If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мисля,че излишно се тревожите.Дружеството не е на загуба,за момента е свръх
разпродадено.Лично за мен е по-добре покачване на самата акция,отколкото
3,4 ст дивидент.
Темата с дивидентите е стара вече, но както се доказа последните години, неразривно свързана с репутацията на мажоритаря и цената на акцията
Колеги, мисля че дискусии за това колко би бил дивидента и дали ще има - дали са половин, една или две-три стотинки - не е това, което ще направи разлика по позицията и за компанията.
Състоянието на инвентара от налични апартаменти за продажба към момента, говори, че дружеството се намира в естествено затишие понеже настоящите проекти им се намират в една от последните им фази - каквото е било, било - дивиденти са раздавани, дълговете са намелели значително и са управлявани много добре.
Аз предпочитам да няма дивидент, но да се почне следващ голям проект като Санта Марина. Примерно Сепарева Баня. Наскоро, четох, че фонд лично покровителстван от Путин е започнал да строи СПА в Сепарева Баня за 70 Милн. Лева (който иска да се позаинтерисува).
Та там е ключа за палатката и пътят към едни устойчиви дивиденти, в размери вече на 10 ст. поне, според мен.
Мисля,че излишно се тревожите.Дружеството не е на загуба,за момента е свръх
разпродадено.Лично за мен е по-добре покачване на самата акция,отколкото
3,4 ст дивидент.
да, това е информация от обяснителните бележки на отчета(последна страница):
1 финансов резултат 107 837,23
2 разходи от последващи оценки на недвижими имоти -
3 печалба от сделки по прехвърляне на собствеността върху НИ 6 617 853,23
4 положителна разлика между продажна и историческа цена на НИ 6 727 801,99
финансов резултат за разпределение 1+2-3+4= 217 785,99
Taзи ми е интересната точка: "увеличен/намален в годината на изтичане на срока на договора за финансов лизинг с положителната/отрицателната разлика между". Имаше повечко печалба до 3-тото тримесечие, а къде отиде - за погасяване на заеми ли, извънредно ли?
Иначе - смятали са го ИНВЕСТОР (доколко вярно?) : http://www.investor.bg/bylgariia/451...2013-g,166026/
колко го докарваш на око дивидента?
иначе корекциите са доста, то си е направо за счетоводител работата
Печалбата за разпределение е финансовият резултат (счетоводна печалба/загуба), коригиран както следва:
1. увеличен/намален с разходите/приходите от последващи оценки на недвижими имоти;
2. увеличен/намален със загубите/печалбите от сделки по прехвърляне на собствеността върху недвижими имоти;
3. увеличен/намален в годината на прехвърляне на собствеността върху недвижими имоти с положителната/отрицателната разлика между:
а) продажната цена на недвижимия имот, и
б) сумата от историческата цена на недвижимия имот и последващите разходи, довели до увеличение на балансовата му сума;
4. увеличен/намален със загубите/печалбите от продажби, отчетени в годината на сключване на договори за финансов лизинг;
5. увеличен/намален в годината на изтичане на срока на договора за финансов лизинг с положителната/отрицателната разлика между:
а) прихода от продажбата на недвижимия имот, вписан в началото на срока на договора за финансов лизинг, и
б) сумата от историческата цена на недвижимия имот и последващите разходи, довели до увеличение на балансовата му сума.
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Добре де, да купуваме или да не купуваме? That is the question! Кеш има...
Интересното е по ЗАКОНА за ДСИЦ колко трябва да е дивидента? Нямаше ли там някакви правила за корекция при изплащане на дългове - все нямам време да седна и да се задълбоча... С една дума - възможна ли е корекция на дивидента от сега определената му стойност "на око"? Мерси!
С ТОЗИ НОВ НИК , на къде си тръгнал бледолики ??? - ако до сега си го написъл 5 пъти с нескрита цел - ЗАСИЛКА - до 2016 да ти стигне дано мастилото !- СПОЛАЙ ТИ !!!
Целта е хубавите работи да се казват!
А специално тази награда е наистина много хубава работа, с каквато не се сещатам за друго дружество на БФБ да може да се похвали така.
И понеже знам, какво може да отговори някой, би казал, че борсата и бизнеса не е за такива награди - а за правене и цоцане на пари.
А, знаеш ли какво казва Jordan Belfort по тоя повод. Казва, че на първо място не е правенето на пари, както той си е мислил, когато е бил млад и неопитен, а придаването на стойност, а после е монетаризирането - само така е устойчиво.
Та искам да кажа, че едно от малкото дружества на БФБ, които реално придават стойност! - многото награди го доказват.
Инвеститор на БГ сектор туризъм за 2013 (награда от Правителството), цена на акция като на penny stock - промоция - само на БФБ. Понякога абсурдите на БФБ трябва да се казват и показват Не е препоръка!
С ТОЗИ НОВ НИК , на къде си тръгнал бледолики ??? - ако до сега си го написъл 5 пъти с нескрита цел - ЗАСИЛКА - до 2016 да ти стигне дано мастилото !- СПОЛАЙ ТИ !!!
Инвеститор на БГ сектор туризъм за 2013 (награда от Правителството), цена на акция като на penny stock - промоция - само на БФБ. Понякога абсурдите на БФБ трябва да се казват и показват Не е препоръка!
Голямо перчене тук,много празни приказки и почти никаква реална работа.
Копега, не знам мен ли визираш за празните приказки и никаквата работа, няма значение и да е така , не се сърдя, просто когато трябва съм си свършил работата по позицията, но ти обещавам, че ако още се размяткват на тези цени айсберчета ще се включа с още, ако не и по стабилно дори
Ако някой си мисли, че има стабилен ръст на която и да е борса без да има ръст в цената на НИ е в голяма заблуда. Цените на имотите и тренда им са в основата не само на Американската борса (новината по-долу), но и всяка друга борса. Скоро и ваканционните и втори имоти ще станат пак на мода за чужденците, а познайте кой е най-добрият в тоя сегмент в БГ Ръста на имотите е в основата на всичко, което виждаме по борсите.
Коментар