IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да идват шведките Или по-добре да идват ЦСКАрите Колко ли кобуса ще отворят 100-1000. С 500 лв. средно да ги заредят за какво говорим

Сериозните инвеститори се циганят на тази акция, но си мисля, че дойдат ли прасетата тук всичко ще бъде изкълвано за нула време.

Искрено съжалявам, че тази акция стои така недооценена на целия фон на БФБ (вземете за пример едно Спиди със 100 милиона маркер кап, тук няма и 14 - докато при Спиди тези 100 ще им трябват не знам колко години да ги изкарат като печалба, тук всичко е отдавна изкарано и обезпечено в първокласни имоти - многократно награждавани! - за какво говорим )

Не е препоръка!

Коментар

• Аз пък гледам,че мераклиите да купят са 3 по-вече от зорлиите да продават.

Коментар

• Май пак имаме айсберг и под него някой, който да го натиска (скрмно мнение)

Да знаете само това е което натиска акцията.

Просто не виждам какво друго може да е.

Освен да се надяваме акциите му да са насвършаване

Не е препоръка!

Коментар

• Вие още малко опело ще му пеете на това дружество.Истината е много по-проста
          отколкото ний си мислим.В последните години цените на имотите паднаха
          двойно.Естесвено е дружеството да изпита трудности в реализацията на апар-
          таментите,което веднага се отразява върху цената на акцията.Цената 20-30ст
          отчита точно този риск.В момента ситуациацията е корено различна.Цената на
          имотите расте,с което растат и активите на компанията,което ще повиши доста
          цената на самите акции.Затова в момента сме около историческото дъно,но
          опита ми подсказва,че когато стоката/акциите/са в ръцете на големият
          търговец /мажо/цената расте.

Коментар

• Първоначално изпратено от MoreBangForTheBuck Разгледай мнение
            Споделената мъка е половин мъка Се бориме докрай, няма да се даваме
            More-венов, ти ли си, бре?
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Преди 2г написах нещо подобно, но по кратко.....
              Нещо от рода "защо инвестирам тук а не другаде...."
              Сега си мисля, че сгреших....
              Все още съм си тук , но " пия с отвращение...".....
              Споделената мъка е половин мъка Се бориме докрай, няма да се даваме

Според мен не си сбъркал с инвестицията и в разсъжденията си. Сбъркал си в тайминга, което също е освен компонен във всяко инвестиционно решение.

Но, според мен "грешката" ти е простима и незначителна, спрямо тази която вършат и вероятно не осъзнават продаващите на тези цени (а именно те са виновни за сегашните цени и те натискат) - и аз лично съм изумен, колко дълго може да продължи една на глупост на БФБ. Но както са казали китайците в една поговорка, ако чакаш прекалено дълго на брега на реката, ще дочакаш труповете на враговете си.

За мен дружеството с числата които изкарах, 200/20 - 10% обратно доход за отлично менажирани перфетно качество секюритизирани имоти, топ локации и перспективи, преживя най-тежката криза (колко фалираха такива в тоя сектор) - не съм склонен да обвинявам мениджмънта.

Не е препоръка!

Коментар

• В тоя бичи пазар ,трябва ни само някаква добра новина и почваме да катерим

Коментар

Колеги, ще се опитам пак да обясня идеята ми за това какво означава устойчиво във времето развитие, придаване на стойност и монетаризирането и от акционерите - така обичаните от всички дивиденти (много хора все още не могат да разберат и си мислят, че първо е даването на дивиденти, и че от там започва всичко - НЕ, преди това е инвестирането, качествената работа, доволните клиенти и техните референции, нови клиенти, и чак тогава са дивиденти, колеги, моля не правете грешки)

Ако ми позволите да онагледя с числа (закръглени за по-лесно) за да не са празни приказки (както бях обвинен по-долу) - че, няма по-добър пример на БФБ за това какво наричаме устойчиво развитие, според примера ми горе.

От сайта на дружеството (който иска може лесно да провери) намирам следните числа , които унаглеждават думите ми за периода 2006-2012 - 6 години приблизително:
                  200 Милн. Лева, 20 Милн. Лева, 400 Милн. Лева

200 Милиона инвестирани - някой друг АДСИЦ с толкова инвестирани?
                  20 Милиона раздадени като дивиденти - 10% обратно при акционерите (като от горното число не всичко е акционерен капитал, доста са и кредитите - отлично менажирани между другото и доста намалели в последно време)
                  400 Милиона общо планирани инвестиции според Потфолиото им, което са представили на сайта си.

(моля не ми давайте за пример БРЕФ и АТЕРА - щото отиват тези примери в кошчето)

Всичко това по време на най-тежката финансова криза (която съм сигурен 2006-2007 едва ли са предвиждали)!

Ако в следващите 6 г. пак инвестират 200 Милиона, колкото остават според проектните им предвиждания, там виждам следващ голям проект Сепарева Баня (приблизително колкото Санта Марина) примерно, и ако от тях пак дадат както на мен ми изглежда напълно постижимо, реално и абсолютно честно 20 милиона (дай Боже да има на кого да продават печелившо и да строят все така качествено) - НО, за да стане всичко това трябва ПАК ИНВЕСТИРАНЕ. Тези които са инвестирали 2006 г., могат според мен да бъдат недоволни само от цената, на която се търгуват акциите им сега - но това е БФБ - последната останала ценова аномалия на БФБ

Моля всеки сам да си направи анализите и да не разчита на моите (дано не съм сбъркал в някое число или факт, мисля не съм)
                  Не е препоръка!
                  Пич, пълни си спокойно от акцийката, морално сме с теб и ти желаем късмет! Ако си прав и наполовина, ще се видиш в голяма пара! Успех!

Коментар

............

От сайта на дружеството (който иска може лесно да провери) намирам следните числа , които унаглеждават думите ми за периода 2006-2012 - 6 години приблизително:

20 Милиона раздадени като дивиденти - 10% обратно при акционерите (като от горното число не всичко е акционерен капитал, доста са и кредитите - отлично менажирани между другото и доста намалели в последно време)
                    400 Милиона общо планирани инвестиции според Потфолиото им, което са представили на сайта си.

....................
                    Не е препоръка!
                    Преди 2г написах нещо подобно, но по кратко.....
                    Нещо от рода "защо инвестирам тук а не другаде...."
                    Сега си мисля, че сгреших....
                    Все още съм си тук , но " пия с отвращение...".....

Коментар

• ами ти гледаш малко едностранно на нещата,
                      за мен не е важно, колко много милиони са инвестирали, а какво ще извадят, ако успеят да извадят нещо от тези инвестиции
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Колеги, ще се опитам пак да обясня идеята ми за това какво означава устойчиво във времето развитие, придаване на стойност и монетаризирането и от акционерите - така обичаните от всички дивиденти (много хора все още не могат да разберат и си мислят, че първо е даването на дивиденти, и че от там започва всичко - НЕ, преди това е инвестирането, качествената работа, доволните клиенти и техните референции, нови клиенти, и чак тогава са дивиденти, колеги, моля не правете грешки)

Ако ми позволите да онагледя с числа (закръглени за по-лесно) за да не са празни приказки (както бях обвинен по-долу) - че, няма по-добър пример на БФБ за това какво наричаме устойчиво развитие, според примера ми горе.

(моля не ми давайте за пример БРЕФ и АТЕРА - щото отиват тези примери в кошчето)

Всичко това по време на най-тежката финансова криза (която съм сигурен 2006-2007 едва ли са предвиждали)!

Ако в следващите 6 г. пак инвестират 200 Милиона, колкото остават според проектните им предвиждания, там виждам следващ голям проект Сепарева Баня (приблизително колкото Санта Марина) примерно, и ако от тях пак дадат както на мен ми изглежда напълно постижимо, реално и абсолютно честно 20 милиона (дай Боже да има на кого да продават печелившо и да строят все така качествено) - НО, за да стане всичко това трябва ПАК ИНВЕСТИРАНЕ. Тези които са инвестирали 2006 г., могат според мен да бъдат недоволни само от цената, на която се търгуват акциите им сега - но това е БФБ - последната останала ценова аномалия на БФБ

Моля всеки сам да си направи анализите и да не разчита на моите (дано не съм сбъркал в някое число или факт, мисля не съм)
                        Не е препоръка!
                        Last edited by MoreBangForTheBuck; 27.02.2014, 16:44.

Коментар

• +1
                          аз пък искам да има дивидент за мен това е показател, че нещата са под контрол
                          все пак това е адсиц
                          п.с. морбангфордъбък и грос, някой от вас да е имал ник геко в миналото?
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Целта на мажоритарите е те да спечелят,за да си финансира дейноста на
                            дружествата,а такива като нас са подробности от пейзажа.Вероятно при
                            това обезценяване на акцията,акциите идват при мажоритаря,които той
                            ще продаде на много по-високи цени, така че спокойно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Мисля,че излишно се тревожите.Дружеството не е на загуба,за момента е свръх
                              разпродадено.Лично за мен е по-добре покачване на самата акция,отколкото
                              3,4 ст дивидент.
                              Темата с дивидентите е стара вече, но както се доказа последните години, неразривно свързана с репутацията на мажоритаря и цената на акцията
                              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Колеги, мисля че дискусии за това колко би бил дивидента и дали ще има - дали са половин, една или две-три стотинки - не е това, което ще направи разлика по позицията и за компанията.

Състоянието на инвентара от налични апартаменти за продажба към момента, говори, че дружеството се намира в естествено затишие понеже настоящите проекти им се намират в една от последните им фази - каквото е било, било - дивиденти са раздавани, дълговете са намелели значително и са управлявани много добре.

Аз предпочитам да няма дивидент, но да се почне следващ голям проект като Санта Марина. Примерно Сепарева Баня. Наскоро, четох, че фонд лично покровителстван от Путин е започнал да строи СПА в Сепарева Баня за 70 Милн. Лева (който иска да се позаинтерисува).

Та там е ключа за палатката и пътят към едни устойчиви дивиденти, в размери вече на 10 ст. поне, според мен.

Не е препоръка!

Коментар

Working...
                                X