Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)
Collapse
X
-
[QUOTE=1984;1059911032]Вероятно техният-Фоукал.
Преди 2 месеца обявиха рефинансиране на облигации за 7млн.с дълг от банка на 3.5%
От това упражнение печелят около 250хил.год.по-ниски разходи.
Логично е при свободни левчета във ФП аграрен(сладки са субсидиите) да бъдат насочени към другата дъщеря-ФПП. Продадените 3.76млн.акции от ФПИ на ФПА осигуряват нужните средства за това.
Стойността на ФПП е една за мажо и съвсем друга за останалите QUOTE]
Mм ..да по 2,30 парчето осигуряват ,че даже и остава. Пък и предния месец пак са продали по 2,30 ,но по-малко.Last edited by vale1; 04.12.2015, 00:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеNacheff, не виждам връзка между Петрол и ФПП. Не всички са измамници. Това, че човек се е опарил някъде не означава, че на всякъде всичко е такова. За мен е интересно кой ще запише увеличението. В случай, че е външен то цената трябва да стигне лев. В случай, че е мажоритаря, то това не е задължително. Аз така виждам нещата. За сега съм умерен оптимист. Естествено не е препоръка за нищо.
По тази и причина писах, че само условно може да се говори за прилика.
"Приликата" се състои в това, че увеличението става с решение на съвет/борд (не ОС), при емисионна над пазарна. Тук за мен емисионна е пазарна по 2, което е прекалено много. Последното казвам с лека засилка, доколкото увеличението от 50 на 70 ст. със закръгление е някаква форма на спекулативно търгуване с вътрешна информация.
В случая ако ги помолиш да си аргументират емисионната, единственият железно безспорен мотив би бил, че под 1 лв. не може.
За мен този мотив е прекалено ... технически.
Междувременно колегата 1984 е споделил доста логични аргументи и случаят върви към изясняване.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеA знае ли се кой ИП ще прави увеличението ?
Преди 2 месеца обявиха рефинансиране на облигации за 7млн.с дълг от банка на 3.5%
От това упражнение печелят около 250хил.год.по-ниски разходи.
Логично е при свободни левчета във ФП аграрен(сладки са субсидиите) да бъдат насочени към другата дъщеря-ФПП. Продадените 3.76млн.акции от ФПИ на ФПА осигуряват нужните средства за това.
Стойността на ФПП е една за мажо и съвсем друга за останалите
Прогноза от лаик: мажо ще запише толкова,колкото да удовлетвори изискването на банките за надежден кредитополучател(конкретно за ФПП) и в бъдеще.
Коментар
-
Nacheff, не виждам връзка между Петрол и ФПП. Не всички са измамници. Това, че човек се е опарил някъде не означава, че на всякъде всичко е такова. За мен е интересно кой ще запише увеличението. В случай, че е външен то цената трябва да стигне лев. В случай, че е мажоритаря, то това не е задължително. Аз така виждам нещата. За сега съм умерен оптимист. Естествено не е препоръка за нищо.
Коментар
-
Без да съм наясно с позицията - може мажо да е решил да вкара някакви пари в дружеството с които да върне кредити (то така си го казват). Законовият път е този - увеличение на капитала на 1 лев, за какво ги правиха тия ривърс сплитове ... за да се приближи цената до 1лев и увеличение или за да дават дивиденти (второто по всичко личи е малко вероятно). А вече дали и други ще записват - ПФ и т.н. ще се види.
п.п. Радвам се поне за имащите от едно време, имат по-добра възожност за продажба, движението от 0.50 до 0.70 си е супер.Last edited by BSEtrader; 03.12.2015, 18:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБРАВО НА ФПП
Обаче, аз субективно за себе си приемам, че на основание на ограничената информация, с която разполагам, вероятността за: Браво! е ниска
Препоръка - нула. Това поне е ясно.
Последният "сходен" случай - казвам много условно сходен, защото става дума за едно решение взето от управляващ орган да се емитира нова емисия акции при емисионна цена, която е по-висока от пазарната е ....
Правилно отгатнахте - случаят се казва Петрол, при което няма необходимост да ви обяснявам, колко "добър" се оказа този знак, но за неизкушените нека все пак да напомним, че от решението въобще не се получи увеличение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеКолега, умишлено не завърших поста си, че просто ми се искаше да тестваме с теб температурата на публиката.
Казвам "с теб", защото ми се струва, че мислим доста сходно, в смисъл, че искаме и задаваме еднакви въпроси.
Изпуснатият край на поста ми е следният:
Ако приемем, че мажо е "предвидил" за себе си едни около 30 % от новата емисия, то логично е да се допусне, че днес купува евентуално някой друг. Кой беше тоз, който купуваше днес и от какви мотиви (или информация) се води.
Аз за себе си приемам, че не мога да твърдя доколко е добра новината. По-скоро усещам, че ми липсват някакви данни, че да се ориентирам в картинката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениесъгласен съм с уточнението, затова ако се абстрахираме от движенията, смятате ли, че новината е добра и трябва да се купува след нея?
Казвам "с теб", защото ми се струва, че мислим доста сходно, в смисъл, че искаме и задаваме еднакви въпроси.
Изпуснатият край на поста ми е следният:
Ако приемем, че мажо е "предвидил" за себе си едни около 30 % от новата емисия, то логично е да се допусне, че днес купува евентуално някой друг. Кой беше тоз, който купуваше днес и от какви мотиви (или информация) се води.
Аз за себе си приемам, че не мога да твърдя доколко е добра новината. По-скоро усещам, че ми липсват някакви данни, че да се ориентирам в картинката.
Коментар
-
По-скоро въпросът е друг. Възможно ли е да започнеш да правиш увеличение на капитала без да си договорил с някой да участва? Според мен не. В случай, че е външна институция как би аргументирала участие в увеличение на капитала на 1 лев при по-ниски пазарни цени? Възможно ли е мажоритаря сам да го запише без да се променят пазарните котировки?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеЕто това е верният въпрос!
Очевидно трябва да се направи и уточнение, обаче. Не си заслужава да с е питаме, струва ли си да купиш на 50 и няколко стотинки и бързо да продадеш на близо 70. От днешна гледна точка отговорът на този въпрос е ясен, но отпосле нещата изглеждат прости и ясни.
Игнорираме обстоятелството, че въпросът е зададен към 13,30, когато практически днешната офанзива свърши и пак питаме, но вече в друг ракурс: Бихме ли купили за да си "защитим" позицията?
Което води смислово след себе си и записване на акции от увеличението.
Настроението тук по-скоро е минорно, но ако някой инвеститор по някакви си негови причини счита, че акцията струва повече от левче, защо да не запише.
Интересна е и позицията н а мажо. Очевидно инициативата е негова и може да с е очаква, че той има някакъв си свой мотив да играе. Друг е въпросът, че е определил праг за успешност от около 30 % от планираната пълна емисия (това е отношението 1 700 000 към 5 582 537), но при условие, че то държи около 43 % от дружеството.
По-скоро е нереалистично да вярва, че ние ще му дадем тези 30 %, че да оправи някакво "парещо" задължение. По-смислено е да вярваме, че тези 30 % ги е планирал за себе си.
А защо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениети би ли си купил при тази новина?
Очевидно трябва да се направи и уточнение, обаче. Не си заслужава да с е питаме, струва ли си да купиш на 50 и няколко стотинки и бързо да продадеш на близо 70. От днешна гледна точка отговорът на този въпрос е ясен, но отпосле нещата изглеждат прости и ясни.
Игнорираме обстоятелството, че въпросът е зададен към 13,30, когато практически днешната офанзива свърши и пак питаме, но вече в друг ракурс: Бихме ли купили за да си "защитим" позицията?
Което води смислово след себе си и записване на акции от увеличението.
Настроението тук по-скоро е минорно, но ако някой инвеститор по някакви си негови причини счита, че акцията струва повече от левче, защо да не запише.
Интересна е и позицията н а мажо. Очевидно инициативата е негова и може да с е очаква, че той има някакъв си свой мотив да играе. Друг е въпросът, че е определил праг за успешност от около 30 % от планираната пълна емисия (това е отношението 1 700 000 към 5 582 537), но при условие, че той държи около 43 % от дружеството.
По-скоро е нереалистично да вярва, че ние ще му дадем тези 30 %, че да оправи някакво "парещо" задължение. По-смислено е да вярваме, че тези 30 % ги е планирал за себе си.
А защо?Last edited by nacheff; 03.12.2015, 17:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеЕй сега КФН трябва да разследва купувачите от предните дни
Коментар
Коментар