IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
    Здравейте тук как се смята цена на акция? Земеделските АДСИЦ-и са някак си лесни. Ама тук аз ли криво гледах що ли, измъчих се. Искам да стигна до цена на акция без задължения. Примерно 1 кв. м. оценям го на 10 лв. заеми 5 лв., всичко 100 акции. следователно 1 акция е (10 - 5)/100. Ей такава сметка искам да завъртя тук... Някой да помогне ?
    Е, тъкмо уикенда се бях сетил за теб. В сигналс.бг беше питал и писал по повод автоматично импортване на котировки от страничен източник в МТ4. Занимавах се и аз с подобни.
    Относно ФПП информацията, която имат в отчетите е доста подробна, но "зрънцето" липсва. Лесно можеш да видиш отделните видове имоти /апартаменти/ на каква цена на кв.м. ги продават. Можеш да видиш и себестойността им и последващи преоценки. Не можеш да намериш обаче най-важното - каква е застроената площ по отделни имоти, за да ги оцениш индивидуално. Тук: Портфейл на дружеството можеш да намериш по-подробна информация, но пак не става достатъчно ясно.
    Отделно част от Инвестиционните имоти са "обслужващи" на апартаментите и нямат самостоятелна реализация, а на други реализацията не е така лесна.
    Не можах да стигна до някаква конкретика на този етап.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
      Стойност на нещо е това което ти дават за него ,а цена това което си дал за него ,много често те се разминават ...Хората са ти оценили активите ,дали това е реално само пазарът знае
      Активите на акция бяха 1,22 по спомен към края на 2012, вероятно са близо до истината защото няколко години поред правят обезценки..... тоест отразяват по ниската продажна цена на квадратен метър....
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Стойност на нещо е това което ти дават за него ,а цена това което си дал за него ,много често те се разминават ...Хората са ти оценили активите ,дали това е реално само пазарът знае
        Last edited by toto 2; 04.02.2013, 13:35.

Коментар

• Здравейте тук как се смята цена на акция? Земеделските АДСИЦ-и са някак си лесни. Ама тук аз ли криво гледах що ли, измъчих се. Искам да стигна до цена на акция без задължения. Примерно 1 кв. м. оценям го на 10 лв. заеми 5 лв., всичко 100 акции. следователно 1 акция е (10 - 5)/100. Ей такава сметка искам да завъртя тук... Някой да помогне ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнение
            Що издаде работата Император. Щяхме пак да си купуваме към 20-те стинки
            Щото съм коректен и защото г-н Моравенов позволи.
            А до 20 стинки нямаше как да падне.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Що издаде работата Император. Щяхме пак да си купуваме към 20-те стинки

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Пита ли го,от къде взеха пари за дивидента...от 9мес отчет,по спомен имаха 150К лв а платиха 2млн....От вноски ли ,от къде дойдоха.Не съм гледал обстойно ОПП ..да го сравня 9мес с 12 мес....да видим.Ама ти питай де
                Не питал - не съм очаквал да се обади, та да подготвя въпроси - тъкмо се прибирах към моят дом. Казах му да се регистрира туканка за по-добра комуникация, както прави г-н Донев, но човекът рече, че се опасява, че ного ще го ядете.

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
                  Ау, мяу - бау Не съм разбрала. Не било на ушенце, а на Нушенце
                  Но дали е казал на Импа на ушенце, или на Импа и на Нушенце, това не променя ситуацията...
                  Ха-а-а-а-а-а-ха-ха-ха-ха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Хм, забравих да го питам за облизвациите.
                    Пита ли го,от къде взеха пари за дивидента...от 9мес отчет,по спомен имаха 150К лв а платиха 2млн....От вноски ли ,от къде дойдоха.Не съм гледал обстойно ОПП ..да го сравня 9мес с 12 мес....да видим.Ама ти питай де

Коментар

• Ау, мяу - бау Не съм разбрала. Не било на ушенце, а на Нушенце
                      Но дали е казал на Импа на ушенце, или на Импа и на Нушенце, това не променя ситуацията...

Коментар

• Не съм наклепал. И не ми е казал на ушенце - а съвсем нормално - на Нушенце и на мен - и не е говорил с цифри, а за очаквания.

А комуникация явно имам, щом ми се обади. И изрично го попитах дали да споделя казаното туканка - и той каза че няма проблем и аз да преценя да уведомявам ли общността или да не уведомявам общността.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Преди малко ми се обади г-н Моравенов, за да обясни ситуацията .........................
                          Хубаво е поне, че имаме комуникация с ръководството на компанията, в лицето на г-н Моравенов, за което съм му благодарен.
                          Ми Импе, как няма да ти се обади г-н Моравенов, като е прочел как си го наклепал във форума - бил ти казал на ушенце, че приходите ще са по-малки от очакваното и т.н.

Ми според мен, след твоята недискретност, вече нямаш комуникация с ръководството на компанията, поне не в лицето на г-н Моравенов.

Коментар

• Хм, забравих да го питам за облизвациите.

Коментар

• Преди малко ми се обади г-н Моравенов, за да обясни ситуацията - след като е прочел туканка как ядете дружеството.
                              Проблемът е, че клиенти, изплащащи закупените имоти на вноски, са забавили плащания за немалка сума и вместо декември, когато е трябвало да снесат сухото по договор, са превели парите януари, а по-малка част са останали за февруари. Оттам идва и по-малката от прогнозираната печалба, но парите ще влязат в тазгодишната печалбица.
                              И аз подозирах нещо такова де - нали знам, че голям процент от хората са пущиняци...

Какво да се прави, човешкият фактор е невинаги предвидим... затуй е речено, че пилците се бройкат наесен. В началото на декември е нямало как да се предвидят тия забавени плащания.

Хубаво е поне, че имаме комуникация с ръководството на компанията, в лицето на г-н Моравенов, за което съм му благодарен.

Коментар

• На лято може би пак ще се продава на 0.298 с дивидентец... и пак ще се купува после на 0.242 след дивидентец...

Коментар

Working...
                                X