остане зелено в следващите 5 години, багер и бетоновоз да не види - няма такова нещо !
      Граби българина като за последно, всичко, на каквато и да е цена и без да гледа и умува. С тоя начин на мислене жилищата надолу скоро няма да видят. Да е жив и здрав нашенеца - да бачка и да си плаща тарикатлъка !

      Коментар


      • Бораса, така е, но капак на цените за наеми се определя от нивото на заплащане на труда в БГ и следователно наемите не могат да растат, защото няма кой да плаща високи наеми, и има тънка граница при която по добре е да теглиш кредит отколкото да плащаш такива високи наеми, така че всичко се свежда до търсене и предлагане, и парични възможности на хората в БГ. Цените на НИ според мен ще са ЯКО надолу, защото % на печалба на инвеститорите е необосновано голяма, която бе създаден изкуствено от банки и агенции за НИ, подкрепяни от манипулативни статии от различни вестници. Всеки много добре трябва да смята когато тегли кредит, за да не РЕВЕ след това, разходите за живот са вдигат изключително много, затова УМНАТА и стига сте пълнили гушите на кожодерите строителим, те скоро ще свалят гащите няма къде да мърдат! :-)

        Коментар


        • http://news.imoti.net/news.php?id=2381(бах го, все не мога да се оправя с тия линкове!)

          ...после ми говорете за понижение на цените

          вижте - каквото и да говорите, GDP нараства и ще расте и за в бъдеще без значение от докладите през май, октомври и пр...това е простата фактология. колкото и да мрънка целокупния български народ, благосъстоянието му се повишава - земи ли продава, по емиграция ли ходи, но това е "суровата" действителност

          не се сещам за някой, който да е щастлив от подвизаването си в мрачно-сива панелка. това означава, че в момента, в който му се отвори възможност за нов апартамент с нови мебели - изчезва.

          истината е, че все по-ясно ще се очертава разслояване между имоти и "имоти". преди 2 години безумието беше стигнало до 600-700 евро/кв. м за панелка в "Люлин" - това вече свърши.

          искаш да ти е зелено, да гледаш към Витоша и да не ти се мотаят наркомани и крадци между краката - плащаш си цената.


          а че Българинът е болен мозък на тема да си гушне собствено жилище мисля, че няма какво да коментираме - аграрна психология и точка.

          Малко-голямо, важно е да си е твое, нали пичове?
          Last edited by Earthquake; 09.07.2010, 15:24.
          ----------------------------------------------------
          [url=http://designinteriorideimebeli.blogspot.

          Коментар


          • Жилища

            Аз лично не очаквам някакво сериозно увеличение на жилищата след влизането ни в ЕС, защото не вярвам западняците да чакат да ни приемат и всички вкупом да емигрират в България. Даже напротив - и в момента има доста голямо предлагане, а срещу него няма платежоспособно търсене. С оглед очаквания акциз върху тока и въглищата за отопление, очакваното повишение на акциза върху горивата и още няколко такива топли вести от ЕС, не виждам как точно ще се увеличат доходите на населението. Единственият стимул за повишаване търсенето на жилища ще бъде рязко увеличаване на наемите и приближаването им до вноските по ипотечен кредит за същия апартамент.
            С офис-площите нещата може да се развият в по-добра посока. Може би ще има някакъв повишен интерес от западни компании към откриване на представителства в София, но като цяло големите компании отдавна са се установили в Румъния и скоро няма да се местят към София.
            За финал - очаквам лек срив в пазара на НИ в София и свиване маржовете на строителите.

            Коментар


            • Много голямо!

              Коментар


              • kwi sa teq po-visoki lihwi po kreditite.Nqkoi ima po-podrobno info za twa ne6to?
                Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

                Коментар


                • Ама нали някои трябва да ги купува тези жилища, но със заплати 300евро е трудно, много трудно, а в Словения заплатите са 1000евро, така че в БГ ще изтече много вода докато заплатите станат 1000евро. А също скорошна информация от специалисти - предлагане с/у търсене е 10:1, като добавим и предстоящо повишаване на ток, парно, вода , бензин и по високи лихви по кредите, работата не е съвсем розава, така че сега 350евро за кв.м., а след 5-10 г ще видим. :-)

                  Коментар


                  • Но нали с увеличаването на чуждите инвестиции и цените ще растат? Забележете страни като Словения, в които цените на НИ са се покачили с 200-300%(за Любляна) след влизането в ЕС....

                    Коментар


                    • Наскоро четох изказване на специалисти в строителният бранш, че излязат ли ипотекираните имоти на пазара цените ще върнат 20%. Аз лично смятам, че след като базовите цени на предприемачите е 200-250 евро, то скоро цените ще отидат на 350евро за кв.м. и строителя/ с кредит/ притиснат от новите лихви, които настъпват в резултат на повишаването на лихвите в ЕС , ще е на супер печалба, характерна само за строителството в БГ .

                      Коментар


                      • 12% sa za momenta
                        Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

                        Коментар


                        • Да, супер сделка. Тънкият момент тук е как да откриш подобни пордавачи. В Щатите си е цял бизнес, но тука май е още рано за необслужвани кредити - да са приличен % от общите.

                          Коментар


                          • I az trudno powqrwah,no widqh dogoworut i samoto jili6te.Tq go e wzela predi 2 sedmici,az razbrah predi 5-6 dena.
                            Istoriqta e slednata:
                            Nqkakwa jena wzela kredit 35000 leva i si ipotekirala jili6teto w zamqna.Namira se na srawnitelno hubawo mqsto w polite na Vito6a.Stroeno e '85-'88 - Panel,no nai-nov.Mnogo seksi e napraweno wutre.Za pruw put wijdam w apartament deistwa6ta kamina - dekorativno naprawena,krasiwa..........uyutno da ti stane.
                            No taka ili ina4e wuprosnata jena e prewurnala kredita si w "lo6" i ako ne be6e si prodala apartamenta sa 6tqli da i go wzemat.Dokolkoto razbrah maika mi e platila ipotekata,pokrila e nqkwi drugi dulgowe na wuprosnata jena -kwoto e ostanlo i go e dala na ruka i w kraina smetka - HOP, PRIKAZNA CENA!!
                            Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

                            Коментар


                            • В София и големите градове, ще има поевтитяване. Това в момента са смешни цени, за боклуци в гето, където населението намалява, а предлагането расте по геометрична прогресия. Ще има лек ръст на някои имоти извън градовете - и то само ако станем пълноправен член на ЕС и започнат да идват чужденци.

                              Коментар


                              • Ако доходите на жителите на "жилищата в кварталите на София и Варна" започнат да се повишават и да доближат доходите на жителите на Дъблин и Лондон, тогава може и да се очаква повишение.

                                Реално повишение на НИ може да се очаква примерно в района на Дунав мост-2.

                                Коментар

                                Working...
                                X